Konkursowiczki w ciąży

efelinkaaa

#4769050 Napisano: 20.10.2011 09:30:00
beniaminowa napisał(a):

U mnie też przebijał lekarz pęcherz (nic to nie pomogło) ale generalnie chodziło mi o to że jak samoistnie odejdą wody to trzeba jechać ze względu na możliwość przedostania się bakterii...

aaa źle doczytałam emotka
oczywiście, jak odejdą wody trzeba jechać od razu emotka

ps. mi pomogło, przebicie pęcherza rozkręciło akcję i urodziłam 40min później emotka Niestety każda kobieta przechodzi poród inaczej, a szkoda... Lepiej by było, gdybyśmy wszystkei miały tak samo, wiadomo by było czego się można spodziewać..

Własnie przypomniałam sobie co mnie najbardziej wkurzało na sali porodowej emotka Tekst: no to pani ewelino, przy następnym skurczu rodzimy.. no jak to rodziMY, to pan doktor też czuł skurcze, że wypowiadał się w liczbie mnogiej? emotka
0 0

agusia147

#4769105 Napisano: 20.10.2011 09:45:33
efelinkaaa napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

U mnie też przebijał lekarz pęcherz (nic to nie pomogło) ale generalnie chodziło mi o to że jak samoistnie odejdą wody to trzeba jechać ze względu na możliwość przedostania się bakterii...

aaa źle doczytałam emotka
oczywiście, jak odejdą wody trzeba jechać od razu emotka

ps. mi pomogło, przebicie pęcherza rozkręciło akcję i urodziłam 40min później emotka Niestety każda kobieta przechodzi poród inaczej, a szkoda... Lepiej by było, gdybyśmy wszystkei miały tak samo, wiadomo by było czego się można spodziewać..

Własnie przypomniałam sobie co mnie najbardziej wkurzało na sali porodowej emotka Tekst: no to pani ewelino, przy następnym skurczu rodzimy.. no jak to rodziMY, to pan doktor też czuł skurcze, że wypowiadał się w liczbie mnogiej? emotka

Haha bo on się wczuwał w Twoją sytuację emotka
0 0

benasia

#4769128 Napisano: 20.10.2011 09:51:45
a mnie coś zaczyna dopadać -juz katar mam...
Boję się żeby mnie coś więcej nie wzięło bo w domu niestety rodzinka trochę rozłożona a nie chcę się zarazić... jak na razie wzięlam zapobiegawczo prenalen, mam nadzieję że pomoże i się nie rozłoże emotka
0 0

agusia147

#4769135 Napisano: 20.10.2011 09:53:19
benasia napisał(a):

Boję się żeby mnie coś więcej nie wzięło bo w domu niestety rodzinka trochę rozłożona a nie chcę się zarazić... jak na razie wzięlam zapobiegawczo prenalen, mam nadzieję że pomoże i się nie rozłoże emotka

Ja chciałam jechać do rodziny na wszystkich świętych, ale grypsko ich rozłożyło. Obawiam się że z wyjazdu nici bo zarazki to jeszcze chwilę dłuższą będą u nich w powietrzu... Dzidzi najważniejsze emotka
0 0

benasia

#4769149 Napisano: 20.10.2011 09:56:36
no więc dla mnie też najważniejsze i dlatego muszę się jakoś odizolowac od bakteri grypy czy przeziębienia zwłaszcza że nie wiadomo kiedy się mały urodzi.
0 0

Gość: dianek

#4769160 Napisano: 20.10.2011 10:01:19
benasia - chyba przeszło ze mnie na Ciebie
bo mi po 4 dniach przeziębienie dzisiaj rano jak ręką odjął...

a w sumie leczyłam tylko Prenalenem, herbatą z miodem i cytryną i Tantum Verde w Sprayu emotka

Ja sobie właśnie od wczoraj panikuję - bo mi szyjka gdzieś uciekła... i nie wiem czy to normalne bo macica idzie do góry czy coś nie tak emotka zawsze była bardzo nisko, a teraz ho ho, gdzieś do góry polazła... emotka

i nie chce mi się wstawać z łóżka...:P znów się obudziłam o 4, spać nie mogłam, odprawiłam męża do pracy, o 7:30 się położyłam i teraz się dobudzić nie mogę:P
0 0

Gość: katrin22

#4769187 Napisano: 20.10.2011 10:09:54
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

Ja chciałam jechać do rodziny na wszystkich świętych, ale grypsko ich rozłożyło. Obawiam się że z wyjazdu nici bo zarazki to jeszcze chwilę dłuższą będą u nich w powietrzu... Dzidzi najważniejsze emotka

ja unikam chorych, i głośno o tym mówię, że jak ktoś chory to nie wpuszczam do domu
emotka
0 0

#4769195 Napisano: 20.10.2011 10:15:26
dianek napisał(a):

benasia - chyba przeszło ze mnie na Ciebie
bo mi po 4 dniach przeziębienie dzisiaj rano jak ręką odjął...

a w sumie leczyłam tylko Prenalenem, herbatą z miodem i cytryną i Tantum Verde w Sprayu emotka

Ja sobie właśnie od wczoraj panikuję - bo mi szyjka gdzieś uciekła... i nie wiem czy to normalne bo macica idzie do góry czy coś nie tak emotka zawsze była bardzo nisko, a teraz ho ho, gdzieś do góry polazła... emotka

i nie chce mi się wstawać z łóżka...:P znów się obudziłam o 4, spać nie mogłam, odprawiłam męża do pracy, o 7:30 się położyłam i teraz się dobudzić nie mogę:P

Dianek sama badasz sobie szyjkę? ja szczerze mówiąc co do szyjki to wiem tyle co od lekarza, rozwarcie mam na opuszek palca emotka
0 0

#4769224 Napisano: 20.10.2011 10:23:51
globulkę na odnowę flory bakteryjnej wczoraj aplikowałam - zawsze muszę ją dość głęboko bo wyłazi... no i przy okazji zauważyłam że coś się pozmieniało emotka

pewnie niepotrzebnie panikuje... jakoś wytrzymam do 30.10 i wtedy lekarzowi głowę pozawracam emotka

a właśnie na all upolowałam koszulki ciążowe, jedną za 10, drugą za 12 zł emotka teraz tylko farbki do tkanin i na jednej będą stópki, a na drugiej Hotel Mama All Inclusive emotka
0 0

#4769239 Napisano: 20.10.2011 10:27:27
dianek napisał(a):

globulkę na odnowę flory bakteryjnej wczoraj aplikowałam - zawsze muszę ją dość głęboko bo wyłazi... no i przy okazji zauważyłam że coś się pozmieniało emotka

pewnie niepotrzebnie panikuje... jakoś wytrzymam do 30.10 i wtedy lekarzowi głowę pozawracam emotka

a właśnie na all upolowałam koszulki ciążowe, jedną za 10, drugą za 12 zł emotka teraz tylko farbki do tkanin i na jednej będą stópki, a na drugiej Hotel Mama All Inclusive emotka

Nie panikuj, ciało się zmienia co chwilkę w ciąży emotka Ja od wczoraj mam sine rozstępy na brzuchu...i co mam zrobić, smaruję, ale pewnie już za późno, brzuch opadł i odtrazu rozstępy
0 0

#4769251 Napisano: 20.10.2011 10:30:56
no..te moje rozstępy co tak o nie marudziłam wzięły i zniknęły emotka

w sumie dobrze się czuję, nic mnie nie boli, brzdąc mnie kopie po pępku zaciekle... chyba wszystko ok emotka
aż się chyba szarpnę na spacer dzisiaj - tylko parasol muszę zlokalizować emotka
0 0

#4769287 Napisano: 20.10.2011 10:42:20
oo i wygraliśmy wejściówkę na warsztaty pieluszkowania emotka dobrze że się z płaceniem wstrzymałam emotka
0 0

#4769289 Napisano: 20.10.2011 10:42:51
dianek napisał(a):

w sumie dobrze się czuję, nic mnie nie boli, brzdąc mnie kopie po pępku zaciekle... chyba wszystko ok emotka
aż się chyba szarpnę na spacer dzisiaj - tylko parasol muszę zlokalizować emotka

Spaceruj ile się da, u nas słoneczko świeci emotka
0 0

agusia147

#4769448 Napisano: 20.10.2011 11:20:42
katrin22 napisał(a):

dianek napisał(a):

Spaceruj ile się da, u nas słoneczko świeci emotka

Ja właśnie wróciłam ze spaceru, lecąc jednocześnie na pocztę, opróżniając skrzynkę na poprzednim mieszkaniu i robiąc lekkie zakupy na obiad emotka
0 0

Gość: agulecece

#4769478 Napisano: 20.10.2011 11:28:10
katrin22 ja rozwarcie na 1 cm mam od zeszlego poniedzialku wiec idziemy leb w leb hehehheh ciekawe ,ktora pierwsza urodzi a ile wazy twoje dzidzi?
0 0

monika1985monik

#4769501 Napisano: 20.10.2011 11:35:04
dianek napisał(a):

Ha ha a mówiłam że tak będzie
emotka

My dziś jakoś słabo się czujemy i tak pogoda też nas trochę dobija byle do jutra
0 0

Gość: agulecece

#4769521 Napisano: 20.10.2011 11:40:56
ja tez dzisiaj caly dzien lezakuje wczoraj wieczorem strasznie mnie coś kuło miedzy lopatkami ,ze z bólu miałam łzy w oczach,dzis ju lepiej ale sie wystraszylam wczoraj
0 0

beniaminowa

#4769526 Napisano: 20.10.2011 11:41:31
dianek jak chcesz to ja się wymienię emotka a chciałabym wiedzieć jak sobie można zbadać szyjkę... może niepotrzebnie się stresuję... nawet się zastanawiam czy nie iść na konsultację do innego lekarza... tylko się boję że ten drugi mi każe leżeć...
0 0

Gość: grusia

#4769583 Napisano: 20.10.2011 11:54:23
agulecece napisał(a):

katrin22 ja rozwarcie na 1 cm mam od zeszlego poniedzialku wiec idziemy leb w leb hehehheh ciekawe ,ktora pierwsza urodzi a ile wazy twoje dzidzi?

I u mnie tez rozwarcie na palec ( dane z 14.10 ) emotka brzuch i plecy bola jak na okres ale poki co nie zapowiada sie na impreze.
0 0

agusia147

#4769611 Napisano: 20.10.2011 11:59:40
grusia napisał(a):

agulecece napisał(a):

I u mnie tez rozwarcie na palec ( dane z 14.10 ) emotka brzuch i plecy bola jak na okres ale poki co nie zapowiada sie na impreze.

Może początek imprezy? Podobno tego typu balangi potrafią się rozkręcać nawet kilka dni emotka

Czy któraś z was zamawiała kiedyś coś z tej strony? http://www.provea...ternationalHome.aspx
Bo dziś mi przyszła do skrzynki przesyłka, tylko że ani ja ani mąż nic nie zamawialiśmy... A w środku majty, cyckonosz i koszulka w rozmiarze jak na kij od szczotki emotka (takie małe)... No i faktura na 50zł. Nie zamierzam płacić za nieswoje przesyłki zwłaszcza, że niczego nie podpisywałam przy odbiorze. Kurna kolejne Ridżest Dajdżest z gaciami czy jak?
0 0