Konkursowiczki w ciąży

monika1985monik

#4942282 Napisano: 07.01.2012 07:27:49
fryteczka napisał(a):

sonata napisał(a):

fryteczka napisał(a):

sonata napisał(a):

Agusia masz pewnie skurcze braxtona-hicksa, czyli tzw. przepowiadające. Macica sobie ćwiczy przed porodem emotka Te prawdziwe są bardzo regularne i stają się coraz częstsze.

i bola jak cho***a emotka

Oj prawda, ale jak tylko zobaczy się maleństwo, cały ból mija emotka W trakcie skurczów słyszałam chrzęst własnych kości emotka

ja pamietam jak juz lealam na sali , na tym calym lozku do rodzenia podlaczona pod KTG. nie chcieli mnie odlaczy a ja mialam wrazenie ,ze musze do toalety. straszne uczucie. koniec w koncu to nie byla potrzeba ale skurcze emotka

Miałam to samo ale położna od początku mi mówiła że jak tylko poczuje że chce mi się do łazienki to mam ją natychmiast wołać i faktycznie to były skurcze a nie chęć pójścia do łazienki
0 0

Gość: plocia

#4942289 Napisano: 07.01.2012 07:32:59
fryteczka napisał(a):

sonata napisał(a):

fryteczka napisał(a):

sonata napisał(a):

Agusia masz pewnie skurcze braxtona-hicksa, czyli tzw. przepowiadające. Macica sobie ćwiczy przed porodem emotka Te prawdziwe są bardzo regularne i stają się coraz częstsze.

i bola jak cho***a emotka

Oj prawda, ale jak tylko zobaczy się maleństwo, cały ból mija emotka W trakcie skurczów słyszałam chrzęst własnych kości emotka

ja pamietam jak juz lealam na sali , na tym calym lozku do rodzenia podlaczona pod KTG. nie chcieli mnie odlaczy a ja mialam wrazenie ,ze musze do toalety. straszne uczucie. koniec w koncu to nie byla potrzeba ale skurcze emotka

ja też miałam wrażenie że muszę się załatwić na sali operacyjnej, ale to mi się tylko wydawało bo miałam bóle krzyżowe i wszystko skupiło się w jednym miejscu,
pamiętam do dziś jak pojawiały się pierwsze skurcze, pierwsze dziecko i co to właściwie ma być ? skąd będę wiedziała ? wróciliśmy z zakupów - 2 hippery zwiedzone, wizyta u teściowej - droga w remoncie nieźle rzucało .... w domu od godziny i nagle jakoś mnie brzuch pobolewa, to raz to drugi, idę pomyć może mi przejdzie... kurcze znów coś hmmm a może to te bóle ?!?!? wzięlam kartkę i długopis, pisałam co jaki czas są, najpierw co 7 potem co 6 potem co 5 potem przestało, potem znów co 6 co 5 i w końcu mąż mówi, co ty tam robisz i piszesz - kartkę chowałam za poduszkę emotka i mu odpowiadam .... liczby totolotka piszę emotka nie wiem kto był bardziej spanikowany on czy ja hehehehe no ale w szpitalu bóle znów ustały i przez 2 godziny nic, nawet do domu stwierdzili że może mnie puszczą, ale nie zdążyli po 2,5 h urodziłam dzięki fajnej położnej.

Co do załatwiania się to też się przed tym broniłam w szpitalu ale jednak mnie pognało, nie przyjemne to, miałam wrażenie że mi szwy na nowo puściły emotka
0 0

Gość: dianek

#4942290 Napisano: 07.01.2012 07:33:26
mnie też już coś skurcza co jakiś czas
ale brzuch miękki, lekarz mówi że wszystko ok

eh, ależ bym chciała tej cesarki uniknąć, wszystko się tak pięknie układa... tylko to głupie serducho emotka
0 0

agusia147

#4942295 Napisano: 07.01.2012 07:36:53
monika1985monik napisał(a):

fryteczka napisał(a):

ja zablokowalam sie jesli chodzi o posiedzeniaw toalecie..nie i juz - tak sie balam. siusiu ok emotka
nie sklamie ale chyba po tyg dopiero . dostalam czopek ale nie skorzystalam emotka
uslyszalam,ze ze szpitala mnie nie wypuszcza jak sie nie zalatwie emotka

Ja też się bałam dłuższego posiedzenia bo miałam wrażenie że szwy mi pękną ale jakoś dałam radę i nie pękłam

Pewnie byś nie pękła, moja matka mnie rodziła po tygodniu od wycinania wyrostka rozlanego siłami natury i jej nie rozerwało, a to dużo większy wysiłek... Podobno cały personel szpitala był przy jej porodzie, no i studenci;)
0 0

sonata

#4942303 Napisano: 07.01.2012 07:40:02
dianek napisał(a):

eh, ależ bym chciała tej cesarki uniknąć, wszystko się tak pięknie układa... tylko to głupie serducho emotka

Też bardzo bym chciała urodzić sn. W czerwcu była by próba podejścia do egzaminu jeździeckiego. A tak emotka Zdrowie maleństwa jednak najważniejsze emotka
0 0

agusia147

#4942305 Napisano: 07.01.2012 07:41:48
sonata napisał(a):

dianek napisał(a):

Też bardzo bym chciała urodzić sn. W czerwcu była by próba podejścia do egzaminu jeździeckiego. A tak emotka Zdrowie maleństwa jednak najważniejsze emotka

A ja bym chciała szybko i bezboleśnie emotka To moje marzenie emotka

No i żeby tych skurczy nie było kilka razy dziennie...
0 0

#4942334 Napisano: 07.01.2012 07:56:51
szukam porady może Wy dziewczyny już miałyście ten problem, niestety jestem młodą mamą heheh dopiero pierwsze dziecko i nie znam się jeszcze na wszystkim - oduczam małą robienia w pieluszkę, od 2 dni nieźle nam to idzie, no i teraz - co robiliście w nocy? zakładaliście na noc pampersa? czy próbowaliście bez pieluszki? czy warto kupić na noc pieluchomajtki? ale widzę że cena powalająca, 9-10 szt. kosztuje tyle co paczka pampersów
0 0

monika1985monik

#4942337 Napisano: 07.01.2012 07:57:27
plocia napisał(a):

szukam porady może Wy dziewczyny już miałyście ten problem, niestety jestem młodą mamą heheh dopiero pierwsze dziecko i nie znam się jeszcze na wszystkim - oduczam małą robienia w pieluszkę, od 2 dni nieźle nam to idzie, no i teraz - co robiliście w nocy? zakładaliście na noc pampersa? czy próbowaliście bez pieluszki? czy warto kupić na noc pieluchomajtki? ale widzę że cena powalająca, 9-10 szt. kosztuje tyle co paczka pampersów

Jaki wiek twojej dzidzi ???
0 0

#4942342 Napisano: 07.01.2012 07:59:18

plocia napisał(a):

w marcu skończy 3 latka
0 0

Gość: gocha28

#4942345 Napisano: 07.01.2012 08:00:05
Agusia a na kiedy masz termin czyzby na dniach?
0 0

agusia147

#4942348 Napisano: 07.01.2012 08:02:17
plocia napisał(a):

plocia napisał(a):

w marcu skończy 3 latka

To długo wali w pieluchę... Moje siostry były oduczane i w wieku około 1,5 roku już bez pieluszki...
0 0

monika1985monik

#4942349 Napisano: 07.01.2012 08:02:34
plocia napisał(a):

plocia napisał(a):

w marcu skończy 3 latka

Zależy jak jej idzie w dzień tz czy wie już i rozumie że potrzebę musi załatwiać na nocnik czy robi to z przypadku. Ja na początek zakładała bym jeszcze w nocy pieluchę ale obserwuj małą jak widzisz że w dzień sobie dobrze radzi a rano jak ściągasz pieluchę jest sucha to spróbuj ją kłaść bez pieluchy. Jest już na tyle dużo że powinno się szybko udać emotka Powodzenia
0 0

#4942365 Napisano: 07.01.2012 08:12:41

Zależy jak jej idzie w dzień tz czy wie już i rozumie że potrzebę musi załatwiać na nocnik czy robi to z przypadku. Ja na początek zakładała bym jeszcze w nocy pieluchę ale obserwuj małą jak widzisz że w dzień sobie dobrze radzi a rano jak ściągasz pieluchę jest sucha to spróbuj ją kłaść bez pieluchy. Jest już na tyle dużo że powinno się szybko udać emotka Powodzenia

chyba w końcu zaskoczyła o co chodzi (dzięki Dorocie - dzięki :*) bo woła nawet 5-8x dziennie że chce siusiu i faktycznie zawsze coś zrobi więc wiem że woła bo chce. Kiedyś ją próbowałam przekupić że jej coś dam jak usiądzie na nocnik - no i ciągle mnie w konia robiła chcąc coś dostać słodkiego ode mnie.
0 0

monika1985monik

#4942373 Napisano: 07.01.2012 08:21:35
plocia napisał(a):

chyba w końcu zaskoczyła o co chodzi (dzięki Dorocie - dzięki :*) bo woła nawet 5-8x dziennie że chce siusiu i faktycznie zawsze coś zrobi więc wiem że woła bo chce. Kiedyś ją próbowałam przekupić że jej coś dam jak usiądzie na nocnik - no i ciągle mnie w konia robiła chcąc coś dostać słodkiego ode mnie.

Skoro wie o co biega i ma już swój wiek to moim zdaniem powinnaś spróbować bez pieluchy w nocy także
0 0

Gość: emilka1705

#4942376 Napisano: 07.01.2012 08:22:46
agusia147 napisał(a):

plocia napisał(a):

plocia napisał(a):

w marcu skończy 3 latka

To długo wali w pieluchę... Moje siostry były oduczane i w wieku około 1,5 roku już bez pieluszki...

moja też miała 1.5 r jak przestała robić w pieluchy. Tyle że na noc jeszcze jej zakładałam przez kilka miesięcy. Jak już przez kilka tygodni pielucha była sucha przestałam zakładać. Na wszelki wypadek pod prześcieradło wkładałam ręcznik, ale się na szczęście nie przydal.
0 0

agusia147

#4942388 Napisano: 07.01.2012 08:37:53
emilka1705 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

plocia napisał(a):

plocia napisał(a):

w marcu skończy 3 latka

moja też miała 1.5 r jak przestała robić w pieluchy. Tyle że na noc jeszcze jej zakładałam przez kilka miesięcy. Jak już przez kilka tygodni pielucha była sucha przestałam zakładać. Na wszelki wypadek pod prześcieradło wkładałam ręcznik, ale się na szczęście nie przydal.

Albo można pod prześcieradło podkład taki jak do przewijania... Nie przemoknie w razie co.
0 0

Gość: grusia

#4942393 Napisano: 07.01.2012 08:39:39
fryteczka napisał(a):

Mnie na kazdej wizycie pytali czy bylam juz w ubikacji - widac to wazne,chyba swiadczy ze wsio ok jest.
0 0

agusia147

#4942397 Napisano: 07.01.2012 08:44:32
grusia napisał(a):

fryteczka napisał(a):

Mnie na kazdej wizycie pytali czy bylam juz w ubikacji - widac to wazne,chyba swiadczy ze wsio ok jest.

Dobrze wiedzieć emotka emotka
0 0

Gość: katrin22

#4942421 Napisano: 07.01.2012 09:08:59
agusia147 napisał(a):

grusia napisał(a):

fryteczka napisał(a):

Dobrze wiedzieć emotka emotka

Ja dostałam na drugi dzień czopek i syrop, to jak mnie pognało, ale ja na dole byłam Ok, tylko brzuch bolał. Odgłosy jakie dobiegały z Wc musiały być głośne heh, bo wcześniej miałam tylko kroplówki i kilka sucharków, gorzka herbata,ale wszytsko co ludzkie nie jest obce hehhe, najgorsze było dla mnie usiąść na muszlę, bo nie wiadomo kto na niej siedział, i papier spsikałam takim płynem dezynf.co był w wc i obłożyłam papierem i jakoś dałam radę,ale trochę głupio mi było, bo to było dość głośne oczyszczanie emotka
0 0

Gość: katrin22

#4942427 Napisano: 07.01.2012 09:11:13
A najgorsze było pytanie położnej (przy moich znajomych):
- Stolec był?
a ja cichym głosem:
- Tak.

Okropnei krępujące, bo przy znajomych.
A zresztą ta wielgachna podpaska była gorsza, zawijała się pod koszulą, i trzeba było ją nogami przytrzymywać....okropieństwo.
0 0