Konkursowiczki w ciąży

monika1985monik

#4830124 Napisano: 15.11.2011 11:56:21
Monika11 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny! Podpowiedzcie! Ile opakowań pampersów najmniejszych kupować? Chciałabym mieć zestaw tak na miesiąc życia maluszka, jakie rozmiary pampersów i ile? No i jaka firma?

Ja polecam Pampers Premium Care 1, miałam je ze streetcomu, potem kupiliśmy Pampersy 2, i stwierdzam, że 1 są lepsze, bo przez 2 mi czasem przecieknie.
Pampers 1 są od 2-5 kg, a 2 od 3-6, niby nic, a różnica widoczna.
Nie polecam chusteczek Hugisów, podrażniły pupkę mojego małego,wcześniej miałam Penatena i było wszystko ok.,teraz maly ma zaczerwienione koło pupki, co robić sudocrem nie pomaga, a używam go nie oszczędnie, pieluszki zmieniam co 1.5- 3h, w zależności czy dzień czy noc, w nocy zaśpi mi się, i chyba się odparzył, potem czyściłam pupkę tymi chusteczkami i nie widać poprawy, a ma odparzenie od 2 dni emotka

agusia na początek ze 2 opakowania po 78 sztuk na miesiąc Ci wystarczą.

Mąka ziemniaczana najlepsza emotka

Potwierdzam spróbuj z mąką emotka

A zapasów pampersów nie polecam u nas było tak że mówili że będzie mała córka , w rzeczywistości urodził się syn 3.850 i szybko przybierał na wadze emotka więc te najmniejsze pampersy zaraz okazały się za małe, a po 2 wszyscy doradzali nam pampersy firmy pampers które niestety okazały się największym badziewiem i sprawdzaliśmy wszystkie po kolei i ku naszemu zdziwieniu najlepsze okazały się te najtańsze z biedronki dady, co do chusteczek podobnie każde dziecko ma różną skórę i dla 1 dzidzi dane chusteczki będą ok a dla 2 okażą się uczulające.
0 0

fryteczka

#4830131 Napisano: 15.11.2011 11:58:53
do *pupy sudocrem jest dobry emotka a pieluszki uzywamy huggies i jestem zadowolona
0 0

Gość: dianek

#4830165 Napisano: 15.11.2011 12:13:48
katrin22 - goła pupa i sypanie mąką ziemniaczaną
chyba nic lepszego na odparzenia nie ma...

albo pieluszka wielorazowa - i tematu odparzeń, podrażnień i jakichkolwiek kremów nie ma (albo chociaż pieluszka flanelowa, bez ceratki - żeby pupa oddychała a żeby Ci nie zasikał całego mieszkania - oczywiście się przeleje, ale możesz na ceratce położyć pieluszkę i na niej malucha w samej flanelówce)

jak maluch ma podrażnioną pupę to nie używaj chusteczek nawilżanych - wystarczy wacik i letnia woda do mycia, niech się wygoi (spróbuj u siebie przetrzeć otartą, podrażnioną skórę jakimikolwiek chusteczkami dla niemowląt - nie jest to przyjemne i wcale nie pomaga)

a ja umieram na ból miednicy emotka jutro wizyta, pomarudzę lekarzowi za cały tydzień...
0 0

Gość: lula81

#4830218 Napisano: 15.11.2011 12:39:43
dianek napisał(a):

a ja umieram na ból miednicy emotka jutro wizyta, pomarudzę lekarzowi za cały tydzień...

łącze się w bólu ,ja już mam problem z założeniem spodni na stojąco a o przekręceniu się w nocy na drugi bok już nie wspomnę(wyje z bólu) .Niestety lekarka mówi ,że taki mój urok ...ale na jednym forum gdzie piszę z dziewczynami lekarze dają chociaż skierowanie do ortopedy ,a mój 0 podobno przy trzecim dużym dziecku to normalne emotka no nie wiem a tu jeszcze 2,5 miesiąca do końca
0 0

Gość: nineczka17

#4830236 Napisano: 15.11.2011 12:50:51
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny! Podpowiedzcie! Ile opakowań pampersów najmniejszych kupować? Chciałabym mieć zestaw tak na miesiąc życia maluszka, jakie rozmiary pampersów i ile? No i jaka firma?

Ja polecam Pampers Premium Care 1, miałam je ze streetcomu, potem kupiliśmy Pampersy 2, i stwierdzam, że 1 są lepsze, bo przez 2 mi czasem przecieknie.
Pampers 1 są od 2-5 kg, a 2 od 3-6, niby nic, a różnica widoczna.
Nie polecam chusteczek Hugisów, podrażniły pupkę mojego małego,wcześniej miałam Penatena i było wszystko ok.,teraz maly ma zaczerwienione koło pupki, co robić sudocrem nie pomaga, a używam go nie oszczędnie, pieluszki zmieniam co 1.5- 3h, w zależności czy dzień czy noc, w nocy zaśpi mi się, i chyba się odparzył, potem czyściłam pupkę tymi chusteczkami i nie widać poprawy, a ma odparzenie od 2 dni emotka

agusia na początek ze 2 opakowania po 78 sztuk na miesiąc Ci wystarczą.

na taka pupcie bardzo odparzoną poleca witaminę A+E

bierzesz ampułkę przebijasz igłą i tą maź wyciskasz i na pupę nic tak nie działa jak to i więcej niczym nie smarować do wygojenia

miałam poważny problem z pupą syna wszystkie maści zawiodły a to pomogło a było bardzo źle

i wiele przeszłam za czym wpadłam a ten pomysł emotka
0 0

Gość: dianek

#4830268 Napisano: 15.11.2011 01:09:23
lula81 napisał(a):

dianek napisał(a):

łącze się w bólu ,ja już mam problem z założeniem spodni na stojąco a o przekręceniu się w nocy na drugi bok już nie wspomnę(wyje z bólu) .Niestety lekarka mówi ,że taki mój urok ...ale na jednym forum gdzie piszę z dziewczynami lekarze dają chociaż skierowanie do ortopedy ,a mój 0 podobno przy trzecim dużym dziecku to normalne emotka no nie wiem a tu jeszcze 2,5 miesiąca do końca

dokładnie - ani spodni ubrać, ani się normalnie na łóżku położyć...
podobno ortopeda też niewiele może zdziałać emotka

ale lekarzowi pomarudzić można emotka

0 0

#4830273 Napisano: 15.11.2011 01:10:57
katrin22 napisał(a):

Monika11 dzięki za podpowiedź, naturalne będzie najlepsze!
Kurcze, dbam o małego jak o jajko i to ma odparzenie, czuję się jak zła matka...

też to przeszłam a syn miał bardzo wrażliwą skórę i tyle a obwiniałam się że źle coś robiłam
0 0

Gość: katrin22

#4830395 Napisano: 15.11.2011 01:49:22
fryteczka napisał(a):

sudocrem jest dobry .

sudocrem używam od urodzenia Kubusia, i nie pomaga.
0 0

efelinkaaa

#4830404 Napisano: 15.11.2011 01:51:38
nam najbardziej pomagała maść witaminowa, taka robiona w aptece z przepisu lekarza (całe 5zł kosztowała za spore pudło). Poproś lekarza o nią, jest na prawdę świetna i na wszystko emotka
0 0

#4830421 Napisano: 15.11.2011 01:58:23
efelinkaaa napisał(a):

nam najbardziej pomagała maść witaminowa, taka robiona w aptece z przepisu lekarza (całe 5zł kosztowała za spore pudło). Poproś lekarza o nią, jest na prawdę świetna i na wszystko emotka

jest też dobra maść cynkowa,witaminowa jest też wersja gotowa w aptece za około 3zł na lekkie odparzenia
0 0

#4830423 Napisano: 15.11.2011 01:59:00
dzięki za rady, spróbuję z mąką, a jak nie pomoże, to będę próbować te kremy i maści emotka
Strasznego odparzenia nie ma, ale wiadomo lepiej szybko wyleczyć, kupię jeszcze zasypkę z Jonhsona.
Biedna pupka emotka
0 0

#4830429 Napisano: 15.11.2011 02:01:10
katrin22 napisał(a):

dzięki za rady, spróbuję z mąką, a jak nie pomoże, to będę próbować te kremy i maści emotka
Strasznego odparzenia nie ma, ale wiadomo lepiej szybko wyleczyć, kupię jeszcze zasypkę z Jonhsona.
Biedna pupka emotka

trzeba też wietrzyć jak się da i nie za grubo tych maści smarować emotka
0 0

#4830435 Napisano: 15.11.2011 02:03:28
nineczka17 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Biedna pupka emotka

trzeba też wietrzyć jak się da i nie za grubo tych maści smarować emotka

No właśnie ja grubo tego sudocremu smarowałam emotka teraz mam awaryjnie z Penatenu z cynkiem.
0 0

Gość: sabikus

#4830438 Napisano: 15.11.2011 02:04:31
ja polecam linomag do smarowania dwójka dzieci - cenzurak na nim wychowana
a jak juz bardzo zle to zamiast chusteczek do przemywania polecam nadmanganian potasu
0 0

benasia

#4830575 Napisano: 15.11.2011 02:57:20
ja mojemu Mikołajowi sporadycznie tylko smaruję pupke Sudocremem - i to niewielką ilością. Tak jest ok więc tylko chusteczkami przecieram - używam chisteczek Pampers tych pomarańczowych. A co do pieluszek to my używaliśmy już Pampers New Baby 1 i 2 i moge polecić, Huggis 1 - też ok ale troszkę małe, Happy 1 -są większe niż 1 Pampersa i Huggisa i w aptece doz.pl są tanie.
Mikołaj toleruje te 3 marki więc nie mamy problemu - kupuję te które są w promocji.
0 0

grazia1981

#4830577 Napisano: 15.11.2011 02:58:43
Ja stosowałam zwykłą zasypkę ,czyli starodawny puder,który i moja mama stosowała i był najlepszy emotka
0 0

agusia147

#4830591 Napisano: 15.11.2011 03:04:50
Czyli z pieluszkami nie przesadzać z ilością? Czy może w ciągu miesiąca maluszek nie urośnie aż tak bardzo i wystarczą mu pieluchy 2-5kg? Co myślicie o Huggiesach?
0 0

benasia

#4830606 Napisano: 15.11.2011 03:10:24
Nam Huggiesy pasowały 1 ale na miesiać wg mnie będą za małe. My z Huggies kupiliśmy już 2. Stosunkowo duże są Happy 1 więc nadal ich używam, choć Pampers i Haggies musi mały mieć już 2.
A ile urośnie to zależy od dziecka i jak duże się urodzi -nasz ma jutro 3 tyg a ma już ponad 4 kg.
0 0

agusia147

#4830611 Napisano: 15.11.2011 03:13:14
benasia napisał(a):

Nam Huggiesy pasowały 1 ale na miesiać wg mnie będą za małe. My z Huggies kupiliśmy już 2. Stosunkowo duże są Happy 1 więc nadal ich używam, choć Pampers i Haggies musi mały mieć już 2.
A ile urośnie to zależy od dziecka i jak duże się urodzi -nasz ma jutro 3 tyg a ma już ponad 4 kg.

Kurcze bo mam dylematy emotka A te pieluszki Happy dobre są? Czy najmniejsze Happy są mini? Czy może robią coś takiego jak newborn? No i co z wycięciem na pępuszek?
0 0

benasia

#4830620 Napisano: 15.11.2011 03:17:39
Właśnie Happy 1 są dla noworodków od 2 do 5kg i mają wycięcie na pępek - nam pasują i używałam ich jako pierwszych od razu w szpitalu.

A jedynie nie polecam Pampers Premium Care 2 - niby rozmiar ok dla małego ale nie podobają mi się bo w szpitalu chciałam użyć i ta siateczka w środku do delikatnej skóry na pupce się przykleiła synkowi aż musiałam pociągnąć żeby odeszła emotka
0 0