Smolar

andziulka21

#6401042 Napisano: 08.09.2017 14:47:46
joan napisał(a):

superloser napisał(a):

Co napiszesz w ostatni dzien do Organizator a 19ej? Jak konkurs jest do 24ej ? (...)

Zgadza się, mogli np. przedłużyć konkurs ze względu na "problemy techniczne".

Dokładnie.. tylko pewnie nie wiedzieli,że tyle.osób nie poslalo zgłoszenia, bo skąd? 
Jakby mieli kilkanaście maili to wydaje mi się,że dodaliby do puli te zgłoszenia.
1 magie1982 0

joan

#6401052 Napisano: 08.09.2017 14:59:54
andziulka21 napisał(a):

joan napisał(a):

superloser napisał(a):

Co napiszesz w ostatni dzien do Organizator a 19ej? Jak konkurs jest do 24ej ? (...)

Dokładnie.. tylko pewnie nie wiedzieli,że tyle.osób nie poslalo zgłoszenia, bo skąd? Jakby mieli kilkanaście maili to wydaje mi się,że dodaliby do puli te zgłoszenia.

Hmmm, tylko ilość mejli nie powinna decydować o tym, czy przedłużą konkurs, czy nie. Po pierwszym mejlu należało sprawdzić, czy system rzeczywiście szwankuje. A potem wrzucić na stronę info o przedłużeniu okresu trwania promocji. A oni zamietli temat pod dywan, jakby nie było problemu, nie znali naszego forum, nie czytali go i nie pisali tutaj. Trochę nie ten tegez.

cherry_coke

#6401055 Napisano: 08.09.2017 15:04:21
superloser napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

joan napisał(a):

superloser napisał(a):

Dokładnie.. tylko pewnie nie wiedzieli,że tyle.osób nie poslalo zgłoszenia, bo skąd? Jakby mieli kilkanaście maili to wydaje mi się,że dodaliby do puli te zgłoszenia.

Ktos, kto ma Paragon moze w UOKIK zapytac. Maggi - twój tablet - GRATKI, ale nie kazdy siedzi albo wie o Forum. Nie kazdy ma neta 24/7. Są tacy, co tylko graja eSeMeSami.

Przecież każdy może składać reklamację ... 

andziulka21

#6401060 Napisano: 08.09.2017 15:06:50
cherry_coke napisał(a):

superloser napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

joan napisał(a):

superloser napisał(a):

Ktos, kto ma Paragon moze w UOKIK zapytac. Maggi - twój tablet - GRATKI, ale nie kazdy siedzi albo wie o Forum. Nie kazdy ma neta 24/7. Są tacy, co tylko graja eSeMeSami.

Przecież każdy może składać reklamację ... 

Oczywiście,że tak. Tylko znowu, tak jak pisałam wcześniej, trzeba się zainteresować, zrobić coś, napisać, wysłać a nie siedzieć i marudzic. 

Tyle mojego w tym temacie.

delvitto

#6401078 Napisano: 08.09.2017 15:38:53
odnośnie odsyłania paragonów, to wydaje mi się, że można byłoby pójść na rękę potrzebującym paragon. Wystarczy zrobić ksero otrzymanego paragonu, i pracownik agencji mógłby poświadczyć za zgodność z oryginałem, i niech trzymają sobie w segregatorach, skoro im też potrzebne:) w końcu nie takie dokumenty potwierdza się urzędowo, często znacznej wartości.

loteryjny

#6401081 Napisano: 08.09.2017 15:46:54
Jak miło, że niektórzy tu tracą bezcenny czas na wykłócanie się i zbędne bzdury a inni dzięki temu mogą sobie spokojnie słać zgłoszenia, tak trzymajcie dalej emotka  emotka .
0 0

Kozunia1982

#6401140 Napisano: 08.09.2017 17:32:32
donia7 napisał(a):

Do jakiego dnia są eski z litpona? emotka

Chyba na maksa, bo ja mam nagrodę za sms wysłany wczoraj
0 0

magie1982

#6401142 Napisano: 08.09.2017 17:36:05
A z crunchipsow już informowali kogoś?
0 0

maryam

#6401191 Napisano: 08.09.2017 19:15:58
magie1982 napisał(a):

Dzisiaj ktoś się chwalił że wygrał za wczoraj...
1 magie1982 0

donia7

#6401268 Napisano: 08.09.2017 22:43:36
Kozunia1982 napisał(a):

donia7 napisał(a):

Do jakiego dnia są eski z litpona? emotka

Chyba na maksa, bo ja mam nagrodę za sms wysłany wczoraj

a to super emotka  bo ja wczoraj wysłałam dwa eski i nie mam żadnego. A paragony mi przepadły, do południa je szukałam i potem popołudniu i nie wiem czy nie wyrzuciłam przez przypadek emotka
1 brucee 0

ongis

#6401285 Napisano: 08.09.2017 23:26:18
magie1982 napisał(a):

Informują z dnia na dzień jak rzadko w Smolarku emotka

darog

#6401426 Napisano: 09.09.2017 15:56:44
cb656 napisał(a):

darog napisał(a):

Zgryźliwość tu nie na miejscu. Post dotyczył respektowania prawa przez Smolar... Prawo Agencja reklamowa tez musi respektować i tworzyć regulaminy zgodnie z prawem. 
Nie bardzo jestem przekonany, że w konkursach/loterii  może być zapis: jedna osoba z gospodarstwa domowego...

Ojtam. Prawda jest taka, że każdego uczestnika obowiązuje jednak Regulamin.
Jak się z nim nie zgadza, mógł odpuścić swój udział albo protestować u organizatora PRZED, a nie płakać po fakcie.

Regulamin? Już wspomniałem-musi być skonstruowany zgodnie z prawem. Nad regulaminem są ustawy, konstytucja, etc.. 

Kiedyś ktoś ode mnie (ze znajomych) wysłał zapytanie do Smolara: 
- skoro udział w konkursie może wziać każda osoba pełnoletnia, mająca zdolnośc do czynności prawnych..etc.. 
PYTANIE: czy może brać udział osoba głuchoniema, posiadająca pełne prawa..etc? (chodziło o kogoś z rodziny)
- NIE. Ponieważ warunkiem jest odebranie telefonu i potwierdzenie udziału w konkursie oraz podanie tel danych os.
No...głuchy sms może wysłać, wygrać, ale otrzymać nagrody już nie, bo przecież tel nie usłyszy a i nic nie potwierdzi..
- To samo z "gospodarstwem domowym", moja koleżanka z pracy mieszka w domu z siostrą - jedna rodzina na górze, druga na dole, 2 różne nazwiska, ale..adres zameldowania i zamieszkania jeden. Nie rozmawiają ze sobą kilka mies. Obie uczciwe, tak się składa, że np Kaufland/Smolar, inne/ nagradza 1x "gospodarstwo domowe", więc nigdy nie ma tak-że wygrywają obie. Co? Mają uzgadniać: kto kiedy bierze udział? Ograniczenia rozumiem, ale przemyślane.

Ustawy. Konstytucja mówi o równouprawnieniu, etc, więc taki regulaminek jest niczym- Agencje robią często regulamin: kopiuj-wklej, nie zastanawiają się, czy ich przepisy są zgodne z obowiazującym prawem.
-Nie wydają dokumentu gwarancji - co jest sprawą naturalną przy każdym zakupie! Skąd ten towar biorą? Z okradzionego tira przy ruskiej granicy? Ile razy trzeba się upominać o gwarancję,,a często się jej nie dostaje!
- a wypełnianie oświadczeń-kiedy kurier przywozi nagrode , a tam : nr dowodu, etc..bez koperty..prosto w kuriera rączkach.. gdzie te dane wędrują, przez tyle rąk? Agencja zabezpiecza taką formę wydania nagrody? Co na ten temat w regulaminie? Nic! Dostajesz nagrodę-jak wypełnisz przy kurierze świstek z pełnymi danymi...Na przesyłce nr dowodu nie ma, ale w oświadczeniu zwrotnym cżęsto tak. 

Ile razy sam Smolar nie wysyłał w terminie ZGODNIE z regulaminem nagród? Twierdząc, a że sponsor nie przekazał, a to, a siamto.. Ile razy nagroda/ cena/ inne... nie zgadzała się z regulaminem? (najczęściej na szkodę laureata)

Tyle w przedmiocie regulaminu...
0 0

pingu4

#6401780 Napisano: 11.09.2017 09:28:06
Hej wszystkim mam takie pytanko, czy zdarza sie taka mozliwosc  bo jakos nie wygrywam u smolora emotka  ze smsy nie dochodzą i ktos nie dostal smsa,a na wyniki smolar.pl miał ( chodzi mi o ot że w ogolnie dostał smsa przed i po sprawdzeniu) ?
0 0

joasiajulia

#6401781 Napisano: 11.09.2017 09:29:57
pingu4 napisał(a):

Hej wszystkim mam takie pytanko, czy zdarza sie taka mozliwosc  bo jakos nie wygrywam u smolora emotka  ze smsy nie dochodzą i ktos nie dostal smsa,a na wyniki smolar.pl miał ( chodzi mi o ot że w ogolnie dostał smsa przed i po sprawdzeniu) ?

Ja tak miałam -zero smsa a na stronie info że wygrałam emotka  Odesłałąm paragon i oświadczenie i nagroda dotarła emotka  
0 0

nkba

#6401782 Napisano: 11.09.2017 09:30:22
pingu4 napisał(a):

Zdarza się emotka
0 0

Agnes

#6401785 Napisano: 11.09.2017 09:36:13
nkba napisał(a):

pingu4 napisał(a):

Zdarza się emotka

fajnie ja często wygrywałam w smolarze a teraz jakoś nie a wyników nie sprawdzałam
więc się zastanawiam czy mi jakies nagrody nie przepadły
1 nkba 0

darog

#6401786 Napisano: 11.09.2017 09:37:26
pingu4 napisał(a):

No właśnie podobno taka sytuacja się zdarza, ja np nie sprawdzam listy zwyciezców nie wbijam nr paragonu, tel.
I to też nie fair. Skoro błąd w wysyłaniu leży u Smolara.
1 mia 0

monkakk

#6401788 Napisano: 11.09.2017 09:42:29
darog napisał(a):

pingu4 napisał(a):

No właśnie podobno taka sytuacja się zdarza, ja np nie sprawdzam listy zwyciezców nie wbijam nr paragonu, tel.

Zdarzają się
0 0

ilonaxx5

#6401790 Napisano: 11.09.2017 09:49:28
z lipton informują każdego dnia ?
0 0

anet

#6401791 Napisano: 11.09.2017 09:50:07
darog napisał(a):

pingu4 napisał(a):

:O Ja też rzadziej wygrywam u Smolara niż kiedyś- chyba trzeba zaczać sprawdzać wyniki na tej ich stronie.:O
0 0