Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

lolzek

#6808499 Napisano: 15.09.2021 15:00:58
Hej, czy ktoś pomoże w takiej sytuacji: 

wygrałam voucher do sklepu internetowego Eastend w konkursie "Opłaca się opłacać kartą Visa". Zrobiłam zamówienie, zapłaciłam voucherem i dopłaciłam niewielką kwotę już za pomocą przelewu. Przyszło zamówienie - nie odpowiadał mi jeden z dwóch zamówionych produktów. Zwróciłam ten produkt, uprzednio pytając mailowo czy w przypadku opłaty zamówienia voucherem zwrot następuje na konto bankowe - dostałam odpowiedź, że owszem.

Teraz okazuje się że zwrócili mi tylko 10% kwoty jaką zapłaciłam za produkt (do wyliczenia została użyta ta niewielka nadwyżka którą musiałam nadpłacić) i sklep informuje, że nie mogą rozliczyć bonu.

Ktoś wie co w takiej sytuacji najlepiej zrobić?
0 0

dany-duszek

#6808500 Napisano: 15.09.2021 15:07:32
kaka72 napisał(a):

Dostałam @ że DPD wiezie do mnie coś od IQ-Marketing a ja tam ostatnio nic nie wygrałam i zastanawiam się co to może być  emotka

wygrałaś w kozel?
0 0

dzasmina

#6808501 Napisano: 15.09.2021 15:08:30
Niezły wynik wykręciliście w buenoemotka  no chyba, że ktos licznik przestawił
0 0

koniczynka123

#6808505 Napisano: 15.09.2021 15:22:49
lolzek napisał(a):

wygrałam voucher do sklepu internetowego Eastend w konkursie "Opłaca się opłacać kartą Visa". Zrobiłam zamówienie, zapłaciłam voucherem i dopłaciłam niewielką kwotę już za pomocą przelewu. Przyszło zamówienie - nie odpowiadał mi jeden z dwóch zamówionych produktów. Zwróciłam ten produkt, uprzednio pytając mailowo czy w przypadku opłaty zamówienia voucherem zwrot następuje na konto bankowe - dostałam odpowiedź, że owszem.

Teraz okazuje się że zwrócili mi tylko 10% kwoty jaką zapłaciłam za produkt (do wyliczenia została użyta ta niewielka nadwyżka którą musiałam nadpłacić) i sklep informuje, że nie mogą rozliczyć bonu.

Prawie wszystkie sklepy za wygrane vouchery czy kody nie zwracają gotówki tylko dają nowy bon lub generują kod(na nowe zakupy) na wartość oddanego towaru. Ewentualnie zgadzają się na wymianę na inny towar w tej cenie. Nic nie wywalczysz niestety, możesz im podsunąć te 3 propozycje, które powyżej napisałam ale zwykle to sam sklep powinien to zrobić. Akurat w tym Eastend są jacyś "niekumaci" o czym już wiesz emotka
1 lolzek 0

ditomaso

#6808508 Napisano: 15.09.2021 15:40:51
kaka72 napisał(a):

Dostałam @ że DPD wiezie do mnie coś od IQ-Marketing a ja tam ostatnio nic nie wygrałam i zastanawiam się co to może być emotka

może coś z Mleka Łaciatego?
0 0

deva

#6808511 Napisano: 15.09.2021 15:53:22
Kurde, w tych piwnych życzeniach Netto rzeczywiście wtrącaliście piwko?
0 0

nataliii

#6808527 Napisano: 15.09.2021 16:11:50
lolzek napisał(a):

Najlepiej dołączyć im powyższy e-mail i napisać, że czekasz na pozostałą kwotę. Masz dowód w postaci tego,że ktoś z pracowników wprowadził Cię w błąd i to nie jest Twoja wina!! Miałam raz taką sytuacje i wysłali różnice. Chodziło o inny sklep ale Pani wyjaśniła że oni robią zwrot przez jakiś system i dlatego tak się dzieje! 

psotka

#6808529 Napisano: 15.09.2021 16:19:20
Czy ktos podpowie gdzie sie wpisuje kod to Tidala wygrany w Haribo? Czy to trzeba zalozyc konto? Ma ktos instrukcję? Moze byc na priv
0 0

kaka72

#6808536 Napisano: 15.09.2021 16:35:29
ditomaso napisał(a):

kaka72 napisał(a):

Dostałam @ że DPD wiezie do mnie coś od IQ-Marketing a ja tam ostatnio nic nie wygrałam i zastanawiam się co to może być  emotka

może coś z Mleka Łaciatego?

w łaciatym nie grałam
0 0

kaka72

#6808537 Napisano: 15.09.2021 16:36:45
dany-duszek napisał(a):

kaka72 napisał(a):

wygrałaś w kozel?

Pewnie kufe Kozel z samego początku loterii i już o nich zapomniałam
0 0

lolzek

#6808546 Napisano: 15.09.2021 17:24:35
nataliii napisał(a):

lolzek napisał(a):

Najlepiej dołączyć im powyższy e-mail i napisać, że czekasz na pozostałą kwotę. Masz dowód w postaci tego,że ktoś z pracowników wprowadził Cię w błąd i to nie jest Twoja wina!! Miałam raz taką sytuacje i wysłali różnice. Chodziło o inny sklep ale Pani wyjaśniła że oni robią zwrot przez jakiś system i dlatego tak się dzieje! 

Dokładnie, najgorsze ze specjalnie pytałam o to jeszcze przed dokonaniem zwrotu i dostałam bezpośrednio od nich odpowiedz, ze zwracają na konto… Teraz zwrot o 180 stopni, odsyłają do organizatora pisząc, ze nie są w stanie zwrócić środków których fizycznie nie maja…. Rece opadają, w tym przypadku organizator nie ma nic do rzeczy, bo ufundował nagrodę w postaci vouchera u nich, a teraz oni czerpią korzyść ekonomiczna, bo maja zwrócony produkt i zostawiają konsumenta  z niczym…. Przy okazji - bardzo nie polecam tego sklepu, niekompetencja aż razi, w dodatku kody z vouchera przez kilka tygodni nie dzialaly…

nelunia

#6808549 Napisano: 15.09.2021 17:29:35
Czy może ktoś, kto wygrał rzeczy z Coca coli napisać za jakie dni jest info?
0 0

magiczny

#6808551 Napisano: 15.09.2021 17:35:30
nelunia napisał(a):

Czy może ktoś, kto wygrał rzeczy z Coca coli napisać za jakie dni jest info?

w moim przypadku - sobota albo niedziela

agnes111

#6808553 Napisano: 15.09.2021 17:41:01
Dnia 25.08. wysłałam zgłoszenie na konkurs durex. Tego samego dnia dostałam sms, że wygrałam bluzę. Odesłałam paragon i formularz, ale nie dostałam żadnej odpowiedzi, ani nagrody. Dzisiaj znowu dostałam sms z info o wygranej bluzie, a wysyłałam tylko jedno zgłoszenie. Czy ktoś ma podobnie?
0 0

notta

#6808567 Napisano: 15.09.2021 18:04:32
agnes111 napisał(a):

Dnia 25.08. wysłałam zgłoszenie na konkurs durex. Tego samego dnia dostałam sms, że wygrałam bluzę. Odesłałam paragon i formularz, ale nie dostałam żadnej odpowiedzi, ani nagrody. Dzisiaj znowu dostałam sms z info o wygranej bluzie, a wysyłałam tylko jedno zgłoszenie. Czy ktoś ma podobnie?

u mnie ta sama sytuacja  emotka
0 0

agicho

#6808568 Napisano: 15.09.2021 18:08:27
ivanotta napisał(a):

agnes111 napisał(a):

u mnie ta sama sytuacja  emotka

U mnie też. A siorka parę dni przed 25 dostała SMSa i mała bluzę po dwóch dniach od odesłana. Na maile nie odpowiadają a na priv Durex każe pisać..
0 0

akarolcia

#6808569 Napisano: 15.09.2021 18:12:54
agnes111 napisał(a):

Oni tam mają chyba lekki bałagan. Już samo powiadomienie  o wygranej w dniu wysłania zgłoszenia jest dziwne, tym bardziej, że nie kończył się wtedy etap i nie był to dzień posiedzenia komisji. Moja koleżanka też miała tak samo: w dzień wysłania zgłoszenia dostała odp. że wygrała, ale bluzę jej przysłali szybko.
Coś im się chyba pokręciło.
Wyślij formularz i paragon jeszcze raz i napisz im jak jest. Mam nadzieje że bluzę Ci przyślą emotka
0 0

notta

#6808571 Napisano: 15.09.2021 18:15:17
akarolcia napisał(a):

agnes111 napisał(a):

Oni tam mają chyba lekki bałagan. Już samo powiadomienie  o wygranej w dniu wysłania zgłoszenia jest dziwne, tym bardziej, że nie kończył się wtedy etap i nie był to dzień posiedzenia komisji. Moja koleżanka też miała tak samo: w dzień wysłania zgłoszenia dostała odp. że wygrała, ale bluzę jej przysłali szybko.
Wyślij formularz i paragon jeszcze raz i napisz im jak jest. Mam nadzieje że bluzę Ci przyślą emotka

ja miałam dzień po zgłoszeniu sms. Myślę, że teraz ktoś wrócił z urlopu, zapomniał na jakim dniu skończyli i teraz próbują ogarnąć. No nic. Ja napisałam maila bo moja bluza nie dotarła. Jestem ciekawa czy do końca miesiąca już informowali? 
0 0

akarolcia

#6808572 Napisano: 15.09.2021 18:27:43
ivanotta napisał(a):

akarolcia napisał(a):

agnes111 napisał(a):

ja miałam dzień po zgłoszeniu sms. Myślę, że teraz ktoś wrócił z urlopu, zapomniał na jakim dniu skończyli i teraz próbują ogarnąć. No nic. Ja napisałam maila bo moja bluza nie dotarła. Jestem ciekawa czy do końca miesiąca już informowali? 

Też jestem ciekawa, bo z kumpelą czekamy. Jeszcze tli się nadzieja emotka
0 0

kwadracik

#6808585 Napisano: 15.09.2021 19:36:57
Z jakiego nr dzwoni Jacobs ?
0 0