Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

notta

#6697702 Napisano: 19.04.2020 17:39:09
mdepfs napisał(a):

Hej,
Przepraszam jeśli było wcześniej, ale dawno nie zaglądałam na forum .
Czy w jeżykach jest jakieś potwierdzenie czy tylko komunikat na stronie że smak trafil do kontroli jakosci?
bede wdzieczna za odpowiedz

u mnie tylko było to info po wysłaniu i nic więcej emotka
1 mdepfs 0

cudaczek121

#6697703 Napisano: 19.04.2020 17:39:14
tereniagno napisał(a):

honoris napisał(a):

Wiem, że ten temat już był, ale jestem oburzona! Valbon za 100 zł chcą: imię i nazwisko, adres zamieszkania, serię i numer dowodu osobistego, miejsce urodzenia, datę urodzenia, imię ojca, pesel, no nr konta oczywiście. Ni chu*a, nie wypełniam tego, zaraz piszę do organizatora. A cwaniaki w regulaminie napisali, że warunkiem wydania wygranej jest podanie danych, o które będą prosić w e-formularzu, czyli w samym regulaminie nie wymienili tych danych. Nic dziwnego, bo by zgody na to nie dostali, przecież to na bank nie jest zgodne z prawem. Dopiero zaczynam research, ale jeśli ktoś coś wie, to proszę o info.

To już jest wielka przesada emotka Pytam- a gdzie jest RODO ?
To są wszystkie dane do podjęcia pożyczki w banku.
Były już konkursy, gdzie chcieli skan dowodu osobistego, pamiętam za soki Tymbarka wartości ok.20 zł.
Niestety, nie wysłałam, a nagrody i tak przyszły.
Tak samo było kiedyś z wygranymi apteczkami za 15zł, więc zrezygnowałam, nie wysyłając danych.
Od czasu wprowadzenia RODO, organizatorzy wymagają coraz częściej wszystkie dane łącznie ze skanem paragonu.
Kiedyś tego nie było lub sporadycznie.Za chwilę za nagrodę za 5zł, będą żądali wszystkie dane osobowe.
To jest już szczyt wszystkiego emotka emotka

Ale czym Wy się tak przejmujecie? Macie 2 wyjścia- albo napisać im w danej rubryce coś w stylu odmowa podania tych danych-dane wrażliwe. Wyjście drugie jest takie: przesłanie im wszystkich fałszywych danych, oprócz oczywiście swojego imienia, nazwiska, adresu i numeru rachunku bankowego.I po sprawie!
2 mia, rena-cz 0

estrelitta

#6697704 Napisano: 19.04.2020 17:42:50
cudaczek121 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

honoris napisał(a):

Wiem, że ten temat już był, ale jestem oburzona! Valbon za 100 zł chcą: imię i nazwisko, adres zamieszkania, serię i numer dowodu osobistego, miejsce urodzenia, datę urodzenia, imię ojca, pesel, no nr konta oczywiście. Ni chu*a, nie wypełniam tego, zaraz piszę do organizatora. A cwaniaki w regulaminie napisali, że warunkiem wydania wygranej jest podanie danych, o które będą prosić w e-formularzu, czyli w samym regulaminie nie wymienili tych danych. Nic dziwnego, bo by zgody na to nie dostali, przecież to na bank nie jest zgodne z prawem. Dopiero zaczynam research, ale jeśli ktoś coś wie, to proszę o info.

Były już konkursy, gdzie chcieli skan dowodu osobistego, pamiętam za soki Tymbarka wartości ok.20 zł.
Tak samo było kiedyś z wygranymi apteczkami za 15zł, więc zrezygnowałam, nie wysyłając danych.
Od czasu wprowadzenia RODO, organizatorzy wymagają coraz częściej wszystkie dane łącznie ze skanem paragonu.
Kiedyś tego nie było lub sporadycznie.Za chwilę za nagrodę za 5zł, będą żądali wszystkie dane osobowe.

Ale czym Wy się tak przejmujecie? Macie 2 wyjścia- albo napisać im w danej rubryce coś w stylu odmowa podania tych danych-dane wrażliwe. Wyjście drugie jest takie: przesłanie im wszystkich fałszywych danych, oprócz oczywiście swojego imienia, nazwiska, adresu i numeru rachunku bankowego.I po sprawie!

I ja tak właśnie zrobiłam. Wystarczy zmienić jedną cyferkę i juz nikt danych nie wykorzysta emotka  

avanti99

#6697706 Napisano: 19.04.2020 18:10:00
niedługo to i to nie wystarczy trzeba bedzie przesłać odcisk kciuka, numer buta. ale przecie...to nic...zdjecie zebow moze byc najlepsza metoda, o zdjeciu innych organow juz nie smiem myslec...ale w ostatnich czasach kto to wie, kto to wie.
1 brucee 0

yonex

#6697707 Napisano: 19.04.2020 18:19:40
estrelitta napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

honoris napisał(a):

I ja tak właśnie zrobiłam. Wystarczy zmienić jedną cyferkę i juz nikt danych nie wykorzysta emotka  

Algorytm PESEL jest tak skonstruowany, że znając ostatnią cyfrę można znaleźć tą brakującą.
0 0

agnes111

#6697710 Napisano: 19.04.2020 18:38:28
Mam pytanie do osób, które wygrały bon Tymbark w C4. W załączniku nr 3 jest miejsce na wpisanie daty i miejscowości przekazania i przyjęcia nagrody. Wypełniacie to czy zostawiacie puste?
0 0

tereniagno

#6697719 Napisano: 19.04.2020 19:38:48
A tak dziś jeszcze sobie myślałam odnośnie wygranych z Valbon,
gdyby nikt nie odesłał im danych z wygranymi stówkami.
Ciekawe co by zrobili, bo to dało by już im dużo do myślenia, że coś jest nie takemotka
Fakt, że szkoda trochę kasy, ale takiego Organizatora chyba jeszcze nie było, żeby żądać tyle danych.
Wysłałam 2 zgłoszenia, 0 wygranych i już podziękuję, nie biorę więcej u nich udziału emotka
0 0

asiakali

#6697721 Napisano: 19.04.2020 19:46:25
Valbon....pod zdrapką nie mam kodu emotka ....nie wygrywać to jedno, ale żeby nawet kodu pod zdrapką nie trafić to już przesada emotka

Gość: mariolakal

#6697723 Napisano: 19.04.2020 19:51:58
agnes111 napisał(a):

Mam pytanie do osób, które wygrały bon Tymbark w C4. W załączniku nr 3 jest miejsce na wpisanie daty i miejscowości przekazania i przyjęcia nagrody. Wypełniacie to czy zostawiacie puste?

Podpisalam sie tylko /bez daty i nazwy miejscowosci/...
0 0

jokan

#6697732 Napisano: 19.04.2020 21:23:23
Ile się czeka na przelew z WAWEL? Ktoś wie może?
0 0

magdalena-chili

#6697733 Napisano: 19.04.2020 21:25:41
jokan napisał(a):

ja wygrałam jakoś w pierwszych dniach, na początku, a przelew był niedawno, pewnie zbierają wygrane np z miesiąca albo innego okresu czasu i wtedy hurtem posyłają... tak mi to wyglądało. Jak Ci będzie zależało na konkretnych datach, to dawaj znać i sprawdzę emotka  
1 jokan 0

werix7

#6697748 Napisano: 20.04.2020 00:23:39
magdalena-chili napisał(a):

jokan napisał(a):

ja wygrałam jakoś w pierwszych dniach, na początku, a przelew był niedawno, pewnie zbierają wygrane np z miesiąca albo innego okresu czasu i wtedy hurtem posyłają... tak mi to wyglądało. Jak Ci będzie zależało na konkretnych datach, to dawaj znać i sprawdzę emotka  

A jak to możesz sprawdzić? Ja odsyłałam oświadczenie 7 marca i chętnie się dowiem kiedy mogę spodziewać się przelewu emotka  
0 0

werix7

#6697749 Napisano: 20.04.2020 00:25:27
Grał ktoś w konkursie Jeżyków? Czy po przesłaniu zgłoszenia powinnam dostać na pocztę jakieś potwierdzenie? 
0 0

misiamarysia

#6697750 Napisano: 20.04.2020 00:31:15
werix7 napisał(a):

Grał ktoś w konkursie Jeżyków? Czy po przesłaniu zgłoszenia powinnam dostać na pocztę jakieś potwierdzenie? 

Ja grałam tuż przed północą i nie dostałam nic na maila, ale potwierdzenie pojawiło się na stronie od razu po zgłoszeniu.
0 0

werix7

#6697751 Napisano: 20.04.2020 01:34:22
misiamarysia napisał(a):

werix7 napisał(a):

Ja grałam tuż przed północą i nie dostałam nic na maila, ale potwierdzenie pojawiło się na stronie od razu po zgłoszeniu.

To tak jak ja emotka  

magdalena-chili

#6697753 Napisano: 20.04.2020 06:57:34
werix7 napisał(a):

jokan napisał(a):

A jak to możesz sprawdzić? Ja odsyłałam oświadczenie 7 marca i chętnie się dowiem kiedy mogę spodziewać się przelewu    

około 10 lutego wygrałam, 14 lutego odsyłałam paragon i oświadczenie, a przelew dostałam 4 kwietnia. Jednocześnie widziałam, że kilka osób tego samego dnia informowało o przelewie, więc obstawiałabym, że jednego dnia zrobili przelewy dla wielu osób, np za pierwszy miesiąc.

misiamarysia

#6697809 Napisano: 20.04.2020 12:01:15

werix7 napisał(a):

jokan napisał(a):

A jak to możesz sprawdzić? Ja odsyłałam oświadczenie 7 marca i chętnie się dowiem kiedy mogę spodziewać się przelewu    

około 10 lutego wygrałam, 14 lutego odsyłałam paragon i oświadczenie, a przelew dostałam 4 kwietnia. Jednocześnie widziałam, że kilka osób tego samego dnia informowało o przelewie, więc obstawiałabym, że jednego dnia zrobili przelewy dla wielu osób, np za pierwszy miesiąc.

U mnie również był przelew 4 kwietnia
0 0

karkocka

#6697810 Napisano: 20.04.2020 12:04:45
werix7 napisał(a):

Grałam i nic nie dostałam na maila.
0 0

roksana2802

#6697836 Napisano: 20.04.2020 13:33:05
Ktoś potwierdzi czy wyniki z Lidl Sensodyne są podpięte?
0 0

asantesana

#6697880 Napisano: 20.04.2020 14:46:05
Czy wygrał ktoś roombę od Smolara? Widzę same wpisy z pastami?
0 0