Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

visserarthur

#6772333 Napisano: 27.03.2021 01:22:39
santi333 napisał(a):

Racja, umknęło mi to, że główna jest losowana z wszystkich zgłoszeń po zakończeniu loterii, więc to raczej odpada. Teraz jednak zaciekawiło mnie coś innego, bo jak pisał superloser godzinę można sobie ustawić na kasie (dzień i nr kasy musi być prawidłowy), ale przecież potrzebny jest inny numer paragonu, bo ta osoba nie wie czy danym paragonem akurat coś trafi? To co, można sobie tak drukować setki kolejnych paragonów bez żadnych konsekwencji? Taka osoba zgłasza np. dany paragon "przyszłościowy" powiedzmy o numerze 111111, to przecież on drugi raz już nie przejdzie, bo data i nr kasy są niezmienne. Więc drukuje następny 111112 i tak dalej i potem robi zwroty?

Masz sobie kasę z tą godziną- kasjerka wie, że kolejny numer będzie 584, wbija na stronie 584, jak wygrywa (tam są nagrody natychmiastowe, więc od razu wie, czy wygrała= czy paragon z takim numerem jest jej potrzebny, czy nie), to kupuje sobie np. Delicje... Jaki problem emotka ?
0 0

santi333

#6772334 Napisano: 27.03.2021 01:31:51
Chodzi mi o to, że wbija ten 584 i nie trafia i ten sam już jej nie przejdzie drugi raz. Także co wbija 585, 586, 587, 588, 589 itd. Jeżeli siedzi przy kompie i wbija co chwile kody to może dojść np. do numeru 1584 i co wtedy? Żeby nabić na niego delicje musi najpierw wydrukować 1000 poprzednich paragonów...
1 reniii 0

visserarthur

#6772335 Napisano: 27.03.2021 01:37:06
santi333 napisał(a):

Chodzi mi o to, że wbija ten 584 i nie trafia i ten sam już jej nie przejdzie drugi raz. Także co wbija 585, 586, 587, 588, 589 itd. Jeżeli siedzi przy kompie i wbija co chwile kody to może dojść np. do numeru 1584 i co wtedy? Żeby nabić na niego delicje musi najpierw wydrukować 1000 poprzednich paragonów...

Przecież nie musi nabijać non stop, może to robić np. po każdym kliencie. Wklepuje 584- wygrywa, to klepie delicje, wklepuje 584- nie wygrywa, to z tym numerem ma paragon klient.
Możliwości jest wiele, skoro nawet ludzie robili sami paragony... 
0 0

santi333

#6772337 Napisano: 27.03.2021 01:45:27
Przy takiej skuteczności w loterii i taktyce na wydruk "po kliencie" to wychodzi na to, że musi mieć naprawdę spory ruch w sklepie, bo zazwyczaj takie
prywatne/osiedlowe sklepiki to nie mają sporej ilości klientów. Chyba,
że to Żabka etc.
0 0

visserarthur

#6772338 Napisano: 27.03.2021 02:11:08
Nie znamy wielu danych o loterii, np. ile zgłoszeń jest, w jakich godzinach najwięcej, więc nie można wychodzić z założenia, że trzeba klepać zgłoszenia non stop, tym bardziej, że 10x Anna S. to nie jest dużo, tym bardziej, że nie wiemy, czy to ta sama Anna
0 0

visserarthur

#6772340 Napisano: 27.03.2021 02:30:13
Nie sprawdzałem tych list, ale skoro tak, to może sponsorzy jakoś się temu przyjrzą...
1 emi 0

mrmax

#6772341 Napisano: 27.03.2021 04:19:02
FBemilia6 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

santi333 napisał(a):

Przecież nie musi nabijać non stop, może to robić np. po każdym kliencie. Wklepuje 584- wygrywa, to klepie delicje, wklepuje 584- nie wygrywa, to z tym numerem ma paragon klient.
Możliwości jest wiele, skoro nawet ludzie robili sami paragony... 

Ta metoda występuje o dziwo ciągle w tej Agencji. Wg mnie to nie paragony (może po części) ale coś nie teges z Agencja. zawsze 1 nagroda wypasiona i pieniądze co godzina (stały schemat) i we wszystkich ich loteriach- Anna S i rodzina, Violetta Z i rodzina, Piotr T, ród K. Nie wierzę, że trafiają, oni znają czas bramek albo ingerują w system emotka

Zwróćcie uwagę że przez pierwsze dni prócz imienia była jeszcze miejscowość, dziwnym przypadkiem szybko to zniknęło  emotka   jakby mieli cos do ukrycia emotka

pipciol

#6772362 Napisano: 27.03.2021 13:07:45
Tak przygladam sie tej rozmowy i stwierdzam ze SPONSOR ma to wszystko w .....nosie.
Patrzac na ostatnia loterie Prince Polo i dosc wyjatkowe imiona na liscie laureatow np:Herbert, Arnolf, Oktawian, Gustawa, Bohdana, Cecyliusz, Bona, Genowefa, Klarysa, Amadeusz
Stwierdzam ze trzeba urodzic sie pod szczesliwa gwiazda aby miec tak wyjatkowe imiona, takie szczescie aby wygrac nagrode w bramkach i DAR PRZEKONYWANIA bo zarowno Organizator jak i Sponsor uwazaja ze wszystko jesr oki:)
1 atanerka 0

reniii

#6772367 Napisano: 27.03.2021 14:06:49
superloser napisał(a):

pipciol napisał(a):

Tak przygladam sie tej rozmowy i stwierdzam ze SPONSOR ma to wszystko w .....nosie.
Patrzac na ostatnia loterie Prince Polo i dosc wyjatkowe imiona na liscie laureatow np:Herbert, Arnolf, Oktawian, Gustawa, Bohdana, Cecyliusz, Bona, Genowefa, Klarysa, Amadeusz
Stwierdzam ze trzeba urodzic sie pod szczesliwa gwiazda aby miec tak wyjatkowe imiona, takie szczescie aby wygrac nagrode w bramkach i DAR PRZEKONYWANIA bo zarowno Organizator jak i Sponsor uwazaja ze wszystko jesr oki:)

Mnie bardziej interesuja nipy i numery kas fiskalnych tych wygranych, niz cidaczne imiona  emotka

Jeśli nawet miasta laureatów podobno zniknęły, bo są chyba ściśle tajne, to o czym my tu mówimy.
1 mia 0

harnas

#6772368 Napisano: 27.03.2021 14:19:56
santi333 napisał(a):

Chyba rzeczywiście jest dokładnie tak jak napisałeś emotka Masakra jednym słowem  emotka  Nigdy nie miałem do czynienia z obsługą kas fiskalnych, więc nie miałem pojęcia, że można sobie na nich dowolnie godziny ustawiać i nie jest to jakoś systemowo zabezpieczone. Wychodzi na to, że świetnym interesem, z punktu widzenia tychże osób, jest prowadzenie działalności gospodarczej (nawet niezbyt rentownej), bo profit z loterii i tak będzie. Jeszcze dodatkowo może wpadnie jakieś 100 tysięcy albo Merc i można nawet szwagierke zatrudnić na drugiej kasie...

mniej więcej tak to działa, kiedyś sieć lokalnych sklepików z Aleksandrowa Łódzkiego wymiatała na tym polu emotka  
Reasumując: dla firmy wzrostów sprzedaży nie ma, bo szaraczki nie wygrywają, więc dalej nie kupują, a bogacą się właściciele sklepów, czyli efekt marketingowy żaden
0 0

fiona25

#6772371 Napisano: 27.03.2021 14:47:30
superloser napisał(a):

santi333 napisał(a):

Czy ktoś może mnie uświadomić jak te same osoby/rodziny wygrywają multum kart 500 zł do Ikei z Delicji lub 100 zł z Lisnera?  Np. Anna S. w Delicjach jest prawie każdego dnia lub nawet parokrotnie danego dnia emotka Czyżby kupowała dziennie po kilkaset opakowań Delicji i wklepywała je przez całą dobę... emotka ?
W obu przypadkach loterię organizuje agencja AdValue.

Siedzi na kasie w ,swoim lub nie, sklepiku z godzina recznie ustawiona na kasie  emotka
Poslizg zegara o 5 minut albo godzine daje szanse grania na paragon przyszlosciowy, wydrukowany po wygranej a czas jest u niej na kasie jak Faro do Warszawy  emotka
Ot i tyle ... plus kazde ciastka za 5zl sprzedane w sklepie, dzieki pieczateczce staja sie "delicje", a ludzie paragony zostawiaja na ladzie....

Albo ktos moze kupowac i zwroty sobie robic, ale to zbyt problemowe  emotka

Jakkolwiek by się to nie odbywało, klany rodzinne, które rządzą np w Lisnerze ,rządzą w prawie każdej loterii bramkowej tego typu ... był czas przywyknąć, więc przestałam się tym przejmować i te loterie sobie całkowicie odpuściłam ... myślę,ze po pewnym czasie takich "odpuszczających" sobie osób będzie coraz więcej. Czy to komuś da do myślenia? Pewnie nie... chociaż mogłoby zleceniodawcy - to przecież jego pieniądze a efekt ...żenua  emotka

visserarthur

#6772374 Napisano: 27.03.2021 15:29:04
harnas napisał(a):

santi333 napisał(a):

Chyba rzeczywiście jest dokładnie tak jak napisałeś emotka Masakra jednym słowem  emotka  Nigdy nie miałem do czynienia z obsługą kas fiskalnych, więc nie miałem pojęcia, że można sobie na nich dowolnie godziny ustawiać i nie jest to jakoś systemowo zabezpieczone. Wychodzi na to, że świetnym interesem, z punktu widzenia tychże osób, jest prowadzenie działalności gospodarczej (nawet niezbyt rentownej), bo profit z loterii i tak będzie. Jeszcze dodatkowo może wpadnie jakieś 100 tysięcy albo Merc i można nawet szwagierke zatrudnić na drugiej kasie...

mniej więcej tak to działa, kiedyś sieć lokalnych sklepików z Aleksandrowa Łódzkiego wymiatała na tym polu emotka  
Reasumując: dla firmy wzrostów sprzedaży nie ma, bo szaraczki nie wygrywają, więc dalej nie kupują, a bogacą się właściciele sklepów, czyli efekt marketingowy żaden

Z Aleksandrowem była kilka lat temu ciekawa akcja, że w loterii Milka gdzie chyba narty i kaski były do wygrania, organizowanej przez Iq, zniknęli z listy zwycięzców... Nie wiem dlaczego.
3 notta, mia, emi 0

mrmax

#6772376 Napisano: 27.03.2021 16:01:30
fiona25 napisał(a):

superloser napisał(a):

santi333 napisał(a):

Czy ktoś może mnie uświadomić jak te same osoby/rodziny wygrywają multum kart 500 zł do Ikei z Delicji lub 100 zł z Lisnera?  Np. Anna S. w Delicjach jest prawie każdego dnia lub nawet parokrotnie danego dnia emotka Czyżby kupowała dziennie po kilkaset opakowań Delicji i wklepywała je przez całą dobę... emotka ?
W obu przypadkach loterię organizuje agencja AdValue.

Siedzi na kasie w ,swoim lub nie, sklepiku z godzina recznie ustawiona na kasie  emotka
Poslizg zegara o 5 minut albo godzine daje szanse grania na paragon przyszlosciowy, wydrukowany po wygranej a czas jest u niej na kasie jak Faro do Warszawy  emotka
Ot i tyle ... plus kazde ciastka za 5zl sprzedane w sklepie, dzieki pieczateczce staja sie "delicje", a ludzie paragony zostawiaja na ladzie....

Albo ktos moze kupowac i zwroty sobie robic, ale to zbyt problemowe  emotka

Jakkolwiek by się to nie odbywało, klany rodzinne, które rządzą np w Lisnerze ,rządzą w prawie każdej loterii bramkowej tego typu ... był czas przywyknąć, więc przestałam się tym przejmować i te loterie sobie całkowicie odpuściłam ... myślę,ze po pewnym czasie takich "odpuszczających" sobie osób będzie coraz więcej. Czy to komuś da do myślenia? Pewnie nie... chociaż mogłoby zleceniodawcy - to przecież jego pieniądze a efekt ...żenua  emotka

Co innego jest w sytuacji gdy loteria jest z kodami w opakowaniach. Zobaczcie że wtedy już tak te klany tak nie wygrywają, nagle nie mają takiego szczęścia i farta, gdy trzeba faktycznie wyłożyć kasę na produkt i go otworzyć, wtedy nawet nie mogą odsprzedać towaru, jeśli kod jest wewnątrz opakowania, i takie loterie są jedynie uczciwe. Niestety koszty organizacji są wtedy znacznie większe, bo trzeba zmieniać linię produkcyjną, ale tylko takie loterie mają sens w walce z nieuczciwymi drukarzami i kombinatorami.

fosik

#6772382 Napisano: 27.03.2021 16:43:32
A czy zapis w agencji, w której ciagle wygrywają te same osoby   „ Po wyżej opisanym przypisaniu nagród dziennych do konkretnej daty i godziny, dane te wpisywane są do systemu loteryjnego oraz najpóźniej w dniu 26.02.2021 r. lista złożona jest u notariusza.” nie jest Nieco dziwny? Mam na myśli informację jaką posiada notariusz emotka  
0 0

soulfly

#6772384 Napisano: 27.03.2021 16:50:25
fosik napisał(a):

A czy zapis w agencji, w której ciagle wygrywają te same osoby   „ Po wyżej opisanym przypisaniu nagród dziennych do konkretnej daty i godziny, dane te wpisywane są do systemu loteryjnego oraz najpóźniej w dniu 26.02.2021 r. lista złożona jest u notariusza.” nie jest Nieco dziwny? Mam na myśli informację jaką posiada notariusz emotka  

Pewnie notariusze wszystko koszą bo maja liste bramek wraz z godzinamiemotka
0 0

pikawka

#6772388 Napisano: 27.03.2021 17:41:10
Z eksperckim skladem Lidl.. Smolar
Mam pytanko emotka  smolar z reguły życzy sobie 160 znakow, tu jest do 300.. w związku z tym rozpisujecie się czy raczej trzymacie się w okolicy 160...Nie lubię długich i chce wysłać właśnie takie krótszeemotka
0 0

banka-manka

#6772390 Napisano: 27.03.2021 18:02:09
pikawka napisał(a):

Mam pytanko  emotka  smolar z reguły życzy sobie 160 znakow, tu jest do 300.. w związku z tym rozpisujecie się czy raczej trzymacie się w okolicy 160...Nie lubię długich i chce wysłać właśnie takie krótsze emotka

W Eurosklep też jest teraz 300 znaków. 
Wykorzystałam wszystko (jakoś tak zgrabnie poszło), ale z jakim skutkiem to się okaże za jakiś czas emotka  
1 pikawka 0

pikawka

#6772395 Napisano: 27.03.2021 18:18:40
superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

Mam pytanko  emotka  smolar z reguły życzy sobie 160 znakow, tu jest do 300.. w związku z tym rozpisujecie się czy raczej trzymacie się w okolicy 160...Nie lubię długich i chce wysłać właśnie takie krótsze emotka

Zdjecia nagrodza, bo szybciej sie ocenia emotka

Eee tam. Smolar i tekst i fotki nagradza. 
Ja tym razem stawiam na tekst emotka  okaze się z jakim skutkiem emotka
0 0

pikawka

#6772404 Napisano: 27.03.2021 19:24:11
superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

Ja tym razem stawiam na tekst  emotka  okaze się z jakim skutkiem  emotka

Wrzucic polonistow i plastykow do jednego wora  emotka  niebanalne poczucie humoru jest  emotka

Ja ani plastyk ani polonistka.... obecnie kura domowa  emotka
0 0

jokan

#6772406 Napisano: 27.03.2021 19:42:25
pikawka napisał(a):

superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

superloser napisał(a):

pikawka napisał(a):

Ja tym razem stawiam na tekst  emotka  okaze się z jakim skutkiem  emotka

Wrzucic polonistow i plastykow do jednego wora  emotka  niebanalne poczucie humoru jest  emotka

Ja ani plastyk ani polonistka.... obecnie kura domowa  emotka

kura znosząca złote jajka? emotka emotka
1 mia 0