Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poród nie może być taki zły skoro dziewczyny decydują się na kolejne dzieci. Jak szwagierka mawia Z każdym kolejnym łatwiej, a na ostatnim dziecku podobno jej się pół godziny zeszło.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: katrin22
A ja naiwna myślałam, że tlen to taka zimna bryza morska, taka zadowolona byłam jak mi mieli podac, a potem błagałam, by zabrali, dusił i był ciepły fujjjj fujj bleee
Pewnie, że nie jest tak źle
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja w aptece dla dzidzi kupowałam:
physiodose które używałam do noska i oczu
nosefride no w sumie nie kosmetyk ale z apteki bardzo się nam sprzydał
i w sumie tyle kupiłam w aptece, resztę rzeczy kupiłam albo w rossmanie ( taniej niż w aptece) albo w hipermarkecie np sudokrem itp. Ja polecam na początek jak kupujesz kosmetyki typu płyn do kąpieli czy podobne to kupować te najmniejsze opakowania bo nigdy nie wiadomo czy np maluszek nie będzie na daną markę czy produkt uczulony i cała butla pójdzie do kosza. W aptece warto też kupić lewatywę jeżeli szpital jej nie zapewnia.
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moim zdaniem taki niezbędnik z apteki, który powinien być już w domu jak wracamy z noworodkiem ze szpitala to:
*paracetamol z czopkach, w razie jakby dziecko zaczeło w środku nocy gorączkować
*dobry termometr, do którego mamy zaufanie...
*sól fizjologiczna w małych ampułkach do przemywania oczu
*coś do pielęgnacji pępuszka, są różne szkoły, jedni używają fioletu, inni chusteczek z alkoholem itp
*wyjałowione gaziki- przydatne przy pępku wg mnie
*coś do kąpieli dziecka- zależy w czym chcesz kąpać, ale to można też w drogerii kupić
*coś do smarowania dzieciaczka po kąpieli- ale to też można w drogerii kupić
*jakiś krem do pupy- też można w drogerii
ja osobiscie bezpieczniej też się czułam z tym, że miałam w domu opakowanie mleka początkowego, w razie jakby mi nagle pokarmu zabrakło
No i takie akcesoria, jak butelki ze smoczkiem itp. ew smoczek uspokajacz jak ktoś planuje stosować
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
aspiratorek do nosa SOPELEK
wodę morską do psikania do noska STERIMAR BABY
gruszka
SUDOCREM
na odparzenia maś LINOMAG, mam też zasypkę- oba świetne
do dezynfekcji pępuszka- OCTENISEPT spray (psikniesz i już pępek gotowy)
Płyn do kąpieli BALNEUM lub OILATUM
no i akcesoria: nożyczki do paznokci, butelki( najlepepiej ze 2, jedna do mleka, druga do herbatki, i patrz na rozmiar smoczka, najlepiej weź S do herbatki i mleka matki, a M jest do mleka modyf.)
LAKTATOR (przy laktatorach masz zazwyczaj 2 butelki )
jakieś waciki.
i sól fizjologiczną w ampułkach do oczu i noska , chociaż do noska wolę ten spray
ot nie znam, zapoznam się z tą marką
agusia i dianake jak się czujecie?
JA wyspana, mały zasnął o 21, potem o 1.20, następnie o 7.20 i o 10.00 zasnął i teraz będzie spał, oby jak najdłuzej bo będę piec piernika bez jaj i mleka heh
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nogi puchną, palce u rąk również, w nocy ciało drętwieje jak śpię, bez znaczenia na którym boku, czasem czuję skurcze w podbrzuszu, boli kręgosłup, a tak to nie jest źle... Ale już blisko.
http://www.nokaut...mee-tippee-2szt.html
ale mały i tak woli sutka
Gość: grusia
Jakby ktoras reflektowała mam 90 szt wkladek laktacyjnych BabyDream, opakowanie wkładek z Aventu wielorazowych i jedno jednorazowych, nowe nakladki silikonowe, herbatki laktacyjne, pojemniki na pokarm, woreczki do zamrazania pokarmu itp. Jakby co prosze o PW - sprzedam tanio bo mi leza i miejsce zajmują.
agusia po porodzie wszystko minie
trochę serduszko mnie martwi bo się coraz bardziej osłabiona czuję, ale za 9 dni kardiolog, jakoś postaram się dożyć
we wtorek USG w szpitalu, już się doczekać nie mogę
wczoraj tłumaczyłam mężulkowi jak się jakie ciuszki nazywają - ogólnie sam się starał zgadywać, ale się uśmiałam przy tym
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie musi pamiętać
mężu się uparł że musi się nauczyć, torbę do szpitala też on pakuje - bo to on z niej wszystko będzie wyciągał i stwierdził że sobie poukłada jak będzie chciał
no i jak mu w szpitalu powiem, żeby założył młodemu kaftanik i śpiochy to dobrze żeby wiedział o co chodzi
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O to super pomysł polecam bo ja spakowałam sama swoją torbę i mąż nie wiedział co gdzie jest a mnie szyli a on poszedł z położną kąpać małego i ubierać i np nie mógł znaleźć rożka
Gość: agasiam
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja to się chyba najbardziej tego szycia boję