Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: ninka28
a jak tam wepchać większego grubaska:)bo przeważnie jak widziałam fotki to maleństwa tam siedziały
Gość: dianek
wiem co jest w szczepionkach, nie takie straszne, sporo z tego zjadamy w rybach i marchewkach czy pomidorach
oczywiście z mlekiem matki idealnie przefiltrowane w niemal czystej postaci również dostaje się do krwioobiegu malucha
w pampersach równy syf - tylko nie podaje się go jednorazowo, a non stop przez ok. 2-2,5 roku
i o dziwo w pampersach są w dużych ilościach substancje, które zostały wycofane z podpasek, jako rakotwórcze i toksyczne, a Always dostał gigantyczną karę za ich stosowanie...
najśmieszniejsze że większość firm podpaski i pampersy produkuje w tych samych fabrykach... i do jednych dodawać mogą, a do drugich nie...
no ale to uroki naszego świata właśnie...
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szczerze nie wiem, ale Zosia ciotki jest malutkim dzieckiem... W aukcji pisze, że średnica 38cm, więc może na początek ok jak maluch samodzielnie nie siada itp., ale potem jak nic musisz do wanienki się z dzieckiem przerzucić, bo podejrzewam, że może się nie zmieścić...
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
ja swojego synka w dużej okrągłej misce kąpałam jak już sam siedział bo do wanienki się nie mieścił chyba była to malutka wanienka...:) chociaż on też był grubasem kiedyś jak miał 10 mc ważył ponad 10 kg
http://www.youtub.../watch?v=ff9WM_HfiYs
ta kobieta jak ma go umyś jak go za szyję trzyma:)
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ręki byś do pupy nie przecisnęła
Gość: emilka1705
Ja znam 3 osoby, które próbowały z wielorazówkami-żadna nie wytrwała. Może te które kupiły akurat się nie sprawdziły-nie wiem. We wszystkim teraz jest świństwo i za nic go nie unikniemy. Podziwiam osoby, które żyją całkowicie ekologicznie. Ja to niestety czasami lubię czasami zrobić z siebie śmietnik i np zjeść w mcdonaldsie
Gość: wera
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas jak młody był mały to niestety były za drogie, więc kupowaliśmy te leżaczki gąbkowe.
Za nic w świecie nie polecam wanienek profilowanych -siostra taką miała i musiała sie nagimnastykować jak siostrzeniec był mały zeby wygodnie go ułożyc.
Wiaderka w życiu bym nie kupiła
Emi lubie czasem czytać o twoich akcjach, ale chyba każda mamuśka ma ataki paniki
Mi do dzisiaj zostało uczucie jakby mały nie oddychał, czasem to w panice szarpie go
Gość: agasiam
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agasiam to ty jeszcze w dwupaku? A to już nie po terminie jesteś?
moja położna opowiadała, że gdy jej urodził się pierwszy syn wyczuła na plecach dołeczek i uwaliło się jej że brakuje mu jednego żebra
Dzięki jej opowieści mój atak paniki stał się dla mnie mało głupi:)
Gość: agasiam
Nie termin na początek grudnia 2-5 ale jestem zwarta i gotowa:)
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To już blisko
Gość: quaqua
Podpisuję się obiema rękami przy tym. Przez 3 miesiące córę w takim czymś kąpaliśmy. Dla świeżego rodzica jest to wynalazek idealny.
Przy drugim dziecku pewnie będziemy pewniejsi i będzie kąpiel w zwykłej wanience
akurat w spadku dostaliśmy same różowe kombinezony więc wypadało by coś kupić
termin mam na 6.03, planuję sporo werandowania maluszka, spanie na tarasie etc.
w rodzie rodzą się raczej same maluchy (50-54cm) więc na kolosa nie liczę
kupować coś cieńszego czy grubego, z wypełnieniem czy tylko z podszewkami? Rozmiar 0-3 (56/62) czy od razu 3-6 (62/68) ?
Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać...
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No ja powiem Ci tyle że co do kombinezonu to ja polecam taki bez nóg w całości rozpinany bo w mgnieniu oka dziecko się w taki ubiera i u nas niestety ja kupiłam taki zwykły i się okazało że wizyty kontrolne i szczepienia w przychodni były koszmarem bo nie mogłam za nic ubrać synka u nas w poczekalni są tylko stołki dla tych co czekają i tyle nie ma żadnego przebieraka dla małego dziecka i ubranie go na stojąco w ten kombinezon było koszmarem, ale patrząc na twoją date porodu i na nieprzewidywalną pogodę trudno Ci coś doradzić bo nie wiadomo jak będzie jak urodzisz. Ja bym bardziej polecała kurteczkę i do tego grupszy koc. Może lepiej poczekaj trochę bo teraz sezon się zaczął i takie rzeczy są w cenie a na początku roku na wyprzedaży kupisz za parę groszy