Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
maverick
Postów 2280
Data rejestracji 07.02.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
venix
Postów 1215
Data rejestracji 26.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- II etap tygodniowy trwać będzie od 17.08.2017 r. do 24.08.2017 r.
6.1 Każdy z Laureatów zostanie powiadomiony o wygranej przez Organizatora, w terminie maksymalnie 7 dni od rozstrzygnięcia danego etapu tygodniowego w Konkursie, poprzez wysłanie wiadomości SMS i/lub wiadomości e-mail z informacją o wygranej przez Organizatora na numer telefonu i/lub adres e-mail podany w zgłoszeniu przez Uczestnika Konkursu
chyba zaspali
mahuska
Postów 6330
Data rejestracji 25.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://www.smola...rlsberg-w-intermache
picola
Postów 1419
Data rejestracji 26.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wyników z Tesco dalej brak
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: nadeim
venix
Postów 1215
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Żądana strona "/konkurs-pilkarski-tymbark-w-polomarkecie" nie została odnaleziona.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
wasata
Postów 59
Data rejestracji 21.07.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: ksantypa
https://www.polom...egulamin-Tymbark.pdf
6.2 W treści wiadomości SMS i/lub wiadomości e-mail o której mowa w pkt. 6.1 Organizator poinformuje Laureata o wygranej nagrodzie oraz o konieczności przesłania pocztą lub pocztą kurierską lub poprzez doręczenie osobiste, w formie pisemnej, na adres Organizatora (Smolar Agencja Promocyjno-Reklamowa Sp. z o.o., 93 – 569 Łódź, ul. Inżynierska 15) w terminie 7 dni od daty wysłania przez Organizatora wiadomości o której mowa w pkt. 6.1 (decyduje data stempla pocztowego) kompletu niezbędnych danych i oświadczeń Laureata, które umożliwią wydanie nagrody, tj.: oryginał dowodu Zakupu promocyjnego; imię i nazwisko Laureata; wiek Laureata; pełen adres zamieszkania (pod który ma zostać przekazana nagroda); własnoręcznie podpisane następujące oświadczenia Laureata:
„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych (Dz.U. 2016 poz. 922 j.t. z późn. zm.) Smolar Agencja Promocyjno – Reklamowa Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi, ul. Inżynierska 15, 93-569 Łódź dla celów związanych z organizacją i przeprowadzeniem Konkursu „Konkurs piłkarski Tymbark w POLOmarkecie”. Moje dane osobowe udostępniam dobrowolnie, jednak odmowa ich podania uniemożliwia wzięcie udziału w Konkursie. Wiem, że przysługuje mi prawo dostępu do ich treści oraz do żądania ich poprawienia lub usunięcia oraz że mam prawo wnieść pisemnie umotywowane żądanie zaprzestania przetwarzania danych, a także wnieść sprzeciw wobec przetwarzania moich danych, w przypadkach wskazanych przez prawo.” „Oświadczam, iż jestem jedynym/ą autorem/autorką wszelkich utworów w rozumieniu ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, jakie zostały przeze mnie nadesłane w związku z rozwiązaniem Zadania konkursowego w Konkursie „Konkurs piłkarski Tymbark w POLOmarkecie”.” „Oświadczam, iż ponoszę pełną odpowiedzialność prawną wobec Smolar Agencja Promocyjno – Reklamowa Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi, ul. Inżynierska 15, 93-569 Łódź oraz „MGD”- GMW Sp. z o.o. Sp. k. z siedzibą w Wadowicach, ul. Legionów 37, 34 – 100 Wadowice z tytułu niezgodności z prawdą oświadczeń złożonych powyżej i zobowiązuję się zwolnić w/w podmioty od jakiejkolwiek odpowiedzialności w zakresie objętym w/w oświadczeniami, w szczególności w przypadku wystąpienia, w tym także na drodze sądowej, osób trzecich z roszczeniami wynikającymi z naruszenia przysługujących im praw.” „Zapoznałem/am się z Regulaminem Konkursu „Konkurs piłkarski Tymbark w POLOmarkecie” i akceptuję jego warunki.” „Oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią i posiadam pełną zdolność do czynności prawnych.”
data i własnoręczny podpis Laureata.
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
venix
Postów 1215
Punkty karne 0
Konkursy dodane
darog
Postów 2949
Data rejestracji 19.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Przychodzi nagroda, bez owego zwrotu paragonu.
W mailu zapytanie: dlaczego paragon nie został odesłany?
Smolar odpowiada: "nie odsyłamy paragonów, zgodnie z regulaminem naleźało wysłac oryginał paragonu.."
Zaraz drugi mail takiej treści:
----------------------------------------------------------------------------------------------
Konkrety.
Czytuję ustawę o grach hazardowych:
Art. 19. 1. Wygrane w grach hazardowych wypłaca się (wydaje) okazicielom losów lub innych dowodów udziału w tych grach lub za zwrotem tych dowodów…..
Cytuję regulamin akcji w której Pani dobrowolnie wzięła udział i której zasady były powszechnie dostępne i znane:
17.4 Warunkiem wydania nagrody jest przesłanie przez laureata, po otrzymaniu informacji o wygranej, o której mowa w pkt. 17.1 w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od momentu wysłania przez organizatora wiadomości SMS, na adres biura organizatora (Smolar Agencja Promocyjno â Reklamowa Sp. z o.o., ul. Inżynierska 15, 93-569 Łódź) następujących danych i oświadczeń laureata, tj.:
- oryginał dowodu zakupu promocyjnego,
18.1 Warunkiem odebrania nagrody jest:
- przedłożenie oryginału dowodu zakupu promocyjnego opatrzonego numerem (zgodnym ze wskazanym w zgłoszeniu)
Nam nie wolno odsyłać oryginału dowodu udziału w grze.
W razie kontroli to my będziemy mieli nieprzyjemności.
Chce Pani oryginał dowodu zakupu proszę się zrzec nagrody i odesłać nam nagrodę, wówczas będziemy mogli odesłać paragon.
Zasady akcji sa znane i powszechnie dostępne.
Pozdrawiam,
Robert Wojkowski
Smolar Agencja Promocyjno - Reklamowa
93-569 Łódź, ul. Inżynierska 15
-------------------------------------------------------------------------------------------
Czy ktoś zgłaszał już SMOLAR do jakiś instytucji, służb odnośnie przechowywania danych osobowych, gromadzenia, wykorzystywania..(tak jak pomyłki wysyłania sms dla laureata, który nie bral udziału w konkursie..etc..?)
Loterię prowadziło i np. Albedo, zawsze paragony odsyłali.
darog
Postów 2949
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Siostra koleżanki musi zrzec się nagrody w Smolar (100zł bon) bo wygrała 500 zł w innym konku - a tamci też chcą oryginał...
Niestety na jednym paragonie produkty konkursowe i w obu konkursach/loteriach należało podać nr paragonu
nkba
Postów 1793
Data rejestracji 22.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
loteryjny
Postów 1473
Data rejestracji 09.09.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Pracownica agencji zapewniała... serio... oj dzieci, dzieci...
Nic mi nie wiadomo, żeby ktoś zgłaszał, chociaż z tymi pomyłkami w informowaniu laureatów przeginają. A czemu pytasz? Będzie zemsta?
To następnym razem Albedo Ci nie odeśle docs i będzie płacz, że "kuzynka sąsiadki mojego szwagra straciła nagrodę, chamstwo! przecież zawsze odsyłali paragony"
Wystarczy regulaminy czytać i nie ma człowiek takich problemów
Agnes
Postów 3038
Data rejestracji 27.10.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
nie lepiej rozdzielić sobie zakupy żeby potem się nie stresować?
darog
Postów 2949
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Nie chodzi o regulamin, ale o prawo.
A można na jakiejś podstawie prawnej, zapisywać w regulaminie: jedna nagroda na gospodarstwo domowe? - szczególnie jeśli chodzi o loterie a nie o konkurs? Widział ktoś w lotto zapis: Jedna osoba z gospodarstwa domowego może wygrac 1x "piątkę i jeden raz czwórkę"?
A jeśli chodzi o oryginał paragonu- jest własnością kupującego i tyle i służy tylko okazaniu do celów konkursu.
Poza tym jeśli chodzi o zakupy na jednym paragonie-moja wina, pisze komuś w sms: co ma być kupione i gdzie, bez zaznaczania: na innym paragonie... Czasami ktoś pyta: jestem w C4-jest tu jakiś konkurs?> Sprawdzam i pisze: wedel na 20zł, pudliszki 2 artykuły, etc..
Zgryźliwość tu nie na miejscu. Post dotyczył respektowania prawa przez Smolar... a tu dopinanie, że chodzi o zemstę w przypadku gromadzenia przez Smolar danych i wysyłania na chybił trafił info o nagrodach-mimo nie brania udziału w konkursie...
Teraz odmowa odsyłania paragonów,,, I tego dotyczył temat.
co więcej znam przypadek, gdzie oryginał paragonu został zwrócony przy wydaniu nagrody z loterii - AUTA, sam organizator oddał "na pamiątke i w ramkę"
Co do czytania regulaminów, jasne, że należy.
Prawo Agencja reklamowa tez musi respektować i tworzyć regulaminy zgodnie z prawem.
Nie bardzo jestem przekonany, że w konkursach/loterii może być zapis: jedna osoba z gospodarstwa domowego...
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Oczywiście, że oryginał paragonu jest Twoją własnością, dlatego możesz zdecydować, co z nim zrobić: zachować w klaserze, wyrzucić do kosza czy odesłać organizatorowi. W każdym przypadku ponosisz odpowiedzialność za swój wybór.
Nie jestem zgryźliwa, aczkolwiek być może mało subtelna
andziulka21
Postów 1208
Data rejestracji 06.06.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale wiadomo lepiej sobie pomarudzic niz cos zrobic.
I tak jest w wielu konkursach, nikt nie napisze, nie zapyta, bo przecież będzie mial bana u organizatora.
A co do odsylania paragonu, no cóż, jedni odesla inni nie, czysta loteria.
bethan
Postów 4513
Data rejestracji 19.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Zgadza się, mogli np. przedłużyć konkurs ze względu na "problemy techniczne".