Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#4944259 Napisano: 09.01.2012 09:47:15
no to muszę popolować na all nieco emotka
jeśli ktoś ma jakiegoś otulaczka tanio do sprzedania to proszę o info na PW
0 0

Gość: kotek11

#4944265 Napisano: 09.01.2012 09:51:43
moje oba poszly juz dalej.. dianek oprocz All polecam tez tkmaxx.. my tam wlasnie ten polarowy wyczailismy emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4944267 Napisano: 09.01.2012 09:54:26
Jeśli któraś chciałaby otulaczek na wymiane za cuś to zapraszam mam taki http://www.e-dzie...tulaczek-p-1071.html
na dole strony zielony
0 0

Gość: quaqua

#4944270 Napisano: 09.01.2012 09:55:43
dianek napisał(a):

grusia napisał(a):

Ok 6-7 miesiaca, wczesniej zaczelam cwiczyc mięsnie Kegla. Jak trafilam na porodowke i wiedzialam juz ze trafiam tam z pelnym rozwarciem bałam sie ze szybki porod mnie porozrywa,nawet w pewnym momencie na skurczach zamiast sie rozluzniac zaczelam sie spinac co skutkowało powrotem corci zamiast wypychaniem na zewnatrz.Na porodowce spedzilam niecale 20 minut i jak sie dowiedzialam ze tylko jedno minimalne pekniecie to sama sie zdziwilam .

a ja kurcze nie mogę ćwiczyć mięśnia Kegla - chwilę poćwiczę i zaraz mnie takie skurcze biorą że szkoda gadać... emotka a ćwiczenia wykonuję prawidłowo...

więc odpuściłam

ale masażyk planuję jak tylko mi kardiolog powie że są szanse na poród SN

a tak lekko zmieniając temat - czy któraś z Was miała w szpitalu zamiast rożka otulaczek? mam jakiś rożek od rodzinki, ale zastanawiam się nad kupnem otulaczka, bo znacznie lepiej wpływa on na rozwój malca w pierwszych tygodniach życia no i pozwala na znacznie lepszy rozwój jelitek w pierwszych dniach (w ogóle podobno świetnie działa antykolkowo, również na dłuższą metę) - tylko czy ten brak usztywnienia nie będzie utrudnieniem w noszeniu malca?

Ja miałam otulaczek motherhood, ale w szpitalu nie pozwolili go używać emotka Kazali przywieźć zwykły rożek. No i córa w takim niewypranym, trochę pachnącym farbą spędziła te 2 pozostałe dni w szpitalu. W domu rożek poszedł w odstawkę i z powodzeniem stosowaliśmy otulaczek.
0 0

Gość: quaqua

#4944274 Napisano: 09.01.2012 09:57:23
dianek napisał(a):

no to muszę popolować na all nieco emotka
jeśli ktoś ma jakiegoś otulaczka tanio do sprzedania to proszę o info na PW

Poluj poluj. Mój co prawda był już dość mocno sprany i skotłowany, ale za 6 czy 7 złotych ktoś kupił emotka
0 0

Gość: katrin22

#4944285 Napisano: 09.01.2012 10:04:47
A ja dziś jestem w szoku, bo już dostałam okres! 2,5 miesiąca po porodzie, dodam, że od tamtego pn. do czwartku brałam tabl. Azalię, ale po przeczytaniu masy negatywnych wypowiedzi zrezygnowałam z nich, zresztą, miałam wilczy apetyt i ból głowy po nich, podejrzewam, że coś uruchomiły w moim organizmie.
Karmię wyłącznie piersią, ale więcej ściągam, bo mi tak wygodniej. Ciekawe, czy miałam owulację <myśli>
0 0

monika1985monik

#4944359 Napisano: 09.01.2012 10:41:48
katrin22 napisał(a):

A ja dziś jestem w szoku, bo już dostałam okres! 2,5 miesiąca po porodzie, dodam, że od tamtego pn. do czwartku brałam tabl. Azalię, ale po przeczytaniu masy negatywnych wypowiedzi zrezygnowałam z nich, zresztą, miałam wilczy apetyt i ból głowy po nich, podejrzewam, że coś uruchomiły w moim organizmie.
Karmię wyłącznie piersią, ale więcej ściągam, bo mi tak wygodniej. Ciekawe, czy miałam owulację <myśli>

To się zdarza moja koleżanka karmiła tylko piersią a okres dostała 1,5 miesiąca po urodzeniu dzidzi
0 0

#4944372 Napisano: 09.01.2012 10:46:25
Czytałam, że im później się dostanie, tym okres będzie regularniejszy, ciekawe.
0 0

Gość: klaudiag19

#4944373 Napisano: 09.01.2012 10:46:53
monika1985monik napisał(a):

katrin22 napisał(a):

karmiłam 9,5 miesiaca

To się zdarza moja koleżanka karmiła tylko piersią a okres dostała 1,5 miesiąca po urodzeniu dzidzi

oj to ja sie cieszylam stanem bez okresu przez 10miesiecy - to był czasy
emotka
0 0

Gość: grusia

#4944380 Napisano: 09.01.2012 10:50:23
Dostalas chyba dlatego bo ostawilas tabsy - moglas moczekac bo organizm musi sie przywyczaic do odpowiedniej dawki hormownow i czesto efekty uboczne miajja, mowi sie ze jesli nie mina do 3 miesiecy to trzeba zmienic a wczesniej to norma. Ja teraz czekam na swoj drugi @ po porodzie, mam łatwiej bo z racji tego iz nie karmie moge sobie wybierac w metodzie - wybor padl na plasterki emotka i jestem zadowolona z reakcji mojego organizmu.
A co do hormonalnej antykoncepcji to zawsze bedzie ona budzic skrajne emocje - jeden negatywnie o niej pisał- ze to trucizna, ze mozn aumrzec itd, inny zachwalac bedzie pod niebiosa. Ja uwazam ze podstawa to badania hormonalne o ogolne organizmu zanim siegnie sie np po tabsy.Wole sie truc niz wychowywac gromadke emotka , a ze zem płodna jak czarnoziem emotka mogloby byc kiepsko emotka .Swego czasu myslalam o Lady-Comp ale chyba nie umiem zaufac w 100% maszynie.
0 0

#4944387 Napisano: 09.01.2012 10:51:44
katrin22 napisał(a):

Nie zgodze sie - po pierwszej ciazy okres dostalam po 8 tygodniach i mialam jak w zegarku, po poronieniu dostalam po 4 tygodniach i tez idealnie takze reguly nie ma, organizm sam sobie wybierze emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4944404 Napisano: 09.01.2012 11:00:59
ja biorę azalie i na początku plamiłam miałam zawroty głowy i czułam się ogólnie fatalnie. Przetrwalam kilka dni i teraz kończę 2opakowanie i nie mam żadnych ubocznych efektów?
0 0

#4944418 Napisano: 09.01.2012 11:04:21
grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Nie zgodze sie - po pierwszej ciazy okres dostalam po 8 tygodniach i mialam jak w zegarku, po poronieniu dostalam po 4 tygodniach i tez idealnie takze reguly nie ma, organizm sam sobie wybierze emotka

to mnie pocieszyłaś heh, może i u mnie będzie regularny.
Tabsy brałam tylko 4dni...
Nie sądzę, czy są trujące, ale jednak to chemia, a ja karmię cycem, to coś przenknie do mleka, po 3 tabletce myślałam, że zjem 3 obiady emotka
Pozostają mi inne metody antykoncepcji, czyli prezerwatywa.
0 0

fryteczka

#4944420 Napisano: 09.01.2012 11:05:03
ja dostalam w nastepnym miesiacu po porodzie . urodzilam w sierpniu a we wrzesniu juz byl na dodatek regularnie emotka
0 0

#4944424 Napisano: 09.01.2012 11:06:00
emilka1705 napisał(a):

ja biorę azalie i na początku plamiłam miałam zawroty głowy i czułam się ogólnie fatalnie. Przetrwalam kilka dni i teraz jest ok a kończę 2opakowanie,

Ja też tak się czułam, chodziłam jak rak do tyłu.
A mały alergik i też dygałam. Mąż mnie namówił, żebym nie brała, że prezerwatywa to nie koniec świata.
0 0

grazia1981

#4944460 Napisano: 09.01.2012 11:18:13
katrin22 napisał(a):

Ja też dostałam 2 m-ce po porodzie,karmiłam piersią
0 0

#4944476 Napisano: 09.01.2012 11:21:06
Ja sobie zycia na gumkach nie wyobrazam emotka bo dla mnie ani to wygodne, ani przyjemne no i przerwac trzeba w najlepszym momencie by zalozyc emotka .Katrin ale nie dziwie sie ze sie o malego klopotalas choc w sumie skoro specjalnie dla karmaicych sa te tabsy to przeciez nikt by swiadomie nie krzywdzil dziecka - pozostaje jeszcze kwestia nieswiadomosci i efektow ktore moga wyjsc po latach.

A to ze bralas tabsy 4 dni nie znaczy ze nie moglo wystapic plamienie z odstawienia - w koncu to hormony a nie witaminy, te 4 dni dostarczyly organizmowi dawki jakiej na codzien nie mial wiec stad moze to krwawienie.Niemniej jednak powinnas traktowac je jako okres ale pamietac tez ze kolejny moze sie nie pojawic.

Nic lece gotowac obiad,zupa juz gotowa tylko jeszcze drugie, dzis piersi z kurczaka faszerowane serem plesniowym, bukiet warzyw w ryz emotka
0 0

#4944507 Napisano: 09.01.2012 11:30:11
Niestety z gumką tak bywa, z mężulkiem- wtedy jeszcze chłopakiem dawaliśmy radę przez 10 lat, potem już staranka, eh to była wygoda emotka
Tabletki dla karmiących niby bezpieczne dla maleństwa, bo znikoma ilość hormony przechodzi do mleka, ale mały dostał wtedy krostek na twarzy, nie wiem czy od tabletek, czy np. makaron niby z wody i maki durum nie zawierał jakiegoś mleczka suszonego.
Jak przestanę karmić wtedy będę coś myśleć, teraz trzeba trochę przecierpieć, ale czego się nie zrobi dla maleństwa, i dla siebie, bo nikt mi nie zagwarantuje, że nie będę jak świnka wyglądać po tych tabl.
0 0

#4944516 Napisano: 09.01.2012 11:33:08
grusia smaku narobiła... idę też gotować emotka
0 0

#4944552 Napisano: 09.01.2012 11:56:49
Niestety nikt nie da nam 100% gwarancji na nic emotka
Katrin fajny ten Twoj blog - kule tyle razy bralam sie za stworzenei swojego ale jakos weny brak a przepisow i zdjeci od groma emotka
0 0