Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4769769 Napisano: 20.10.2011 12:32:45
beniaminowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agulecece napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agulecece napisał(a):

ja z cora w 43 tygodniu wyladowalam na prowokacji caly dzien oksytocyny jej nie wygonil,po 3 ndiach lezenia na patologi wzielam mega goracy prysznic i po 2 godzinach wody mi odeszly a za nastepne 23 mala byla na swiecie

uff... pozazdrościć... emotka to mnie męczyli tylko 12 h...

zastanawiam sie czy tez na taki dlugi i meczacy porod nie miala wplywu moja 2 miesieczna abstynencja seksualna,bo jakos stracha mialam

może... podobno w spermie są zawarte hormony które powodują skurcze macicy... więc może było by szybciej...

Możliwe że coś w tym jest... Ale mnie to libido ostatnio jakoś się osłabiło i nawet nie mam ochoty myśleć o seksie, wolę się poprzytulać emotka A jak już cokolwiek to bardziej by mężowi radość sprawić emotka

A mi teraz chyba nie wolno (babka mi nic nie mówiła ale poczytałam że przy skróconej szyjce zaleca się całkowitą abstynencję) to od razu mi się chce emotka emotka

Zawsze jest na przekór emotka

Zastanawiam się czy pępek mi też wywali tak na wierzch jakby? Ostatnio mam uczucie rozciągania skóry w okolicach pępka i zrobił się jakby płytszy.
0 0

beniaminowa

#4769780 Napisano: 20.10.2011 12:38:25
Hihihi... śmiesznie to wygląda emotka ale mi na szczęście nie wyszedł na wierzch...
0 0

agusia147

#4769791 Napisano: 20.10.2011 12:40:31
beniaminowa napisał(a):

Hihihi... śmiesznie to wygląda emotka ale mi na szczęście nie wyszedł na wierzch...

No ja też nie chcę by mi wyszedł... Taki dzyndzel miałby mi stać jak trzeci sutek? emotka
0 0

Gość: dianek

#4769807 Napisano: 20.10.2011 12:44:00
beniaminowa napisał(a):

ja w poprzedniej ciąży i teraz też tak mam... to coś ze słabszymi naczynkami... czytałam kiedyś o tym i nie ma się co przejmować (u mnie samo przeszło) chyba że jest duże krwawienie to trzeba się skonsultować...

nie, nie duże dosłownie kilka kropelek
w sumie teraz sobie myślę że to na pewno po przeziębieniu - bo cały czas miałam zatkaną prawą dziurkę nosa, a teraz właśnie z tej prawej puszcza

ale delikatnie - więc chwilowo olewam emotka jak za 2-3 dni nie przejdzie to będę panikować emotka

beniaminowa napisał(a):

A mi teraz chyba nie wolno (babka mi nic nie mówiła ale poczytałam że przy skróconej szyjce zaleca się całkowitą abstynencję) to od razu mi się chce

standard
mi się w I trymestrze kompletnie nie chciało przez wszystkie ciążowe objawy, za to męża skręcało na mój widok (tudzież właśnie prostowało emotka ),jeszcze mnie te drożdżaki dopadły - jak tylko dostałam leki i lekarz powiedział że 2-3 tygodnie przerwy od jakichkolwiek zabaw, bo się muszę wygoić... no to oczywiście mi się zaczęło chcieć jak nie wiem co emotka

a jak już było wolno - to się odechciało emotka
0 0

#4769814 Napisano: 20.10.2011 12:45:07
agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

No ja też nie chcę by mi wyszedł... Taki dzyndzel miałby mi stać jak trzeci sutek? emotka

oj cicho tam...
bo mój już jest bardzo płyciutki i na środku robi się wystający emotka nie śmiejcie się z takich pępków emotka emotka emotka
0 0

agusia147

#4769826 Napisano: 20.10.2011 12:52:04
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

oj cicho tam...
bo mój już jest bardzo płyciutki i na środku robi się wystający emotka nie śmiejcie się z takich pępków emotka emotka emotka

Mój mężu się śmieje, że już palca do pępka się nie da wsadzić, a on lubi się tak ze mną drażnić bo mam fobię w stylu, że od dłubania w pępku się mi rozwiąże, więc on wpycha paluch dla żartów emotka

dianek napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

ja w poprzedniej ciąży i teraz też tak mam... to coś ze słabszymi naczynkami... czytałam kiedyś o tym i nie ma się co przejmować (u mnie samo przeszło) chyba że jest duże krwawienie to trzeba się skonsultować...

nie, nie duże dosłownie kilka kropelek
w sumie teraz sobie myślę że to na pewno po przeziębieniu - bo cały czas miałam zatkaną prawą dziurkę nosa, a teraz właśnie z tej prawej puszcza

ale delikatnie - więc chwilowo olewam emotka jak za 2-3 dni nie przejdzie to będę panikować emotka

beniaminowa napisał(a):

A mi teraz chyba nie wolno (babka mi nic nie mówiła ale poczytałam że przy skróconej szyjce zaleca się całkowitą abstynencję) to od razu mi się chce

standard
mi się w I trymestrze kompletnie nie chciało przez wszystkie ciążowe objawy, za to męża skręcało na mój widok (tudzież właśnie prostowało emotka ),jeszcze mnie te drożdżaki dopadły - jak tylko dostałam leki i lekarz powiedział że 2-3 tygodnie przerwy od jakichkolwiek zabaw, bo się muszę wygoić... no to oczywiście mi się zaczęło chcieć jak nie wiem co emotka

a jak już było wolno - to się odechciało emotka

Mój jak mówię że nie mam ochoty to wyskakuje z tekstem Aguś to może chociaż laseczkę emotka
0 0

#4769842 Napisano: 20.10.2011 12:56:19
agusia147 napisał(a):

Mój jak mówię że nie mam ochoty to wyskakuje z tekstem Aguś to może chociaż laseczkę emotka

emotka emotka emotka padłam

0 0

Gość: agulecece

#4769856 Napisano: 20.10.2011 01:00:01
jak mojemu powiedzialam ze czeka go abstynencja do grudnia to powiedzial o nie przecież uschnie to chociaż się ręką pobaw
0 0

agusia147

#4769879 Napisano: 20.10.2011 01:05:21
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ja za każdym razem padam i mówię, że Bozia mu dała dwie zdrowe ręce emotka
0 0

#4769882 Napisano: 20.10.2011 01:07:26
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

okrutna emotka
0 0

agusia147

#4769887 Napisano: 20.10.2011 01:10:11
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

okrutna emotka

No co miałabym nadwyrężać inną część ciała? emotka

Wczoraj robiłam badania w prywatnej służbie zdrowia i od razu inne traktowanie. Wszyscy mili, nikt nie wyzywał na mnie że korzystam z pierwszeństwa, ludzie sami przepuszczali w kolejce, inna kultura... Czy w tym kraju aby być potraktowanym jak człowiek to zawsze trzeba zapłacić?
0 0

agusia147

#4769891 Napisano: 20.10.2011 01:10:47
agulecece napisał(a):

jak mojemu powiedzialam ze czeka go abstynencja do grudnia to powiedzial o nie przecież uschnie to chociaż się ręką pobaw

Hahaha to też znam emotka
0 0

#4769911 Napisano: 20.10.2011 01:18:36
agusia147 napisał(a):

Wczoraj robiłam badania w prywatnej służbie zdrowia i od razu inne traktowanie. Wszyscy mili, nikt nie wyzywał na mnie że korzystam z pierwszeństwa, ludzie sami przepuszczali w kolejce, inna kultura... Czy w tym kraju aby być potraktowanym jak człowiek to zawsze trzeba zapłacić?

Nie zawsze emotka Tak jak pisałam - chodzę do prywatnej kliniki, która ma umowę z NFZ - nie płacę, ale klimat jest jak w prywatnej klinice
Żadnych zrzędzących starych babć, kobiety w ciąży i osoby na prawdę chore i cierpiące - przodem etc.

I szczerze mówiąc gdyby NFZ zerwał z nimi umowę to pewnie bym tam została i płaciła, bo jest za co...
0 0

agusia147

#4769947 Napisano: 20.10.2011 01:28:16
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

No i nawet igły wbijają z większym wyczuciem, wczorajsza ranka mi się już zagoiła, a ta z przed kilku dni co robiłam w NFZ do tej pory ma strupa na pół żyły emotka

Nie zawsze emotka Tak jak pisałam - chodzę do prywatnej kliniki, która ma umowę z NFZ - nie płacę, ale klimat jest jak w prywatnej klinice
Żadnych zrzędzących starych babć, kobiety w ciąży i osoby na prawdę chore i cierpiące - przodem etc.

I szczerze mówiąc gdyby NFZ zerwał z nimi umowę to pewnie bym tam została i płaciła, bo jest za co...

0 0

benasia

#4770078 Napisano: 20.10.2011 02:15:50
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ja też tak chodzę od 30tyg - niepubliczny zakład opieki zdrowotnej ale przyjmują też na NFZ - w jednych gabinetach prywatnie, a w innych na kasę chorych -zależy też od dnia tyg jak przyjmują. Ja generalnie chodzę we wtorki, ale doktor kazał przyjść wczoraj no i ja jedyna byłam na kasę, a inne kobiety w ciąży prywatnie bo akurat w środę usg 3d/4d robią. No i dzięki temu mój doktor pokazał mi na usg 3D (za darmo -bo 3D/4D miałam płatne i pełne w 25tyg) tyle ile się dało naszego synusia emotka
0 0

benasia

#4770082 Napisano: 20.10.2011 02:17:59
ale jest tak miło że aż się chce chodzić - a tu doktor powiedział że teraz czekamy na poród a jak do 15 listopada się nie urodzi (na wtedy mam termin) to 15 mam przyjśc do niego wypisze skierowanie...
Ale w każdej chwili mogę zadzwonić jakby coś się działo lub niepokoiło mnie emotka
0 0

agusia147

#4770087 Napisano: 20.10.2011 02:19:32
benasia napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ja też tak chodzę od 30tyg - niepubliczny zakład opieki zdrowotnej ale przyjmują też na NFZ - w jednych gabinetach prywatnie, a w innych na kasę chorych -zależy też od dnia tyg jak przyjmują. Ja generalnie chodzę we wtorki, ale doktor kazał przyjść wczoraj no i ja jedyna byłam na kasę, a inne kobiety w ciąży prywatnie bo akurat w środę usg 3d/4d robią. No i dzięki temu mój doktor pokazał mi na usg 3D (za darmo -bo 3D/4D miałam płatne i pełne w 25tyg) tyle ile się dało naszego synusia emotka

Ooo to miło emotka Ja to jutro dopiero mam wizytę emotka Już nie mogę się doczekać.
0 0

xena

#4770119 Napisano: 20.10.2011 02:30:31
benasia napisał(a):

ale jest tak miło że aż się chce chodzić - a tu doktor powiedział że teraz czekamy na poród a jak do 15 listopada się nie urodzi (na wtedy mam termin) to 15 mam przyjśc do niego wypisze skierowanie...
Ale w każdej chwili mogę zadzwonić jakby coś się działo lub niepokoiło mnie emotka

hi hi a ja mam na 12 listopada -ciekawe która się wcześniej uwinie emotka
0 0

Gość: extraanka

#4770163 Napisano: 20.10.2011 02:46:17
agusia147 napisał(a):

extraanka napisał(a):

hej jakie bierzecie żalazo? ja chelaferr zaczynam przyjmować, macie o nim jakieś zdanie??

Ja mam Chelafer Forte z Olimpu, lekarz kazał brać mi rano przed jedzeniem, ale jak tak robię to mdli jak cholera przez pół dnia, więc biorę przed snem.;)

spróbuj rozpuszczać sobie tabletki chelaferr w soku - mi pomaga emotka
0 0

benasia

#4770301 Napisano: 20.10.2011 03:32:20
anaholub napisał(a):

benasia napisał(a):

hi hi a ja mam na 12 listopada -ciekawe która się wcześniej uwinie emotka

ja mam nadzieję że nasz maluch nie będzie takim leniuszkiem bo mamusi już jest cięzko no i chciałabym przytulić naszego Mikusia szybciej emotka
0 0