Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4908389 Napisano: 18.12.2011 11:00:14
efelinkaaa napisał(a):

karkocka napisał(a):

dla synka lekarka cały czas przepisywała wazeline na recepte robioną w aptece, tanio wychodziła i naprawdę była super emotka

moja też robiłą mi maść witaminową, taką na wazelinie (wit A, wit E i wazelina i coś tam jeszcze, dla zainteresowanych mogę podać składniki z książeczki) rewelacja emotka całe 5zł kosztuje na receptę emotka

kalisto spróbuj, nam jedna pomadka starcza na dwa lata (zazwyczaj kupuję taką z długim okresem ważności) emotka najbardziej odpowiada mi to, że jest praktyczna i wygodna (wsadzam do kieszeni, torebki) i buzia się po tym nie błyszczy, nie klei. Na prawdę fajna rzecz emotka

A ta pomadka jakiej firmy?
0 0

kalisto1986

#4908695 Napisano: 18.12.2011 03:26:37
efelinkaaa a orientujesz sie jaka jest teraz cena jej w aptekach? bo widze na all cos kolo 24 z wysylka, a z tego co pamietam mustella miala zawsze ceny powalajace - chociaz jakos rewelacyjna.

Aaaa jakbysmogla podac mi skladniki tej asci witaminowej na pw, sama sprobuje na malym, moze sprawdzi sie, bo widze, ze wykrakalam i cale raczki, az do ramion ma jak papier scierny, biedulek emotka

agusia147 Mustela Hydra Stick emotka ja czytalam teraz opinie i kupie ja chyba.
0 0

agusia147

#4909051 Napisano: 18.12.2011 06:40:36
kalisto1986 napisał(a):

efelinkaaa a orientujesz sie jaka jest teraz cena jej w aptekach? bo widze na all cos kolo 24 z wysylka, a z tego co pamietam mustella miala zawsze ceny powalajace - chociaz jakos rewelacyjna.

Aaaa jakbysmogla podac mi skladniki tej asci witaminowej na pw, sama sprobuje na malym, moze sprawdzi sie, bo widze, ze wykrakalam i cale raczki, az do ramion ma jak papier scierny, biedulek emotka

agusia147 Mustela Hydra Stick emotka ja czytalam teraz opinie i kupie ja chyba.

miałam jakieś próbki musteli, kosmetyki ma fajne i przyjemne. Ale ceny zabójcze.
0 0

agusia147

#4909302 Napisano: 18.12.2011 08:55:13
Znacie jakieś miejsce online, gdzie można uzyskać pomoc psychologiczną za darmo?
0 0

Gość: katrin22

#4909368 Napisano: 18.12.2011 09:27:16
emanuela24 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

karkocka przerzucam się na krochmal na razie, i zobaczymy czy te wypryski znikną.
A jaka to była wazelina, jakaś specjalna dla dzieci?

ja bym radziła przejść się do pediatry
też kiedyś działałam kartoflanką + rumianek jak młodemu krostki wylazły i dostałam opierdziel od pediatry - bo kartoflana i rumianek wysuszają a potrzebne było natłuszczenie ( wazelina)
jedno i drugie mają zupełnie inne działanie emotka

Wybieram się być może jutro do pediatry, by zobaczył te wyporyski i tą sapkę. Dziś wykąpałam małego w wodzie z dodatkiem płynu do kąpieli Ziaja.
0 0

#4909372 Napisano: 18.12.2011 09:31:04
A tak przy okazji, to dziś doznałam szoku w płynie do kąpieli dla niemowląt Penatenu wyczytałam składnik- benzoensan sodu emotka
I tak małego w nim nie kąpałam tylko siebie, bo coś mi podejrzany był, ale jak takie coś zostało dopuszczone do obiegu.
Myślałam, że kosmetyki Penatenu są dobre. Nawet używałam w szpitalu chusteczek nawilżających tej marki.
0 0

agusia147

#4909833 Napisano: 19.12.2011 10:25:07
Dziewczyny pomocy! Jak sobie radzić z tatusiem, który ewidentnie ma syndrom kuwady? emotka emotka Chyba zwariuje emotka
0 0

sonata

#4909844 Napisano: 19.12.2011 10:33:50
agusia147 napisał(a):

Dziewczyny pomocy! Jak sobie radzić z tatusiem, który ewidentnie ma syndrom kuwady? emotka emotka Chyba zwariuje emotka

No cóż, mój mąż gadał do brzuszka, nawet wtedy gdy ten był jeszcze zupełnie płaski i lubi podglądać maleństwo na usg. Na tym jednak koniec,uważa, że ciąża to okres przejściowy i nie może doczekać się porodu.
Może u Was to po prostu emocje lub obawa przed nieznanym? Bo ciąża to i cud i szczęście, ale też zwykla fizjologia emotka
0 0

#4910019 Napisano: 19.12.2011 12:02:25
agusia147 napisał(a):

hehehe, mój tego syndromu nie miał, owszem dbał o mnie, ale wszystko było z umiarem, nie nadskakiwał mi co chwilka, tylko wtedy gdy go o to poprosiłam. Masowal brzuszek wieczorami emotka
0 0

monika1985monik

#4910058 Napisano: 19.12.2011 12:18:27
agusia147 napisał(a):

Ha ha ha emotka Agusia w 2 ciąży mu przejdzie emotka
0 0

agusia147

#4910262 Napisano: 19.12.2011 01:47:04
monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny, ale ja zwariuję i on wykończy się psychicznie! Wystarczy, że jęknę a ten od razu zaraz nie wiadomo co... A oprócz tego brzuszek mu urósł, normalnie zachcianki ma i zmienne nastroje jak baba w ciąży...
0 0

Gość: doradca nutricia

#4910266 Napisano: 19.12.2011 01:49:46
Droga Emilko1705,

Kwestia doboru mleczka dla maluszka, jest w każdym przypadku bardzo indywidualna. Niektóre maluszki potrzebują czasu, by przyzwyczaić się do nowego produktu w diecie, jakim jest mleko modyfikowane. Procesowi przyzwyczajania się, często towarzyszą takie objawy, jak zaparcia czy gazy.
Każda mama wie dobrze, co najlepiej służy jej maluszkowi, jednak w przypadku ryzyka występowania alergii, kwestię doboru mleczka powinno się konsultować z lekarzem specjalistą. W przypadku kiedy lekarz potwierdza u dziecka alergię na białko mleka przepisuje odpowiedni preparat mlekozastępczy. W takiej sytuacji żadne standardowe mleko modyfikowane nie będzie odpowiednie dla dziecka z alergią.

Pozdrawiam –
Doradca NUTRICIA

emilka1705 napisał(a):

Kochana nie pomogę CI z alergią bo się nie znam, ale wydaje mi się, że w naszym mleku jest to samo białko:) za to chciałam Ci doradzić żebyś uważała na początku z bebikiem moja starsza miała po nim straszne zaparcia (też ją nim dokarmiałam). Teraz jak urodziłam Liwię to położna właśnie mówiła, że bebiko często zatwardza i powoduje alergie. Choć pewno to wszystko zależy od dziecka,

0 0

#4910660 Napisano: 19.12.2011 05:23:09
emanuela24 sapka u Kubusia objawia się takim jakby chrumkaniem i furgotaniem w nosku, tak jakby coś tam było, a widziueliny nie widać, muszę wtedy psiknac woda morska i wyciagnac wydzielinę.Wtedy jest ulga ale nadal sluchac jakby cos tam bylo. Sucho nie mamy bo kupilismy hydrometr i jest Ok, goraco tak srednio w nocy 21 a w dzien do 22-23,ale u mnie jest wielki salon i duzo powietrza, to nie jest mieszkanie w bloku.

Co do mleczka to dokarmiłam małego Bebilonem HA, bo mały nie ma stwierdzonej alergii, jutro jadę do innego pediatry,zobaczymy co powie, w razie czego ja bede je pic emotka
0 0

beniaminowa

#4910691 Napisano: 19.12.2011 05:48:55
katrin22 napisał(a):

emanuela24 sapka u Kubusia objawia się takim jakby chrumkaniem i furgotaniem w nosku, tak jakby coś tam było, a widziueliny nie widać, muszę wtedy psiknac woda morska i wyciagnac wydzielinę.Wtedy jest ulga ale nadal sluchac jakby cos tam bylo. Sucho nie mamy bo kupilismy hydrometr i jest Ok, goraco tak srednio w nocy 21 a w dzien do 22-23,ale u mnie jest wielki salon i duzo powietrza, to nie jest mieszkanie w bloku.

Co do mleczka to dokarmiłam małego Bebilonem HA, bo mały nie ma stwierdzonej alergii, jutro jadę do innego pediatry,zobaczymy co powie, w razie czego ja bede je pic emotka

Mój też miał sapkę... Tak samo mu coś grało w nosku i miałam mu psikać wodą morską a później odciągać. Po zmianie lekarza okazało się że ma wiotkość krtani... emotka
0 0

monika1985monik

#4910695 Napisano: 19.12.2011 05:50:21
agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny, ale ja zwariuję i on wykończy się psychicznie! Wystarczy, że jęknę a ten od razu zaraz nie wiadomo co... A oprócz tego brzuszek mu urósł, normalnie zachcianki ma i zmienne nastroje jak baba w ciąży...

No musisz wiedzieć że będąc w ciąży nie tylko tobie rośnie brzuszek emotka bo i mężowi często też emotka i też miewa zachcianki emotka Poczekaj co zacznie wyprawiać jak się dzidzi urodzi emotka Dba o Ciebie więc się ciesz bo jak urodzisz to tylko dziecko będzie na 1 planie więc korzystaj emotka
0 0

agusia147

#4910698 Napisano: 19.12.2011 05:55:37

agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

No musisz wiedzieć że będąc w ciąży nie tylko tobie rośnie brzuszek emotka bo i mężowi często też emotka i też miewa zachcianki emotka Poczekaj co zacznie wyprawiać jak się dzidzi urodzi emotka Dba o Ciebie więc się ciesz bo jak urodzisz to tylko dziecko będzie na 1 planie więc korzystaj emotka

Ale moim zdaniem wszystkim za bardzo się przejmuje, a jak 6 grudnia mnie żołądek zabolał to latał jak kot z pęcherzem, od razu do lekarza itp... Potem jak leżałam w łóżku to skakał wokoło, robił herbatki, przynosił witaminki, dbał bym antybiotyk łykała... Normalnie odbiło mu...
0 0

agusia147

#4910703 Napisano: 19.12.2011 05:57:56
agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ale moim zdaniem wszystkim za bardzo się przejmuje, a jak 6 grudnia mnie żołądek zabolał to latał jak kot z pęcherzem, od razu do lekarza itp... Potem jak leżałam w łóżku to skakał wokoło, robił herbatki, przynosił witaminki, dbał bym antybiotyk łykała... Normalnie odbiło mu...

I co najgorsza odbiło mu niedawno bo mniej więcej jak było z 10 tygodni do rozwiązania, czyli z miesiąc temu... Wcześniej myślałam, że ma doła bo są wydatki itp i że wszystko ok...
0 0

Gość: agasiam

#4910710 Napisano: 19.12.2011 06:01:03
Dziewczyny czy to moze być kolka? Mój synek od kilku dni równo od 24 do 3 w nocy nie chce spać. Jest zdenerwowany, krzywi się, płacze, przebiera nózkami. wygląda to tak jakby bola go brzuszek ale masaże i inne takie nie pomagają. Zmieniłam pore podawania witamin, zmieniałam pore karmień ale to nic nie daje. Jedyne co go uspokaja to pierś. ale przeciez nie moge Go kamić 3 godziny non stop. Zresztą jak tylko przerwe karmienie On zaczyna płakać i zwijać się. To powoduje ulewanie się pokarmu. I tak w kółko.Oczywiście przy piersi usypia . Jestem niewyspana.
0 0

#4910726 Napisano: 19.12.2011 06:15:24
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Mój też miał sapkę... Tak samo mu coś grało w nosku i miałam mu psikać wodą morską a później odciągać. Po zmianie lekarza okazało się że ma wiotkość krtani... emotka

I jakie leki stosowałaś, i po jakim czasie minęło??
0 0

agusia147

#4910729 Napisano: 19.12.2011 06:16:20
agasiam napisał(a):

Dziewczyny czy to moze być kolka? Mój synek od kilku dni równo od 24 do 3 w nocy nie chce spać. Jest zdenerwowany, krzywi się, płacze, przebiera nózkami. wygląda to tak jakby bola go brzuszek ale masaże i inne takie nie pomagają. Zmieniłam pore podawania witamin, zmieniałam pore karmień ale to nic nie daje. Jedyne co go uspokaja to pierś. ale przeciez nie moge Go kamić 3 godziny non stop. Zresztą jak tylko przerwe karmienie On zaczyna płakać i zwijać się. To powoduje ulewanie się pokarmu. I tak w kółko.Oczywiście przy piersi usypia . Jestem niewyspana.

Myślę idź do pediatry emotka
0 0