Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
happy są bardzo fajne mieliśmy 1, gdy mały się urodził i w ogóle rozmiar dosyć długo starczał.
co do premium care pampersa to nam w ogóle nie odpowiadał -wolałam już te zielone pampersy new born - o wiele lepsze wg mnie, a ta siateczka z premium care była do niczego -raz przykleiła się do skóry Mikołaja (noworodka) i musialam jakby ją odrywać, bynajmniej szybko trzeba było zmieniać by się nie powtórzyło to.
nam najbardziej teraz pasują Huggiesy i nie mam odczucia twardości czy coś. Fakt pampersy zielone też fajne ale cena o wiele wyższa a chłonnośc bardzo podobna.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
generalnie używamy już tylko rozmiar 4 huggies premium (te economy są do niczego).
a tak w ogóle Mikołaj miał dziś swoje 4-miesięczne urodzinki - i dostał od mamusi i tatusia fotelik samochodowu i kilka innym drobiazgów
Gość: katrin22
nasz dostał KATAREK
Nam te Premium Care nie przyklejały się do pupki, ale każda pupka inna
Też wolę te zielone, ale nie było w promocji.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly tak myślę, że za rok będę próbować w normalnych prać i podwójnie płukać, jak coś wyskoczy to wrócimy znów do dziecięcych.
Kuszą mnie orzechy piorące, ale nie wiem czy są skuteczne.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja po 3-4 miesiącach prałam już w vizir sensitive i było ok, płyny do płukania lenor sensitive używałam prawie zaraz, a dodam, że syn ma problemy skórne i wszystko było ok.
MI po tych dzidziusiach, jelpach itp wydawało się, że ciuszki są wypłukane, a nie wyprane
Gość: dianek
katrin, ja od jakiegoś czasu piorę w orzechach lub w ecokulach, zrezygnowałam już całkiem z proszków i płynów normalnych
jeśli chodzi o orzechy - mają specyficzny zapach,na sucho są nie do zniesienia, na mokro.. no właśnie - kwestia gustu, dla niektórych pachną okropnie, a ja uwielbiam ich lekko miodowy zapach, mąż podobnie
jeśli chodzi o pranie - piorę w nich głównie ręcznie, bo trochę upierdliwe jest, że z pralki trzeba je wyciągać zaraz przed trybem płukania, a moja pralka nie za bardzo mi to umożliwia
od orzechów szarzeją białe rzeczy, więc nadają się do prania raczej kolorowych, jeśli chodzi o skuteczność - piorą ok, ale większe plamy trzeba wcześniej potraktować jakimś specyfikiem (np. fugę ze spodni męża, czy ketchup z jasnej koszulki traktowałam sodą i kwaskiem cytrynowym i później w orzechach zeszło)
wg mnie lepsze są jednak ecokule - wydajniejsze, lepiej biorą, są antybakteryjne i mniej kłopotliwe
ja konkretnie mam te: http://ecoshop.co...kule-wklady-wymienne
używam zazwyczaj 1 lub 2 kul na raz, trzy do pralki wrzuciłam tylko raz - jak prałam męża ciuchy, w których remont robił i były baaardzo brudne
jeśli chodzi o pranie - wrzucam kule do pralki razem z ciuchami, piorę normalnie w 40 stopniach, niczym się nie przejmuję i wszystko mam czyste
pralce skracam płukanie do jednego krótkiego, bo więcej nie trzeba, a wodą z pralki podlewam sobie kwiatki (bo tam nie ma żadnych detergentów, a w Krakowie woda droga bardzo
bardzo mi się podoba to, że nie muszę dodawać żadnych płynów do płukania - rzeczy z pralki wychodzą mięciutkie i nie elektryzują się, a jak chcę żeby mi ładnie pachniały, to do tego zbiorniczka w pralce na płyn do płukania dodaję kroplę olejku eterycznego pomarańczowego czy jakiego mi się chce i wszystko mi pięknie pachnie
jeśli chodzi o skuteczność - ogólnie wszystko się dopiera o ile da się odpowiednią ilość kul (lekkie odświeżenie - 1 kula, normalne pranie bielizny czy brudnych koszulek etc. - 2 kule, baaaardzo brudne rzeczy - 3 kule), plamy traktuję odplamiaczem, który miałam dołączony do kul lub mydłem cytrusowym odplamiającym i wszystko mi schodzi, z dziecięcych nawet stare plamy po marchewce zeszły (z ciuszków po bratanku)
odzież nie szarzeje, jest wyprana, mięciutka... w koszt prania wychodzi śmiesznie niski (zerknij sobie na opakowanie proszku czy płynu w którym pierzesz, na ile prań starcza i porównaj sobie z ceną ecokul i tym na ile one starczają...)
katrin - kule mają jeszcze tą zaletę, że są antybakteryjne, czyli wszystkie pieluchy wrzucasz do pralki z kulami nawet na 30 stopni, bez żadnych dodatków i o bakterie się nie martwisz, a pielucha wychodzi z pralki dużo bardziej miękka niż po praniu w proszku normalnie (zachowując przy tym swoją chłonność)
Gość: grusia
Premium Care dla nas rewelka, zielone Pampersy tez fajne, teraz mamy S&P ( w realu 2 op za 49,99 , zielone pampki 186 szt/162szt ( rozm 3/4 za 99 zl )i musze przyznac ze tez sa niezle - mloda jako ze spi w nocy od ok 19 do 5-6 zazwyczaj to jeszcze mokra mi nie wstala a nasikane sporo bo pieluszka az zolta
A mloda dalej slini sie na potege, normalne potoki slin. Kupilismy jej Minicolera i az zjesc go chce
My przeżyliśmy jakoś noc, mały się trochę męczył, nie ma apetytu, ale się śmieje to znak, że nic poważnego się nie dzieje.
no, no, ja też czekałam aż mi się proszki zaczną kończyć
szczególnie że raz uprałam w kulach i proszków mi się zupełnie odechciało...
Mnie też już mdli od tych proszkowych zapachów, ja ejstem uczulona na zapachy w takim sensie, że mdli mnie od intensywnego zapachu, co ciekawe przed ciążą uwiebiałam perfumy, mam ich mnóstwo, za to teraz na samą myśl o tych zapachach bierze mnie na wym...
A Ty jak się czujesz?? mały daje w kość? (pewnie dosłownie heh)
teraz niby ok, tylko serducho coś się szybko męczy..
byle do środy, w środę wizyta to pomarudzę lekarzowi - zawsze mi się po tym lepiej robi
a maluch grzeczny, bardzo mało się rusza... za to jak się zaczyna wiercić to mi miednicę rozrywa normalnie
no ale już niedługo
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a co do huggies premium to u nas odpukac nigdy pupka nawet nie zaczerwieniona, a mały w nocy śpi nawet 6-8 godz bez przerwy i nasikane jest
Gość: grusia25
proszki ,płyny - to widziałam ,ze ktoś na allegro sprzedaje:
http://allegro.pl...mie-i2159100283.html
kosmetyki : olejki ,żele do mycia, kremik do pupci,kremik do twarzy to z tej serii:
http://allegro.pl...iec-i2169699958.html
ogólnie ,taniej wychodzą te produkty jak sa bezpośrednio przywożone z Niemiec przez rodzinkę -no ale wiadomo, nie każdy ma taka możliwość.
Napisałam tutaj o tym nie dlatego ,żeby robić komuś reklamę tylko naprawdę produkty godne polecenia ,pieluszki ubranka nie szarzeją a kosmetyki sprawdzają się rewelacyjnie przynajmniej na maluszku mojej kuzynki i dzieciaczkach jej znajomych bo teraz wszystkie się u niej zaopatrują (grzecznościowo) Oczywiście te linki co podałam to jak sprzedającego nie znam
joan
Postów 18712
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
później firma ogłasza bankructwo...
czy wie ktoś może jak wygląda ubezpieczenie zdrowotne na bezrobociu? myślę o sobie i o dziecku konkretnie...
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja stosowałam u synka jak skończył roczek... Jednak wiele lekarzy go nie poleca i jakbym wiedziała to co teraz wiem to w życiu bym go nie dała maleństwu...
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin ja jestem zarejestrowana jako bezrobotna, ale dzieci ubezpiecza mąż. Nie wiem czy Ci to pomoże...