Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4836795 Napisano: 18.11.2011 11:17:42

Gość: dianek

#4836800 Napisano: 18.11.2011 11:19:36
leoniu napisał(a):

dianek napisał(a):

katrin - dobra, słaba kawa ma mniej substancji pobudzających niż średnio mocna czarna herbata oraz dwa razy mniej niż słaba zielona herbata

więc chyba jedna słaba z rana nikomu nie zaszkodzi emotka zwłaszcza jeśli pijesz kawę dobrej jakości (kiepskie kawy zawierają ciężkostrawne tłuszcze, które dla malucha mogą być problemem)

dianek, a co z białą herbatą???

biała jest jeszcze mocniejsza od zielonej - bazę ma taką jak zielona herbata, ale przez to że jest zbierana wczesną wiosną w większości jako pączki to zawiera wszystkie substancje w skondensowanej formie i nie traci ich w procesie fermentacji

0 0

monika1985monik

#4836823 Napisano: 18.11.2011 11:27:11
katrin22 napisał(a):

dziś z rana patrzę a Kubuś ma jedno oczko lekko zaropiałe, umyłam je wywarem z rumianku i zastanawia mnie to, czy moje dziecko musi mieć wszytkie dolegliwości noworodkowe emotka
Dupka już prawie wygojona, przygotowana woda plus mąka ziemniaczana- cudowny lek.
Katarek mija, a teraz to oczko...

To dopiero początki emotka obyś tylko takie kłopoty miała ze swoim synkiem emotka naprawdę nie ma się czym martwić no dzieci już tak mają jak nie to to znowu co innego i tak w kółko
0 0

benasia

#4836831 Napisano: 18.11.2011 11:28:09
katrin22 napisał(a):

dziś z rana patrzę a Kubuś ma jedno oczko lekko zaropiałe, umyłam je wywarem z rumianku i zastanawia mnie to, czy moje dziecko musi mieć wszytkie dolegliwości noworodkowe emotka
Dupka już prawie wygojona, przygotowana woda plus mąka ziemniaczana- cudowny lek.

mój Mikuś jak się urodził to też miał bo oczka miał zaklejone (urodził się 3 tyg przed terminem)- przemywam mu wodą fizjologiczną, niestety wciąż ropieje troszkę i wczoraj na wizycie doktor przepisał krople do oczu. Niektórzy mówią by rumiankiem przemywać, ale z tego co wiem rumianem może uczulac więc nie wszyscy polecają ten sposób.
0 0

benasia

#4836839 Napisano: 18.11.2011 11:30:44
efelinkaaa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

tak schować do środka tak jak u doroslych, po prostu ma taki wystający...
emotka

Siostrzeniec mojego męża ma już 11 lat i dalej wystający pępuszek... Może to kwestia tego w jaki sposób zawiązała położna?

ooo mój też ma wystający pępek (przepuklina pępkowa), ma już 3 latka i nic się z tym nie dzieje. Układaj maluszka jak najczęściej na brzuszku..
Nasz synek ma to prawdopodobnie od zaparć. Na szczęście to nic groźnego emotka

my mamy iść na konsultacje... on jak się urodził miał taki wystający duży -podobno miał grubą pępowinę. A w dodatku jak ma trudność z zrobieniem kupki - tak prze, to nie jestem pewna czy to mu nie szkodzi emotka
0 0

monika1985monik

#4836845 Napisano: 18.11.2011 11:32:31
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mój Mikuś jak się urodził to też miał bo oczka miał zaklejone (urodził się 3 tyg przed terminem)- przemywam mu wodą fizjologiczną, niestety wciąż ropieje troszkę i wczoraj na wizycie doktor przepisał krople do oczu. Niektórzy mówią by rumiankiem przemywać, ale z tego co wiem rumianem może uczulac więc nie wszyscy polecają ten sposób.

U mnie synkowi od początku ropiało 1 oczko i też przyszła mądra Pani położna środowiskowa i radziła swoje cenne rady to krople to wodę i jeszcze sto innych sposobów i ja jako niedoświadczona matka eksperymentowałam na synku a synek jak biedny miał zaklejone oczko tak dalej miał wreszcie na własną rękę zaparzyłam rumianek przetarłam raz synkowi oczko i było po kłopocie emotka
0 0

benasia

#4836863 Napisano: 18.11.2011 11:37:20
możliwe że tak, ale mówie nie wszyscy dobrze tolerują rumianek bo ma silne właściwości uczulające. Ja na razie spróbuję krople które doktor przepisał.
0 0

monika1985monik

#4836883 Napisano: 18.11.2011 11:41:19
benasia napisał(a):

możliwe że tak, ale mówie nie wszyscy dobrze tolerują rumianek bo ma silne właściwości uczulające. Ja na razie spróbuję krople które doktor przepisał.

U nas stary sprawdzony sposób babci okazał się strzałem w 10 emotka na pewno przemywając dziecku codziennie oczka rumiankiem może się uczulić ale 1 raz na pewno nie zaszkodzi
0 0

Gość: ninka28

#4836929 Napisano: 18.11.2011 11:54:32
takie oczko trzeba delikatnie masować by jakieś tam kanaliki się udrożniły ja z tym była z dzieckiem swego czasu u okulisty i solą fizjologiczną i delikatnie opuszkiem palca kręcić kółeczka..
0 0

Gość: ninka28

#4836931 Napisano: 18.11.2011 11:54:52
ninka28 napisał(a):

takie oczko trzeba delikatnie masować by jakieś tam kanaliki się udrożniły ja z tym była z dzieckiem swego czasu u okulisty i solą fizjologiczną i delikatnie opuszkiem palca kręcić kółeczka..

masować tu w kąciku oczka od noska
0 0

grazia1981

#4836937 Napisano: 18.11.2011 11:56:06
monika1985monik napisał(a):

katrin22 napisał(a):

To dopiero początki emotka obyś tylko takie kłopoty miała ze swoim synkiem emotka naprawdę nie ma się czym martwić no dzieci już tak mają jak nie to to znowu co innego i tak w kółko

U mnie najgorsza była ciemieniucha,która też nie chciała zejść ,mały miał też pleśniawki na języku,potówki,zaropiałe oczka,które przemywałam rumiankiem i przeszło,i jeszcze mnóstwo innych rzeczy,ale wszystko przejdzie emotka
0 0

#4836951 Napisano: 18.11.2011 12:00:05
grazia1981 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

U mnie najgorsza była ciemieniucha,która też nie chciała zejść ,mały miał też pleśniawki na języku,potówki,zaropiałe oczka,które przemywałam rumiankiem i przeszło,i jeszcze mnóstwo innych rzeczy,ale wszystko przejdzie emotka

Czyli wszystko trzeba przejść
0 0

monika1985monik

#4836958 Napisano: 18.11.2011 12:03:17
katrin22 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Dokładnie wszystko trzeba przejść emotka Przy 2 dziecku już będzie łatwiej ha ha ha emotka
0 0

Gość: grusia

#4837026 Napisano: 18.11.2011 12:20:43
Ja dzieki Bogu mam poki co praktycznie bezproblemowe dziecko, z pierwszym bylo to samo. U nas kupki sie unormowały po lekarstwie,mała juz nie musi tak cisnąc , pomogla tez zmiana mleka. Kinga zjada mi w nocy 100 ml i spi 4 -4,5 godz.W dzien co 3 godzinki wypija jakies 90ml. Jak tak dalej pojdzie to bedzie z niej niezly klocek emotka
Zdrowka Waszym dzieciaczkom zycze.
0 0

monika1985monik

#4837047 Napisano: 18.11.2011 12:26:21
grusia napisał(a):

Ja dzieki Bogu mam poki co praktycznie bezproblemowe dziecko, z pierwszym bylo to samo. U nas kupki sie unormowały po lekarstwie,mała juz nie musi tak cisnąc , pomogla tez zmiana mleka. Kinga zjada mi w nocy 100 ml i spi 4 -4,5 godz.W dzien co 3 godzinki wypija jakies 90ml. Jak tak dalej pojdzie to bedzie z niej niezly klocek emotka

Pozazdrościć emotka mój synek przez pierwsze 4 miesiące wstawał w nocy co chwila na cyca a w dzień jadł co 2 , 3 godzinki i przez 4 miesiące nie mogłam niestety nigdzie wyjść bo nie mogłam go zostawić z nikim z domowników bo musiał mieć jedzonko pod nosem w razie czego emotka i musiałam całymi dniami siedzieć z małym w domu.
0 0

#4837096 Napisano: 18.11.2011 12:41:45
Ja przegrałam walke o laktacje, po wyjsciu ze szpitala karmilam jeszcze tydzien emotka ale mysle ze tu duza role odegrala moja psychika-wbiłam sobie do glowy ze i tak malej nie wykarmie emotka .Teraz musze sie bujac z butelkami, woda i mlekiem wszedzie gdzie ide, a tak mleko zawsze bylo na miejscu ,zawsze w odpowiedniej temperaturze itd.
Synek majac 2 miesiace przesypiał juz całe noce ale mial tez zalecone od lekarza zageszczanie mleka wiec moze to dzieki temu.
0 0

#4837109 Napisano: 18.11.2011 12:45:33
A własnie jakby ktoras reflektowała na laktator, 90 szt wkladek Babydream, wkładki Avent jednorazowe i wielorazowe, herbatki HIPP Natal na laktacje, herbatki ekspresowe Herbapol tez na laktacje, pojemniki i woreczki na pokarm oraz oslonki na piersi ( procz laktatora wszystko nowe ) to zapraszam na PW emotka
0 0

grazia1981

#4837473 Napisano: 18.11.2011 02:50:19

katrin22 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Dokładnie wszystko trzeba przejść emotka Przy 2 dziecku już będzie łatwiej ha ha ha emotka

Dokładnie,bo już wiemy jak na coś reagować,ja synka to nawet na ręce bałam się wziązć i myć a teraz to przynajmniej pójdzie lepiej
0 0

#4837673 Napisano: 18.11.2011 04:39:49

grusia napisał(a):

Pozazdrościć emotka mój synek przez pierwsze 4 miesiące wstawał w nocy co chwila na cyca a w dzień jadł co 2 , 3 godzinki i przez 4 miesiące nie mogłam niestety nigdzie wyjść bo nie mogłam go zostawić z nikim z domowników bo musiał mieć jedzonko pod nosem w razie czego emotka i musiałam całymi dniami siedzieć z małym w domu.

hehe, mam to samo, a mam tyle pokarmu, że wykarmiłabym od razu z dwoje dzieci, nie odciągam pokarmu by nie pobudzać bardziej laktacji, a mały pije średnio co 2-3 h, i wali takie kupska emotka
Udało mi się z laktacją jak na razie, ale nigdy nic nie wiadomo.
Niestety są też minusy tego, nigdzie się nie ruszam na dłużej niż 2h, wcześniej moja mama dawała małemu sztuczne jak gdzieś jechałam, ale potem miałam straszny nawał mleka, i wolę jak mały sam odciągnie, takie uroki karmienia piersią.

grusia nie ma co się martwić ta laktacją , na szczęście są odpowiedniki naturalnego pokarmu, wiadomo mleko sztuczne nie zastąpi mleka z piersi, ale i na nim dziecko urośnie emotka
0 0

agusia147

#4837679 Napisano: 18.11.2011 04:43:35
grazia1981 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Dokładnie,bo już wiemy jak na coś reagować,ja synka to nawet na ręce bałam się wziązć i myć a teraz to przynajmniej pójdzie lepiej

Ale na drugie to na pewno nie jedna ma za wcześnie emotka
0 0