Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

bzzzy

#7325045 Napisano: 31.12.2025 15:33:17
kiwiwi napisał(a):

monikar napisał(a):

bzzzy napisał(a):

Nurtuje mnie jedno... czy jak w konkursie esm-owym wkradnie się polski znak to zgłoszenie jest odrzucane z automatu? poszło mi z "ł" i z tego powodu jest jest mi bardzo "yyy"....

Ja kiedyś w konkursie Columbita wysłałam całe hasło z polskimi znakami bo się zagapiłam i hasło okazało się wygrane więc to pewnie zależy od agencji emotka

W telefonie z Androidem w aplikacji Wiadomości można sobie ustawić "Używaj prostych znaków" i wtedy przy wysyłaniu smsa i tak usunie wszystkie "ogonki" nawet jak się pisze z polskimi znakami.

Dzięki, zatem jest nadzieja:)
0 0

Thalia

#7325049 Napisano: 31.12.2025 15:52:35
bzzzy napisał(a):

Nurtuje mnie jedno... czy jak w konkursie esm-owym wkradnie się polski znak to zgłoszenie jest odrzucane z automatu? poszło mi z "ł" i z tego powodu jest jest mi bardzo "yyy"....

A dlaczego mialoby byc odrzucone? Zastanawiam sie, czy jakis punkt regulaminu mowiacy o tym, ze nie moze byc polskich znakow?
0 0

jarekaska

#7325063 Napisano: 31.12.2025 16:35:30
Thalia napisał(a):

bzzzy napisał(a):

A dlaczego mialoby byc odrzucone? Zastanawiam sie, czy jakis punkt regulaminu mowiacy o tym, ze nie moze byc polskich znakow?

Z regulaminu wynika, że powinno być bez polskich znaków, "powinno"- a nie musi...
1 Thalia 0

Thalia

#7325075 Napisano: 31.12.2025 17:02:33
jarekaska napisał(a):

Thalia napisał(a):

bzzzy napisał(a):

Z regulaminu wynika, że powinno być bez polskich znaków, "powinno"- a nie musi...

A o którym konkursie mowa? Ja myslalam caly czas, ze o Fairy Kaufland, a tam nie ma nic o zabronionych polskich znakach ( choć jest zapis ktory mozna rozumiec dwojako)
0 0

zielonaszpilka

#7325076 Napisano: 31.12.2025 17:12:05
Thalia napisał(a):

jarekaska napisał(a):

Thalia napisał(a):

bzzzy napisał(a):

A o którym konkursie mowa? Ja myslalam caly czas, ze o Fairy Kaufland, a tam nie ma nic o zabronionych polskich znakach ( choć jest zapis ktory mozna rozumiec dwojako)

Myślę, że chodzi o Fairy i niezrozumienie tego zapisu emotka
0 0

Thalia

#7325078 Napisano: 31.12.2025 17:16:43
[quote=
zielonaszpilka]
Thalia napisał(a):

jarekaska napisał(a):

Thalia napisał(a):

bzzzy napisał(a):

Myślę, że chodzi o Fairy i niezrozumienie tego zapisu emotka Ja rozumiem go tak, ze moga byc polskie znaki emotka  A zapis o polskich literach dotyczy tylko przykładu smsa 160 znakowego. Wiec mozna wyslac z polskimi znakami tylko zaplace wiecej za smsy

jarekaska

#7325080 Napisano: 31.12.2025 17:21:33
Thalia napisał(a):

[quote=
zielonaszpilka]

Thalia napisał(a):

jarekaska napisał(a):

Thalia napisał(a):

bzzzy napisał(a):

Myślę, że chodzi o Fairy i niezrozumienie tego zapisu emotka

Ja rozumiem go tak, ze moga byc polskie znaki emotka  A zapis o polskich literach dotyczy tylko przykładu smsa 160 znakowego. Wiec mozna wyslac z polskimi znakami tylko zaplace wiecej za smsyMam na myśli konkurs Tyskie Dino.
0 0

zielonaszpilka

#7325090 Napisano: 31.12.2025 17:40:59
jarekaska napisał(a):

Thalia napisał(a):

z

Ja rozumiem go tak, ze moga byc polskie znaki emotka  A zapis o polskich literach dotyczy tylko przykładu smsa 160 znakowego. Wiec mozna wyslac z polskimi znakami tylko zaplace wiecej za smsy

Mam na myśli konkurs Tyskie Dino.

Aaa ok, tam faktycznie lepiej pilnować braku polskich znaków, ale myślę, że to tylko ewentualnie kwestia tego, że polskie znaki mogą spowodować, że odpowiedź im sie "wykrzaczy" i źle zapisze, ale nie powoduje to z automatu odrzucenia zgłoszenia. Według mnie to taki zapis dla bezpieczeństwa zgłaszających emotka
0 0

joan

#7325093 Napisano: 31.12.2025 17:47:42
zielonaszpilka napisał(a):

Aaa ok, tam faktycznie lepiej pilnować braku polskich znaków, ale myślę, że to tylko ewentualnie kwestia tego, że polskie znaki mogą spowodować, że odpowiedź im sie "wykrzaczy" i źle zapisze, ale nie powoduje to z automatu odrzucenia zgłoszenia. Według mnie to taki zapis dla bezpieczeństwa zgłaszających emotka

Ponieważ mamy tutaj przedstawicieli młodego pokolenia, dodam jeszcze: polskie znaki "zajmują" w systemie więcej miejsca, dlatego w zgłoszeniach, gdzie ilość znaków ma znaczenie lub zakazują używania polskich znaków, bezwzględnie należy tego pilnować.
Coś w ten deseń:
OREO.TAK.1234. Lubię Oreo jeść i cześć!

to więcej "znaków w systemie", niż

OREO.TAK.1234. Lubie Oreo jesc i czesc!

bandit

#7325109 Napisano: 31.12.2025 18:31:08
eloo
jak tu informują ? -> https://marzeniezmilka.pl/ -> DELIKTESY MILKA
znaczy pisze w egulaminie -> telefon, sms, email
a jaka jest praktyka w KARLSBAD ?

pozdrawiam
Krzysztof
0 0

bandit

#7325110 Napisano: 31.12.2025 18:31:09
eloo

pozdrawiam
Krzysztof
0 0

atlantydek

#7325111 Napisano: 31.12.2025 18:32:18
bandit napisał(a):

eloo

pozdrawiam
Krzysztof

Mailowo
0 0

moniaj1

#7325129 Napisano: 31.12.2025 19:33:37
Od południa chce wziąć udział w konkursie Fairy Kaufland Pelargosa. Wysyłam smsa tak jak należy a ciągle jest komunikat „niedostarczono” mimo ze środki są na koncie. I wcześniej z tego numeru bez problemu można było wysłać płatne zgłoszenia na konkursy. Czy ktoś miał taką samą sytuację lub podpowie co robić ?
0 0

zielonaszpilka

#7325133 Napisano: 31.12.2025 19:49:00
moniaj1 napisał(a):

Od południa chce wziąć udział w konkursie Fairy Kaufland Pelargosa. Wysyłam smsa tak jak należy a ciągle jest komunikat „niedostarczono” mimo ze środki są na koncie. I wcześniej z tego numeru bez problemu można było wysłać płatne zgłoszenia na konkursy. Czy ktoś miał taką samą sytuację lub podpowie co robić ?

Sprawdź dobrze numer i prefix, możesz spróbować zresetować telefon, ale jeśli wszystko się zgadza, reset nie pomaga, kasa na koncie jest to zostaje Ci wysłanie smsa z innego numeru. Słałam po południu i wszystko poszło gładko.
1 moniaj1 0

gregory

#7325142 Napisano: 31.12.2025 20:25:59
biedronka Fairy, nie przyjmuje mi kodu ean. Co robię źle?
0 0

agicho

#7325144 Napisano: 31.12.2025 20:29:16
gregory napisał(a):

Ten sam problem mam , napisałam priv.
0 0

ankasss

#7325145 Napisano: 31.12.2025 20:32:30
Czy ktoś może podpowiedzieć, który numer paragonu podajemy w konkursach organizowanych przez FORTIS? Kiedyś podawało się chyba numer transakcji gdzieś z dołu a teraz normalnie ten po prawej?
0 0

zielonaszpilka

#7325146 Napisano: 31.12.2025 20:33:32
agicho napisał(a):

gregory napisał(a):

Ten sam problem mam , napisałam priv.

Któego kodu Wam nie przyjmuje? Jak tego samego to może mają błąd albo kod jest błędny. Spisujecie z produktu czy regulaminu? Jak macie dobry produkt to myślę, że możecie wpisać inny ean i napisać im wiadomość o problemie, bo dzisiaj już raczej nikt tam nie siedzi.
0 0

zielonaszpilka

#7325148 Napisano: 31.12.2025 20:37:42
ankasss napisał(a):

Czy ktoś może podpowiedzieć, który numer paragonu podajemy w konkursach organizowanych przez FORTIS? Kiedyś podawało się chyba numer transakcji gdzieś z dołu a teraz normalnie ten po prawej?

Różnie, często jest wizualizacja przy formularzu. Jak nie ma to ja wpisuję górny i nigdy nie było problemów. Zazwyczaj i tak załączasz u nich zdjęcie paragonu od razu.
1 joan 0

Credo89

#7325183 Napisano: 31.12.2025 22:53:16
KochaNi który numer podajecie w Fairy Kaufland?
0 0