Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dajemy sobie radę, ale z maluszkem już nie byłoby tak wesoło, bo jednak jest mase nieplanowanych wydatków.
Mam nadzieje, że w przyszłym roku rozwiąże się połowe problemów i będziemy już na pewniejszym gruncie.
grazia1981 mój synek ma 5,5 roku, więc duży chłop już, a różnica będzie straszna
Śmieje się, że w końcu siostra mogłaby zajść w ciąże ( ma duuuże problemy z tym) bo czekam, żeby drugich dzieci znowu nie mieliśmy w tym samym czasie.
Na razie mogę tylko tutaj wchodzić i marudzić wam.
Ale nie powiem, oboje z mężem mamy syndrom niemowlaka ciągle zatrzymujemy się przy malutkich ciuszkach itp
merynosek
Postów 1784
Data rejestracji 13.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do różnicy wieku między mną a moimi Siostrami jest 10 i 7 lat różnicy... Przepaść.. Dopiero od jakichś 7 lat zaczęłam się z nimi dogadywać..
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Powiem Ci coś, dziecko nie musi mieć wszystkiego nowego, najdroższych zabawek, najpiękniejszych ubranek. W rodzinie są ważniejsze rzeczy niż kupowanie tego wszystkiego. Maluszek kosztuje tyle, ile możemy na niego wydać (oczywiście poza podstawowym zaspokajaniem potrzeb fizjologicznych). Dziecko ubierane na szmateksie będzie będzie tak samo szczęsliwe jak te w ubrankach od gucci
My kokosów nie zarabiamy, ale biedy nie klepiemy. Są miesiące, gdzie jest gorzej, są inne, gdzie odkładamy kasę.. Nasz Synek ma wszystko czego potrzebuje w granicach rozsądku (najbardziej chciałby zygzaka w skali 1:1...
tylko najbardziej - podobnie jak u kalisto - wkurza mnie sytuacja mieszkaniowa... niepewna sytuacja. Może za rok będzie stał dom i pomyślimy o rodzeństwie dla Synka
Gość: grusia
No bez przesady odwaga? My mamy ok 3 tyś dwoje dzieci,kredyt,dwa tel na abonament, samochod ( Citroen Picasso ) i jeszcze mozemy odkładac.Wiele zalezy od tego gdzie sie mieszka ( miejscowosc - duza miejscowosc od razu wieksze opłaty i drozsze zycie ) - u nas wszelkie oplaty to ok polowa dochodow, reszta zostaje na zycie.Nie narzekamy, mozemy sobie pozwolic na skojarzone szczepienia, firmowe pieluszki czy ubranka. Inna sprawa to umiejetnosc obracania pieniedzmi .
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie chciałem nikogo urazić... kredyt mieszkaniowy sporo zżera, czynsz, opłaty, rata za samochód (używany) i wychodzi 3 tys. Niestety... a pieniędzmi dobrze chyba gospodarujemy, bo się udaje odkładać. I nie kupujemy nie wiadomo czego. spożywka to mnóstwo rzeczy dyskontowych, bo jakościowo są takie same jak te niby firmowe. Powtórzę, że podziwiam osoby, które potrafią za niewielkie pieniądze (np. 1200) utrzymać się i odłożyć. Szacun. U mnie kredyt mieszkaniowy więcej wynosi niż 1200, a mieszkanie nie nowe i raptem 40 m.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Popieram my 8 tysięcy by mieć to musi minąć prawie cały rok a też nie głodujemy i synek też ma wszystko w ramach zdrowego rozsądku
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My mieszkamy w Warszawie i nie jest źle jak zakupy robisz w Tesco, Auchanie czy innym markecie a nie w sklepach osiedlowych gdzie głupi jogurt potrafi być 50groszy droższy. Ubrania kupujemy sobie nówki, czasem coś fajnego się trafi na wyprzedażach (bo kto mi każe kupować w sezonie, kiedy wszystko drogie, bo właśnie kolekcja nowa weszła), czasem się kupi na allegro ciucha. Jak się chce to się da wszystko... Tylko trzeba chęci, a nie odwagi
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
staszek
Postów 3670
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My mamy niewiele, ale każdy wydatek jest zaplanowany. Porównuję ceny, kupuję zamienniki (bez utraty jakości) i nie wstydzę się tego, że chodzę czasami do lumpeksów, kupuję używaną odzież na allegro. Nie można mieć wszystkiego
staszek
Postów 3670
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kochana, a co złego w lumpeksach? Połowa moich ciuchów stamtąd pochodzi.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak widać kasa jest bolączką polaków i drażliwy temat... Jeszcze nasz kochany rząd dba o to byśmy nie mieli za tanio podnosząc akcyzę na co się da, vat oraz zabierając świadczenia jak becikowe, które dla niektórych rodzin było źródłem zaspokojenia wielu potrzeb dla maleństwa, różne świadczenia socjalne, zapomogi itd... No i najlepiej jeszcze podnieść wiek emerytalny, to może kurde nikt tej emerytury dożywał nie będzie, a kasiorka do ZUSU, Srusu i nie wiadomo jeszcze gdzie będzie spływała. Przecież muszą jakoś dziury w budżecie połatać, a to, że padnie na najbiedniejszych to kogo to... Ehh sorki za rozprawki ale czasem trzeba z siebie wyrzucić złe emocje.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie zawsze otoczenie wbijało do głowy, że lumpeksy to jakaś ujma dla człowieka. W życiu nie byłam w lumpeksie, wolę polować na okazje na Allegro. Ostatnio kupiłam świetną nową sukienkę w sumie za niewielkie pieniądze.
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o tak, atk! Trafiłaś w sedno! Te ch**rne puste słowa, że trzeba pomóc rodzinom, bo dzieci są najważniejsze, a później: pach, podnosimy podatek na mleko modyfikowane i pampersy! ooo podniesiemy od 2012 vat na ciuszki dziecięce, zabierzemy ulgę, zabierzemy rodzinne i becikowe, podniesiemy opłaty za przedszkole.. a niech się rodzice martwią, i tak to wszystko jest im niezbędne, więc zapłacą tyle ile ustalimy...
za rok to pewnie nie dostanę rodzinnego, bo wliczą mi kuroniówkę do dochodu i przekroczymy o złotówkę
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Już nie dostałam nawet stypendium socjalnego, bo albo wychodziło za dużo, a jak wyszło za mało to od razu, że jestem niesamodzielna finansowo. Ot takie buty... A tego kto kombinuje z zabieraniem wszystkich socjalek, rodzinnych itd, bym powiesiła za wiecie co.
PS> nie rozumiem społeczeństwa, które za każdym razem przed kampanią wyborczą daje się nabierać na te banialuki pewnego pana. Swoją drogą jedna obietnica mu się udała
staszek
Postów 3670
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To dziwne otoczenie... Ja się cieszę i chwalę dookoła jak uda mi się coś fajnego w lumpeksie upolować. Nie widzę w tym nic złego ani upokarzającego. A jak się kupi firmowy ciuch za 5 zł, czasami jeszcze nowy, bo z metką, to dopiero jest frajda
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A i spojrzenie zazdrośników że ty przyoszczędziłeś
staszek
Postów 3670
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie, uwielbiam ciuchlandy
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wolę określenie KOMIS
Swoją drogą rozbawił mnie kiedyś napis na samochodzie: PRODUCENT UŻYWANEJ ODZIEŻY
Gość: dianek
nic tylko pogratulować gospodarności
słuchajcie dzisiaj normalnie rzecz niesłychana się stała
cały dzień łaziliśmy po mieście - trzeba było ostatecznie wybrać drzwi i podłogę do mieszkania, dopytać o kuchnię w Ikei i takietam...
w Ikei oczywiście dzikie tłumy, po zakupach wpadliśmy na hot-dogi żeby nie umrzeć z głodu w drodze do domu
kupiliśmy, podchodzimy do stolików (tych takich barowych co się je na stojąco - do siedzących się nawet nie dało podejść tyle ludzi)
kładziemy jedzonko na stole, zdejmujemy kurtki bo ciepło i nagle przychodzi do mnie babka z drugiego końca sali - z krzesłem i się pyta czy chcę może krzesło, bo ona może postać
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To miałaś farta