Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#4832156 Napisano: 16.11.2011 09:48:35
planowałam przez allegro, ale chyba faktycznie poczekam spokojnie do stycznia/lutego na wyprzedaże - i zainteresowanych będzie zapewne dużo mniej emotka

0 0

monika1985monik

#4832161 Napisano: 16.11.2011 09:50:40
dianek napisał(a):

planowałam przez allegro, ale chyba faktycznie poczekam spokojnie do stycznia/lutego na wyprzedaże - i zainteresowanych będzie zapewne dużo mniej emotka

O na pewno emotka i kupisz fajne rzeczy nie przepłacając tylko nie szalej za bardzo emotka A to twoje 1 dziecko ??
0 0

Gość: grusia

#4832618 Napisano: 16.11.2011 01:09:41
Laski a co u Cytrynkowej ?
0 0

Gość: katrin22

#4832749 Napisano: 16.11.2011 01:56:20
no właśnie też się zastanawiałam, nie widać jej na forum, może już urodziła...
0 0

#4832771 Napisano: 16.11.2011 02:02:12
Chyba tak i pewnie ma rece pełne roboty przy maluszku emotka

Mu juz po 3 wizycie patronazowej, we wtorek wizyta u pediatry - musze pamietac o skierowaniu an bioderka bo termin juz mamy, no i pewnie umowimy sie na pierwsze szczepienie emotka
0 0

#4832847 Napisano: 16.11.2011 02:27:18
monika1985monik napisał(a):

dianek napisał(a):

O na pewno emotka i kupisz fajne rzeczy nie przepłacając tylko nie szalej za bardzo emotka A to twoje 1 dziecko ??

pierwsze, pierwsze
ale w planie w sumie trójka emotka

z ciuszkami wiem że nie ma co szaleć - wiadomo te malutkie najsłodsze, chciało by się kupić nie wiadomo ile, a później się tego nie założy bo maluch zaraz wyrośnie emotka

i ja właśnie po wizycie u gina emotka tym razem był grzeczny i okazał jakieś wyrazy współczucia co do mojej miednicy emotka

sprawdził Berniemu serduszko - wszystko jest ok, lepiej niż tydzień temu
mi sprawdził szyjkę - długa, zamknięta, dobrze trzyma
no i kazał brać magnez 3x2 - za 2 tygodnie wizyta, jak brzuch mi się przestanie spinać to obniżymy dawkę

no i skierowanko na badania... mocz, morfo i to z glukozą - fuj... na szczęście tylko 50g i drugie badanie po 1h

no i mam odpoczywać, relaksować się, i korzystać z męża póki mogę emotka
0 0

monika1985monik

#4832899 Napisano: 16.11.2011 02:49:11
dianek napisał(a):

dianek napisał(a):

pierwsze, pierwsze
ale w planie w sumie trójka emotka

z ciuszkami wiem że nie ma co szaleć - wiadomo te malutkie najsłodsze, chciało by się kupić nie wiadomo ile, a później się tego nie założy bo maluch zaraz wyrośnie emotka

i ja właśnie po wizycie u gina emotka tym razem był grzeczny i okazał jakieś wyrazy współczucia co do mojej miednicy emotka

sprawdził Berniemu serduszko - wszystko jest ok, lepiej niż tydzień temu
mi sprawdził szyjkę - długa, zamknięta, dobrze trzyma
no i kazał brać magnez 3x2 - za 2 tygodnie wizyta, jak brzuch mi się przestanie spinać to obniżymy dawkę

no i skierowanko na badania... mocz, morfo i to z glukozą - fuj... na szczęście tylko 50g i drugie badanie po 1h

no i mam odpoczywać, relaksować się, i korzystać z męża póki mogę emotka

Fajnie że wszystko ok emotka my mamy dopiero wizyte z usg na mikołaja ale i tak już tym razem nie uwiężę w ich zapewnienia o płci , no święta racja korzystaj z męża, wypoczywaj i śpij ile możesz bo potem nie będzie na to czasu
emotka
0 0

#4832912 Napisano: 16.11.2011 02:56:38
żebym tylko jeszcze pracować nie musiała emotka a tu jeden projekt na 15.12, praca dla Onetu w wolnych chwilach... dobrze chociaż że nie muszę z łóżka wychodzić

co do płci - no my oboje siusiaka widzieliśmy jak w mordę strzelił emotka raczej marne szanse żeby nagle zniknął i przemienił się w coś bardziej kobiecego emotka
0 0

agusia147

#4833122 Napisano: 16.11.2011 04:42:09
dianek napisał(a):

żebym tylko jeszcze pracować nie musiała emotka a tu jeden projekt na 15.12, praca dla Onetu w wolnych chwilach... dobrze chociaż że nie muszę z łóżka wychodzić

co do płci - no my oboje siusiaka widzieliśmy jak w mordę strzelił emotka raczej marne szanse żeby nagle zniknął i przemienił się w coś bardziej kobiecego emotka

U nas to samo emotka Raczej ciężko by z siusiaka zrobiła się cipeczka emotka Prędzej odwrotnie emotka
0 0

#4833202 Napisano: 16.11.2011 05:21:46
agusia147 napisał(a):

Raczej ciężko by z siusiaka zrobiła się cipeczka emotka Prędzej odwrotnie emotka

Łatwiej z chłopaka zrobic dziewczynke niz odwrotnie emotka W pierwszym wypadku wystarczy pomylic siuska z pepowina emotka Mam znajoma ktora latala i pokazywala zdjecie z USG - niby meskosc pełna gebą ,szkoda tylko ze Emilka pijawila sie na swiecie emotka . 100% pewnosci zyskasz dopiero po porodzie emotka jak połozna kulkami da po oczach emotka
0 0

#4833295 Napisano: 16.11.2011 06:10:33
A ja nadal martwię się tym katarkiem, używam tego sterimaru, potem usuwam wydzielinę aspiratorkiem, następnie pod nosek daję maści majerankowej, pokój wietrzony, a ten katarek nadal utrzymuje się 4 dzień...martwię się, bo małemu bardzo rzadko udaje się odbićpo jedzeniu, i może to jakieś resztki lecą do noska, poczekam jeszcze 2 dni i jadę do lekarza emotka emotka emotka
0 0

monika1985monik

#4833331 Napisano: 16.11.2011 06:23:37
katrin22 napisał(a):

A ja nadal martwię się tym katarkiem, używam tego sterimaru, potem usuwam wydzielinę aspiratorkiem, następnie pod nosek daję maści majerankowej, pokój wietrzony, a ten katarek nadal utrzymuje się 4 dzień...martwię się, bo małemu bardzo rzadko udaje się odbićpo jedzeniu, i może to jakieś resztki lecą do noska, poczekam jeszcze 2 dni i jadę do lekarza emotka emotka emotka

Katar leczony trwa co najmniej 10 dni więc nie ma się co martwić na zapas
0 0

#4833866 Napisano: 16.11.2011 10:05:46

katrin22 napisał(a):

No tak,ale nie mogę patrzeć jak mały się męczy, i boję się, żeby nie zamieniło się to w coś gorszego, i dlatego w piątek jadę do lekarki, zobaczymy co powie, póki co wywaliłam dywan z pokoju.
0 0

Gość: andziakadula

#4833919 Napisano: 16.11.2011 10:34:44
grusia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Raczej ciężko by z siusiaka zrobiła się cipeczka emotka Prędzej odwrotnie emotka

Łatwiej z chłopaka zrobic dziewczynke niz odwrotnie emotka W pierwszym wypadku wystarczy pomylic siuska z pepowina emotka Mam znajoma ktora latala i pokazywala zdjecie z USG - niby meskosc pełna gebą ,szkoda tylko ze Emilka pijawila sie na swiecie emotka . 100% pewnosci zyskasz dopiero po porodzie emotka jak połozna kulkami da po oczach emotka

Ze mną na sali lezała dziewczyna, która byla przekonana że będzie córka, różowe ubranka do szpitala i cała wyprawka w domu również w tym kolorze. Urodziła chłopczyka
emotka
0 0

kalisto1986

#4833940 Napisano: 16.11.2011 10:49:44
katrin22 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

No tak,ale nie mogę patrzeć jak mały się męczy, i boję się, żeby nie zamieniło się to w coś gorszego, i dlatego w piątek jadę do lekarki, zobaczymy co powie, póki co wywaliłam dywan z pokoju.

kochana nie masz co się martwić
emotka tak jak napisała monika, leczony katar trwa 7-10 dni, zwłaszcza u dziecka emotka Spokojnie rób to co robisz i powolutku przejdzie emotka
0 0

#4834018 Napisano: 17.11.2011 05:54:32
andziakadula napisał(a):

grusia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ze mną na sali lezała dziewczyna, która byla przekonana że będzie córka, różowe ubranka do szpitala i cała wyprawka w domu również w tym kolorze. Urodziła chłopczyka
emotka

no nieźle emotka
u Agusi to nie ma szans, żeby była dziewczynka - na 3d/4d wszystko jej pięknie wyszło emotka
u nas podobnie, tylko na zwykłym USG - siusiak z workiem jak w mordę strzelił emotka a wszystko było widać idealnie, na świetnym sprzęcie mieliśmy badanie - nawet nam lekarz powiedział, że synek ma piękne bujne brwi po tacie i długie rzęsy po mamie - i to też było widać emotka

więc kobietom z Krakowa w razie problemów czy niepewności polecam USG na aparacie w Rydygierze emotka
0 0

monika1985monik

#4834092 Napisano: 17.11.2011 07:52:23
Ja miałam usg 3d w Krakowie i na zdjęciu była piękna córka emotka urodziłam syna ha ha ha
0 0

monika1985monik

#4834095 Napisano: 17.11.2011 07:53:29
dianek Ty miałaś spać i wypoczywać póki jeszcze możesz a ty już o świcie tu jesteś emotka
0 0

#4834122 Napisano: 17.11.2011 08:06:48

Ja miałam usg 3d w Krakowie i na zdjęciu była piękna córka urodziłam syna ha ha ha

no że ze 100% córek robią się chłopaki to słyszałam... ale żeby ze 100% chłopaka córa to już jakoś mi się to nie widzi emotka

dianek Ty miałaś spać i wypoczywać póki jeszcze możesz a ty już o świcie tu jesteś

a ostatnio kładę się razem z mężem (21-22) i punkt 5:50 się budzę wyspana - i mam jeszcze 10 min na przytulanie zanim męża mi budzik zabierze emotka

a swoją drogą praca, praca... za dużo leniuchować nie mogę, bo ze 3-4h w ciągu dnia popracować trzeba (musu nie ma, ale piniendzy się chce emotka )
0 0

#4834207 Napisano: 17.11.2011 08:57:18
kalisto1986 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

kochana nie masz co się martwić
emotka tak jak napisała monika, leczony katar trwa 7-10 dni, zwłaszcza u dziecka emotka Spokojnie rób to co robisz i powolutku przejdzie emotka

dziekuję kochana za wsparcie emotka
Dzwoniłam dziś do lekarki, i poradziła to co Wy mi radziłyście, czyli woda morska(Sterimar-mam), do tego aspiratorek, olejek Olbas- kilka kropelek na chusteczkę koło dziecka, ale wolę dać kilka kropel do wrzątku i na parapecie trzymać, wtedy dziecku nie podrażni noska, a w pokoju będzie miętowy zapach, do tego wszystkiego mam go układać na brzuszku.
Jeśli po 4 dniach nie przejdzie(mały ma już 4 dni) to mam się zgłosić, ale myślę, że przejdzie.

Wczoraj oglądałam program o dzieciaczkach chorych na serduszko,i tak sobie myślę, że nie ma co narzekać, bo ludzie to mają problemy, a katarek musi przecież przejść.

dianek mój Kubuś urodził się praktycznie bez rzęs i brwi, a mój mąż ma ciemną karnację, krzaczaste brwi, długie rzęsy(100 razy ładniejsze niż moje).
Po tacie ma wielkie dłonie i stopy hehe i oczywiście klejnoty emotka

Dobra zabieram się za oczyszczanie noska małemu, w nocy co 1-2 h wstawałam, bo nie mógł oddychać, biedaczek.

Jeszcze raz dziękuję Wam za porady, jak fajnie, że istnieje to forum, ostatnio tylko w ten watek zaglądam, bo o konkursach zapomniałam totalnie.
0 0