Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

asantesana

#6643293 Napisano: 26.09.2019 11:25:16
kreatia napisał(a):

aerdna napisał(a):

asantesana napisał(a):

kreatia napisał(a):

asantesana napisał(a):

kreatia napisał(a):

elmex / meridol C4 macie zwrotki?

Jeśli słałaś z orange to mnie w Henkelu na nr 4321 nie przyszła.

właśnie orange. słać z innej sieci?

Oni mają notoryczny problem z orange, ale pisałam przy okazji jakiegoś innego konkursu i odpisali mi, że zgłoszenie doszło, więc ja nie dubluję, co ma być to będzie. Ale Elmex jeszcze trwa, więc może do nich napisz.

Potwierdzam, że dzisiaj nie ma zwrotek na 4321 w Orange

właśnie przyszła emotka

Z wczorajszego zgłoszenia też, naprawili emotka
1 kreatia 0

zielonaszpilka

#6643295 Napisano: 26.09.2019 11:27:53
goldensight napisał(a):

Informowali już z konkursu Nivea wygraj wolny czas dla rodziny? Według regulaminu powinni 2 dni temu

Informowali - jest specjalny wątek na takie pytania;)
1 kreatia 0

zielonaszpilka

#6643298 Napisano: 26.09.2019 11:33:51
joan napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Pytanie o konkursowe wydatki. Prowadzicie jakieś zestawienie konkursowych wydatków? Konkursy promocyjne to często spora kasa. Zwraca Wam się to, jesteście na plusie? Ja póki co tak, ale tak mocno w promocyjne gram od niedawna, a sierpień był bogaty jeśli chodzi o wygraną gotówkę emotka A w tym miesiącu widzę, że znowu sporo zainwestowałam w konkursy i martwię się o wynik. Jak jest u Was?

Nie prowadzę zestawienia - czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal emotka

Z biegiem lat prawie całkowicie przestałam używać produktów marek konkursowych na rzecz np. mydła Aleppo, goździkowej pasty do zębów, szamponu do włosów w kostce itp. O jedzeniu nawet nie wspomnę. Można powiedzieć, że każda akcja promocyjna jest dla mnie nieprzewidzianym wydatkiem. W dodatku kiedyś można było kupić cokolwiek, a teraz zakupy po 40 zł? 100 zł? Żart jakiś. I nagrody były o niebo lepsze, bez natłoku chińskiego szajsu, najniższą nagrodą były np. bony albo iPODy.

Czy się kasa zwraca? Nie wiem, ale finalnie hajs się zgadza. Jestem zdania, że lepiej wygrać coś porządnego raz na dłuższy czas, niż dziobać byle g* 9x w tygodniu emotka Szanujmy swój czas, pieniądze i planetę emotka

Joan no właśnie Twoje podejście ze względu na ZW mnie bardzo interesuje emotka ale to w ogóle nie bierzesz udział w promocyjnych czy bierzesz udział tylko w tych, w których i tak kupiłabyś produkt? Bo gdybym tak robiła, to w niewiele co bym grała emotka
0 0

magisterek

#6643319 Napisano: 26.09.2019 12:31:00
Napiszę Wam HIT odnośnie Żywca w Lewiatanie, którą organizowało Studio Rec, poprosiłem przed 5 wrzesnia znajomego, żeby ze swoje emaila wysłał zapytanie, czy i kiedy powiadamiali laureatów. Dzisiaj do mnie dzwoni, że odkrył dopiero odpowiedź od Agencji, że laureatów powiadomili i jego zgłoszenie e-mail przypisany jest do nagrody LAZY BAG! Kazali mu odeslac oswiadczenie i paragon tyle, że on NIE BRAŁ UDZIAŁU w tym konkursie a Lazy Baga wygral! Nie mam pytań!
Jeśli komuś przyznali Zanzibar to bede w wielkim szoku! W sumie nikt sie Zanzibarem nie pochwalil. A tu każdy kto do nich napisze dostaje odpowiedź że wygrał lazy baga! Kosmos!

zielonaszpilka

#6643321 Napisano: 26.09.2019 12:34:16
magisterek napisał(a):

Napiszę Wam HIT odnośnie Żywca w Lewiatanie, którą organizowało Studio Rec, poprosiłem przed 5 wrzesnia znajomego, żeby ze swoje emaila wysłał zapytanie, czy i kiedy powiadamiali laureatów. Dzisiaj do mnie dzwoni, że odkrył dopiero odpowiedź od Agencji, że laureatów powiadomili i jego zgłoszenie e-mail przypisany jest do nagrody LAZY BAG! Kazali mu odeslac oswiadczenie i paragon tyle, że on NIE BRAŁ UDZIAŁU w tym konkursie a Lazy Baga wygral! Nie mam pytań!
Jeśli komuś przyznali Zanzibar to bede w wielkim szoku! W sumie nikt sie Zanzibarem nie pochwalil. A tu każdy kto do nich napisze dostaje odpowiedź że wygrał lazy baga! Kosmos!

Tak myślałam, jak czytałam wpisy o tym konkursie, że coś im się chyba rypnęło. Może utracili całą bazę zgłoszeń i teraz świecą oczami - jak ktoś się do nich zgłosi mailowo to dają mu lazybaga na odczepnego emotka jak im się skończą lazybagi to będą już pisać tylko o tym, że wszyscy laureacii poinformowani emotka

joan

#6643334 Napisano: 26.09.2019 13:28:14

Joan no właśnie Twoje podejście ze względu na ZW mnie bardzo interesuje emotka ale to w ogóle nie bierzesz udział w promocyjnych czy bierzesz udział tylko w tych, w których i tak kupiłabyś produkt? Bo gdybym tak robiła, to w niewiele co bym grała emotka

Ideałem nie jestem, kupię czasem te pierońskie lay's czy coca-colę emotka Ale rzadko. Nigdy nie spożywam niczego na siłę, a zmuszanie faceta, żeby mył głowę goownianym szamponem "bo konkurs" to nie moja bajka. Po prostu czasem mam na coś smaka i trudno.

Są konkursy / loterie, gdzie w danej sieci można kupić cokolwiek, wtedy działam intensywniej; to akcje typu "podczas zakupów wymień min. 100 pkt Payback i odpowiedz na pytanie", loterie Auchan / Lidl czy konkursy na stacjach paliw.

Często da się kupić produkt na konkurs less waste, np. wodę Perrier od Nestle w szklanej butelce. Gdy jest jakaś akcja, od razu wchodzę na stronę producenta i dokładnie sprawdzam, co ma w ofercie, szukając mniejszego zła.

Są konkursy/loterie, gdzie i tak kupiłabym produkty, więc nie wybrzydzam, aktualnie to np. passata Mutti w szkle (loteria), sosy Mutti w szkle (zwrot za zakupy + loteria), olej Kujawski w szkle (zwrot za zakupy), pasty Wawrzyniec w szkle (co jakiś czas zwracają kasę, uwielbiam je) albo nowa loteria Bakalland (jak już mam płacić po dwie dychy za garść orzechów, niech przynajmniej będą do loterii).

Jest wiele konkursów, gdzie nie trzeba kupować niczego, tzw. "aktualnych", w tym roku wygrałam w takim konkursie min. Thermomix. A czasem wystarczy się schylić po kapsel czy kubek, żeby ustrzelić fajną nagrodę.

Z jednej strony nie jestem ekstremistką, z drugiej strony podczas każdych zakupów mam w głowie ZW / less waste.

rufus

#6643336 Napisano: 26.09.2019 13:31:46
jest jakas gwarancja na czytnik z tic tacow??
0 0

zielonaszpilka

#6643337 Napisano: 26.09.2019 13:36:07
joan napisał(a):

Ideałem nie jestem, kupię czasem te pierońskie lay's czy coca-colę emotka Ale rzadko. Nigdy nie spożywam niczego na siłę, a zmuszanie faceta, żeby mył głowę goownianym szamponem "bo konkurs" to nie moja bajka. Po prostu czasem mam na coś smaka i trudno.

Są konkursy / loterie, gdzie w danej sieci można kupić cokolwiek, wtedy działam intensywniej; to akcje typu "podczas zakupów wymień min. 100 pkt Payback i odpowiedz na pytanie", loterie Auchan / Lidl czy konkursy na stacjach paliw.

Często da się kupić produkt na konkurs less waste, np. wodę Perrier od Nestle w szklanej butelce. Gdy jest jakaś akcja, od razu wchodzę na stronę producenta i dokładnie sprawdzam, co ma w ofercie, szukając mniejszego zła.

Są konkursy/loterie, gdzie i tak kupiłabym produkty, więc nie wybrzydzam, aktualnie to np. passata Mutti w szkle (loteria), sosy Mutti w szkle (zwrot za zakupy + loteria), olej Kujawski w szkle (zwrot za zakupy), pasty Wawrzyniec w szkle (co jakiś czas zwracają kasę, uwielbiam je) albo nowa loteria Bakalland (jak już mam płacić po dwie dychy za garść orzechów, niech przynajmniej będą do loterii).

Jest wiele konkursów, gdzie nie trzeba kupować niczego, tzw. "aktualnych", w tym roku wygrałam w takim konkursie min. Thermomix. A czasem wystarczy się schylić po kapsel czy kubek, żeby ustrzelić fajną nagrodę.

Z jednej strony nie jestem ekstremistką, z drugiej strony podczas każdych zakupów mam w głowie ZW / less waste.

Dziękuję za tak obszerną odpowiedź emotka Właśnie czegoś takiego potrzebowałam emotka Tak, muszę przysiąść bardziej do aktualnych konkursów - chociaż tam jest jednak zdecydowanie mniej cennych nagród. Bardzo podoba mi się pomysł z szukaniem mniejszego zła - na pewno skorzystam emotka Z loteriami mam mniejszy problem, bo tam nie mam szczęścia i gram tylko, jak rzeczywiście używam produktu albo mam skądś paragon, nie kupuję specjalnie produktów na loterie, więc chociaż to mi odpada emotka a kapsle też zbieram emotka   Dzięki!

FBbeata7

#6643339 Napisano: 26.09.2019 13:37:25
mama-l-k-m napisał(a):

Też mnie cieszy kiedy coś konkretnego wpada ale jakbyście widzieli radość moich dzieci na wczorajsze stado krów z Milki emotka  Gram o Alpy  - Alp ani widu za do 6 krów wpadło - chciałam nam jedną zostawić a resztę rozdać sąsiadom ale moje dzieci jedno po operacji, drugie chore, trzecie uziemione w domu bo  za mała by być sama na ogrodzie zrobiły z wielkiego kartonu oborę i trzymają tam Milkowe krowy. Dziś zabawa w pociąg 6 kartonów i śmigają a ja mogę obiad robić i nie słyszę co minutę "mama.."
Po raz pierwszy cieszą mnie te kurzołapy bo w bakusie i danio nie grałam bo tego nie jemy a czekolady z Milki zużywam do ciast. Pewnie za jakiś czas pójdą w odstawkę i będę mysleć co z nimi zrobić ale teraz w tej sytuacji sprawują się super emotka

I to jest zdrowe podejście- granie o rzeczy, które się nam przydadzą, a nie na handel, bo widziałam już tu na stronach oferty sprzedaży krówek z Milki za 30 zł.

joan

#6643343 Napisano: 26.09.2019 13:42:39
FBbeata7 napisał(a):

I to jest zdrowe podejście- granie o rzeczy, które się nam przydadzą, a nie na handel, bo widziałam już tu na stronach oferty sprzedaży krówek z Milki za 30 zł.

Ale przecież każdy może sprzedać, co tylko ma ochotę, o ile obrót danym przedmiotem jest w Polsce legalny. Czy gra o auto "żeby sprzedać" czy też o krowę "żeby sprzedać" - co za różnica? Problem leży w rodzaju nagrody, jej ciężarze środowiskowym / etycznym, nie w samym fakcie jej sprzedaży. Można i używane majtki sprzedać. Ba! Można po januszowemu wygrać bon na Zalando, nakupić stringów, ponosić i wtedy sprzedać emotka

atyde25

#6643346 Napisano: 26.09.2019 14:23:16
Jak taka krowa ma potem wylądować na wysypisku to ja jestem na tak by jak się uda sprzedać.Wiadomo,że większość z nas jednak gra o te wyjazdy a nie te kurzołapy.Ja przykładowo większość maskotek oddałam do paczek dla dzieci z Domów Dziecka pod choinkę.Zawsze się znajdzie ktoś potrzebujący a jak nie to jeśli ktoś nie bawi się wgranie a chcę bardzo krowę dla dziecka to może ją kupić i tyle.Nie lubię oceny grać tylko o to co nam potrzebne.Tak się nie da bo zawsze przy okazji wpadnie coś co się nie przyda lub trafią 2 czy 3 sztuki.Co mam mieć 6 rąk i jechać na 3 blendery przykładowo.A jak rodzina już nasycona to co mam nowe rzeczy wywalić do kosza bo nie mogę tego sprzedać.

atyde25

#6643347 Napisano: 26.09.2019 14:25:39
A i już mam 100 % postanowienie nigdy nie kupię nic alkoholowego z promocji bo nikt u mnie nie pije.A jak będą chciała grać w takich promocjach to kupię kody tak jak kupiłam na Żywca.Albo kupię sobie wykrywacz metali i przeprowadzę się nad morze taki żarcik:P

Gość: goldensight

#6643348 Napisano: 26.09.2019 14:30:20

goldensight napisał(a):

Informowali już z konkursu Nivea wygraj wolny czas dla rodziny? Według regulaminu powinni 2 dni temu

Informowali - jest specjalny wątek na takie pytania;)

Dzięki, będę pamiętać na przyszłość;) 
0 0

joan

#6643353 Napisano: 26.09.2019 14:42:55
atyde25 napisał(a):

A i już mam 100 % postanowienie nigdy nie kupię nic alkoholowego z promocji bo nikt u mnie nie pije.A jak będą chciała grać w takich promocjach to kupię kody tak jak kupiłam na Żywca.Albo kupię sobie wykrywacz metali i przeprowadzę się nad morze taki żarcik:P

U mnie również nikt alkoholu nie pija - ani w rodzinie, ani wśród bliskich znajomych. I nie gram o alkohol, aczkolwiek raz zorganizowano konek, gdzie główną nagrodą było bodajże 2000 zł, a mniejsze: wódka. I pewnego dnia przyszła butelka gorzoły, do teraz nie wiemy, co z nią zrobić. Stoi w cienistym miejscu, chyba się nie przeterminuje emotka
1 masza 0

zielonaszpilka

#6643356 Napisano: 26.09.2019 14:47:28
joan napisał(a):

atyde25 napisał(a):

U mnie również nikt alkoholu nie pija - ani w rodzinie, ani wśród bliskich znajomych. I nie gram o alkohol, aczkolwiek raz zorganizowano konek, gdzie główną nagrodą było bodajże 2000 zł, a mniejsze: wódka. I pewnego dnia przyszła butelka gorzoły, do teraz nie wiemy, co z nią zrobić. Stoi w cienistym miejscu, chyba się nie przeterminuje emotka

U mnie wódka zawsze schodzi emotka potrzebuję jej do robienia płynu na wielkie bańki mydlane emotka

Aaa a np. Capitanowe piwka dałam kurierowi, teraz też czekam na Garagowe, żeby je dać kurierowi. Mam nadzieję, że będzie je woził DPD, bo tego kuriera lubię najbardziej emotka

soulfly

#6643365 Napisano: 26.09.2019 15:28:16

joan napisał(a):

atyde25 napisał(a):

U mnie wódka zawsze schodzi  emotka potrzebuję jej do robienia płynu na wielkie bańki mydlane emotka

Aaa a np. Capitanowe piwka dałam kurierowi, teraz też czekam na Garagowe, żeby je dać kurierowi. Mam nadzieję, że będzie je woził DPD, bo tego kuriera lubię najbardziej emotka

Ale czad.... Banki mydlane z wódki emotka  

FBbeata7

#6643371 Napisano: 26.09.2019 16:01:04
joan napisał(a):

FBbeata7 napisał(a):

Ale przecież każdy może sprzedać, co tylko ma ochotę, o ile obrót danym przedmiotem jest w Polsce legalny. Czy gra o auto "żeby sprzedać" czy też o krowę "żeby sprzedać" - co za różnica? Problem leży w rodzaju nagrody, jej ciężarze środowiskowym / etycznym, nie w samym fakcie jej sprzedaży. Można i używane majtki sprzedać. Ba! Można po januszowemu wygrać bon na Zalando, nakupić stringów, ponosić i wtedy sprzedać emotka

Można, nawet kubki z Primy , co za darmo dawali sprzedawać.Mam nadzieję,że coraz mniej będzie kupców na takie ,,gadżety".
0 0

agusiac87

#6643376 Napisano: 26.09.2019 16:26:09
czy ktoś wygrał bon home 50 zł w konkursie Carex ? Jaki czas tam trzeba mieć żeby coś "ugrać" ?
0 0

magdazamosc

#6643378 Napisano: 26.09.2019 16:31:26
Jest może jakis aktualny konkurs w Dino? Nie mogę nic znaleźć a zaraz się wybieram
0 0

ladyinred

#6643399 Napisano: 26.09.2019 18:27:08
Myslicie ze ten voucher z garage bedzie mogl zrealizowac osoba trzecia...tzn wybiore sklep i rozmiar...ale reszta zajmie sie np. moj brat czy muszę sie tam  osobiście stawić...
Oni chyba nikomu jeszcze nic nie wysylali?
0 0