Konkursowiczki w ciąży

Gość: agulecece

#4769615 Napisano: 20.10.2011 12:00:09
bedziemy sie solidaryzowac forumowo w bólach porodowych
0 0

Gość: grusia

#4769630 Napisano: 20.10.2011 12:02:57
agusia147 napisał(a):

grusia napisał(a):

agulecece napisał(a):

katrin22 ja rozwarcie na 1 cm mam od zeszlego poniedzialku wiec idziemy leb w leb hehehheh ciekawe ,ktora pierwsza urodzi a ile wazy twoje dzidzi?

I u mnie tez rozwarcie na palec ( dane z 14.10 ) emotka brzuch i plecy bola jak na okres ale poki co nie zapowiada sie na impreze.

Może początek imprezy? Podobno tego typu balangi potrafią się rozkręcać nawet kilka dni emotka

Przy synku zaczelo sie podobnie. Juz nawet sobie glowe umyłam co by ew na porodowke we fryzie jechac emotka . Wieczorem moze pomolestuje meza i moze wygonimy młodą emotka
0 0

#4769639 Napisano: 20.10.2011 12:05:45
tez myslalam o molestowaniu dzis meza hehe ja wczoraj strzelilam sobie dluuga bardzo ciepla kapiel z olejkiem lawendowym co by mnie cos ruszyło a tu nic dzis maz pojdzie w ruch
0 0

beniaminowa

#4769653 Napisano: 20.10.2011 12:09:56
agulecece napisał(a):

tez myslalam o molestowaniu dzis meza hehe ja wczoraj strzelilam sobie dluuga bardzo ciepla kapiel z olejkiem lawendowym co by mnie cos ruszyło a tu nic dzis maz pojdzie w ruch

u mnie nic nie pomagało emotka mąż szeroko chodził emotka a dzidzia nie chciała wyjść... jak już byłam po to dziewczyna obok powiedziała że lampka wina może pomóc (ja do picia w ciąży nie jestem przekonana) ona wypiła i w nocy jej odeszły wody i następnego dnia po południu urodziła...
0 0

#4769669 Napisano: 20.10.2011 12:13:16
ja z cora w 43 tygodniu wyladowalam na prowokacji caly dzien oksytocyny jej nie wygonil,po 3 ndiach lezenia na patologi wzielam mega goracy prysznic i po 2 godzinach wody mi odeszly a za nastepne 23 mala byla na swiecie
0 0

agusia147

#4769679 Napisano: 20.10.2011 12:15:12
beniaminowa napisał(a):

agulecece napisał(a):

u mnie nic nie pomagało emotka mąż szeroko chodził emotka a dzidzia nie chciała wyjść... jak już byłam po to dziewczyna obok powiedziała że lampka wina może pomóc (ja do picia w ciąży nie jestem przekonana) ona wypiła i w nocy jej odeszły wody i następnego dnia po południu urodziła...

Zbieg okoliczności pewnie...
0 0

beniaminowa

#4769682 Napisano: 20.10.2011 12:15:33
agulecece napisał(a):

ja z cora w 43 tygodniu wyladowalam na prowokacji caly dzien oksytocyny jej nie wygonil,po 3 ndiach lezenia na patologi wzielam mega goracy prysznic i po 2 godzinach wody mi odeszly a za nastepne 23 mala byla na swiecie

uff... pozazdrościć... emotka to mnie męczyli tylko 12 h...
0 0

Gość: dianek

#4769690 Napisano: 20.10.2011 12:16:51
hehehe, kto by pomyślał, że facet taki przydatny w tych sprawach emotka

a mi się kurczę coś krew z nosa zaczęła lać emotka nie bardzo, ale co zatamuję to po chwili znów puszcza...
i jakoś się słabiej czuję... emotka w ogóle wczoraj mi zaczęły naczynka pękać na udach - czyżby brak jakiejś witaminy, czy ki pieron? emotka
0 0

#4769700 Napisano: 20.10.2011 12:19:18
moze anemia?na pewno rutinoscorbin ci nie zaszkodzi
0 0

#4769709 Napisano: 20.10.2011 12:20:47
beniaminowa napisał(a):

agulecece napisał(a):

zastanawiam sie czy tez na taki dlugi i meczacy porod nie miala wplywu moja 2 miesieczna abstynencja seksualna,bo jakos stracha mialam
0 0

beniaminowa

#4769711 Napisano: 20.10.2011 12:20:58
dianek napisał(a):

hehehe, kto by pomyślał, że facet taki przydatny w tych sprawach emotka

u nas na SR sie kobitki śmiały że on zaczął to i niech on skończy emotka
0 0

beniaminowa

#4769719 Napisano: 20.10.2011 12:22:28
agulecece napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agulecece napisał(a):

zastanawiam sie czy tez na taki dlugi i meczacy porod nie miala wplywu moja 2 miesieczna abstynencja seksualna,bo jakos stracha mialam

może... podobno w spermie są zawarte hormony które powodują skurcze macicy... więc może było by szybciej...
0 0

#4769721 Napisano: 20.10.2011 12:23:01
beniaminowa napisał(a):

bo alkohol rozluźnia mięśnie, większość kobiet we francji czy włoszech zanim rozwinęła się medycyna rodziło przy winie
z resztą ten proceder dalej jest praktykowany, tylko to wino trzeba wypić po jakimś tam etapie porodu - niestety nie wiem po jakim bo aż tak się nie wczytywałam w ten temat emotka na pewno nie można przed rozpoczęciem się porodu bo jest ryzyko zaszkodzenia dziecku, a tak to alkohol do maleństwa nie dociera
no i oczywiście mówimy tutaj o małej lampce, często pół na pół z wodą, a nie butelką mocnego wytrawnego... emotka

z resztą jak się zerknie w jakieś artykuły dotyczące historii porodów to się człowiek ciekawych naturalnych metod może nauczyć emotka
0 0

#4769730 Napisano: 20.10.2011 12:25:20
agulecece napisał(a):

20tc... chyba czas najwyższy na jakieś niedobory, szczególnie teraz po tym przeziębieniu

o rutinoscorbinie nie pomyślałam - a na pewno nie zaszkodzi
0 0

Gość: grusia

#4769731 Napisano: 20.10.2011 12:25:22
W pierwszej ciazy poszlo szybko - wieczorem tuli tuli , o 4 mnie wzielo a synek urodzil sie o 8.55 emotka .W spermie jest oksytocyna wiec wiec wiadomo .
0 0

beniaminowa

#4769733 Napisano: 20.10.2011 12:25:52
Hmm... Wolę zdać się na współczesną medycynę emotka
0 0

#4769742 Napisano: 20.10.2011 12:27:36
beniaminowa napisał(a):

Hmm... Wolę zdać się na współczesną medycynę emotka

nie no, też nie zamierzam korzystać z XVwiecznych wynalazków emotka mają one swoje fizyczne uzasadnienie, ale dzisiaj mamy zdecydowanie lepsze sposoby emotka
0 0

agusia147

#4769743 Napisano: 20.10.2011 12:27:41
beniaminowa napisał(a):

agulecece napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agulecece napisał(a):

może... podobno w spermie są zawarte hormony które powodują skurcze macicy... więc może było by szybciej...

Możliwe że coś w tym jest... Ale mnie to libido ostatnio jakoś się osłabiło i nawet nie mam ochoty myśleć o seksie, wolę się poprzytulać emotka A jak już cokolwiek to bardziej by mężowi radość sprawić emotka
0 0

beniaminowa

#4769748 Napisano: 20.10.2011 12:28:28
dianek napisał(a):

agulecece napisał(a):

20tc... chyba czas najwyższy na jakieś niedobory, szczególnie teraz po tym przeziębieniu

o rutinoscorbinie nie pomyślałam - a na pewno nie zaszkodzi

ja w poprzedniej ciąży i teraz też tak mam... to coś ze słabszymi naczynkami... czytałam kiedyś o tym i nie ma się co przejmować (u mnie samo przeszło) chyba że jest duże krwawienie to trzeba się skonsultować...
0 0

beniaminowa

#4769758 Napisano: 20.10.2011 12:30:50
agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agulecece napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agulecece napisał(a):

Możliwe że coś w tym jest... Ale mnie to libido ostatnio jakoś się osłabiło i nawet nie mam ochoty myśleć o seksie, wolę się poprzytulać emotka A jak już cokolwiek to bardziej by mężowi radość sprawić emotka

A mi teraz chyba nie wolno (babka mi nic nie mówiła ale poczytałam że przy skróconej szyjce zaleca się całkowitą abstynencję) to od razu mi się chce emotka emotka
0 0