Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

mysia

#6540795 Napisano: 22.10.2018 09:08:21
mia napisał(a):

Jasne. Statystycznie nie ma wszak różnicy, czy się wyśle 10 dobrych zgłoszeń, czy jedno. Być może nawet dojdziemy do konsensusu, że jedno ma większe szanse wstrzelić się w gust niż dziesięć. emotka
To po prostu taka luźna dygresyjka - w dyskusję się nie wdaję, bo dziś nie mam dnia na odwracanie kota ogonem. emotka

W konkursach organizowanych przez NAV gram czasem (zniechęca mnie brak podawania nr paragonu), kilka nagród wygrałam. Mogę więc założyć, że gdybym wysłała 15 różnych zgłoszeń to miałabym większą szansę coś trafić. Wysłałam 1 zgłoszenie, miałam 1 paragon. Nie wygrałam nic, ale płakać nie będę bo nie kupowałam produktu głównie ze względu na konkurs... 
0 0

Claudia77

#6540796 Napisano: 22.10.2018 09:13:22
Mysia napisał(a):

mia napisał(a):

Jasne. Statystycznie nie ma wszak różnicy, czy się wyśle 10 dobrych zgłoszeń, czy jedno. Być może nawet dojdziemy do konsensusu, że jedno ma większe szanse wstrzelić się w gust niż dziesięć. emotka
To po prostu taka luźna dygresyjka - w dyskusję się nie wdaję, bo dziś nie mam dnia na odwracanie kota ogonem. emotka

W konkursach organizowanych przez NAV gram czasem (zniechęca mnie brak podawania nr paragonu), kilka nagród wygrałam. Mogę więc założyć, że gdybym wysłała 15 różnych zgłoszeń to miałabym większą szansę coś trafić. Wysłałam 1 zgłoszenie, miałam 1 paragon. Nie wygrałam nic, ale płakać nie będę bo nie kupowałam produktu głównie ze względu na konkurs... 

a ja wysłałam jedno zgłoszenie - w sumie mąż i trafił w noże, które akurat nam się przydadzą.), chociaż nie powiem, konki bez nr paragonów też nie należą do moich ulubionych i rzadko w nich biorę udział, chyba, że tak jak Ty akurat używam danego produktu
1 joan 0

yugen

#6540800 Napisano: 22.10.2018 09:25:59
Claudia77 napisał(a):

Mysia napisał(a):

mia napisał(a):

a ja wysłałam jedno zgłoszenie - w sumie mąż i trafił w noże, które akurat nam się przydadzą.), chociaż nie powiem, konki bez nr paragonów też nie należą do moich ulubionych i rzadko w nich biorę udział, chyba, że tak jak Ty akurat używam danego produktu

Ja zawsze wysyłam tyle samo zgłoszeń (ograniczenia czasowe)  i nie widzę wielkiej różnicy w częstotliwości nagradzania w konkursach z czy bez nr paragonu. 
0 0

pikantny

#6540803 Napisano: 22.10.2018 09:36:20
Dziwię się, że ktoś z agencji reklamowej ujawnia się tu i naprawdę ma czas na prowadzenie zaciekłych konwersacji z konkursowiczami, zarazem ujawnia i zdradza zbyt dużo faktów ze swojej pracy, bo o ile wiele agencji czyta forum, o tyle nikt publicznie tu się nie wpisuje, czy to jest w ogóle etyczne? emotka
3 mia, darog, atyde25 0

darog

#6540818 Napisano: 22.10.2018 10:34:33
nav napisał(a):

darog napisał(a):

nav napisał(a):

glena napisał(a):

nav napisał(a):

glena,co do tych graczy grających 1:1 chlipiacych potem w domu...

Jakby chodziło o loterie i ilość zgłoszeń jakkolwiek realnie zwiekszala szanse, przyznalbym Ci rację. Ale hej, mowa jest o konkursach - w nich, oprócz szacownego grona tego forum, bierze udział też cała masa "zwykłych" konsumentów, którym jakikolwiek wałek z paragonem nie przyszedlby nawet do głowy i też regularnie wygrywają... Jesli ktos nie wygrywa u NAV, to wyłącznie dlatego, ze nie udaje mu się wstrzelic w gusta komisji, a nie dlatego że zagrał uczciwie emotka  

Tak, tylko mając jeden paragon i wysyłając jedno zgłoszenie muszę wybrać jak Was podejść. A mając jeden paragon, 0 skrupułów i 10 starterów mogę to zrobić na różne sposoby i w ten sposób znacząco zwiększam swoje szanse. Fajnie by było, żebyś po prostu napisał, w czym lepsza jest formuła bez numeru paragonu z Twojego punktu widzenia, bo naprawdę mnie to ciekawi. No i też ciekawi mnie skąd znasz proporcję "zwykłych" konsumentów do "szacownego grona". Nie chcę być napastliwa (i mam nadzieję, że tak tego nie odbierasz), ale skoro się tu na forum pojawiła okazja do pogadania z prawdziwą twarzą agencji, to ja korzystam emotka

A ja wcale nie twierdzę, że ta formuła jest lepsza, twierdzę tylko, że nie demonizowalbym ani jednej ani drugiej emotka  to, dlaczego w ogóle jest stosowana formuła bez paragonu, to jest juz niestety kwestia, o której nie powinienem pisać in public. Ale ok, może PRYWATNIE machne o tym kiedyś artykulik emotka  

A co do pytania o rozróżnienie zwykłych konsumentów od szacownego grona... No jak to skąd wiemy? Z legendarnych tajemnych czarnych list opracowanych przez CIA emotka  a powaznie, to takich statystyk się nie prowadzi, bo i po co, ale po przemieleniu kilkunastu tysięcy rekordów z danymi laureatow juz wiesz, kto jest regularnym graczem, albo jego rodziną, a kto unikalnym ludkiem "z ulicy". 

problem taki, że nie wolno sobie takiej bazy prowadzić i chomikować dane...

Otóż tu jesteś, jak mawiał klasyk, w mylnym błędzie, gdyż dane laureatow mamy nie tylko prawo ale i OBOWIĄZEK przechowywać przez 5 lat, ze względu na przepisy podatkowe i możliwe kontrole skarbowe i znajdziesz ten zapis w każdym naszym regulaminie. 
Oczywiście mowa tylko o laureatach i tylko o takich, ktorych nagrody byly opodatkowane. 

Edit:
Teraz zauważyłem, ze podkresliles pewne zdania. Tu nie chodzi o jakies algorytmy szpiegowskie tylko zwyczajnie o ludzką pamięć... Kiedy jesteś główną osobą ds. Danych osobowych i absolutnie wszystkie nazwiska przechodzą przez Ciebie, zaczynasz zwyczajnie pamiętać wszystkich Iksinskich wraz z ich miejscowosciami i rodziną, na którą regularnie odbierają nagrody. 

PS. Za bardzo się rozgadalem i trafiło mnie, że nie temu mialo służyć to konto. Jutro zrobię coming out z prywatnego i będziemy mogli podyskutować dalej. 

no ciekawe...
- są i  regulaminy i zapisy, że dane są niezwłocznie usuwane po zakończeniu konkursu i postępowania reklamacyjnego.
- u mnie w pracy np pracują dwie Anny K. Imię/nazwisko takie samo. Ale nie są nawet dalekimi kuzynkami..nieraz musiały ksero dowodów osobistych wysyłać że to 2 różne osoby..
ale NAV lepiej wie: kto rodzina/a kto nie?

w NAV ani ja ani nikt z moich znajomych nigdy nie wygrał..a style  odp były różne.. coś mi się wydaje, że może oprócz ok odpowiedzi  trzeba wstrzelić się w odpowiednią godzinkę.

na maile z zapytaniem  też nie za bardzo odpowiadacie
0 0

joan

#6540849 Napisano: 22.10.2018 11:53:22
pikantny napisał(a):

Dziwię się, że ktoś z agencji reklamowej ujawnia się tu i naprawdę ma czas na prowadzenie zaciekłych konwersacji z konkursowiczami, zarazem ujawnia i zdradza zbyt dużo faktów ze swojej pracy, bo o ile wiele agencji czyta forum, o tyle nikt publicznie tu się nie wpisuje, czy to jest w ogóle etyczne?  emotka

Ja to widzę inaczej - nikt tutaj nie prowadzi zaciekłej dyskusji, nikt nie ujawnia zbyt wielu faktów. A że ma czas? Może jest na urlopie!

Dla mnie to plus, że pracownik agencji nie tylko czyta forum, ale także odpowiada na ogólnokonkursowe pytania, ryzykując utonięcie w żalach i zmieszanie z błotem. Jedną z bolączek w życiu konkursowicza jest właśnie to, że żadnych rozmów z pracownikami agencji nie ma, dla nich nikt nie jest partnerem do rozmowy, ewentualnie: roszczeniowcem z reklamacją.

Chyba inaczej pojmujemy znaczenie słowa "etyczne" emotka

case

#6540873 Napisano: 22.10.2018 12:37:21
Obiecałem coming out, więc jest coming out. Konto nav jako firmowe zostanie do ewentualnych oficjalnych obwieszczeń, natomiast teraz: dzień dobry, Tomek Seremet, agencja NAV.

Co do czasu (choć nie kumam, z czego mam się tłumaczyć emotka ): moja praca polega między innymi na budowaniu relacji czy poprawianiu działania organizowanych przez nas akcji. Moja aktywna obecność na forum służy głównie temu drugiemu - czytając Wasze wpisy poznaję kłopoty, bolączki i oczekiwania. A że przy okazji odpowiem na parę pytań, to chyba na plus, a nie na minus?
PS. Większość wypowiedzi była w weekend, w weekend mogę pisać, czy też nie? emotka

Co do etyki: jak zacznę zdradzać tajemnice zawodowe albo umawiać się z kimś na wódkę celem zbudowania relacji mogących wpływać na wyniki konkursów*, wtedy poproszę o aresztowanie emotka Na razie - nie widzę przeszkód, jak powiedział ślepy koń na Wielkiej Pardubickiej. 

*lubię wszystkie rodzaje wódek jakby co, ale uprzedzam, że manipulacje i tak nie są możliwe.

@darog napisał(a): no ciekawe...
- są i  regulaminy i zapisy, że dane są niezwłocznie usuwane po zakończeniu konkursu i postępowania reklamacyjnego.
- u mnie w pracy np pracują dwie Anny K. Imię/nazwisko takie samo. Ale
nie są nawet dalekimi kuzynkami..nieraz musiały ksero dowodów osobistych
wysyłać że to 2 różne osoby..
ale NAV lepiej wie: kto rodzina/a kto nie?

w NAV ani ja ani nikt z moich znajomych nigdy nie wygrał..a style  odp
były różne.. coś mi się wydaje, że może oprócz ok odpowiedzi  trzeba
wstrzelić się w odpowiednią godzinkę.

na maile z zapytaniem  też nie za bardzo odpowiadacie 

1. Regulaminy i zapisy - być może i są, ale nie u nas. Nie odpowiadam za to, że ktoś inny nie umie w podatki emotka Albo umie, tylko nie pisze o tym w regulaminie.
2. Nie "wie", tylko się domyśla. I nie nav, tylko ja, bo przetwarzam te wszystkie dane.
3. Brzydkie posądzenie o "godzinkę" - nie jest tylko kwestia stylu, ale i samej treści. Finalną decyzję podejmuje i tak klient, więc to nawet niekoniecznie jest kwestia NASZEGO gustu (tzn jest, ale tylko częściowo).
4. Mam 100% wskaźnik odpowiedzi, więc nie bardzo wiem, jak się do tego odnieść...

prosiaczek

#6540877 Napisano: 22.10.2018 12:42:09
Cześć emotka
0 0

monkakk

#6540889 Napisano: 22.10.2018 12:59:54
Czy udało się komuś kupić chusteczki wilgotne na konkurs NIVEA BABY z postaciami Disneya?
0 0

apoccalipsa

#6540895 Napisano: 22.10.2018 13:12:50
joan napisał(a):

pikantny napisał(a):

Dziwię się, że ktoś z agencji reklamowej ujawnia się tu i naprawdę ma czas na prowadzenie zaciekłych konwersacji z konkursowiczami, zarazem ujawnia i zdradza zbyt dużo faktów ze swojej pracy, bo o ile wiele agencji czyta forum, o tyle nikt publicznie tu się nie wpisuje, czy to jest w ogóle etyczne?  emotka

Ja to widzę inaczej - nikt tutaj nie prowadzi zaciekłej dyskusji, nikt nie ujawnia zbyt wielu faktów. A że ma czas? Może jest na urlopie!

Dla mnie to plus, że pracownik agencji nie tylko czyta forum, ale także odpowiada na ogólnokonkursowe pytania, ryzykując utonięcie w żalach i zmieszanie z błotem. Jedną z bolączek w życiu konkursowicza jest właśnie to, że żadnych rozmów z pracownikami agencji nie ma, dla nich nikt nie jest partnerem do rozmowy, ewentualnie: roszczeniowcem z reklamacją.

Chyba inaczej pojmujemy znaczenie słowa "etyczne" emotka

też mi się to podoba
przeszło mi nawet przez myśl, żeby założyć wątek ,,info od agencji", gdzie mogłyby podawać informacje np opóźnienie z wynikami, planowane konkursy itp 

la-princessa

#6540897 Napisano: 22.10.2018 13:15:28
pikantny napisał(a):

Nie sądzę, żeby ktoś chciał się podszywać pod czyjeś dane emotka  Ale również dziwię się, że powstało takie ujawnienie. I zastanawiam się ile Pan Tomek dostał prywatnych wiadomości z pytaniami "jak wygrać w tej agencji?". Ja na miejscu tego Pana bałabym się też skarg do przełożonych emotka  Zaraz rozgoryczeni konkursowicze będą posądzać o jakieś kolesiostwo na forum, wiadomo jak to z niektórymi... emotka  Dziwne posunięcie jak dla mnie, ale ja nie muszę wszystkiego rozumieć emotka  
0 0

Claudia77

#6540899 Napisano: 22.10.2018 13:19:36
case napisał(a):

dzień dobry, Tomek Seremet

Dzień dobry,
witamy w " naszych" skromnych progach i osobiście jestem pod wrażeniem, że się tu ujawniłeś, bo szczerze, nie wiem czy to był dobry pomysł emotka  

pioge7

#6540902 Napisano: 22.10.2018 13:27:44
la-princessa napisał(a):

pikantny napisał(a):

Nie sądzę, żeby ktoś chciał się podszywać pod czyjeś dane emotka  Ale również dziwię się, że powstało takie ujawnienie. I zastanawiam się ile Pan Tomek dostał prywatnych wiadomości z pytaniami "jak wygrać w tej agencji?". Ja na miejscu tego Pana bałabym się też skarg do przełożonych emotka  Zaraz rozgoryczeni konkursowicze będą posądzać o jakieś kolesiostwo na forum, wiadomo jak to z niektórymi... emotka  Dziwne posunięcie jak dla mnie, ale ja nie muszę wszystkiego rozumieć emotka  

A ja nie rozumiem niektórych z nas... 
smolar odpowiada nieładnie na emaila, to SMOLAR jest be... bo albo odpowie albo i nie, oskarżamy ich o to że konkursowiczów tępią albo coś. Tu pan Tomek odpowiada na nasze pytania, informuje, dzieli się spostrzeżenami, i też niby jest be... dziwne posunięcie ludzi z forum... 
nie dziwi mnie, że jak widzi, przy kolejnych danych Anna Kowalczyk Bydgoszcz, Kasia Kowalczyk Bydgoszcz i Jan Kowalczyk Bydgoszcz, że myśli ze to rodzina... sam pracuję z ludźmi i jak widzę kolejne to samo nazwisko albo słyszę to podejrzewam że to rodzina... czy to źle? ostatnio na forum przez kilka osob zrodziła się dziwna mania upominania wszystkich i wszystkiego. Dokuczania i obrażania... ludzie... co z wami? Pan Tomek chce tylko pomóc a nie dowalić każdemu z osobna. Jak komuś nie pasuje proponuję wyjść na spacer i nie grać w konkursach.... a nie ślęczeć na forum i topić smutki i żale do biednego chłopa... 
pozdrawiam i wrzućcie na luz bo ostatnio za bardzo niektórzy sie spinają ... 

Claudia77

#6540903 Napisano: 22.10.2018 13:35:16
pioge7 napisał(a):

Pan Tomek chce tylko pomóc a nie dowalić każdemu z osobna

oby ta pomoc nie wyszła mu bokiem, bo faktycznie  będzie potrzebował litrów wódki emotka
2 pioge7, nkba 0

pioge7

#6540905 Napisano: 22.10.2018 13:38:49
Claudia77 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

oby ta pomoc nie wyszła mu bokiem, bo faktycznie  będzie potrzebował litrów wódki emotka

Wiesz... dużo zalezy od nas samych... jeżeli nikt nie będzie chciał nadwyrężyć „znajomosci” albo nie doniesie bo „coś” to nic nie będzie. Chyba dobrze wie na ile pan Tomek może sobie pozwolić jeśli wie, że się może tu udzielać to czemu ma tego nie robić... 

Claudia77

#6540908 Napisano: 22.10.2018 13:43:06
pioge7 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Wiesz... dużo zalezy od nas samych... jeżeli nikt nie będzie chciał nadwyrężyć „znajomosci” albo nie doniesie bo „coś” to nic nie będzie. Chyba dobrze wie na ile pan Tomek może sobie pozwolić jeśli wie, że się może tu udzielać to czemu ma tego nie robić... 

ja o tym wiem, Ty o tym wiesz, a ilu tego nie wie? pioge7 dobrze wiemy, że jest tu grono cudownych ludzi i zarówno takich, którzy zrobią g*wno burzę pod byle jakim pretekstem

joan

#6540910 Napisano: 22.10.2018 13:44:15
apoccalipsa napisał(a):

(...) przeszło mi nawet przez myśl, żeby założyć wątek ,,info od agencji", gdzie mogłyby podawać informacje np opóźnienie z wynikami, planowane konkursy itp 

Obawiam się, że pośród nas są zarówno dowcipnisie, jak i ludzie mocno nawiedzeni, zatem wspomniany przez Ciebie wątek byłby kopalnią "fake news" emotka

case

#6540912 Napisano: 22.10.2018 13:48:26
Claudia77 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

To jest wyzwanie, które jestem skłonny podjąć emotka

Co do privów z pytaniami "jak wygrać" to jeszcze żadnych nie dostałem, ale z drugiej strony nie robiłbym z tego wielkiej tajemnicy; nawet kiedyś już pisałem posta na ten temat, o, proszę:
https://www.e-kon...trona/1062/#p6441339

Na końcu przypominam jednak o fakcie, że agencja jest tylko i aż pośrednikiem między Wami a fundatorem, który to fundator podejmuje zwykle finalne decyzje co do tego, kogo nagrodzić. Więc nikomu i na żadnych privach i za żadną wódkę nie jestem w stanie niczego obiecać czy ułatwić, choćbym chciał emotka

Claudia77

#6540918 Napisano: 22.10.2018 13:54:14
case napisał(a):

To jest wyzwanie, które jestem skłonny podjąć

no dobra, ale jak już przyjdzie do picia, to pijemy tylko konkursowe trunki, tak żeby pożytek był podwójny emotka
2 joan, pioge7 0

pioge7

#6540920 Napisano: 22.10.2018 14:00:19
case napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

To jest wyzwanie, które jestem skłonny podjąć emotka

Co do privów z pytaniami "jak wygrać" to jeszcze żadnych nie dostałem, ale z drugiej strony nie robiłbym z tego wielkiej tajemnicy; nawet kiedyś już pisałem posta na ten temat, o, proszę:
https://www.e-kon...trona/1062/#p6441339

Na końcu przypominam jednak o fakcie, że agencja jest tylko i aż pośrednikiem między Wami a fundatorem, który to fundator podejmuje zwykle finalne decyzje co do tego, kogo nagrodzić. Więc nikomu i na żadnych privach i za żadną wódkę nie jestem w stanie niczego obiecać czy ułatwić, choćbym chciał emotka

Że ja tego wpisu wcześniej nie widziałem emotka  emotka  Hahah emotka  muszę poszukać czegoś o 4 move bo akurat siedzę nad tymże zagadnieniem emotka  
panie Tomku życzę spokoju na forum i wiele cierpliwości emotka  przyda się emotka  
pozdrawiam