Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: grusia
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przychodzi położna jak już miałam rodzić i pyta to co rodzimy syna czy córkę a ja ze śmiechem że dziecko
Gość: katrin22
Już mam włożony koc pod materac, bo wyczytałam, że to lepsze niż dawanie poduszki pod główkę.
U mnie to samo, z córki wyszedł synek
Zwykła poduszka to co innego, moze byc niebezpieczna , klin jest bezpieczny
Gość: kolastynka
Z tym aspiratorem to nie za często. Jak byłam z córcią w szpitalu, to mi powiedzieli, że najwyżej rano i wieczorem, bo im więcej się tej wydzieliny usuwa to tym więcej śluzówka jej produkuje. I w sumie mieli rację, sama przetestowałam. Możesz spróbować homeopatycznych kropli Euphorbium, u nas bardzo pomogły. No i tymi kroplami, czy nawet solą to lepiej na taki patyczek do uszu porządnie napsikać i wypędzlowac nosek, wtedy lepszy efekt terapeutyczny i mniejsze ryzyko zakrztuszenia dziecka.
Gość: jolcia1984
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie lekarka uczulała, żeby Euphorbium nie stosować u dziecka do lat 2, więc u kilkutygodniowego maluszka wydają mi się dość ryzykowne. Zresztą tak jest napisane na ulotce Nie stosować poniżej 2 roku życia.
Wodą morską ponoć lepiej psikać, a np. Nasivinem pędzlować.... - tak mnie uczono
Gość: agasiam
Gość: kolastynka
Euphorbium na starej ulotce miały napisane że od pierwszych dni życia można, zmienili opakowanie i ulotkę jakieś 2-3 lata temu. Stosuję je od 8 lat u dzieci i u siebie. Co do psikania to nasza lekarka która jest ordynatorem na oddziale dziecięcym odradzała ponieważ stosunkowo często ma doczynienia z niemowlętami które zwyczajnie zakrztusiły się wodą i zaaspirowały wydzielinę z nosa do płuc.
zdolnabestia
Postów 5299
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
Poradnik żywienia małego dziecka + próbki papu, może którąś to zainteresuje
dzięki
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No u mnie sisior jak nic
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A i wasze maluchy tez tak jakby chrapią że tak to określę gdy śpią? Nie zawsze ale czasami mały wydaje taki odgłos a potem śpi normalnie -oddycha przez nos tylko nie tak że nie słychać całkiem tylko tak po cichu słyszę jego oddech ale już nie chrapiący tylko normalny.
Byłam dziś na wizycie patronażowej u doktora i powiedział że niby dzieci tak mają i niektóre przez usta oddychają...
A z wizyty wiadomości to Mikołaj wazy już 4,4kg
Tylko pępuszek jak odpadł to nie chce się wchłonąć i muszę mu plasterek zakładać...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wchłonąć w sensie schować do środka? 4,4kg to duży chłop już jest!
Mnie wszyscy mówią, że niemowlaki codziennie się kąpie, ale po co właściwie? No oczywiście oprócz tej rutyny, która niby ma pomóc ogarniać świat
P.S.Staramy sie kapac o tej samej porze ale roznie z tym bywa, ale nie potrzebujemy ogarniac swiata
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
tym bardziej, ze w rodzinie było sporo dzieciaków... i wszystkie mamy zawsze miały czas na kawę, spokojne ugotowanie obiadku, wypad na zakupy... i nie ważne czy miały 1 czy 4 dzieci...
nawet ciocia z bliźniakami dawała rady... ba! nawet miała czas i siłę żeby upiec jakieś dobre ciasto czy zrobić maluchom skarpetki na drutach (warto wspomnieć że oba maluchy były wtedy jeszcze malutkie i karmione piersią
nauczona doświadczeniem innym stwierdzam że wszystko da się ...