Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
na przykład takie bibułki - dajesz gdy spodziewasz się kupki (na początku wiadomo - cały czas, później raz dziennie)
są jeszcze profilowane które całkowicie eliminują możliwość zabrudzenia pieluchy
Gość: ninka28
ok to teraz wiem dziekuję
jest kilka systemów oraz kilkadziesiąt modeli - można dobrać do swoich potrzeb, finansów oraz wieku malca
są pieluszki AIO, które używa się jak pampersów, tylko zamiast do kosza na śmieci wrzucasz do kosza na pieluszki i później do pralki (i też nie ma problemu odparzeń, kremów etc.)
są kieszonki - im się wymienia wkłady i kieszonkę pierze co jakiś czas
są formowanki - pierzesz w całości, wymagają otulacza
i jeszcze kilka innych systemów
na PW podrzucam Ci krótkiego e-booka, który świetnie przedstawia o co chodzi i z czym do czego żeby było szybko, tanio i maluchowi dużo wygodniej niż w pampersie
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Och nie zgodzę się mój mały ma skończone 2 lata i do dnia dzisiejszego robi minimum 3 kupy dziennie i czegoś takiego jak spodziewania się kupy w naszym przypadku nie ma bo robi je o różnych porach, a pranie susze na kaloryferze mam 1 pokój więc 1 kaloryfer który nie codziennie bywa gorący więc pranie nie schnie mi 3 , 4 godziny jak u ciebie. Mnie te pieluszki kompletnie nie przekonują a ich cena tym bardziej i nie widzę w nich żadnych zalet
ok dzięki bo jestem w tym temacie zielona a planuje już kolejnego małego potworka i się wkręcam w temat:)
a to poszło bardziej szczegółowe info na PW
jeszcze tutaj Ci dopiszę - drogie, dobre kieszonki na cały okres pieluszkowania wychodzą 4 razy taniej niż pampersy na ten czas - a jak masz chłopaka lub wyjątkowego lejka to wiadomo - jeszcze taniej
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam tak samo... Pampersy i już!
Mój mężuś jest kochany, zrobił mi niespodziankę i kupił adapter do pasów
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: katrin22
Teraz pupkę umyłam wodą, i będę wodą myć przy przewijaniu i mąka.
A jutro kupię te witaminki do pupci.
Gość: wera
Gość: emilka1705
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Owszem, też ciekawi mnie temat tych wielorazówek, ale sądze, że nie jest tak kolorowo jak ty piszesz
Po pierwsze nie wmówisz mi, że na wielorazówkach nie ma odparzeń, alergii itp
Odparza każda pielucha ! czy wielo czy jednorazowa, owszem pampersy te starego typu ( z folią na wierzchy (sic!)) bardziej, po drugie alergie można dostac nawet na proszki antyalergiczne/ naturalne itp
A z tym, że jest to szybko, łatwo itp
Pamiętam jak wróciłam ze szpitala, przez miesiąc problemem było dla mnie podnieść małego z łóżeczka taka byłam obolała, a nie wspomnę o tylko posegregowaniu ciuchów do prania.
A myślałam np o tym jak będziesz musiała gdzieś wyjść z dzieckiem i np nie będzie możliwości przebrania go przez jakiś czas ? pampka założysz nawet na kolanie/ w wózku, a co z wielorazówka jak zrobi kupke i nie bedzie gdzie rzucić tego papierka ?
Dlatego wielorazówki owszem, ale nie wszedzie, nie zawsze i na pewno nie jest to złoty środek bez żadnych wad
Gość: wera
U mojej siostry mąż prał pieluchy , to było jego zadanie
A wiecie że jeden pampers rozkłada się aż 600 lat !
ale nie zgodzę się że rodzaj pieluchy nie ma znaczenia - bo temperatura ma znaczenie, a w pampersie diablo ciepło
tylko że różnice czasowe niewielkie
na papki są papierki profilowane - nie wycieka
ale działają tylko z wybranymi kieszonkami czy AIO/SIO
spróbujemy ze zdrowszymi/tańszymi pieluchami, sądzę że albo ja albo mąż jednak damy rady wstawiać pranie co 2 dni a nie co 3 dni jak obecnie (i tak co 3 dni musimy, bo inaczej M. nie będzie miał w czym iść do pracy, a któreś z nas te 15 min znajdzie - to akurat nie problem)
jak nam pieluch braknie to się przecież założy pampersa - bo z dostępnością racze problemu nie będzie
no i u mnie plan dnia trochę się inaczej zapowiada - bo w razie czego męża mogę mieć w domu w każdej chwili
zobaczymy jak będzie - póki co wychodzi że wielorazówki są tańsze, zdrowsze i szybsze w obsłudze w naszych warunkach
chyba że po warsztatach z pieluszkowania, które mamy za niecały miesiąc nam przejdzie
Gość: emilka1705
ee rozkłada się czy nie rozkłada, mnie osobiście bardziej interesuje, że przez skórę dziecka wchłaniają się takie substancje że szkoda gadać...
nie zdziwiłabym się gdyby się okazało, że pośladki osób pieluszkowanych pampersami rozkładają się niewiele krócej od samych pampersów
w sumie na szybko przeliczyłam - gdybym nakupiła tyle pieluszek, żeby pranie wstawiać co tydzień to i tak mi nadal wychodzi kilka razy taniej niż używanie pampersów
http://allegro.pl...per-i1913583784.html
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas opcja BABCIA nie wchodzi w grę, do jednej babci 200km, do drugiej prawie 400... Poza tym nie wiem czy bym wytrzymała towarzystwo teściowej dłużej niż dobę, bo ekhm... jakby to powiedzieć delikatnie jest trochę upierdliwa.
chyba lepszym wyznacznikiem jest to ile z osób które spróbowało wielorazówek zostało przy nich - całkowicie lub częściowo
emanuela24 no właśnie ja w sumie nie pozwalam mężowi prać... kompletnie nie potrafi dobrze posegregować prania
ale może się kiedyś nauczy
mój teoretycznie pracuje od 7-17, ale ma nienormowany czas pracy, czyli od 7-17 jest zawsze pod telefonem, a po budowach jeździ w zależności od potrzeb
jak pracowników dobrze poustawia to mu zostaje tylko papierkowa robota, którą może zrobić albo w biurze albo w domu
i wiadomo czasem jest sajgon, ale czasem wpada do domu o 11 z zakupami, o 14 na obiadek lub ugotować obiadek i później o 16 jest już w domu i mu się nudzi więc coś ponaprawia, posprząta...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Fajna sprawa, a przynajmniej wygląda fajnie i nawet wygodnie. Ciotka małą kuzynkę w czymś takim kąpała, podobno wygodnie, bo przy kąpieli nie musi ci nikt asystować