Konkursowiczki w ciąży

beniaminowa

#4913587 Napisano: 21.12.2011 11:36:09
katrin22 napisał(a):

no tak,ale cena kosmiczna, a ja na ciastka potrzebuje emotka bo chleb ramą oliwio smaruje, chociaz ona tez ma jakas ilosc mleka, ale tyle co ja jej zjem to nie powinna zaszkodzic

No to współczuję emotka Ale na szczęście wszystko się da przeżyć emotka Ja jadłam Delmę w niebieskim pudełku bo tam nie wyczytałam nawet śladowych ilości mleka i jest taka margaryna do pieczenia która nie ma mleka w składzie (kosztuje ok 1,60 więc tanio). No i ja nie mogłam czekolady, orzechów, miodu, pomidorów, z mięsa tylko indyka i królika... Strasznie długa ta lista była... Ale teraz synek ma 18 miesięcy i po AZS praktycznie nie ma śladu emotka Trzymam kciuki i nie daj się skusić na sztuczne karmienie!
0 0

Gość: agasiam

#4913599 Napisano: 21.12.2011 11:42:14
A i jeszcze zwróć uwage na margaryne zwykłą z Kruszwicy. Zamiast masła mozna dodać oleju do ciasta, chyba że to kruche:) Przelicznik to chyba 250g to 180 ml oleju.
0 0

Gość: grusia25

#4913602 Napisano: 21.12.2011 11:44:49
Dziewczyny prezencik od Loveli czapeczka,niedrapki i mleczko do prania!

http://www.lovela.pl/o-programie.html
0 0

sonata

#4913608 Napisano: 21.12.2011 11:49:36
grusia25 napisał(a):

Dziewczyny prezencik od Loveli czapeczka,niedrapki i mleczko do prania!

http://www.lovela.pl/o-programie.html

Dziękuję Grusia25 emotka
0 0

Gość: npg

#4913610 Napisano: 21.12.2011 11:49:44
Dzisiaj idziemy na USG 3D, zobaczymy co wierci mi się w brzuszku emotka
0 0

Gość: kolastynka

#4913636 Napisano: 21.12.2011 11:58:05
agasiam napisał(a):

Dziś odbyło się ważenie i trochę mi ulżyło. Mały przybrał w ciągu 13 dni 300g. Nie wiem czy to dużo, czy mało ale najważniejsze że przybiera. Pani położna powiedziała że mieści się w 50 centylach, cokolwiek to znaczy.

50 centyl oznacza, że na 100 dzieci 50 jest cięższych od Twojego syna. Gdyby był na 25 centylu to by oznaczało, że na 100 dzieci 75 jest cięższych itd. 50 centyl to jak najbardziej w sam raz emotka
0 0

Gość: katrin22

#4913642 Napisano: 21.12.2011 12:05:52
dzięki agasiam, muszę poczytać skład tej zwykłej z kruszwicy, i tej Maryny.

beniaminowa nie dam się namówić na sztuczne póki mam pokarm, nie jest łatwo bo mały głodny nie raz i muszę odciągać i mieć w lodówce na zapas.
Ja jem dużo kurczaka i wieprzowinę, i nic mu się nie dzieje, zobaczymy, jak coś to na indyka się przerzucę.
Znalazłam przepis na fajne ciasto bez jaj i mleka, moze któraś skorzysta z przepisu

http://www.wielki...e.com/recipe126.html
0 0

beniaminowa

#4913667 Napisano: 21.12.2011 12:22:48
katrin22 napisał(a):

beniaminowa nie dam się namówić na sztuczne póki mam pokarm, nie jest łatwo bo mały głodny nie raz i muszę odciągać i mieć w lodówce na zapas.
Ja jem dużo kurczaka i wieprzowinę, i nic mu się nie dzieje, zobaczymy, jak coś to na indyka się przerzucę.
Znalazłam przepis na fajne ciasto bez jaj i mleka, moze któraś skorzysta z przepisu

Ja tylko na początku miałam z tym problem i nie obyło się bez wizyt w poradni laktacyjnej... Musiałam odciągać pokarm aż produkowałam go na tyle dużo że mały się najadał. Nie masz gdzieś w pobliżu poradni? Może tam by Ci pomogli? Ja jestem bardzo zadowolona bo jak urodziłam to myślałam że nic z karmienia nie będzie - bo mleka nie było, mały płakał (ja razem z nim) i nie chciał ssać (w sumie nic dziwnego bo po urodzeniu dostał butlę a z niej łatwo leci) a po trzech wizytach w poradni karmiłam cycem jakbym nigdy nic innego nie robiła emotka emotka
0 0

benasia

#4913674 Napisano: 21.12.2011 12:30:21
mamuśki mam pytanie czy któraś z was miała/bądź ktoś z znajomych miał lub rodziny takie nosidełko dla maluszka które zakłada na siebie rodzic?
zastanawiam się nad zakupem bo wydają sie fajne, zwłaszcza że można wszystko wtedy robić a dziecko ma się przy sobie.
0 0

fryteczka

#4913682 Napisano: 21.12.2011 12:35:22
benasia napisał(a):

mamuśki mam pytanie czy któraś z was miała/bądź ktoś z znajomych miał lub rodziny takie nosidełko dla maluszka które zakłada na siebie rodzic?
zastanawiam się nad zakupem bo wydają sie fajne, zwłaszcza że można wszystko wtedy robić a dziecko ma się przy sobie.

tez sie nad nim zastanawialam...wiesz moze do ilu miesiecy mozna je uzywac ?
0 0

#4913683 Napisano: 21.12.2011 12:35:33
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Ja tylko na początku miałam z tym problem i nie obyło się bez wizyt w poradni laktacyjnej... Musiałam odciągać pokarm aż produkowałam go na tyle dużo że mały się najadał. Nie masz gdzieś w pobliżu poradni? Może tam by Ci pomogli? Ja jestem bardzo zadowolona bo jak urodziłam to myślałam że nic z karmienia nie będzie - bo mleka nie było, mały płakał (ja razem z nim) i nie chciał ssać (w sumie nic dziwnego bo po urodzeniu dostał butlę a z niej łatwo leci) a po trzech wizytach w poradni karmiłam cycem jakbym nigdy nic innego nie robiła emotka emotka

Właśnie odciągam, zeby też i pobudzać, bo mały ssie co 2-3h, ale wnad ranem by wilka z kopytami zjadł, a ja po nocy mam mało i wtedy daję mu zapas odciągniętego, około 90ml i potem, znów na cycu emotka
0 0

#4913687 Napisano: 21.12.2011 12:36:46
fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

hehe, też się nad tym zastanawiałam, bo chust się boję. Chyba po 3 miesiącu można, ja też chcę kupić leżaczek-bujaczek
0 0

monika1985monik

#4913689 Napisano: 21.12.2011 12:39:37
fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

O jakie konkretnie nosidełko Wam chodzi ? ja często jak robiłam coś w kuchni a mały nie chciał być sam emotka to miałam nosidło od 5,5 kg do 18 kg i mały był ze mną emotka a teraz zastanawiam się nad zakupem ale chusty
0 0

fryteczka

#4913690 Napisano: 21.12.2011 12:40:22
my mamy lezaczek -bujaczek wlasnie jest w ruchu emotka
a to nosidelko to chyba fajna sprawa...
0 0

monika1985monik

#4913694 Napisano: 21.12.2011 12:40:48
Bujaczek też mam synek go uwielbiał emotka
0 0

benasia

#4913695 Napisano: 21.12.2011 12:41:25
katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

hehe, też się nad tym zastanawiałam, bo chust się boję. Chyba po 3 miesiącu można, ja też chcę kupić leżaczek-bujaczek

my leżaczek-bujaczek mamy taki z wibracjami z Fisher Price - dobra rzecz, mały w nim usypia przy wibracjach, a gdy nie śpi można pobujać, ma zmienianą pozycje tak by leżał, albo jako bujaczek, no i oparcie regulowane. A gdy dziecko urosnie to może być fotelikiem.

A te nosidełka to sa od 5kg (niby 3 miesiące) - mój Mikołaj ma ponad 6 kg, a głowę trzyma tak mocno jakby był starszy niż 8 tyg aż wszyscy się dziwią emotka
Tylko chciałam poznać opinie czy to wygodne są takie nosidełka i czym kierować się w wyborze? Bo sa takie za 40zł i za 100zł u nas w sklepie.
0 0

benasia

#4913702 Napisano: 21.12.2011 12:42:46
u nas też w tej chwili używany jest leżaczek-bujaczek - właśnie Mikuś w nim śpi emotka
0 0

monika1985monik

#4913709 Napisano: 21.12.2011 12:43:36
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

my leżaczek-bujaczek mamy taki z wibracjami z Fisher Price - dobra rzecz, mały w nim usypia przy wibracjach, a gdy nie śpi można pobujać, ma zmienianą pozycje tak by leżał, albo jako bujaczek, no i oparcie regulowane. A gdy dziecko urosnie to może być fotelikiem.

A te nosidełka to sa od 5kg (niby 3 miesiące) - mój Mikołaj ma ponad 6 kg, a głowę trzyma tak mocno jakby był starszy niż 8 tyg aż wszyscy się dziwią emotka
Tylko chciałam poznać opinie czy to wygodne są takie nosidełka i czym kierować się w wyborze? Bo sa takie za 40zł i za 100zł u nas w sklepie.

Podaj linka o jakie ci chodzi ? no nosidełko to najlepiej używać jak dziecko już co nie co trzyma tą główkę dla mnie było bardzo wygodne i małego miałam przy sobie co ułatwiało nie raz pracę emotka

A w zimie małego na spacer brałam właśnie w nosidełku bo wózkiem po śniegu się źle jeżdziło
0 0

benasia

#4913712 Napisano: 21.12.2011 12:44:00
monika1985monik napisał(a):

fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

O jakie konkretnie nosidełko Wam chodzi ? ja często jak robiłam coś w kuchni a mały nie chciał być sam emotka to miałam nosidło od 5,5 kg do 18 kg i mały był ze mną emotka a teraz zastanawiam się nad zakupem ale chusty

a jakie miałaś to nosidełko? możesz nam coś doradzic? i czy wygodne one są -tzn czy kręgosłup nie boli mocno od noszenia?
0 0

benasia

#4913726 Napisano: 21.12.2011 12:47:27