Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

reniii

#6772367 Napisano: 27.03.2021 14:06:49
superloser napisał(a):

pipciol napisał(a):

Tak przygladam sie tej rozmowy i stwierdzam ze SPONSOR ma to wszystko w .....nosie.
Patrzac na ostatnia loterie Prince Polo i dosc wyjatkowe imiona na liscie laureatow np:Herbert, Arnolf, Oktawian, Gustawa, Bohdana, Cecyliusz, Bona, Genowefa, Klarysa, Amadeusz
Stwierdzam ze trzeba urodzic sie pod szczesliwa gwiazda aby miec tak wyjatkowe imiona, takie szczescie aby wygrac nagrode w bramkach i DAR PRZEKONYWANIA bo zarowno Organizator jak i Sponsor uwazaja ze wszystko jesr oki:)

Mnie bardziej interesuja nipy i numery kas fiskalnych tych wygranych, niz cidaczne imiona  emotka

Jeśli nawet miasta laureatów podobno zniknęły, bo są chyba ściśle tajne, to o czym my tu mówimy.
1 mia 0

harnas

#6772368 Napisano: 27.03.2021 14:19:56
santi333 napisał(a):

Chyba rzeczywiście jest dokładnie tak jak napisałeś emotka Masakra jednym słowem  emotka  Nigdy nie miałem do czynienia z obsługą kas fiskalnych, więc nie miałem pojęcia, że można sobie na nich dowolnie godziny ustawiać i nie jest to jakoś systemowo zabezpieczone. Wychodzi na to, że świetnym interesem, z punktu widzenia tychże osób, jest prowadzenie działalności gospodarczej (nawet niezbyt rentownej), bo profit z loterii i tak będzie. Jeszcze dodatkowo może wpadnie jakieś 100 tysięcy albo Merc i można nawet szwagierke zatrudnić na drugiej kasie...

mniej więcej tak to działa, kiedyś sieć lokalnych sklepików z Aleksandrowa Łódzkiego wymiatała na tym polu emotka  
Reasumując: dla firmy wzrostów sprzedaży nie ma, bo szaraczki nie wygrywają, więc dalej nie kupują, a bogacą się właściciele sklepów, czyli efekt marketingowy żaden
0 0

fiona25

#6772371 Napisano: 27.03.2021 14:47:30
superloser napisał(a):

santi333 napisał(a):

Czy ktoś może mnie uświadomić jak te same osoby/rodziny wygrywają multum kart 500 zł do Ikei z Delicji lub 100 zł z Lisnera?  Np. Anna S. w Delicjach jest prawie każdego dnia lub nawet parokrotnie danego dnia emotka Czyżby kupowała dziennie po kilkaset opakowań Delicji i wklepywała je przez całą dobę... emotka ?
W obu przypadkach loterię organizuje agencja AdValue.

Siedzi na kasie w ,swoim lub nie, sklepiku z godzina recznie ustawiona na kasie  emotka
Poslizg zegara o 5 minut albo godzine daje szanse grania na paragon przyszlosciowy, wydrukowany po wygranej a czas jest u niej na kasie jak Faro do Warszawy  emotka
Ot i tyle ... plus kazde ciastka za 5zl sprzedane w sklepie, dzieki pieczateczce staja sie "delicje", a ludzie paragony zostawiaja na ladzie....

Albo ktos moze kupowac i zwroty sobie robic, ale to zbyt problemowe  emotka

Jakkolwiek by się to nie odbywało, klany rodzinne, które rządzą np w Lisnerze ,rządzą w prawie każdej loterii bramkowej tego typu ... był czas przywyknąć, więc przestałam się tym przejmować i te loterie sobie całkowicie odpuściłam ... myślę,ze po pewnym czasie takich "odpuszczających" sobie osób będzie coraz więcej. Czy to komuś da do myślenia? Pewnie nie... chociaż mogłoby zleceniodawcy - to przecież jego pieniądze a efekt ...żenua  emotka

visserarthur

#6772374 Napisano: 27.03.2021 15:29:04
harnas napisał(a):

santi333 napisał(a):

Chyba rzeczywiście jest dokładnie tak jak napisałeś emotka Masakra jednym słowem  emotka  Nigdy nie miałem do czynienia z obsługą kas fiskalnych, więc nie miałem pojęcia, że można sobie na nich dowolnie godziny ustawiać i nie jest to jakoś systemowo zabezpieczone. Wychodzi na to, że świetnym interesem, z punktu widzenia tychże osób, jest prowadzenie działalności gospodarczej (nawet niezbyt rentownej), bo profit z loterii i tak będzie. Jeszcze dodatkowo może wpadnie jakieś 100 tysięcy albo Merc i można nawet szwagierke zatrudnić na drugiej kasie...

mniej więcej tak to działa, kiedyś sieć lokalnych sklepików z Aleksandrowa Łódzkiego wymiatała na tym polu emotka  
Reasumując: dla firmy wzrostów sprzedaży nie ma, bo szaraczki nie wygrywają, więc dalej nie kupują, a bogacą się właściciele sklepów, czyli efekt marketingowy żaden

Z Aleksandrowem była kilka lat temu ciekawa akcja, że w loterii Milka gdzie chyba narty i kaski były do wygrania, organizowanej przez Iq, zniknęli z listy zwycięzców... Nie wiem dlaczego.
3 notta, mia, emi 0

mrmax

#6772376 Napisano: 27.03.2021 16:01:30
fiona25 napisał(a):

superloser napisał(a):

santi333 napisał(a):

Czy ktoś może mnie uświadomić jak te same osoby/rodziny wygrywają multum kart 500 zł do Ikei z Delicji lub 100 zł z Lisnera?  Np. Anna S. w Delicjach jest prawie każdego dnia lub nawet parokrotnie danego dnia emotka Czyżby kupowała dziennie po kilkaset opakowań Delicji i wklepywała je przez całą dobę... emotka ?
W obu przypadkach loterię organizuje agencja AdValue.

Siedzi na kasie w ,swoim lub nie, sklepiku z godzina recznie ustawiona na kasie  emotka
Poslizg zegara o 5 minut albo godzine daje szanse grania na paragon przyszlosciowy, wydrukowany po wygranej a czas jest u niej na kasie jak Faro do Warszawy  emotka
Ot i tyle ... plus kazde ciastka za 5zl sprzedane w sklepie, dzieki pieczateczce staja sie "delicje", a ludzie paragony zostawiaja na ladzie....

Albo ktos moze kupowac i zwroty sobie robic, ale to zbyt problemowe  emotka

Jakkolwiek by się to nie odbywało, klany rodzinne, które rządzą np w Lisnerze ,rządzą w prawie każdej loterii bramkowej tego typu ... był czas przywyknąć, więc przestałam się tym przejmować i te loterie sobie całkowicie odpuściłam ... myślę,ze po pewnym czasie takich "odpuszczających" sobie osób będzie coraz więcej. Czy to komuś da do myślenia? Pewnie nie... chociaż mogłoby zleceniodawcy - to przecież jego pieniądze a efekt ...żenua  emotka

Co innego jest w sytuacji gdy loteria jest z kodami w opakowaniach. Zobaczcie że wtedy już tak te klany tak nie wygrywają, nagle nie mają takiego szczęścia i farta, gdy trzeba faktycznie wyłożyć kasę na produkt i go otworzyć, wtedy nawet nie mogą odsprzedać towaru, jeśli kod jest wewnątrz opakowania, i takie loterie są jedynie uczciwe. Niestety koszty organizacji są wtedy znacznie większe, bo trzeba zmieniać linię produkcyjną, ale tylko takie loterie mają sens w walce z nieuczciwymi drukarzami i kombinatorami.

fosik

#6772382 Napisano: 27.03.2021 16:43:32
A czy zapis w agencji, w której ciagle wygrywają te same osoby   „ Po wyżej opisanym przypisaniu nagród dziennych do konkretnej daty i godziny, dane te wpisywane są do systemu loteryjnego oraz najpóźniej w dniu 26.02.2021 r. lista złożona jest u notariusza.” nie jest Nieco dziwny? Mam na myśli informację jaką posiada notariusz emotka  
0 0

soulfly

#6772384 Napisano: 27.03.2021 16:50:25
fosik napisał(a):

A czy zapis w agencji, w której ciagle wygrywają te same osoby   „ Po wyżej opisanym przypisaniu nagród dziennych do konkretnej daty i godziny, dane te wpisywane są do systemu loteryjnego oraz najpóźniej w dniu 26.02.2021 r. lista złożona jest u notariusza.” nie jest Nieco dziwny? Mam na myśli informację jaką posiada notariusz emotka  

Pewnie notariusze wszystko koszą bo maja liste bramek wraz z godzinamiemotka
0 0

pikawka

#6772388 Napisano: 27.03.2021 17:41:10
Z eksperckim skladem Lidl.. Smolar
Mam pytanko emotka  smolar z reguły życzy sobie 160 znakow, tu jest do 300.. w związku z tym rozpisujecie się czy raczej trzymacie się w okolicy 160...Nie lubię długich i chce wysłać właśnie takie krótszeemotka
0 0

banka-manka

#6772390 Napisano: 27.03.2021 18:02:09
pikawka napisał(a):

Mam pytanko  emotka  smolar z reguły życzy sobie 160 znakow, tu jest do 300.. w związku z tym rozpisujecie się czy raczej trzymacie się w okolicy 160...Nie lubię długich i chce wysłać właśnie takie krótsze emotka

W Eurosklep też jest teraz 300 znaków. 
Wykorzystałam wszystko (jakoś tak zgrabnie poszło), ale z jakim skutkiem to się okaże za jakiś czas emotka  
1 pikawka 0

pikawka

#6772395 Napisano: 27.03.2021 18:18:40
superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

Mam pytanko  emotka  smolar z reguły życzy sobie 160 znakow, tu jest do 300.. w związku z tym rozpisujecie się czy raczej trzymacie się w okolicy 160...Nie lubię długich i chce wysłać właśnie takie krótsze emotka

Zdjecia nagrodza, bo szybciej sie ocenia emotka

Eee tam. Smolar i tekst i fotki nagradza. 
Ja tym razem stawiam na tekst emotka  okaze się z jakim skutkiem emotka
0 0

pikawka

#6772404 Napisano: 27.03.2021 19:24:11
superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

Ja tym razem stawiam na tekst  emotka  okaze się z jakim skutkiem  emotka

Wrzucic polonistow i plastykow do jednego wora  emotka  niebanalne poczucie humoru jest  emotka

Ja ani plastyk ani polonistka.... obecnie kura domowa  emotka
0 0

jokan

#6772406 Napisano: 27.03.2021 19:42:25
pikawka napisał(a):

superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

Wrzucic polonistow i plastykow do jednego wora  emotka  niebanalne poczucie humoru jest  emotka

kura znosząca złote jajka? emotka emotka
1 mia 0

misiamarysia

#6772410 Napisano: 27.03.2021 19:55:57
Czy te kody do pyszne.pl z loterii "Zero limitów" przysyłają od razu po wypełnieniu formularza?
0 0

pikawka

#6772413 Napisano: 27.03.2021 20:21:49
jokan napisał(a):

pikawka napisał(a):

superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

kura znosząca złote jajka? emotka emotka

Ooo! Oo! To jest to!emotka
1 jokan 0

dede

#6772414 Napisano: 27.03.2021 20:23:18
Czy realizował ktoś już może kod do playera z kindera? Czy on po wyczerpaniu wygasa sam, czy jest samoodnawialny?
0 0

nataliii

#6772425 Napisano: 27.03.2021 22:48:11
misiamarysia napisał(a):

Czy te kody do pyszne.pl z loterii "Zero limitów" przysyłają od razu po wypełnieniu formularza?

Nie:( wygrałam w pierwszym dniu i nadal nie ma weryfikacji. 

ladyinred

#6772456 Napisano: 28.03.2021 14:20:01
Proszę,  znacie jakis łatwy sposób dla  nieznających tematu jak zblurowac logo na ubraniu z 2 sekund filmiku?
0 0

cudaczek121

#6772461 Napisano: 28.03.2021 15:12:36
nataliii napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Nie:( wygrałam w pierwszym dniu i nadal nie ma weryfikacji. 

Według regulaminu wszystkie nagrody zostaną wysłane na maila najpóźniej do dnia 31 maja 2021 roku. No to sobie trochę poczekam na swój Wymarzony prezent:)

masza

#6772469 Napisano: 28.03.2021 16:20:40
Czy nie działa komuś kod z Milki? Voucher za 10 zł na Allegro....
pierwszy pisze , ze wykorzystany, drugi nieprawidłowy  emotka
0 0

agakaz2

#6772473 Napisano: 28.03.2021 16:34:55
masza napisał(a):

Czy nie działa komuś kod z Milki? Voucher za 10 zł na Allegro....
pierwszy pisze , ze wykorzystany, drugi nieprawidłowy  emotka

a kupujesz produkty  milka czy uzywasz jako ogólna zniżka? 
0 0