Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

carrrolinax3

#7346964 Napisano: 08.04.2026 23:33:08
elmas napisał(a):

happybee napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Rossmann zakupy Colgate z aplikacją, nie zaliczyło mi zakupu, pisałam maila przed świętami na kontakt na stronie, do dziś bez odzewu, napiszę reklamację, ale czym to mogło być spowodowane? Produkty dwa różne i na pewno z wykazu w aplikacji, sprawdzałam kody kreskowe, aplikacja odbita, widać na paragonie. Chciał człowiek zagrać o wakacje, a zostanie mu jeno świeży oddech emotka  emotka

mam tak samo, nie zaliczylo misji mimo paragonu

A macie te zakupy w historii transakcji? Ja też nie mogę wziąć udziału w konkursie - zakupu w ogóle nie ma w aplikacji (a kartę na pewno zeskanowałam, na paragonie jest numer).

We wcześniejszym konkursie Colgate też szwankowała mi aplikacja - kupiłam 2 produkty, zaliczyło jeden... Napisałam do nich, wysłałam paragon, odpowiedź z kontaktu brzmiała "zaktualizuj aplikację", po czym napisałam, że jest już zaktualizowana i czy zaliczą mi misję... Z racji, że konkurs się kończył, zrobiłam zakup ponownie i dopiero wtedy zaliczyło misję. Odpowiedzieli po upływie konkursu, że nie zaliczą mi wcześniejszego zakupu z uwagi na nieaktualną wersję aplikacji. 
Czy to miało wpływ na misję? Nie mam pojęcia, ale mimo udokumentowania zakupu, misja nie zostałaby zaliczona. Także warto na nich uważać i niestety, jeśli czegoś nie zalicza prawidłowo, to raczej trzeba liczyć się z kolejnym zakupem, bo na pomoc nie ma co liczyć.
1 elmas 0

bezaczek7

#7346968 Napisano: 08.04.2026 23:59:53
elmas napisał(a):

happybee napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Rossmann zakupy Colgate z aplikacją, nie zaliczyło mi zakupu, pisałam maila przed świętami na kontakt na stronie, do dziś bez odzewu, napiszę reklamację, ale czym to mogło być spowodowane? Produkty dwa różne i na pewno z wykazu w aplikacji, sprawdzałam kody kreskowe, aplikacja odbita, widać na paragonie. Chciał człowiek zagrać o wakacje, a zostanie mu jeno świeży oddech emotka  emotka

A macie te zakupy w historii transakcji? Ja też nie mogę wziąć udziału w konkursie - zakupu w ogóle nie ma w aplikacji (a kartę na pewno zeskanowałam, na paragonie jest numer).

Właśnie widzę w historii i na paragonie też mój nr karty odbity. Nawet dziś kupiłam drugi raz i dalej nic. W sklepiku nie ma aktualizacji do pobrania, więc mam najnowszą wersję apki. Wysłałam maila, zobaczymy co z tym zrobią. No nie nastawiam się, wiadomo, ale wkurza takie coś. Gorzej, niż z żabką, tam chociaż sprawnie ostatnio odpisują na zgłoszenia.
1 elmas 0

slomkabb

#7346984 Napisano: 09.04.2026 07:14:31
bezaczek7 napisał(a):

elmas napisał(a):

happybee napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Właśnie widzę w historii i na paragonie też mój nr karty odbity. Nawet dziś kupiłam drugi raz i dalej nic. W sklepiku nie ma aktualizacji do pobrania, więc mam najnowszą wersję apki. Wysłałam maila, zobaczymy co z tym zrobią. No nie nastawiam się, wiadomo, ale wkurza takie coś. Gorzej, niż z żabką, tam chociaż sprawnie ostatnio odpisują na zgłoszenia.

U mnie to samo i odpuściłam już te ich misje
0 0

paula9891

#7346986 Napisano: 09.04.2026 07:33:16
A czy ktoś z forum wygrał w Giacomo Conti?  emotka
1 MDL 0

Luiza37

#7346987 Napisano: 09.04.2026 07:34:29
Czy wygrał ktoś z forumowiczów w 1 etapie Giacomo Conti?
Zastanawiam się czy wygrał ktoś na świeżo założoną kartę stałego klienta, czy jednak nagradzają swoich klientów, którzy już wcześniej kupowali... 
Czytam wygrane odpowiedzi na FB i zastanawiam się, czy jest sens brać udział w ich konkursie...
1 MDL 0

mrmax

#7346988 Napisano: 09.04.2026 07:38:45
Luiza37 napisał(a):

Zastanawiam się czy wygrał ktoś na świeżo założoną kartę stałego klienta, czy jednak nagradzają swoich klientów, którzy już wcześniej kupowali... 
Czytam wygrane odpowiedzi na FB i zastanawiam się, czy jest sens brać udział w ich konkursie...

te odpowiedzi wyglądają trochę jak z AI emotka , więc ciekawe czy to w ogóle nie ustawka jak sami organizują emotka
1 Luiza37 0

banka-manka

#7346989 Napisano: 09.04.2026 07:43:44
Luiza37 napisał(a):

Ja mam bardziej przeczucie, że zwracają uwagę na profile w Social Mediach. Szukają dobrej  ‚darmowej’ reklamy i wybierają osoby, które mają dużo obserwujących i profil tematycznie pasujący do ich produktów. Inaczej nie chcieliby tych linków. Może też zwracają uwagę na samą aparycję, skoro zwycięzca ma stać się ambasadorem ich marki na rok, plus cała ta relacja z odbioru nagrody. 
Ten element bardzo mi się nie podoba, bo w końcu ocenie ma podlegać odpowiedź, a nie osoba, która ją napisała.

Luiza37

#7346993 Napisano: 09.04.2026 08:05:19
[quote=

banka-manka napisał(a):

Pytanie co w sytuacji, gdy odpowiedź wysyła kobieta (można pisać o stylizacji dla swojej drugiej połówki).
Ona zostaje ambasadorem czy partner, o którym będzie pisać?
Mój partner nie prowadzi profili na social mediach, a więc ja musiałabym wysłać odpowiedź...
Wygrane odpowiedzi są także w wersji damskiej 🤔
0 0

atyde25

#7346996 Napisano: 09.04.2026 08:24:31
Tak samo jak z tymi wyjazdami z influ. Nie wybiorą osoby starej, grubej ,brzydkiej ,Bo takie się źle komponują z marką i nie są reklamowo potrzebne. Zawsze lepiej wiek 20 lat,  długie nogi, włosy długie , mały zgrabny nosek, wielkie oczy. Powiększone usta itp itd.
1 kumulacja 0

atyde25

#7346999 Napisano: 09.04.2026 08:29:50
Z drugiej strony można ją omijać na zdjęciach i filmikach .A w bliskich zbliżeniach gazeta na twarz. Straszne co się z kanonami piękna stało ,tylko plastik i plastik.
1 kumulacja 0

MDL

#7347001 Napisano: 09.04.2026 08:47:53
Luiza37 napisał(a):

Też jestem bardzo ciekawa, chciałam wziąć udział, ale zaczynam coraz bardziej się nakręcać, że wygrali znajomi 🤔

slomkabb

#7347003 Napisano: 09.04.2026 08:59:58
Czy z Lidla z konkursu Shweeps jest potwierdzenie na maila wysłania zgłoszenia?
0 0

ZetZ

#7347004 Napisano: 09.04.2026 09:02:22
fan-mandaryny napisał(a):

Co jeśli bon towarowy Intermarche nie ma pieczątki z tyłu. Na jednym nie mam pieczątki. Co robić, by nie mieć nieprzyjemnej sytuacji w sklepie?

A czy zwracają na to uwagę? Jak płacę bonami, to tylko na przód patrzą i wbijają albo wołają kierowniczkę sklepu jak nie wiedzą co i jak. Może dwoma na raz zapłacić, z i bez pieczątki to nie wzbudzi wątpliwości?

asper01

#7347005 Napisano: 09.04.2026 09:03:39
paula9891 napisał(a):

A czy ktoś z forum wygrał w Giacomo Conti?  emotka

Nawet jak ktoś tu taki jest to się nie przyzna, bo te wszystkie albo prawie odpowiedzi pisałaś AI. Nawet ludziom nie chciało się zatrzeć śladów. No a komisja, pewno udawała, że nie widzi, bo chyba tacy durni nie są... Żenada.

notta

#7347008 Napisano: 09.04.2026 09:09:11
banka-manka napisał(a):

Luiza37 napisał(a):

Ja mam bardziej przeczucie, że zwracają uwagę na profile w Social Mediach. Szukają dobrej  ‚darmowej’ reklamy i wybierają osoby, które mają dużo obserwujących i profil tematycznie pasujący do ich produktów. Inaczej nie chcieliby tych linków. Może też zwracają uwagę na samą aparycję, skoro zwycięzca ma stać się ambasadorem ich marki na rok, plus cała ta relacja z odbioru nagrody. 
Ten element bardzo mi się nie podoba, bo w końcu ocenie ma podlegać odpowiedź, a nie osoba, która ją napisała.

Moim zdaniem oni sobie to dobrze rozkminili. Mogliby zrobić zwykła wspolprace z influencerami czyli zapłacic za posty i tyle. Reklama jest, szum jest. Ale po co jak można iść dalej. Zrobi się konkurs, influencerzy moga brac udział też. Do tego pozglaszaja się inni więc szum się zrobi. Konkurs dodatkowo trochę zadziała PR-owo. Więc będzie duża akcja, śmietanka trafi i tak do influencerów a zasięgi będa się zgadzały

Luiza37

#7347022 Napisano: 09.04.2026 10:49:47
Widzę, że Giacomo Conti usunęło wszystkie komentarze pod wynikami na FB 😉
1 kumulacja 0

aleksiak

#7347028 Napisano: 09.04.2026 11:31:56
Łowicz ITM przepuszcza na stronie Amooco emotka
0 0

barraquito

#7347042 Napisano: 09.04.2026 11:59:17
Czy informacja o wygranej w misjach zakupowych rossmann pokazuje się w apce czy przychodzi mail?
0 0

ania1111

#7347056 Napisano: 09.04.2026 12:47:32
barraquito napisał(a):

Czy informacja o wygranej w misjach zakupowych rossmann pokazuje się w apce czy przychodzi mail?

Pokazuje się informacja w aplikacji i przychodzi mail z voucherem

aleksiak

#7347071 Napisano: 09.04.2026 14:37:44
Czy można mieć prośbę do osób nagminnie dodających zdjęcia do wątków, w których jest to zbędne, o zaprzestanie tego?
Przykładowo to wątek z paragonami.
Dodawanie zdjęć dodatkowo obciąża forum, które od jakiegoś czasu coraz gorzej hula.