Smolar

maverick

#6400472 Napisano: 07.09.2017 13:11:05
edzia21 napisał(a):

Do kiedy Smolar ma czas na Tymbark w TESCO? Czyżby zapomnieli?Halo, halo #Agencja Promocyjno-Reklamowa SMOLAR?!?!  emotka

podbijam! wiadomo coś?
0 0

venix

#6400476 Napisano: 07.09.2017 13:19:03
maverick napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Do kiedy Smolar ma czas na Tymbark w TESCO? Czyżby zapomnieli?Halo, halo #Agencja Promocyjno-Reklamowa SMOLAR?!?!  emotka

podbijam! wiadomo coś?

- I etap tygodniowy trwać będzie od 10.08.2017 r. do 16.08.2017 r.,
- II etap tygodniowy trwać będzie od 17.08.2017 r. do 24.08.2017 r.
6.1 Każdy z Laureatów zostanie powiadomiony o wygranej przez Organizatora, w terminie maksymalnie 7 dni od rozstrzygnięcia danego etapu tygodniowego w Konkursie, poprzez wysłanie wiadomości SMS i/lub wiadomości e-mail z informacją o wygranej przez Organizatora na numer telefonu i/lub adres e-mail podany w zgłoszeniu przez Uczestnika Konkursu

chyba zaspali  emotka
1 maverick 0

mahuska

#6400484 Napisano: 07.09.2017 13:26:26
Ktoś ma info co z bonami z tego konkursu ?

https://www.smola...rlsberg-w-intermache
0 0

picola

#6400487 Napisano: 07.09.2017 13:31:22
maverick napisał(a):

edzia21 napisał(a):

podbijam! wiadomo coś?

na stronie Smolara można już sprawdzić wyniki konkursu 'W piłkę z Tymbarkiem' Polomarkecie
wyników z Tesco dalej brak
0 0

Gość: nadeim

#6400500 Napisano: 07.09.2017 13:48:52
cherry_coke napisał(a):

A czy ktoś wie jakim kurierem będą wysyłać pralki?

pewnie Fedex

venix

#6400624 Napisano: 07.09.2017 17:07:32
nie mogę znaleźć oświadczenia do tymbarku w Polo. Wrzuci ktoś linka? 

Żądana strona "/konkurs-pilkarski-tymbark-w-polomarkecie" nie została odnaleziona.emotka
0 0

wasata

#6400628 Napisano: 07.09.2017 17:15:30
-Violka- napisał(a):

Ja rowniez nie moge znalezc, a chciałam im dzisiaj wyslac emotka
0 0

Gość: ksantypa

#6400631 Napisano: 07.09.2017 17:25:54
wasata napisał(a):

-Violka- napisał(a):

Ja rowniez nie moge znalezc, a chciałam im dzisiaj wyslac emotka

to czasami nie ten?
https://www.polom...egulamin-Tymbark.pdf

6.2  W treści wiadomości SMS i/lub wiadomości e-mail o której mowa w pkt. 6.1 Organizator poinformuje Laureata o wygranej nagrodzie oraz o konieczności przesłania pocztą lub pocztą kurierską lub poprzez doręczenie osobiste, w formie pisemnej, na adres Organizatora (Smolar Agencja Promocyjno-Reklamowa Sp. z o.o., 93 – 569 Łódź, ul. Inżynierska 15) w terminie 7 dni od daty wysłania przez Organizatora wiadomości o której mowa w pkt. 6.1 (decyduje data stempla pocztowego) kompletu niezbędnych danych i oświadczeń Laureata, które umożliwią wydanie nagrody, tj.:  oryginał dowodu Zakupu promocyjnego;  imię i nazwisko Laureata;  wiek Laureata;  pełen adres zamieszkania (pod który ma zostać przekazana nagroda);   własnoręcznie podpisane następujące oświadczenia Laureata:

 „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych (Dz.U. 2016 poz. 922 j.t. z późn. zm.) Smolar Agencja Promocyjno – Reklamowa Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi, ul. Inżynierska 15, 93-569 Łódź dla celów związanych z organizacją i przeprowadzeniem Konkursu „Konkurs piłkarski Tymbark w POLOmarkecie”. Moje dane osobowe udostępniam dobrowolnie, jednak odmowa ich podania uniemożliwia wzięcie udziału w Konkursie. Wiem, że przysługuje mi prawo dostępu do ich treści oraz do żądania ich poprawienia lub usunięcia oraz że mam prawo wnieść pisemnie umotywowane żądanie zaprzestania przetwarzania danych, a także wnieść sprzeciw wobec przetwarzania moich danych, w przypadkach wskazanych przez prawo.”   „Oświadczam, iż jestem jedynym/ą autorem/autorką wszelkich utworów w rozumieniu ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, jakie zostały przeze mnie nadesłane w związku z rozwiązaniem Zadania konkursowego w Konkursie „Konkurs piłkarski Tymbark w POLOmarkecie”.”  „Oświadczam, iż ponoszę pełną odpowiedzialność prawną wobec Smolar Agencja Promocyjno – Reklamowa Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi, ul. Inżynierska 15, 93-569 Łódź oraz „MGD”- GMW Sp. z o.o. Sp. k. z siedzibą w Wadowicach, ul. Legionów 37, 34 – 100 Wadowice z tytułu niezgodności z prawdą oświadczeń złożonych powyżej i zobowiązuję się zwolnić w/w podmioty od jakiejkolwiek odpowiedzialności w zakresie objętym w/w oświadczeniami, w szczególności w przypadku wystąpienia, w tym także na drodze sądowej, osób trzecich z roszczeniami wynikającymi z naruszenia przysługujących im praw.”   „Zapoznałem/am się z Regulaminem Konkursu „Konkurs piłkarski Tymbark w POLOmarkecie” i akceptuję jego warunki.”  „Oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią i posiadam pełną zdolność do czynności prawnych.”

 data i własnoręczny podpis Laureata.
1 brucee 0

venix

#6400633 Napisano: 07.09.2017 17:40:49
dzięki. też tak skopiowałam . Z braku laku...  emotka
0 0

darog

#6400953 Napisano: 08.09.2017 12:44:03
Na oświadczeniu wraz z paragonem był zapis "prosze o odesłanie paragonu). Pracownica Agencji zapewniała, że zostanie przesłany z nagrodą, nie wcześniej.
Przychodzi nagroda, bez owego zwrotu paragonu. 

W mailu zapytanie: dlaczego paragon nie został odesłany?
Smolar odpowiada: "nie odsyłamy paragonów, zgodnie z regulaminem naleźało wysłac oryginał paragonu.."
Zaraz drugi mail takiej treści:
----------------------------------------------------------------------------------------------
Konkrety.
Czytuję ustawę o grach hazardowych:
Art. 19. 1. Wygrane w grach hazardowych wypłaca się (wydaje) okazicielom losów lub innych dowodów udziału w tych grach lub za zwrotem tych dowodów….. 
Cytuję regulamin akcji w której Pani dobrowolnie wzięła udział i której zasady były powszechnie dostępne i znane:
17.4 Warunkiem wydania nagrody jest przesłanie przez laureata, po otrzymaniu informacji o wygranej, o której mowa w pkt. 17.1 w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od momentu wysłania przez organizatora wiadomości SMS, na adres biura organizatora (Smolar Agencja Promocyjno – Reklamowa Sp. z o.o., ul. Inżynierska 15, 93-569 Łódź) następujących danych i oświadczeń laureata, tj.:
-         oryginał dowodu zakupu promocyjnego,

18.1 Warunkiem odebrania nagrody jest:

-         przedłożenie oryginału dowodu zakupu promocyjnego opatrzonego numerem (zgodnym ze wskazanym w zgłoszeniu)

Nam nie wolno odsyłać oryginału dowodu udziału w grze.
W razie kontroli to my będziemy mieli nieprzyjemności.
Chce Pani oryginał dowodu zakupu proszę się zrzec nagrody i odesłać nam nagrodę, wówczas będziemy mogli odesłać paragon.
Zasady akcji sa znane i powszechnie dostępne.
Pozdrawiam,
Robert Wojkowski
Smolar Agencja Promocyjno - Reklamowa
93-569 Łódź, ul. Inżynierska 15
-------------------------------------------------------------------------------------------

Czy ktoś zgłaszał już SMOLAR do jakiś instytucji, służb odnośnie przechowywania danych osobowych, gromadzenia, wykorzystywania..(tak jak pomyłki wysyłania sms dla laureata, który nie bral udziału w konkursie..etc..?)  

Loterię prowadziło i np. Albedo, zawsze paragony odsyłali. 
0 0

darog

#6400956 Napisano: 08.09.2017 12:47:10
darog napisał(a):

Na oświadczeniu wraz z paragonem był zapis "prosze o odesłanie paragonu). Pracownica Agencji zapewniała, że zostanie przesłany z nagrodą, nie wcześniej.Przychodzi nagroda, bez owego zwrotu paragonu. 

W mailu zapytanie: dlaczego paragon nie został odesłany?
Smolar odpowiada: "nie odsyłamy paragonów, zgodnie z regulaminem naleźało wysłac oryginał paragonu.."
----------------------------------------------------------------------------------------------
Konkrety.
Art. 19. 1. Wygrane w grach hazardowych wypłaca się (wydaje) okazicielom losów lub innych dowodów udziału w tych grach lub za zwrotem tych dowodów….. 
Cytuję regulamin akcji w której Pani dobrowolnie wzięła udział i której zasady były powszechnie dostępne i znane:
17.4 Warunkiem wydania nagrody jest przesłanie przez laureata, po otrzymaniu informacji o wygranej, o której mowa w pkt. 17.1 w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od momentu wysłania przez organizatora wiadomości SMS, na adres biura organizatora (Smolar Agencja Promocyjno – Reklamowa Sp. z o.o., ul. Inżynierska 15, 93-569 Łódź) następujących danych i oświadczeń laureata, tj.:

-         przedłożenie oryginału dowodu zakupu promocyjnego opatrzonego numerem (zgodnym ze wskazanym w zgłoszeniu)

Chce Pani oryginał dowodu zakupu proszę się zrzec nagrody i odesłać nam nagrodę, wówczas będziemy mogli odesłać paragon.
Pozdrawiam,
Robert Wojkowski
-------------------------------------------------------------------------------------------

Czy ktoś zgłaszał już SMOLAR do jakiś instytucji, służb odnośnie przechowywania danych osobowych, gromadzenia, wykorzystywania..(tak jak pomyłki wysyłania sms dla laureata, który nie bral udziału w konkursie..etc..?)  

Siostra koleżanki musi zrzec się nagrody w Smolar (100zł bon) bo wygrała 500 zł w innym konku - a tamci też chcą oryginał...
Niestety na jednym paragonie produkty konkursowe i w obu konkursach/loteriach należało podać nr paragonu
0 0

nkba

#6400961 Napisano: 08.09.2017 12:57:18
Ale był zapis chyba w regulaminach, że będą chcieli oryginał paragonu?
0 0

loteryjny

#6400964 Napisano: 08.09.2017 13:00:17
darog napisał(a):

darog napisał(a):

Na oświadczeniu wraz z paragonem był zapis "prosze o odesłanie paragonu). Pracownica Agencji zapewniała, że zostanie przesłany z nagrodą, nie wcześniej.Przychodzi nagroda, bez owego zwrotu paragonu. W mailu zapytanie: dlaczego paragon nie został odesłany?
Konkrety.

Pozdrawiam,
Robert Wojkowski

Siostra koleżanki musi zrzec się nagrody w Smolar (100zł bon) bo wygrała 500 zł w innym konku - a tamci też chcą oryginał...
Niestety na jednym paragonie produkty konkursowe i w obu konkursach/loteriach należało podać nr paragonu

No więc w czym problem? Napisali wytłumaczenie i z ich strony OK. Następnym razem niech kupi na osobne paragony i się nie dziwi emotka
3 nkba, ongis, lager 0

joan

#6400973 Napisano: 08.09.2017 13:06:47
darog napisał(a):

Na oświadczeniu wraz z paragonem był zapis "prosze o odesłanie paragonu). Pracownica Agencji zapewniała, że zostanie przesłany z nagrodą, nie wcześniej. Przychodzi nagroda, bez owego zwrotu paragonu. (...)

Pracownica agencji zapewniała... serio... oj dzieci, dzieci... emotka

darog napisał(a):

Nic mi nie wiadomo, żeby ktoś zgłaszał, chociaż z tymi pomyłkami w informowaniu laureatów przeginają. A czemu pytasz? Będzie zemsta? emotka

darog napisał(a):

To następnym razem Albedo Ci nie odeśle docs i będzie płacz, że "kuzynka sąsiadki mojego szwagra straciła nagrodę, chamstwo! przecież zawsze odsyłali paragony" emotka

darog napisał(a):

Siostra koleżanki musi zrzec się nagrody w Smolar (100zł bon) bo wygrała 500 zł w innym konku - a tamci też chcą oryginał...(...)

Wystarczy regulaminy czytać i nie ma człowiek takich problemów emotka

Agnes

#6400978 Napisano: 08.09.2017 13:11:49
podsumowując to o czym piszecie wyżej ja nigdy nie kupuję na jednym paragonie na 2 rózne konkursy
nie lepiej rozdzielić sobie zakupy żeby potem się nie stresować?

darog

#6400994 Napisano: 08.09.2017 13:33:02
joan napisał(a):

darog napisał(a):

Na oświadczeniu wraz z paragonem był zapis "prosze o odesłanie paragonu). Pracownica Agencji zapewniała, że zostanie przesłany z nagrodą, nie wcześniej. Przychodzi nagroda, bez owego zwrotu paragonu. (...)

Pracownica agencji zapewniała... serio... oj dzieci, dzieci... emotka

darog napisał(a):

Nic mi nie wiadomo, żeby ktoś zgłaszał, chociaż z tymi pomyłkami w informowaniu laureatów przeginają. A czemu pytasz? Będzie zemsta? emotka

darog napisał(a):

To następnym razem Albedo Ci nie odeśle docs i będzie płacz, że "kuzynka sąsiadki mojego szwagra straciła nagrodę, chamstwo! przecież zawsze odsyłali paragony" emotka

darog napisał(a):

Siostra koleżanki musi zrzec się nagrody w Smolar (100zł bon) bo wygrała 500 zł w innym konku - a tamci też chcą oryginał...(...)

Wystarczy regulaminy czytać i nie ma człowiek takich problemów emotka

Nie chodzi o regulamin, ale o prawo.
A można na jakiejś podstawie prawnej, zapisywać w regulaminie: jedna nagroda na gospodarstwo domowe? - szczególnie jeśli chodzi o loterie a nie o konkurs? Widział ktoś w lotto zapis: Jedna osoba z gospodarstwa domowego może wygrac 1x "piątkę i jeden raz czwórkę"? 
A jeśli chodzi o oryginał paragonu- jest własnością kupującego i tyle i służy tylko okazaniu do celów konkursu.
Poza tym jeśli chodzi o zakupy na jednym paragonie-moja wina, pisze komuś w sms: co ma być kupione i gdzie, bez zaznaczania: na innym paragonie... Czasami ktoś pyta: jestem w C4-jest tu jakiś konkurs?> Sprawdzam i pisze: wedel na 20zł, pudliszki 2 artykuły, etc.. 
Zgryźliwość tu nie na miejscu. Post dotyczył respektowania prawa przez Smolar... a tu dopinanie, że chodzi o zemstę w przypadku gromadzenia przez Smolar danych i wysyłania na chybił trafił info o nagrodach-mimo nie brania udziału w konkursie...
Teraz odmowa odsyłania paragonów,,, I tego dotyczył temat. 

co więcej znam przypadek, gdzie oryginał paragonu został zwrócony przy wydaniu nagrody z loterii - AUTA, sam organizator oddał "na pamiątke i w ramkę"

Co do czytania regulaminów, jasne, że należy.
Prawo Agencja reklamowa tez musi respektować i tworzyć regulaminy zgodnie z prawem. 
Nie bardzo jestem przekonany, że w konkursach/loterii  może być zapis: jedna osoba z gospodarstwa domowego...

joan

#6401018 Napisano: 08.09.2017 14:08:44
darog - Regulamin jest umową cywilno-prawną i można w nim ująć wszystko, co tylko jest legalne. W konkach bodajże Polsatu jest zapis a'la "laureatem nie może zostać osoba, która w ciągu ostatnich 4 lat wygrała w konkursie organizatora nagrodę o wartości powyżej 10000 zł, a także rodzice, rodzeństwo, zstępni oraz teściowie takiej osoby". I mogą w ten sposób napisać, to nie jest nielegalne.

Oczywiście, że oryginał paragonu jest Twoją własnością, dlatego możesz zdecydować, co z nim zrobić: zachować w klaserze, wyrzucić do kosza czy odesłać organizatorowi. W każdym przypadku ponosisz odpowiedzialność za swój wybór.

Nie jestem zgryźliwa, aczkolwiek być może mało subtelna emotka

andziulka21

#6401030 Napisano: 08.09.2017 14:34:41
superloser napisał(a):

Agencje pisza Regulamin na odczepne.Nikt im nie podskoczy przecież. Smolar zamknie strone 48 godz przed datą zawartą w Regulaminie, a ludzie tylko marudza a NIGDZIE tego nie zgłaszają.
A w loterii każdy mial szanse emotka  chyba 

Zobacz Netto z Hot Wheels - wygrywa zgłoszenie emailem zgloszone - a Regulamin jedynie zakłada UDZIAŁ SMSami.
Czy to jest uczciwe? Czy to jest zgodne z prawem? 

Smolar powinien wydac nagrody Główne, każdemu KTO miał paragon a nie udało mu sie zarejestrować .

Netto powinno dac szanse tym co NIE mogli zarejestrować - bo system padł.

Ale kazdy tylko marudzi.

Jeżeli chodzi o netto to jak ktoś nie mógł zgłosić paragonu to zamiast marudzic powinien zainteresować się i np napisać do organizatora...

Ale wiadomo lepiej sobie pomarudzic niz cos zrobic.

I tak jest w wielu konkursach, nikt nie napisze, nie zapyta, bo przecież będzie mial bana u organizatora. 

A co do odsylania paragonu, no cóż, jedni odesla inni nie, czysta loteria.
0 0

bethan

#6401040 Napisano: 08.09.2017 14:45:23
magalan83 napisał(a):

bethan napisał(a):

magalan83 napisał(a):

Czy Smolar wszystkich poinformował z E Spar?  emotka  bo nie wiem czy się już mam wpisać w dziś nic nie wygrałam...  emotka

Tak.

Nie widziałam głównych i miałam cichą nadzieję, że możeeee się im spodobało moje coś  emotka

O głównych nic nie wiem, miałam na myśli dzienne.
1 magalan83 0

joan

#6401041 Napisano: 08.09.2017 14:45:44
superloser napisał(a):

Co napiszesz w ostatni dzien do Organizator a 19ej? Jak konkurs jest do 24ej ? (...)

Zgadza się, mogli np. przedłużyć konkurs ze względu na "problemy techniczne".