Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
ja ważę teraz 55,5kg, 8 tyg do finiszu, czuje się jak stado słoni, na 2 piętro wchodzę z 3 przystankami...
dzieciaka 4kg bym nie urodziła nijak szczególnie że nadal jestem bardzo wąska w biodrach... z resztą chyba taki kolos by mi się nigdzie nie zmieścił
natomiast jak jakaś kobietka jest na tyle duża że jest w stanie zmieścić brzdąca 4kg to raczej będzie w stanie również go urodzić
przynajmniej tak mi się wydaje
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Słyszałam od znajomej, że podobno robią
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: asik
Gość: mooniq82
felinho17 może tak ODPISZESZ mi na moje kilkadziesiąt wiadomości??
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja miałam podobną sytuację,poród wywoływany kroplówami,brak postępu,bóle krzyżowe,chodziłam na czworaka,nie dałam rady wstać,nikt się nie interesował,po ok 9 godz odeszły mi wody,błagałam o cc ,lekarz jeszcze zwlekał ok 2 godz,i zawiezli mnie na stół,znieczulenie od pasa w dół i poczułam straszną ulgę,nic nie bolało i tylko to się liczyło,a ból brzucha po cc to był dla mnie pikuś w porównaniu z bólami krzyżowymi.Synek miał 4400 i 60 cm,choć zawsze byłam szczupła,ale brzuch miałam ogromny.Myślę,że to,czy ktoś jest chudy,czy gruby nie ma wpływu na wielkośc dziecka,
mama też miała duże dzieci i siostra,ale chciałabym rodzić naturalnie,ale w życiu nie zgodzę się na wywoływanie oksytocyną
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i jak się człowiek naczyta takich historii to się wszystkiego odechciewa ;(
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
fryteczka
Postów 4283
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Gość: ninka28
mój synek od oksytocyny ( bardzo duże ilości) miał żółtaczkę bardzo mocną i 2 tygodnie w szpitalu urodzony w 36 tygodniu bo wody i odeszły a żadnych skurczy nie miałam aż do którejś dawki oksytocyny i 17 godzin porodu a raczej wyciskania dziecka prze 5 osób błagania o znieczulenie czy czesarkę nic nie dawało więcej szczegółów nie ma co pisać każdy poród jest inny bo każda kobieta jest inna i inny personel szpitala
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tym bardziej, że wada wzroku może być wskazaniem do cesarki...
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko niektóre zdrowe kobiety załatwiają sobie takie zaświadczenie za 100 zł, a cierpią na tym te mające naprawdę wadę zwroku.
Gość: maro
dziecko plus pies
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jakbym wiedziała, że lepiej przeżyję cesarkę niż sn to pewnie też bym załatwiła..
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A to nie jest tak że jak pierwszy poród jest wywoływany oksytocyną to przy drugim już nie dają? Moja siostra miała 2 CC i przy drugim dali jej jakiś zastrzyk w rękę bo powiedzieli że tylko raz można wywoływać oksytocyną... Także mam nadzieję że w razie czego teraz mi nie dadzą końskiej dawki oksytocyny a i tak się skończy CC
Gość: dianek
nie wiem jak jest w Twoim szpitalu, ale w moim podobno trzymają się planów porodów ściśle i jak jest plan porodu to jest wszystko konsultowane z rodzącą (bo już mają wtedy konkretne paragrafy na karku)
plan pisze się i dla wersji porodu SN i CC
w sieci są nawet gotowe druczki do pobrania
no i oczywiście plan warto skonsultować z lekarzem prowadzącym
Gość: katrin22
Każdy poród jest bolesny, jak to mój gin mawia, którąś dziurą dziecko wyjść musi
Najlepiej nastawić się, że : Ja TEN PORÓD DOBRZE ZNIOSÊ! bo jestem silna psychicznie i fizycznie.
Ja traumy nie mam, aczkolwiek bolałoooo jak cholera!i to zniaczulenie było okropmne, jakby mi ktoś nogi zabetonował, i tlen fuuuj!dusił mnie.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do tlenu to miałam takie samo wrażenie
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co racja to racja, ale jak widzisz świat jest tak zbudowany, że byli i będą nieuczciwi pacjenci, tak jak i byli i będą lekarze, którzy biorą łapówki... Świata nie zmienisz, a ludzi tym bardziej.
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane