Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Potwierdzam spróbuj z mąką
A zapasów pampersów nie polecam u nas było tak że mówili że będzie mała córka , w rzeczywistości urodził się syn 3.850 i szybko przybierał na wadze
fryteczka
Postów 4286
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Gość: dianek
chyba nic lepszego na odparzenia nie ma...
albo pieluszka wielorazowa - i tematu odparzeń, podrażnień i jakichkolwiek kremów nie ma (albo chociaż pieluszka flanelowa, bez ceratki - żeby pupa oddychała a żeby Ci nie zasikał całego mieszkania - oczywiście się przeleje, ale możesz na ceratce położyć pieluszkę i na niej malucha w samej flanelówce)
jak maluch ma podrażnioną pupę to nie używaj chusteczek nawilżanych - wystarczy wacik i letnia woda do mycia, niech się wygoi (spróbuj u siebie przetrzeć otartą, podrażnioną skórę jakimikolwiek chusteczkami dla niemowląt - nie jest to przyjemne i wcale nie pomaga)
a ja umieram na ból miednicy
Gość: lula81
łącze się w bólu ,ja już mam problem z założeniem spodni na stojąco a o przekręceniu się w nocy na drugi bok już nie wspomnę(wyje z bólu) .Niestety lekarka mówi ,że taki mój urok ...ale na jednym forum gdzie piszę z dziewczynami lekarze dają chociaż skierowanie do ortopedy ,a mój 0 podobno przy trzecim dużym dziecku to normalne
Gość: nineczka17
na taka pupcie bardzo odparzoną poleca witaminę A+E
bierzesz ampułkę przebijasz igłą i tą maź wyciskasz i na pupę nic tak nie działa jak to i więcej niczym nie smarować do wygojenia
miałam poważny problem z pupą syna wszystkie maści zawiodły a to pomogło a było bardzo źle
i wiele przeszłam za czym wpadłam a ten pomysł
Gość: dianek
dokładnie - ani spodni ubrać, ani się normalnie na łóżku położyć...
podobno ortopeda też niewiele może zdziałać
ale lekarzowi pomarudzić można
też to przeszłam a syn miał bardzo wrażliwą skórę i tyle a obwiniałam się że źle coś robiłam
Gość: katrin22
sudocrem używam od urodzenia Kubusia, i nie pomaga.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jest też dobra maść cynkowa,witaminowa jest też wersja gotowa w aptece za około 3zł na lekkie odparzenia
Strasznego odparzenia nie ma, ale wiadomo lepiej szybko wyleczyć, kupię jeszcze zasypkę z Jonhsona.
Biedna pupka
trzeba też wietrzyć jak się da i nie za grubo tych maści smarować
No właśnie ja grubo tego sudocremu smarowałam
Gość: sabikus
a jak juz bardzo zle to zamiast chusteczek do przemywania polecam nadmanganian potasu
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mikołaj toleruje te 3 marki więc nie mamy problemu - kupuję te które są w promocji.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ile urośnie to zależy od dziecka i jak duże się urodzi -nasz ma jutro 3 tyg a ma już ponad 4 kg.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurcze bo mam dylematy
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A jedynie nie polecam Pampers Premium Care 2 - niby rozmiar ok dla małego ale nie podobają mi się bo w szpitalu chciałam użyć i ta siateczka w środku do delikatnej skóry na pupce się przykleiła synkowi aż musiałam pociągnąć żeby odeszła