Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

dejzi

#6856167 Napisano: 27.04.2022 22:55:24
Wielkanocna promocja Tymbark nie umiem wysłać zgłoszenia z danymi, czy ktoś tak miał i co zrobił, że było ok,  przy posyłaniu danych wyskakuje mi - WYSTĄPIŁ BŁĄD PODCZAS PRZETWARZANIA ZGŁOSZENIA ,?  
0 0

assal

#6856168 Napisano: 27.04.2022 23:04:07
simonapp: Rioteria. Cytujesz fragment, a dalej jest: "...bądź też wyczerpania listy laureatów rezerwowych". Tych do nagrody głównej dwóch. 
Nussbeisser: Jest losowanie dodatkowe. O główną nagrodę 3 osoby rezerwowe. 
Nie ma jednak nigdzie losowań do końca, aż do przyznania wszystkich nagród. 
W loteriach, gdzie są pieniądze, a nagrody/bramki natychmiastowe, bardzo dużo zgłoszeń jest tzw. "testowych". Ci, co dużo inwestują, tak szacują swoje szanse. Mali gracze też potrafią po kilka zgłoszeń puścić, by sprawdzić, czy warto próbować.
To zgłoszenia "puste". Do tego ktoś nie odbierze telefonu, nie zdąży odczytać maila, jest poza domem, więc w terminie nie pośle paragonu, nie ma już paragonu, pomylił się w dacie czy numerze itd. 
Jedyne loterie, gdzie wszystko idzie sprawnie a większość nagród jest wydana to te, gdzie od razu załącza się paragon. Potrzeba jednak czasu, by przekonać do tego firmy/agencje  emotka  
1 freyja88 0

nayas

#6856198 Napisano: 28.04.2022 09:21:46
Czy komuś jeszcze IQ Marketing nie dało nagrody z delicji? Wczoraj dostałem informacje, że tracę prawo do nagrody  "W związku z brakiem przedstawienia przez Pana dowodów dokonania Zakupu Promocyjnego (w postaci paragonów fiskalnych lub faktur imiennych)." - tyle, że żadnych upominających e-maili nie było. 15 zgłoszeń i jeszcze takie problemy emotka
0 0

simonapp

#6856219 Napisano: 28.04.2022 11:05:05
assal napisał(a):

simonapp: Rioteria. Cytujesz fragment, a dalej jest: "...bądź też wyczerpania listy laureatów rezerwowych". Tych do nagrody głównej dwóch. Nussbeisser: Jest losowanie dodatkowe. O główną nagrodę 3 osoby rezerwowe. 
Nie ma jednak nigdzie losowań do końca, aż do przyznania wszystkich nagród. 
W loteriach, gdzie są pieniądze, a nagrody/bramki natychmiastowe, bardzo dużo zgłoszeń jest tzw. "testowych". Ci, co dużo inwestują, tak szacują swoje szanse. Mali gracze też potrafią po kilka zgłoszeń puścić, by sprawdzić, czy warto próbować.
To zgłoszenia "puste". Do tego ktoś nie odbierze telefonu, nie zdąży odczytać maila, jest poza domem, więc w terminie nie pośle paragonu, nie ma już paragonu, pomylił się w dacie czy numerze itd. 
Jedyne loterie, gdzie wszystko idzie sprawnie a większość nagród jest wydana to te, gdzie od razu załącza się paragon. Potrzeba jednak czasu, by przekonać do tego firmy/agencje  emotka  

No dzisiaj się z Tobą zgadzam. 
Masz rację 1 zwycięzca rezerwowy wystarczy, szanujmy Agencje, Pod warunkiem jednak, że będzie lista laureatów. 
Masz rację również, odnośnie loterii, gdzie są bramki i zapis w regulaminie, że nie ma rezerw, a nagrody przechodzą na organizatora.
Agencje mogą wysyłać zgłoszenia, jak to określiłeś "testowe".  Testują ile im a ile konkursowiczom przypadnie nagród.
Jesteś bardzo spostrzegawczy, nawet mi nie przyszło do głowy. 
Jest jedno wyjście. Czasami nie da się przyznać nagrody, to niech przechodzi na fundatora a nie organizatora. 
I COŚ DARDZO WAŻNEGO   --emotka -- UCZCIWOŚĆ --emotka -- i to z każdej strony, a będzie to wspaniała zabawa, przyjemność.
emotka emotka  HEJ!   KONKURSOWICZE    emotka POBUDKA  .emotka   Poczytajcie regulaminy. ZOBACZCIE CO SIE DZIEJE. 
0 0

adamo86

#6856222 Napisano: 28.04.2022 11:20:25
simonapp napisał(a):

assal napisał(a):

simonapp: Rioteria. Cytujesz fragment, a dalej jest: "...bądź też wyczerpania listy laureatów rezerwowych". Tych do nagrody głównej dwóch. Nussbeisser: Jest losowanie dodatkowe. O główną nagrodę 3 osoby rezerwowe. Nie ma jednak nigdzie losowań do końca, aż do przyznania wszystkich nagród. 

No dzisiaj się z Tobą zgadzam. 
Masz rację 1 zwycięzca rezerwowy wystarczy, szanujmy Agencje, Pod warunkiem jednak, że będzie lista laureatów. 
Masz rację również, odnośnie loterii, gdzie są bramki i zapis w regulaminie, że nie ma rezerw, a nagrody przechodzą na organizatora.
Agencje mogą wysyłać zgłoszenia, jak to określiłeś "testowe".  Testują ile im a ile konkursowiczom przypadnie nagród.
Jesteś bardzo spostrzegawczy, nawet mi nie przyszło do głowy. 
Jest jedno wyjście. Czasami nie da się przyznać nagrody, to niech przechodzi na fundatora a nie organizatora. 
I COŚ DARDZO WAŻNEGO   --emotka -- UCZCIWOŚĆ --emotka -- i to z każdej strony, a będzie to wspaniała zabawa, przyjemność.
emotka emotka  HEJ!   KONKURSOWICZE    emotka POBUDKA  .emotka   Poczytajcie regulaminy. ZOBACZCIE CO SIE DZIEJE. 

Przepraszam, nie znam się ale się wypowiem emotka
A to nie jest tak, że
Fundator przekazuje "do dyspozycji Organizatorowi" nagrody
następnie Organizator organizuje loterie/konkurs i wydaje zweryfikowane nagrody
a te niewydane wracają znów "do dyspozycji Organizatora" bo w takim celu zostały przekazane przez Fundatora
i po prostu innego zapisu nie może być
a Organizator i tak się uczciwie rozlicza ze wszystkiego z Fundatorem?

Ktoś zna jakiś przykład nieuczciwego rozliczenia?
Czy tak tylko na podstawie tego zapisu w regulaminie oskarżamy Agencje?
1 FBmarta22 0

assal

#6856229 Napisano: 28.04.2022 11:40:48
Adamo86: Tak było tam, gdzie pracowałam emotka  Wszystko zawsze rozliczone co do złotówki na koniec. Organizator nie brał więcej, jak było w umowie   emotka
Te niewydane nagrody (co zostały u sponsora, nie agencji), jeśli były już zakupione, najczęściej wracały na inne akcje. 

as32572

#6856232 Napisano: 28.04.2022 11:48:00
hej, co w apce coli oznacza ta litera F i diament?
0 0

koniczynka123

#6856239 Napisano: 28.04.2022 11:57:55
adamo86 fundator nie przekazuje organizatorowi nagród. Organizator podpisuje z fundatorem umowę, że np przekazuje organizatorowi 500 tys na zorganizowanie promocji, w umowie wyszczególnione jest ile należy się organizatorowi za promocję, ile ma iść na nagrody i na jakie. Fundatora absolutnie nie interesuje co się stanie z nagrodami  emotka Organizator zyskuje jeśli nie rozda nagród dlatego właśnie kombinują z brakiem rezerw, nigdy też nie wiadomo czy sami nie ślą testowych(jak np w serku łaciatym nazywając się JSDJSP- choć być może to uczestnik sprawdzał czasy), albo jak Fortis nie wyśle nagrody jeśli numer się zdubluje, wcześniej nie informując o tym. Jestem też za tym, że paragony powinno się wysyłać przy zgłoszeniu, mieliby wgląd czy to poprawnie zgłoszenie, ewentualnie robiono by rezerwę. Byłoby uczciwiej ale tak jak pisałam organizatorom na rękę brak rezerw  emotka
0 0

fellow

#6856243 Napisano: 28.04.2022 12:09:57
as32572 napisał(a):

hej, co w apce coli oznacza ta litera F i diament?

To "F" kojarzy mi się trochę z grą Fortnite, więc być może były/będą jakieś akcje dla graczy w których mogą odblokować skiny lub inne przedmioty do gry, natomiast diamenty to punkty zdobyte w mini-grach, nie wiem jednak do czego służą. 
1 as32572 0

adamo86

#6856244 Napisano: 28.04.2022 12:10:00
koniczynka123 napisał(a):

adamo86 fundator nie przekazuje organizatorowi nagród. Organizator podpisuje z fundatorem umowę, że np przekazuje organizatorowi 500 tys na zorganizowanie promocji, w umowie wyszczególnione jest ile należy się organizatorowi za promocję, ile ma iść na nagrody i na jakie. Fundatora absolutnie nie interesuje co się stanie z nagrodami  emotka Organizator zyskuje jeśli nie rozda nagród dlatego właśnie kombinują z brakiem rezerw, nigdy też nie wiadomo czy sami nie ślą testowych(jak np w serku łaciatym nazywając się JSDJSP- choć być może to uczestnik sprawdzał czasy), albo jak Fortis nie wyśle nagrody jeśli numer się zdubluje, wcześniej nie informując o tym. Jestem też za tym, że paragony powinno się wysyłać przy zgłoszeniu, mieliby wgląd czy to poprawnie zgłoszenie, ewentualnie robiono by rezerwę. Byłoby uczciwiej ale tak jak pisałam organizatorom na rękę brak rezerw  emotka

Czyli wychodzi na to, że to bardziej Fundatorzy są nie fair, a nie Agencje? emotka
"Kupujcie moje produkty, a czy dostaniecie nagrody to już mnie nie obchodzi."

Znasz przykład takiej umowy między Fundatorem, a Organizatorem? Że nie muszą rozliczyć się z niewydanych nagród?
0 0

assal

#6856246 Napisano: 28.04.2022 12:15:38
Adamo86: Mogą się zdarzyć jakieś nieprawidłowości, w końcu wszędzie ludzie pracują. Ale więcej jest wśród konkursowiczów plotek i niesprawdzonych, powielanych od lat informacji  emotka
1 FBmarta22 0

koniczynka123

#6856248 Napisano: 28.04.2022 12:18:44
adamo86 napisał(a):

Czyli wychodzi na to, że to bardziej Fundatorzy są nie fair, a nie Agencje? emotka "Kupujcie moje produkty, a czy dostaniecie nagrody to już mnie nie obchodzi."

Nie fair są agencje! Te duże, małe może i są uczciwe... Sądziłam się więc wiem, poznałam na rozprawach tajniki agencji, ich chamskie podejście do klienta, wygrałam no i co z tego. Nawet komornik (mając wyrok sądowy) nic nie wskórał. Dlatego agencje dalej oszukują, bo wiedzą że nic im nie grozi. A fundatorzy stwierdzili, że to nie ich problem, bo za usługę organizatorowi zapłacili emotka
0 0

kornwalija

#6856249 Napisano: 28.04.2022 12:19:22
Z tego wszystkiego, co piszecie, to wynika, że chyba lepiej skupić się na konkursach, a nie loteriach emotka Zresztą, w życiu jeszcze nie wygrałam nic w loterii, nawet nagrody natychmiastowej.
0 0

assal

#6856253 Napisano: 28.04.2022 12:24:43
Kornwalija: W konkursach też bywa(ło) różnie. Standardy się jednak zmieniają. Ile agencji z rynku wypadło? Z tych, co poznałam, jak zaczynałam grać, nie ma już w konkursach co drugiej. Jak nie więcej emotka
0 0

koniczynka123

#6856254 Napisano: 28.04.2022 12:29:35
kornwalija napisał(a):

Z tego wszystkiego, co piszecie, to wynika, że chyba lepiej skupić się na konkursach, a nie loteriach emotka Zresztą, w życiu jeszcze nie wygrałam nic w loterii, nawet nagrody natychmiastowej.

Ja brałam udział w konkursie na hasło a nie w loterii, a mimo to organizator nie wydał głównej+ innych cennych nagród na prawie 50 tys choć było to X lat temu. Ogólnie agencje mają gdzieś zwykłego śmiertelnika, liczą na swoje zyski a nie na to żeby klient był zadowolony emotka Ps. Agencja nadal istnieje i ma się dobrze.
0 0

adamo86

#6856257 Napisano: 28.04.2022 12:38:43

Nie fair są agencje! Te duże, małe może i są uczciwe... Sądziłam się więc wiem, poznałam na rozprawach tajniki agencji, ich chamskie podejście do klienta, wygrałam no i co z tego. Nawet komornik (mając wyrok sądowy) nic nie wskórał. Dlatego agencje dalej oszukują, bo wiedzą że nic im nie grozi. A fundatorzy stwierdzili, że to nie ich problem, bo za usługę organizatorowi zapłacili emotka

Ok, o to mi chodziło - przykład z życia emotka
Aczkolwiek ostatnie zdanie nadal utwierdza w przeświadczeniu, że i Fundatorzy bywają nie fair skoro ich to nie obchodzi.
0 0

daisygirl

#6856258 Napisano: 28.04.2022 12:42:52
A widzieliście w Hochlandzie tych samych wygranych co chwilę? Nie wierzę, że tak trafiali w bramki... 
0 0

mietowa

#6856312 Napisano: 28.04.2022 15:35:30
Czy jeśli Drosed prosi o zdjęcie paragonu, to znaczy, że coś wpadło? Czy to wyrywkowa weryfikacja? 
0 0

banka-manka

#6856313 Napisano: 28.04.2022 15:37:11
mietowa napisał(a):

Czy jeśli Drosed prosi o zdjęcie paragonu, to znaczy, że coś wpadło? Czy to wyrywkowa weryfikacja? 

Coś się wygrało. 
Na drugi dzień jest mejl z info o rodzaju nagrody emotka  
0 0

mietowa

#6856314 Napisano: 28.04.2022 15:38:44
banka-manka napisał(a):

mietowa napisał(a):

Coś się wygrało. Na drugi dzień jest mejl z info o rodzaju nagrody emotka  

Juhu emotka . Dzięki emotka