Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
case
Postów 109
Data rejestracji 23.08.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dwa lata temu, po grubej akcji z jedną nauczycielką (!!!), która intensywnie fałszowała paragony dla otrzymania koszulek (!!!) wprowadziliśmy pioniersko zakaz uzywania skanów - bo nimi najłatwiej manipulować.
I działało.
Ale teraz mamy artystów - k...a ich mać plastyków, którzy z nożyczkami, klejem i taśmą robią naprawdę niezłe cuda.
No, nie na tyle niezłe, żeby się nabrać, jak się rzetelnie podchodzi do sprawdzania paragonów, ale naprawdę - momentami chapeu bas.
I oczywiście nie zdradzę, skąd wiemy, że to lewizna, ale gwarantuję - wiemy
A sieci handlowe mają to do siebie, że jak się zadzwoni na centralę i powie, że o fałszerstwo chodzi, to samego prezesa potrafią w nocy obudzić żeby się sprawą zajął.
Wiem co mówię, półtora roku temu po jednym telefonie poleciało na ryj połowa personelu jednego sklepu, bo się okazało, że też byli zamieszani.
asia85644
Postów 12
Data rejestracji 26.02.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Cytrusek
Postów 841
Data rejestracji 16.08.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
case
Postów 109
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bywa tak, że bramka SMS przyjmująca zgłoszenia ucina czasami treści powyżej 160 znaków. Nie wszystkie i nie każdemu, ale po co ryzykować?
Bywa też tak, że organizator po prostu nie czyta dłuższych - ale powinien o tym napisać w regulaminie.
darog
Postów 3051
Data rejestracji 19.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
A już na pewno powinien to zrobić Organizator- gdyż to on jest zobligowany do przyjmowania zgłoszeń, reklamacji, dokumentów zwrotnych, oraz weryfikacji np paragonów.
Zgadzam się co do artykułu: oszustwa, jeszcze gorzej jeśli zostałaby wysłana nagroda i zostałaby odebrana i doszedłby następny artykuł kk
Z tego co mam na PW to norma że można drukować paragony które wysyła się mailem o niskiej wartości (np do 300zł?) propozycji było kilkanaście od różnych osób.
Skoro wydawane są nagrody wartości np 50zł bez sprawdzania paragonów nic dziwnego że proceder się rozszerzył..
zielonaszpilka
Postów 3337
Data rejestracji 23.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
case
Postów 109
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W naszym pięknym kraju, jakby sprawa koncern vs biedna madka z Łysobyków poszła na FB, idę o zakład, że znalazłaby się duuuża grupa obrońców madki, że jak się kradnie dużemu to nie kradzież, że zostawcie ją w spokoju, że dobrze Wam tak bo dajecie cukier do produktów i sprzedajecie go w plastiku i inne debilizmy.
Chodzi mi o to, że potencjalny syf PR-owy niekoniecznie jest warty satysfakcji, że się komuś dosrało.
Zwłaszcza, że też jesteśmy ludźmi. Też się możemy pomylić i pozwać kogoś niewinnego. Oj, nie chciałbym być wtedy w swojej skórze
Dlatego najpierw się zaprasza do podesłania paragonu fizycznie celem weryfikacji.
Na około 200 takich "zaproszeń" w ciągu ostatniego miesiąca - zgaduj trzy razy, ilu uczestników przysłało paragon.
Nie zgadłeś, nie zero. Jeden. Niesłusznie posądzony. Wiesz, co by było, jakby zamiast uprzejmego wezwania do weryfikacji, poszło od razu zawiadomienie do prokuratury?
monkakk
Postów 2851
Data rejestracji 15.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Widzę, że aktualnie zajmujecie się loterią Actimela. Chyba nie chcesz powiedzieć, że te wszystkie przekręty są dla czapek, szalików i majtasów....
case
Postów 109
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak, w tej akcji też są, tylko mniej. Nawałnica jest w innej, gdzie do zwrotu jest żywa gotówka.
EDIT: natomiast jakoś bardzo bym się nie zdziwił, bo wcześniej wspomniana pani nauczycielka przewaliła ponad 20 lewych zgłoszeń dla koszulek ze swoim imieniem na plecach. Więc tak, można
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
maverick
Postów 2371
Data rejestracji 07.02.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
anialistopad
Postów 14576
Data rejestracji 06.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
www.zabawkikrasnala.pl
monkakk
Postów 2851
Data rejestracji 15.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
darog
Postów 3051
Data rejestracji 19.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
case
Postów 109
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko nie zapominajmy o jednej rzeczy. Gdybym ja, prywatnie, jako Tomek Seremet, chciał złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa (a korci mnie bardzo) to musiałbym podać jakiekolwiek szczegóły, czyli np. dane osobowe tej osoby/osób.
Nie muszę chyba tłumaczyć, że nie do końca mam do tego prawo?
assal
Postów 3036
Data rejestracji 24.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Raczej zdarzają się drobni cwaniacy, co myślą, że lekko przykombinują. Czyli jeden paragon podrasują parę razy, by było więcej szans na nagrodę. Wpadną? Liczą, ze niska szkodliwość czynu, każdy machnie ręką. I tak najczęściej jest.
Choć jeszcze częściej nic nie wygrywają.
Ile tych paragonów by trzeba wyprodukować? W loterii Almette w 2017 zgłoszeń było, jak znalazłam w sieci, jakieś 400 tys.
Dom jeden. A potrzebny był kod i paragon.
Wafelek kosztuje 70 groszy. Ile dziennych nagród? Aż trzy
Ale odkąd pamiętam są loteryjni inwestorzy. Kolega już mocno sobie podniósł cenowo poprzeczkę, a dalej twierdzi, że kiedyś to zacznie naprawdę w loterie inwestować
Czekając na...
visserarthur
Postów 4341
Data rejestracji 09.10.2006
Punkty karne 2
Konkursy dodane
kukuleczka
Postów 312
Data rejestracji 10.08.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I tak oto wychodzi całe polactwo cebulstwo, które niestety znamy z dnia codziennego.
Chociażby z tego, że idę do sklepu po herbatę a obok herbaty, ktoś sugeruje żebym wzięła też wędlinę, która bezładnie leży porzucona pomiędzy aromatyczną czarną a owocową. Ktoś potrafił stać w kolejce po te plasterki, ale potem już mu się nie chciało odnieść pani z obsługi albo najzwyczajniej włożyć do lodówki. NO A NIBY CZEMU? TO NIE MOJE, JA ZA TO NIE PŁACĘ. No ale w efekcie ktoś za zmarnowany towar płaci, ale najważniejsze, że nie ja.. A jak postawił dom w fajnej okolicy to pewnie urzędnik, a jak jeździ nowym mercedesem to pewnie złodziej i ukradł.
Ludziom niestety się w głowach poprzewracało. Każdy każdemu wilkiem i wydrapał by oczy za maskotkę czy darmową koszulkę. Nie tak dawno temu na fb widziałam konkurs, w którym do wygrania był peeling do ciała za uwaga regulaminowe 15,99zł. Po ogłoszeniu wyników nastapiła żwawa dyskusja nie jednej a 4 osób, że wygrane zgłoszenie nie powinno wygrać, bo "ja się namęczyłam i zrobiłam ładne zdjęcie, a osoba która wygrała napisała tylko tekst". No cóż... to pokazuje, że przekroczyliśmy już tą granicę, kiedy konkursy miały być zabawą, miłym zaskoczeniem w razie wygrania i uzyskania dodatkowej korzyści z racji kupna czegoś, co potrzebuję.
Jestem bardzo krótko w konkursowym świecie, wygrywałam głownie kosmetyki o małej wartości, a po jednym z wygranych konkursów dostałam wiadomość "zniszczę cię krowo i zrobię wszystko zebyś nie wygrała już ani razu". Co człowiek ma o tym myśleć? Tylko współczuć takiej osobie !!!
Pamiętacie konkurs Lindta z jesieni? Aleksandrów Łódzki też okazał się bardzo szczęsliwym miastem, który zgarnął 11nagród (https://lindor-fo...pl/pl/wyniki-loterii )
magie1982
Postów 4682
Data rejestracji 13.03.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malgol
Postów 1202
Data rejestracji 18.08.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Cytrusek
Postów 841