Konkursowiczki w ciąży

grazia1981

#4945489 Napisano: 09.01.2012 06:56:38
monika1985monik napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

Dianek-który to szpital? Sąsiadka rodziła w Ujastek i zachwalała sobie,że ok,

Ja też rodziłam w Ujastku i jestem mega zadowolona emotka

Bo to jest chyba tylko ginekologiczny,nie?
0 0

Gość: grusia25

#4945517 Napisano: 09.01.2012 07:11:46
grazia1981 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

tak ginekologiczny, ja się właśnie zastanawiam czy Ujastek czy Żeromski - jedni chwalą Ujastek inni krytykują- moja siostra wszystkie dzieci rodziła w Żeromskim i jest mega zadowolona i na Żeromskiego mam polecaną położną - ale ostatecznej decyzji nie podjełam:)

A Rydgiera - kurcze Dianek podziwiam moja siostra pracuje w środowisku szpitalnym - i co mi powiedziała bronic sie przed porodem w Rydgiera a tym bardziej w Kopernika . W Galla tez ponoć masakra bo tylko jedna sala rodzinna a reszta to porody w boksach
emotka a tego to sobie wogle nie wyobrażam emotka
0 0

Gość: dianek

#4945548 Napisano: 09.01.2012 07:27:49
grazia1981 napisał(a):

Rydygier jest w Hucie, koło osiedla Jagiellońskiego (na os. złotej jesieni? mylą mi się te nazwy w hucie zawsze...)

o Ujastku również słyszałam dobre opinie, ale również trochę nieco gorszych - Ujastek ma tą wadę że bardzo dużo kobiet tam rodzi, bywają tłumy, czego ja koniecznie chce uniknąć (w rydygierze dostaje się po porodzie salę 1-os, czasem 2-os, ale i one są podzielone i bardzo komfortowe, natomiast w Ujastku niestety zdarzają się łóżka na korytarzu...), no i Ujastek to szpital typowo położniczy, a ja wolę mieć kardiologię normalną w razie czego pod ręką

nie zmienia to jednak faktu że Ujastek bardzo fajny

w ogóle w Krakowie tylko Siemieradzkiego i Kopernika raczej należy omijać, a reszta jest ok emotka
0 0

monika1985monik

#4945553 Napisano: 09.01.2012 07:31:09
dianek napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

Rydygier jest w Hucie, koło osiedla Jagiellońskiego (na os. złotej jesieni? mylą mi się te nazwy w hucie zawsze...)

o Ujastku również słyszałam dobre opinie, ale również trochę nieco gorszych - Ujastek ma tą wadę że bardzo dużo kobiet tam rodzi, bywają tłumy, czego ja koniecznie chce uniknąć (w rydygierze dostaje się po porodzie salę 1-os, czasem 2-os, ale i one są podzielone i bardzo komfortowe, natomiast w Ujastku niestety zdarzają się łóżka na korytarzu...), no i Ujastek to szpital typowo położniczy, a ja wolę mieć kardiologię normalną w razie czego pod ręką

nie zmienia to jednak faktu że Ujastek bardzo fajny

w ogóle w Krakowie tylko Siemieradzkiego i Kopernika raczej należy omijać, a reszta jest ok emotka

Ja jak rodziłam to średnio w nocy (wtedy najwięcej porodów) było ok 35 do 40 porodów i nikt nie leżał na korytarzu.
0 0

Gość: grusia25

#4945560 Napisano: 09.01.2012 07:33:27
grusia25 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

tak ginekologiczny, ja się właśnie zastanawiam czy Ujastek czy Żeromski - jedni chwalą Ujastek inni krytykują- moja siostra wszystkie dzieci rodziła w Żeromskim i jest mega zadowolona i na Żeromskiego mam polecaną położną - ale ostatecznej decyzji nie podjełam:)

A Rydgiera - kurcze Dianek podziwiam moja siostra pracuje w środowisku szpitalnym - i co mi powiedziała bronic sie przed porodem w Rydgiera a tym bardziej w Kopernika . W Galla tez ponoć masakra bo tylko jedna sala rodzinna a reszta to porody w boksach
emotka a tego to sobie wogle nie wyobrażam emotka

Pomieszałam chodziło o Siemieradzkiego nie Rydgiera! sorrki emotka
0 0

Gość: dianek

#4945577 Napisano: 09.01.2012 07:43:50
grusia25 no właśnie czytam czytam i nie wiem o co chodzi emotka w Rydygierze jest najlepsza położna w całym Krakowie - pani Jola (ta, która prowadzi tam szkołę rodzenia), ogólnie ekipa do rodzenia jest rewelacyjna, tam się przychodzi bez opłaconej położnej
natomiast na noworodkach słabiej - czasem trzeba się o coś wykłócić, albo przytakiwać lekarce, która akurat nie ma humoru...
ale opieka medyczna bardzo dobra

w Siemieradzkim podobno jest masakra, nie dość że oddział ruina to personel również...

w Koperniku są studenci, masa ludzi no i uczący się personel... szycie w Koperniku to podobno masakra emotka

jeśli chodzi o Żeromskiego - koleżanka niedawno rodziła, bardzo zadowolona zwłaszcza z opieki na noworodkach, po porodzie dostała od razu dziecko na 2h, dopiero później było mierzenie, ważenie etc., pomoc przy karmieniu też super
ale położną miała swoją, bo w Żeromskim bywa z nimi różnie
no i oddział też po remoncie, podobno bardzo fajnie jest

natomiast Ujastek - tak jak pisze Monika bywa dość zatłoczony
koleżanka rodziła wiosną, ludzi było tyle, że na sale porodową wchodziło się tylko na koniec ostatniej fazy, wcześniej korytarz i inne sale
ale poza tym opieka super, dają rady z większymi tłumami

natomiast w Rydygierze jak są 3 porody jednocześnie to już dużo - podejście zdecydowanie bardziej indywidualne
ja osobiście tego potrzebuje, choćby dla świętego spokoju (świadomość że ktoś będzie kontrolował moje serducho a ja się nim nie muszę przejmować)
0 0

dejzi

#4945579 Napisano: 09.01.2012 07:45:46
Mój Antoś wczoraj miał 4 tygodnie emotka dziś odebrałam wyniki i ma nie zaciekawe 8,9 hemoglobiny i 12,28 bilirubiny ;(( Czy ktoś miał przypadek, że myniki były takie wysokie bilirubiny, czy leczą jeszcze jakoś w domu czy do szpitala? Jutro mam dzwonić do lekarza a już dziś wytrzymać nie umiem.
0 0

Gość: katrin22

#4945651 Napisano: 09.01.2012 08:33:24
Mojemu Kubusiowi nikt nie pobierał krwi.
0 0

monika1985monik

#4945660 Napisano: 09.01.2012 08:42:05
Mój synek też nie miał pobieranej krwi do dzisiejszego dnia.
0 0

benasia

#4945683 Napisano: 09.01.2012 08:54:42
mój mały też nie miał wcześniej pobieranej krwi opócz po narodzeniu ale od środy byliśmy w szpitalu i dziś wróciliśmy - jakiś wirus zaatakował małego : nieżyt jelitowo-żoładkowy, i tam miał robioną morfologie.
generalnie wyszła ze za mało żelaza więc jutro do lekarza rodzinnego mamy iść.
Małemu na szczeście już lepiej a naprawdę to było straszne... emotka
0 0

agusia147

#4945684 Napisano: 09.01.2012 08:54:47
A ja napisałam plan porodu, z czego jestem bardzo dumna, bo zabierałam się do tego od miesiąca emotka Opisawszy wszelkie me chciejstwa teraz pozostaje poinstruować męża by nie zostały zignorowane emotka

Cholera boję się że już lada dzień odwiedzę porodówkę, skurcze w podbrzuszu z dnia na dzień coraz silniejsze i bardziej bolesne...
0 0

sonata

#4945694 Napisano: 09.01.2012 09:00:51
agusia147 napisał(a):

A ja napisałam plan porodu, z czego jestem bardzo dumna, bo zabierałam się do tego od miesiąca emotka Opisawszy wszelkie me chciejstwa teraz pozostaje poinstruować męża by nie zostały zignorowane emotka

Cholera boję się że już lada dzień odwiedzę porodówkę, skurcze w podbrzuszu z dnia na dzień coraz silniejsze i bardziej bolesne...

Agusia, oszczędzaj się i odpoczywaj. Za 2 tygodnie będziesz już chyba w terminie? emotka
0 0

agusia147

#4945714 Napisano: 09.01.2012 09:11:58
Aktualnie 36tc leci. Ciężko z odpoczynkiem bo jestem poza domem, a mianowicie u teściów, pojutrze wracamy do siebie, a to ponad 400km autem, czyli pół dnia podróży... Jeszcze w weekend uczelnia ;(
0 0

Gość: emilka1705

#4945718 Napisano: 09.01.2012 09:13:36
benasia napisał(a):

mój mały też nie miał wcześniej pobieranej krwi opócz po narodzeniu ale od środy byliśmy w szpitalu i dziś wróciliśmy - jakiś wirus zaatakował małego : nieżyt jelitowo-żoładkowy, i tam miał robioną morfologie.

biedaczek! Moje dziewczynki miały zapalenie oskrzeli i Liwka mało co i też wylądowałaby w szpitalu:(
0 0

#4945724 Napisano: 09.01.2012 09:17:50
benasia napisał(a):

Jejku emotka biedny Mikuś i biedna Ty. A może ten wirus ze szczepionki na rotawirusy?
0 0

benasia

#4945737 Napisano: 09.01.2012 09:26:19
no my szczepilismy na pneumokoki a wychodzi na to że miał to przed szczepieniem bo już wtedy krzyczał bardzo z bolu i kupki nie były ciekawe ale zewnetrznie był zdrowy tylko w środku coś nie tak było... emotka
i myśleliśmy że to od pępuszka który ma wystający, i w środę jechaliśmy do szpitala dzieciecego ze skierowaniem, bo we wtorek wieczorem bylismy w zwyklym to nic nie stwierdzili bo zewnetrznie chłopiec zdrowy.
no a w srode w dzieciecym nas zatrzymali na oddziale chirurgi dzieciecej i dzis wyszlismy.
0 0

#4945742 Napisano: 09.01.2012 09:29:07
agusia147 napisał(a):

aguś a Ty gdzie tak chcesz pędzić, daj dzidziolkowi jeszcze podrosnąć emotka Ty jakoś ma chyba jeszcze miesiąc do terminu..?

Z tym planem to i lekarza tak zrobią jak chcą emotka ale lepiej go mieć
0 0

#4945745 Napisano: 09.01.2012 09:31:09
benasia napisał(a):

no my szczepilismy na pneumokoki a wychodzi na to że miał to przed szczepieniem bo już wtedy krzyczał bardzo z bolu i kupki nie były ciekawe ale zewnetrznie był zdrowy tylko w środku coś nie tak było... emotka
i myśleliśmy że to od pępuszka który ma wystający, i w środę jechaliśmy do szpitala dzieciecego ze skierowaniem, bo we wtorek wieczorem bylismy w zwyklym to nic nie stwierdzili bo zewnetrznie chłopiec zdrowy.
no a w srode w dzieciecym nas zatrzymali na oddziale chirurgi dzieciecej i dzis wyszlismy.

Mój też raz miał kupkę zieloną ze śluzem, też wtedy skręcał się, ale odpukać nic mu nie było poważniejszego.
hmmm, a może to od szczepionki na pneumokoki?
bo to wszystko to te jelitówki...
0 0

#4945747 Napisano: 09.01.2012 09:32:20
benasia a jakim mlekiem karmili Mikusia w szpitalu?
0 0

benasia

#4945750 Napisano: 09.01.2012 09:34:09
jak się urodził dostawał Enfamil i teraz też pije. tam jest żelazo wiec troszke zielone kupki moga byc ale takie żółtawe a nie całkiem zielone i brzydkie.
0 0