Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4944892 Napisano: 09.01.2012 02:48:44
grusia napisał(a):

Niestety nikt nie da nam 100% gwarancji na nic emotka
Katrin fajny ten Twoj blog - kule tyle razy bralam sie za stworzenei swojego ale jakos weny brak a przepisow i zdjeci od groma emotka

To zakładaj bloga emotka
Mnie zmobilizowała akcja sklepu aledobre.pl przysyłają produkty do testowania.
Ja teraz na diecie bez mlecznej, bez jajecznej to ostatnie 2 przepisy są bez tych produktów
0 0

Gość: dianek

#4945026 Napisano: 09.01.2012 03:29:26
Właśnie doszedł laktator i chusta.

Laktator z całym pudłem gratisów, próbek, poradników etc - miazga

A chusta rewelacja! Jeśli któraś by się nie mogła zdecydować na firmę to zdecydowanie polecam Polekont. Jakaś Pentelka itp. się nie umywają, rewelacyjna jakość materiału, faktycznie spokojnie do 9kg wystarczy, jak nie dłużej. emotka

I przy okazji informacja - jeśli ktoś planuje jakieś zakupy wielorazówek - dostałam właśnie informacje, że na dniach mają się pojawić nowe cenniki dostawców i ruszą wreszcie dostawy! (bo od 1,5 miesiąca nie było dostaw prawie w ogóle)
Prefoldy EcoPi mają się pojawić w ciągu 2 tygodni (chyba pół Polski na nie czeka od listopada emotka ;) )
0 0

monika1985monik

#4945052 Napisano: 09.01.2012 03:36:09
Właśnie miałam spytać o wielorazówki emotka któraś z Was już stosuje i może coś o nich powiedzieć ??
0 0

#4945097 Napisano: 09.01.2012 03:53:12
My jeszcze nie stosujemy (ciężko Bernardowi założyć pieluchę skoro mam go jeszcze w brzuchu emotka chociaż skarpetki by mu już prawie można - tak we nogi pcha do przodu emotka ) ale znam coraz więcej dziewczyn, które stosują, stosowały lub miały do czynienia.

Najlepsze że co mama to woli inny system pieluszek emotka Więc najlepiej na początku popróbować różnych rzeczy zanim się kupi większą ilość.

No i dowiedziałam się, że dobrze jest pieluchy prać nie w proszku, a w kulach do prania. Pierzemy w 40 stopniach, bez żadnych dodatków i mamy 100% pewności że nie ma w nich żadnych bakterii (jony z kul ścinają białka wszystkich bakterii, E. Coli nie ma się co obawiać)

Plusy ecokul:
- ekonomiczne (wychodzą duuuuużo taniej niż proszki)
- pranie jest mięciutkie
- wszystko pierzemy w max 40 stopniach
- odzież nie traci kolorów
- mamy pewność, że w praniu nie siedzą żadne bakterie
- nie mają ani pół alergenu

Minusy ecokul:
- nie wszystkie plamy się dopierają, mocniejsze trzeba wcześniej zaprać, najlepiej w mydłach odplamiających
- pranie nie ma zapachu proszku czy płynu do płukania bo się ich nie stosuje (choć dla niektórych to plus)

To tak rzucam jako ciekawostkę. Sami planujemy spróbować, ale to na wiosnę, po przeprowadzcce etc. (chyba że się okaże że Bernard uczulony na proszki to będziemy przyspieszać próby)
0 0

#4945105 Napisano: 09.01.2012 03:55:24
Ale wlazła tu żeby się zapytać o nakładki na piersi a nie pisać o pieluchach emotka strasznie rozkojarzona jestem dzisiaj

robię zakupy właśnie szpitalno-noworodkowe i się zastanawiam czy kupować silikonowe nakładki na piersi

używałyście na początku karmienia? czy nie bardzo?

0 0

Gość: emilka1705

#4945119 Napisano: 09.01.2012 04:00:58
dianek napisał(a):

Ale wlazła tu żeby się zapytać o nakładki na piersi a nie pisać o pieluchach emotka strasznie rozkojarzona jestem dzisiaj

robię zakupy właśnie szpitalno-noworodkowe i się zastanawiam czy kupować silikonowe nakładki na piersi

przy pierwszej próbowałam ale się nie sprawdziły i przy 2 nawet nie próbowałam:) jednak moja siora nie umie bez nich karmić. Każdemu pasuje co innego.
0 0

kalisto1986

#4945154 Napisano: 09.01.2012 04:13:40
dianek napisał(a):

ja raz próbowałam i nie pasowały mi/nie umiałam przez nie karmić.
Kup sobie dobrą maść na sutki, nie pamiętam nazwy jaką używałam, ale tutaj czesto o niej pisały później można ją używać na odparzenia emotka
0 0

#4945161 Napisano: 09.01.2012 04:16:11
maść mam

dobra, to chyba nakładki na razie odpuszczę
najwyżej mąż będzie biegał po aptekach później emotka
0 0

monika1985monik

#4945192 Napisano: 09.01.2012 04:26:32
dianek napisał(a):

Ja nie miałam ich zakupionych ale już po 1 nocy okazało się że synek nie umie sobie bez nich poradzić więc mąż kupił mi jak byłam w szpitalu i wtedy wreszcie mogłam bez problemu nakarmić małego i stosowałam je przez cały czas karmienia piersią. Ja bym nie kupowała bo może twój maluszek poradzi sobie bez nich a jak coś zawsze ktoś może ci je dokupić.

A w którym szpitalu zamierzasz rodzić ??
0 0

Gość: kotek11

#4945257 Napisano: 09.01.2012 04:55:12
dianek nie kupuj na zapas. zobaczysz jakie bedziesz miala brodawki i jak mlody sobie z nimi poradzi.. a jak ci maz jedna rzecz samodzielnie kupi to bedziecie potem wspominac emotka
0 0

#4945265 Napisano: 09.01.2012 04:58:38
w Rydygierze - tam pracuje mój lekarz i opieka przedporodowa i porodowa jest bardzo dobra

na noworodkach podobno trochę słabiej, ale to mnie nie przeraża - mąż będzie cały czas z nami, więc jakoś damy rady emotka

no i w Rydygierze oddział odremontowany, nowego sprzętu nakupili - a dobra aparatura jest dla mnie ważna, bo i z moim serce może być różnie i nie wiadomo jak tam Bernardowe serduszko będzie działało, na pewno w pierwszych dobach będzie miał dokładne badania

w razie czego oddział kardiologii jest kilka pięter wyżej

niestety muszę brać takie rzeczy pod uwagę emotka

0 0

fryteczka

#4945270 Napisano: 09.01.2012 05:01:00
ja mialam nakladki - dostalam gratis nowe do laktatora i nigdy ich nie uzywalam emotka
0 0

Gość: kotek11

#4945275 Napisano: 09.01.2012 05:01:57
dianek napisał(a):

czaem lepiej brać różne czarne scenariusze pod uwagę i być pozytywnie na koniec zaskoczonym....
0 0

#4945297 Napisano: 09.01.2012 05:10:49
kotek11 napisał(a):

dianek napisał(a):

czaem lepiej brać różne czarne scenariusze pod uwagę i być pozytywnie na koniec zaskoczonym....

no dokładnie
dlatego wybrałam szpital w którym pracuje mój lekarz (gdyby coś było nie tak, a nawet go nie będzie na dyżurze to mają do niego kontakt gdyby było potrzebne jakieś info z przebiegu ciąży) i szpital, który w razie czego ma dobre zaplecze i dla mnie i dla malca

i sumienie spokojne emotka

w dodatku oddział już trochę znam bo byliśmy tam 2 razy na USG - jutro idziemy trzeci raz to spróbuję złapać położne i dopytać o co nieco przy okazji - przyjemniej później będzie przyjechać do miejsca, które jakoś już się zna emotka

a jak wszystko będzie ok ze zdrówkiem to będzie w ogóle super emotka
0 0

#4945370 Napisano: 09.01.2012 05:52:51
monika1985monik napisał(a):

Właśnie miałam spytać o wielorazówki emotka któraś z Was już stosuje i może coś o nich powiedzieć ??

ja właśnie będę zamawiać emotka na początek ze 2 otulaczki i wkłady
0 0

#4945375 Napisano: 09.01.2012 05:55:43
dianek napisał(a):

Używałam na początku w szpitalu (żeby mały wyciagnał sutki) z Aventu, spadały mi, niedawno kupiłam tommy tippe, i też się odklejają, pozostaje goły cyc emotka
Aczkolwiek na początek polecam, chyba, że mały Bernio nauczy się na nagiego cyca
emotka
0 0

#4945378 Napisano: 09.01.2012 05:58:34
Kurcze ja tu z Wami piszę, a nogą kołyszę Kubuśka w wózku emotka emotka
0 0

monika1985monik

#4945393 Napisano: 09.01.2012 06:06:29
dianek dobrze wiedzieć że rodzisz w Krakowie jak będziesz po to daj znać czy zadowolona jesteś ( czego Ci życzę ) ze szpitala

katrin jak już będziesz mieć pieluchy w domu napisz koniecznie relacje jak się sprawdziły ciekawi mi opinia na ich temat osoby co je używała

0 0

grazia1981

#4945398 Napisano: 09.01.2012 06:10:30
Dianek-który to szpital? Sąsiadka rodziła w Ujastek i zachwalała sobie,że ok,
0 0

monika1985monik

#4945458 Napisano: 09.01.2012 06:40:59
grazia1981 napisał(a):

Dianek-który to szpital? Sąsiadka rodziła w Ujastek i zachwalała sobie,że ok,

Ja też rodziłam w Ujastku i jestem mega zadowolona emotka
0 0