Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki za info
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
najtaniej kupisz w aptece internetowej doz.pl jak założysz kartę dla mamy i maleństwa to z rabatem zapłacisz 18zł z groszami za paczkę -opłaca się a można odebrać w aptece.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja dostałam opierdziel za to, połozna tłumaczyła mi że to nie jest maść do codziennego stosowania, bo skóra jak sie przyzwyczai to później przy odparzeniu ciężko wyleczyć, dlatego miałam jakiś zwykły do pupy kremik ochronny np nivea, a sudokrem od czasu do czasu.
Pamiętam jak mały dostał uczulenia z odparzeniem od pampersów rossmanowskich
Od tej pory nie używałam już żadnych podróbek pampersowych
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślałam o Allegro bo i tak mam dużo rzeczy do kupienia
Gość: dianek
i utwierdzacie mnie w przekonaniu, żeby olać pampersy i używać tylko i wyłącznie wielorazówek
chyba jestem w stanie się poświęcić by co drugi dzień wstawiać pranie, ale oszczędzić mojemu dziecku bólu podrażnionej pupy, wiecznie tłustej od kremów...
po co używać pampersów i serwować dziecku frajdę z bolącą pupą, skoro można używać AIO czy kieszonek, które od pampersów różnią się tym, tylko i wyłącznie tym, że co 2-3 dzień wstawiamy pranie i nie ma żadnych alergii, podrażnień, odparzeń, dziecka się niczym nie smaruje, nie sypie etc.
chyba przestałam widzieć jakiekolwiek zalety pampersów...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dianuś tylko pomyśl kochana czy dasz radę wstawiać to pranie co 2-3 dni mając np. dziecko z ciągłymi kolkami (czego nie życzę ani jemu ani tobie), dziecko które jest samo w sobie zajmujące, a i jeszcze musisz pamiętać, że dla samej siebie musisz znaleźć chwilę czasu w ciągu dnia, żeby nie zwariować. Zresztą jesteś kobietą i na pewno nie czujesz się dobrze nieuczesana, nieumalowana, czy po prostu nieumyta, bo nawet na szybki prysznic brakło czasu... Ja uważam pampersy za pewnego rodzaju zbawienie, co pozwoli mi zaoszczędzić czas, który mogę poświęcić sobie lub dziecku, albo po prostu mężowi. Ale to tylko moje zdanie
Gość: grusia
Agusia147 a zajrzyj tutaj http://www.blizej...KGuawCFcKCDgod8kSnHA
A karte dla mamy i malenstwa ja dostalam w szpitalu
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Właśnie tu patrzyłam na zestawiki różne. Ale na allegro znalazłam taniej i od tego samego sprzedawcy wezmę sudocrem 125ml i parę inny gadżetów...
Gość: ninka28
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Och ja myślałam podobnie jak ty do póki dzidzi się nie urodziło
wstawienie prania - 3-4 minuty (już z segregowaniem na kolory etc.)
powieszenie prania - 5-10 minut
w sumie wyjdzie max. 15 min. co 2-3 dni
teraz wstawiam pranie co 3-4 dni więc różnica nie duża
nie czeszę się, nie maluję się, myć się myję, a te 15 min. co 2-3 dni znajdę i się poświęcę dla dzieciaka
jeszcze mi dużo taniej wyjdzie, a maluchowi zdrowiej
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Och zgadzam się z Wami ja przy moim synku przez pierwsze 3 miesiące ledwo miałam czas by iść do łazienki
dna od kupki
http://allegro.pl...owe-i1911284210.html
no z kupkami jeszcze mniejszy problem niż z sikaniem - bo pieluchy w ogóle nie musisz zmieniać, tylko wyjąć papierek i umyć malca
w zimie zdecydowanie łatwiej cokolwiek wysuszyć niż w lecie - na kaloryfer i po 30 min suche, można z powrotem na pupę...
a pieluszek nie pierzesz osobno tylko dorzucasz do normalnego prania
i samo przewijanie np.przy kieszonkach szybsze niż przy pampersach...
dalej nie widzę jakichkolwiek zalet pampersów
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i jeszcze potrzeby fizjologiczne, przygotowywanie posiłków, w końcu mama nie może chodzić głodna, poza tym podejrzewam iż nie wysypiając się, to każda minuta będzie cenna by sobie przydrzemać, czy zerknąć na ulubiony serial w telewizji. Nie wyobrażam sobie jeszcze kombinować z pieluchami i zapierać kupek, bo niby jak inaczej? A pampersa rach ciach do reklamówki, do kontenera i wszyscy szczęśliwi i dzieciak że ma sucho i czysto i mama, że nie musi zapierać i się w tym babrać, a te kilka minut może poświęcić dla siebie, albo na rozmowę przez telefon czy sprawdzenie poczty mailowej.
@Dianek, jak się nie czeszesz i nie malujesz to inna sprawa, ja mam na przykład dość długie włosy i jakbym ich nie uczesała to wyglądałabym strasznie... A bez makijażu też czuję się no hmm... chora.
No a jeszcze jak moje dziecko urodzi się w środku zimy, to nie bardzo widzę opcji suszenia ciągłego prania, jak głupie majtki potrafią schnąć kilka dni, a co dopiero jakaś pieluszka, która zapewne jest grubsza.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Twoje zdanie, twoja sprawa. Ja zostanę przy moim, ty przy swoim i obydwie będziemy szczęśliwe. A dziecku i tak wszystko jedno czy będzie waliło w pampersa, w kieszonkę, czy w zwykłą tetrę, kwestia zostaje tego jak matka będzie dbała o to by miał czysto, sucho, a pupa była nieodparzona. Ot co. Założę się, że nasze dzieci będą równie zadowolone
jak posikany porządnie to nawet pieluchy nie ściągasz - wkład wyjmujesz, wrzucasz do wiaderka, wkładasz nowy i już
przy pampersie dłużej schodzi
jak pokupkany to wywalasz papierek z zawartością do ubikacji, myjesz malca jak przy pampersie i zapinasz tą samą pieluchę bo sucha i czysta
o kremach jakichkolwiek zapominasz - kolejna oszczędność czasu
a zamiast chodzić do śmietnika, to chodzisz do pralki - cieplej i w papciach...
i gdzie wy to pranie w zimie suszycie?
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no właśnie czasem na te sprawy nie ma za bardzo czasu gdy ciągle mały człowieczek żąda by mamusia była przy nim - wtedy wyrwanie się graniczy z cudem. Mój tak z mamusią od rana chce ciągle byc więc czasem trudno nawet wyrwac mi się rano do toalety lub coś zjeść, o innych rzeczach nie wspomnę. Ale ogólnie jest kochaniutki i słodziutki - najbardziej rozczula mnie ten jego uśmiech słodki