Konkursowiczki w ciąży

monika1985monik

#4941945 Napisano: 07.01.2012 03:32:55
agusia147 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

dianek napisał(a):

hehe
mężu się uparł że musi się nauczyć, torbę do szpitala też on pakuje - bo to on z niej wszystko będzie wyciągał i stwierdził że sobie poukłada jak będzie chciał emotka

no i jak mu w szpitalu powiem, żeby założył młodemu kaftanik i śpiochy to dobrze żeby wiedział o co chodzi emotka

O to super pomysł polecam bo ja spakowałam sama swoją torbę i mąż nie wiedział co gdzie jest a mnie szyli a on poszedł z położną kąpać małego i ubierać i np nie mógł znaleźć rożka
emotka więc teraz ja wszystko przygotuje a on sobie spakuje żeby wiedział co gdzie jest emotka

Ja to się chyba najbardziej tego szycia boję emotka

Dasz radę emotka może wogóle szycie nie będzie potrzebne
emotka
0 0

agusia147

#4942001 Napisano: 07.01.2012 04:10:52

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

hehe
mężu się uparł że musi się nauczyć, torbę do szpitala też on pakuje - bo to on z niej wszystko będzie wyciągał i stwierdził że sobie poukłada jak będzie chciał emotka

no i jak mu w szpitalu powiem, żeby założył młodemu kaftanik i śpiochy to dobrze żeby wiedział o co chodzi emotka

O to super pomysł polecam bo ja spakowałam sama swoją torbę i mąż nie wiedział co gdzie jest a mnie szyli a on poszedł z położną kąpać małego i ubierać i np nie mógł znaleźć rożka
emotka więc teraz ja wszystko przygotuje a on sobie spakuje żeby wiedział co gdzie jest emotka

emotka

A oni nie robią tego na jakimś znieczuleniu? I jak potem gojenie wygląda? Korzystanie z toalety? Prysznice?
0 0

monika1985monik

#4942132 Napisano: 07.01.2012 05:38:14
agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

hehe

emotka

A oni nie robią tego na jakimś znieczuleniu? I jak potem gojenie wygląda? Korzystanie z toalety? Prysznice?

No niby na znieczuleniu no ale mimo to mnie bolało emotka mi w miarę szybko rana się zagoiła nie mogłam się tylko śmiać i psikać bo wtedy bolało. Co do toalety czy prysznica nie miałam z tym problemu urodziłam o 24 pod prysznicem byłam o 6:30
0 0

agusia147

#4942140 Napisano: 07.01.2012 05:46:11

agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

hehe

emotka

No niby na znieczuleniu no ale mimo to mnie bolało emotka mi w miarę szybko rana się zagoiła nie mogłam się tylko śmiać i psikać bo wtedy bolało. Co do toalety czy prysznica nie miałam z tym problemu urodziłam o 24 pod prysznicem byłam o 6:30

Nie wyobrażam sobie tyle czasu bez prysznica... Poród to wysiłek, człowiek zapewne po tym zapocony jak świnka emotka
0 0

Gość: gocha28

#4942144 Napisano: 07.01.2012 05:48:29
Ja szycia wogóle nie czułam nic a nic. Dostałam jakiegoś glupiego jasia i pamiętam tylko początek i już jak było po wszystkim. Gojenie elegancko szwy same się miały rozpuścić więc nie musiałam jeździć i ich ściągać. Nie ma się co szycia bać - po wszystkim to już jest pikuś emotka
0 0

agusia147

#4942154 Napisano: 07.01.2012 05:54:55
Buuu czemu panowie nie mogą rodzić.... emotka
0 0

monika1985monik

#4942157 Napisano: 07.01.2012 05:56:51
agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

hehe

emotka

Nie wyobrażam sobie tyle czasu bez prysznica... Poród to wysiłek, człowiek zapewne po tym zapocony jak świnka emotka

Ja rodziłam 2 dni więc naprawdę nie miałam ani trochę siły by iść pod prysznic od razu zresztą ledwo co doszłam do swojej sali przez korytarz który wydawał mi się że nigdy się nie skończy gdzie czekał na mnie już mój głodny synek którego trzeba było nakarmić a że początki karmienia piersią nie były łatwe i synek był głodomorem to trochę to trwało emotka potem przewijanie małego i tak zleciało do 6 synek poszedł lulu to można było iść pod prysznic emotka
0 0

Gość: dianek

#4942159 Napisano: 07.01.2012 05:58:10
agusia147 napisał(a):

bo 90% z nich podczas porodu lub ciąży by umierało, większość z paniki emotka

0 0

monika1985monik

#4942161 Napisano: 07.01.2012 05:59:28
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ha ha ha to święta racja faceci są tak słabi że nie wytrzymali by tego
0 0

Gość: asik

#4942167 Napisano: 07.01.2012 06:04:47

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Mój mąz będąc przy porodzie był bielszy od ściany i na wszystko przytakiwał:)
0 0

Gość: grusia

#4942209 Napisano: 07.01.2012 06:47:51
Ja pod prysznicem bylam juz po godzinie .
Korzystanie z toalety moze przynosic maly dyskomfort bo moze szczypac troche - ja mo kazdej wizycie w szpitalnym wc przecieralam krocze chusteczkami do higieny intymnej a podczas prysznicu tantum rosa. W domu latwiej bo po kazdej wizycie w WC byl szybki prysznic i przemywanie emulsja do higieny intymnej Lactacyd Femina Plus (polecany w ciazy i po )-choc w czasie ciazy mi nie odpowiadal to po jak najbardziej.No i wieczorem i rano tez Tantum Rosa.Aha i ja nie moglam się kąpac przez 2 tygodnie - chodzi o siedzenie w wannie i moczenie tylka emotka a nie ogolnie o mycie sie.
Jesli chodzi o dluzsze posiedzenia to pierwsza wizyta moze byc troche bolesna, ja po pierwszym porodzie mialam wrazenie ze szwy mi puszczaja wiec siedzialam na malysza na kibelku i jedna reka trzymalam sie za krocze emotka ,w koncu dostalam czopek i poszlo latwo.
0 0

agusia147

#4942210 Napisano: 07.01.2012 06:48:13
asik napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Mój mąz będąc przy porodzie był bielszy od ściany i na wszystko przytakiwał:)

To chociaż tyle, że nie trzeba go było namawiać emotka Ale w sumie jak tak patrzę, mała rana u mojego i już mu np. rękę urywa emotka

Kurcze tak się w necie naczytałam, że skurcze potrafią się pojawić kilka dni przed porodem, a ja mam wrażenie, że skurcze to mam od kilku dni i czasem tak zaboli, że masakra... Nie chcę jeszcze rodzić emotka A boli jak przy okresie tylko mocniej... Czasem chwilę, a czasem trochę dłużej...
0 0

sonata

#4942251 Napisano: 07.01.2012 07:10:47
Agusia masz pewnie skurcze braxtona-hicksa, czyli tzw. przepowiadające. Macica sobie ćwiczy przed porodem emotka Te prawdziwe są bardzo regularne i stają się coraz częstsze.
0 0

monika1985monik

#4942257 Napisano: 07.01.2012 07:15:23
Agusia dokładnie tak jak pisze sonata to skurcze przepowiadające organizm się przygotowuje a Ty już nie czytaj o porodach bo to tylko wzmacnia strach i niepewność myśl pozytywnie wszytko będzie ok i już za niedługo pochwalisz się że masz już dzidzie przy sobie emotka
0 0

fryteczka

#4942260 Napisano: 07.01.2012 07:16:25
sonata napisał(a):

Agusia masz pewnie skurcze braxtona-hicksa, czyli tzw. przepowiadające. Macica sobie ćwiczy przed porodem emotka Te prawdziwe są bardzo regularne i stają się coraz częstsze.

i bola jak cho***a emotka
0 0

sonata

#4942264 Napisano: 07.01.2012 07:19:05
fryteczka napisał(a):

sonata napisał(a):

Oj prawda, ale jak tylko zobaczy się maleństwo, cały ból mija emotka W trakcie skurczów słyszałam chrzęst własnych kości emotka
0 0

fryteczka

#4942267 Napisano: 07.01.2012 07:20:43
ja zablokowalam sie jesli chodzi o posiedzeniaw toalecie..nie i juz - tak sie balam. siusiu ok emotka
nie sklamie ale chyba po tyg dopiero . dostalam czopek ale nie skorzystalam emotka
uslyszalam,ze ze szpitala mnie nie wypuszcza jak sie nie zalatwie emotka
0 0

fryteczka

#4942271 Napisano: 07.01.2012 07:23:14
sonata napisał(a):

fryteczka napisał(a):

sonata napisał(a):

Oj prawda, ale jak tylko zobaczy się maleństwo, cały ból mija emotka W trakcie skurczów słyszałam chrzęst własnych kości emotka

ja pamietam jak juz lealam na sali , na tym calym lozku do rodzenia podlaczona pod KTG. nie chcieli mnie odlaczy a ja mialam wrazenie ,ze musze do toalety. straszne uczucie. koniec w koncu to nie byla potrzeba ale skurcze emotka
0 0

monika1985monik

#4942273 Napisano: 07.01.2012 07:24:06
fryteczka napisał(a):

ja zablokowalam sie jesli chodzi o posiedzeniaw toalecie..nie i juz - tak sie balam. siusiu ok emotka
nie sklamie ale chyba po tyg dopiero . dostalam czopek ale nie skorzystalam emotka
uslyszalam,ze ze szpitala mnie nie wypuszcza jak sie nie zalatwie emotka

Ja też się bałam dłuższego posiedzenia bo miałam wrażenie że szwy mi pękną ale jakoś dałam radę i nie pękłam
0 0

fryteczka

#4942280 Napisano: 07.01.2012 07:27:25
ja to samo emotka zreszta mialam wrazenie,ze za mocno pozakladali te szwy emotka
0 0