Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo to jest chyba tylko ginekologiczny,nie?
Gość: grusia25
tak ginekologiczny, ja się właśnie zastanawiam czy Ujastek czy Żeromski - jedni chwalą Ujastek inni krytykują- moja siostra wszystkie dzieci rodziła w Żeromskim i jest mega zadowolona i na Żeromskiego mam polecaną położną - ale ostatecznej decyzji nie podjełam:)
A Rydgiera - kurcze Dianek podziwiam moja siostra pracuje w środowisku szpitalnym - i co mi powiedziała bronic sie przed porodem w Rydgiera a tym bardziej w Kopernika . W Galla tez ponoć masakra bo tylko jedna sala rodzinna a reszta to porody w boksach
Gość: dianek
Rydygier jest w Hucie, koło osiedla Jagiellońskiego (na os. złotej jesieni? mylą mi się te nazwy w hucie zawsze...)
o Ujastku również słyszałam dobre opinie, ale również trochę nieco gorszych - Ujastek ma tą wadę że bardzo dużo kobiet tam rodzi, bywają tłumy, czego ja koniecznie chce uniknąć (w rydygierze dostaje się po porodzie salę 1-os, czasem 2-os, ale i one są podzielone i bardzo komfortowe, natomiast w Ujastku niestety zdarzają się łóżka na korytarzu...), no i Ujastek to szpital typowo położniczy, a ja wolę mieć kardiologię normalną w razie czego pod ręką
nie zmienia to jednak faktu że Ujastek bardzo fajny
w ogóle w Krakowie tylko Siemieradzkiego i Kopernika raczej należy omijać, a reszta jest ok
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jak rodziłam to średnio w nocy (wtedy najwięcej porodów) było ok 35 do 40 porodów i nikt nie leżał na korytarzu.
Gość: grusia25
Pomieszałam chodziło o Siemieradzkiego nie Rydgiera! sorrki
Gość: dianek
natomiast na noworodkach słabiej - czasem trzeba się o coś wykłócić, albo przytakiwać lekarce, która akurat nie ma humoru...
ale opieka medyczna bardzo dobra
w Siemieradzkim podobno jest masakra, nie dość że oddział ruina to personel również...
w Koperniku są studenci, masa ludzi no i uczący się personel... szycie w Koperniku to podobno masakra
jeśli chodzi o Żeromskiego - koleżanka niedawno rodziła, bardzo zadowolona zwłaszcza z opieki na noworodkach, po porodzie dostała od razu dziecko na 2h, dopiero później było mierzenie, ważenie etc., pomoc przy karmieniu też super
ale położną miała swoją, bo w Żeromskim bywa z nimi różnie
no i oddział też po remoncie, podobno bardzo fajnie jest
natomiast Ujastek - tak jak pisze Monika bywa dość zatłoczony
koleżanka rodziła wiosną, ludzi było tyle, że na sale porodową wchodziło się tylko na koniec ostatniej fazy, wcześniej korytarz i inne sale
ale poza tym opieka super, dają rady z większymi tłumami
natomiast w Rydygierze jak są 3 porody jednocześnie to już dużo - podejście zdecydowanie bardziej indywidualne
ja osobiście tego potrzebuje, choćby dla świętego spokoju (świadomość że ktoś będzie kontrolował moje serducho a ja się nim nie muszę przejmować)
dejzi
Postów 1099
Data rejestracji 18.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
generalnie wyszła ze za mało żelaza więc jutro do lekarza rodzinnego mamy iść.
Małemu na szczeście już lepiej a naprawdę to było straszne...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Cholera boję się że już lada dzień odwiedzę porodówkę, skurcze w podbrzuszu z dnia na dzień coraz silniejsze i bardziej bolesne...
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia, oszczędzaj się i odpoczywaj. Za 2 tygodnie będziesz już chyba w terminie?
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: emilka1705
biedaczek! Moje dziewczynki miały zapalenie oskrzeli i Liwka mało co i też wylądowałaby w szpitalu:(
Jejku
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i myśleliśmy że to od pępuszka który ma wystający, i w środę jechaliśmy do szpitala dzieciecego ze skierowaniem, bo we wtorek wieczorem bylismy w zwyklym to nic nie stwierdzili bo zewnetrznie chłopiec zdrowy.
no a w srode w dzieciecym nas zatrzymali na oddziale chirurgi dzieciecej i dzis wyszlismy.
aguś a Ty gdzie tak chcesz pędzić, daj dzidziolkowi jeszcze podrosnąć
Z tym planem to i lekarza tak zrobią jak chcą
Mój też raz miał kupkę zieloną ze śluzem, też wtedy skręcał się, ale odpukać nic mu nie było poważniejszego.
hmmm, a może to od szczepionki na pneumokoki?
bo to wszystko to te jelitówki...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane