Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: cytrynkowa
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja słyszałam, że musi minąć przynajmniej półtora roku.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: grusia
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale jak juz mnie położyli nie było tak ciekawie.
Zdecydowanie na drugi poród (jak kiedyś tam będzie) mam nauczkę.
Nie pozwolę za szybko się położyć, raczej zdecyduje się na wynajęcie połóżnej, żeby reagowała jak mówie, że mnie np serce boli
Bo ta co była przy moim olała sprawe, przy zgłaszaniu, że coś się dzieje mówiła oburzona, że to normalne i skończyło się tym, że małego w biegu wyjmowali, do mnie wzywali oiom
Ja po naturalnym nie mogłam siedzeć, stać, chodzić a nawet podnosić rąk.
Do dzisiaj mam różne komplikacje
Pamiętam jak mnie zawozili na sale, to na łóżko dosłownie jak zwłoki przenosili, a babka kilka godzin po mnie urodziła i jak zobaczyłam, że zeskakuje z wózka, jak sarenka wskakuje na łóżko to, aż jej zazdrościłam.
Ale mimo wszystko i tak chciałabym już drugie dziecko
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziewczyny? Tak się zastanawiam, czy zwolnienie lekarskie usprawiedliwi moje nieobecności na uczelni?
Gość: katrin22
Ja piję koperek, do tego 3 herbatki laktacyjne, albo tą z bebiko dla niemowląt.
jasne
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dobra wracam do sprzątankai gonienia mojego pyskatego szkodnika
Herbatki daje się po 1 miesiącu, ale myślę, że jak jej zrobisz dużo słabszą, to może pomoże.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie chciałabym potem problemów w stylu niedopuszczenie do egzaminu. A czuję się tak jakbym miała upaść...
Kochana każdy ma niepewną sytuację w tych czasach. Ja nie pracuję, mąż ma stypendium doktoranckie, którego jest 2600, czasem coś dorobimy i jakoś leci.
Gość: grusia
Koperkowa z HIPP'a jest od 1 tygodnia.
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a ile twoje dziecko ma? Mój synek skończył 3 lata i jestem w 2-im miesiącu
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ooo u mnie tak samo, chciałabym, ale nie mamy warunków na drugiego malucha, musimy poczekać jeszcze ze 2-3 lata. Już teraz byłaby duża róznica wieku (4 lata z hakiem)..
No trudno, takie jest życie. Przestaniemy wynajmować mieszkanie (które zżera nam ponad połowę kasy), to pierwsza noc na swoim może okazać się owocna
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurde, jak za taką kasę dajecie radę wyżyć i jeszcze dziecko utrzymać??? My wspólnie mamy ok. 8 tys. i uważam, że to mało, by mieć dziecko. Same opłaty zjadają ponad 3 tys. a i odłożyć coś trzeba.
Podziwiam odwagę.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mamy własne mieszkanie, a opłat w sumie około 600zł. Mieszkanie w nowym budynku. Auto mamy całkiem nowe, bo Lagunę II z 2003 roku, oboje studiujemy prywatnie. Na prawdę da się wyżyć. Są miesiące co z dorabiania wychodzi kilka tysięcy, czasem 5-6, czasem mniej, bo około 1-3. Oczywiście czasem nie jest łatwo, ale jak ktoś by do nas przyszedł to stwierdziłby, że ma do czynienia z burżujami.
Gość: aneczka155
Inni mają jeszcze mniej kasy a więcej dzieci
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moi rodzice jakoś nas 3-kę wychowali, oboje nauczyciele, a wiadomo jakie pensje nauczycielskie są. I dali radę i dom wybudować (co prawdaż na kredyt), i dzieci wychować (żadna z nas nigdy brudna, głodna ani obdarta nie chodziła, do szkoły wszystko miałyśmy, kanapki również, a w domu zawsze czekał obiad), i na wakacje jeszcze starczało by jechać w góry choć na tydzień. Kwestia zarządzania budżetem. Proste, zamiast kupić najdroższe kupujesz tańsze, a oszczędność jest. Znam takich co mają 1600 na 4 osoby i dają radę.
merynosek
Postów 1784
Data rejestracji 13.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przepraszam, że się wtrącę
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie wypowiedź staszka nieco zabolała, bo nam to w zupełności starcza na wszystko i jeszcze na oszczędności coś odłożymy na jakieś wakacje czy coś... Zastanawiam się co on ma do opłacania, że wychodzi mu 3000.Bo my nawet jak mieliśmy telewizję z n i mamy w sumie kilka telefonów i nam max koło 600-800zł wychodzi...
merynosek
Postów 1784
Data rejestracji 13.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dlatego postanowiłam się tu wypowiedzieć... Tak jak już wspominałam, w ciąży nie jestem (chyba
8 000 to my nawet na cały dom nie mamy, a Rodzice obydwoje pracują... No cóż, takie mamy realia ale i tak cieszę się z tego co i jak mamy