Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5041686 Napisano: 26.02.2012 09:10:58
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ja na razie zostaję przy pieluszkach Huggies. Zastanawiam się czy na noc nie kupić tych Pampków Sleep&Play. Czy one robią wrażenie suchości dłużej?

Ja jak coś to wolę Pampersy, bo Hugissy jakieś takie twarde mi się wydają. W Pampersach siuśki są rozłożone równo, a w Hugissach są jakby w jednym miejscu, takie zbite, to moje odczucia.
Dla noworodka polecam Pampers Premium Care, mają siateczkę, dzięki temu kupka nie przylega do pupci, a takie maleństwa kupkują co zmiana pieluszki, bynajmniej tak u nas było.
My używamy teraz tych sleep and play, ale one są zapachowe emotka i gdyby nie to, że w Netto kupiliśmy 2 paki za 70zł, które starczają na miesiąc to kupiłabym te zwykłe Pampersy.

Coś niecoś obiło mi się o uszy, że pieluszki jednorazowe Happy Bella są najbardziej naturalne, czy dobrze słyszałam?????

happy są bardzo fajne mieliśmy 1, gdy mały się urodził i w ogóle rozmiar dosyć długo starczał.
co do premium care pampersa to nam w ogóle nie odpowiadał -wolałam już te zielone pampersy new born - o wiele lepsze wg mnie, a ta siateczka z premium care była do niczego -raz przykleiła się do skóry Mikołaja (noworodka) i musialam jakby ją odrywać, bynajmniej szybko trzeba było zmieniać by się nie powtórzyło to.
nam najbardziej teraz pasują Huggiesy i nie mam odczucia twardości czy coś. Fakt pampersy zielone też fajne ale cena o wiele wyższa a chłonnośc bardzo podobna.
0 0

benasia

#5041688 Napisano: 26.02.2012 09:13:59
a co sleep &play to są wg mnie gorsze niż zielone, no i faktycznie ten zapach jakiś taki odstręczający jakby nie wiem co mu zakładala...
generalnie używamy już tylko rozmiar 4 huggies premium (te economy są do niczego).

a tak w ogóle Mikołaj miał dziś swoje 4-miesięczne urodzinki - i dostał od mamusi i tatusia fotelik samochodowu i kilka innym drobiazgów emotka
0 0

Gość: katrin22

#5041694 Napisano: 26.02.2012 09:18:18
benasia napisał(a):

a co sleep &play to są wg mnie gorsze niż zielone, no i faktycznie ten zapach jakiś taki odstręczający jakby nie wiem co mu zakładala...
generalnie używamy już tylko rozmiar 4 huggies premium (te economy są do niczego).

a tak w ogóle Mikołaj miał dziś swoje 4-miesięczne urodzinki - i dostał od mamusi i tatusia fotelik samochodowu i kilka innym drobiazgów emotka

nasz dostał KATAREK emotka eh, mam nadzieję, że minie niedługo.

Nam te Premium Care nie przyklejały się do pupki, ale każda pupka inna emotka
Też wolę te zielone, ale nie było w promocji.
0 0

dolly

#5041699 Napisano: 26.02.2012 09:22:39
Dziewczyny do kiedy zamierzacie prać w tych proszkach dzidziusiowych?
0 0

#5041727 Napisano: 26.02.2012 09:42:00
dolly napisał(a):

dolly tak myślę, że za rok będę próbować w normalnych prać i podwójnie płukać, jak coś wyskoczy to wrócimy znów do dziecięcych.

Kuszą mnie orzechy piorące, ale nie wiem czy są skuteczne.
0 0

kalisto1986

#5041805 Napisano: 27.02.2012 12:19:12
dolly napisał(a):

ja po 3-4 miesiącach prałam już w vizir sensitive i było ok, płyny do płukania lenor sensitive używałam prawie zaraz, a dodam, że syn ma problemy skórne i wszystko było ok.
MI po tych dzidziusiach, jelpach itp wydawało się, że ciuszki są wypłukane, a nie wyprane emotka
0 0

Gość: dianek

#5041824 Napisano: 27.02.2012 06:04:41
katrin22 napisał(a):

dolly napisał(a):

dolly tak myślę, że za rok będę próbować w normalnych prać i podwójnie płukać, jak coś wyskoczy to wrócimy znów do dziecięcych.

Kuszą mnie orzechy piorące, ale nie wiem czy są skuteczne.

katrin, ja od jakiegoś czasu piorę w orzechach lub w ecokulach, zrezygnowałam już całkiem z proszków i płynów normalnych

jeśli chodzi o orzechy - mają specyficzny zapach,na sucho są nie do zniesienia, na mokro.. no właśnie - kwestia gustu, dla niektórych pachną okropnie, a ja uwielbiam ich lekko miodowy zapach, mąż podobnie
jeśli chodzi o pranie - piorę w nich głównie ręcznie, bo trochę upierdliwe jest, że z pralki trzeba je wyciągać zaraz przed trybem płukania, a moja pralka nie za bardzo mi to umożliwia

od orzechów szarzeją białe rzeczy, więc nadają się do prania raczej kolorowych, jeśli chodzi o skuteczność - piorą ok, ale większe plamy trzeba wcześniej potraktować jakimś specyfikiem (np. fugę ze spodni męża, czy ketchup z jasnej koszulki traktowałam sodą i kwaskiem cytrynowym i później w orzechach zeszło)

wg mnie lepsze są jednak ecokule - wydajniejsze, lepiej biorą, są antybakteryjne i mniej kłopotliwe

ja konkretnie mam te: http://ecoshop.co...kule-wklady-wymienne
używam zazwyczaj 1 lub 2 kul na raz, trzy do pralki wrzuciłam tylko raz - jak prałam męża ciuchy, w których remont robił i były baaardzo brudne
jeśli chodzi o pranie - wrzucam kule do pralki razem z ciuchami, piorę normalnie w 40 stopniach, niczym się nie przejmuję i wszystko mam czyste
pralce skracam płukanie do jednego krótkiego, bo więcej nie trzeba, a wodą z pralki podlewam sobie kwiatki (bo tam nie ma żadnych detergentów, a w Krakowie woda droga bardzo emotka )
bardzo mi się podoba to, że nie muszę dodawać żadnych płynów do płukania - rzeczy z pralki wychodzą mięciutkie i nie elektryzują się, a jak chcę żeby mi ładnie pachniały, to do tego zbiorniczka w pralce na płyn do płukania dodaję kroplę olejku eterycznego pomarańczowego czy jakiego mi się chce i wszystko mi pięknie pachnie emotka

jeśli chodzi o skuteczność - ogólnie wszystko się dopiera o ile da się odpowiednią ilość kul (lekkie odświeżenie - 1 kula, normalne pranie bielizny czy brudnych koszulek etc. - 2 kule, baaaardzo brudne rzeczy - 3 kule), plamy traktuję odplamiaczem, który miałam dołączony do kul lub mydłem cytrusowym odplamiającym i wszystko mi schodzi, z dziecięcych nawet stare plamy po marchewce zeszły (z ciuszków po bratanku)
odzież nie szarzeje, jest wyprana, mięciutka... w koszt prania wychodzi śmiesznie niski (zerknij sobie na opakowanie proszku czy płynu w którym pierzesz, na ile prań starcza i porównaj sobie z ceną ecokul i tym na ile one starczają...)

katrin - kule mają jeszcze tą zaletę, że są antybakteryjne, czyli wszystkie pieluchy wrzucasz do pralki z kulami nawet na 30 stopni, bez żadnych dodatków i o bakterie się nie martwisz, a pielucha wychodzi z pralki dużo bardziej miękka niż po praniu w proszku normalnie (zachowując przy tym swoją chłonność)

0 0

Gość: grusia

#5041831 Napisano: 27.02.2012 06:26:36
katrin22 napisał(a):

siateczkę, dzięki temu kupka nie przylega do pupci, a takie maleństwa kupkują co zmiana pieluszki, bynajmniej tak u nas było.
My używamy teraz tych sleep and play, ale one są zapachowe emotka i gdyby nie to, że w Netto kupiliśmy 2 paki za 70zł, które starczają na miesiąc to kupiłabym te zwykłe Pampersy.

Premium Care dla nas rewelka, zielone Pampersy tez fajne, teraz mamy S&P ( w realu 2 op za 49,99 , zielone pampki 186 szt/162szt ( rozm 3/4 za 99 zl )i musze przyznac ze tez sa niezle - mloda jako ze spi w nocy od ok 19 do 5-6 zazwyczaj to jeszcze mokra mi nie wstala a nasikane sporo bo pieluszka az zolta emotka a pupcia nie odparzona ani nic ale na noc smarujemy kremem. Co do tego zapachu - nam sie trafily jakies wywietrzone bo zapachu prawie wcale ale pamietam przy synku ze byl dosc intensywny.Jakby ktoras chciala wyprobowas te S&P to moge podeslac pare pieluszek w rozm 3 bo takiego uzywamy,my z checia wyprobowalibysmy Higgisy jakby co emotka , do rozm 4 tez juz wchodzimy ale skoro 3 sa jeszcze dobre to korzystamy bo wiecej ich w opakowaniu emotka .

A mloda dalej slini sie na potege, normalne potoki slin. Kupilismy jej Minicolera i az zjesc go chce emotka
0 0

#5041949 Napisano: 27.02.2012 08:48:50
dianek kusisz tymi ecokulami, ale u nas na razie brak funduszy, a proszków mam na 2 miesiące, muszę poczekać aż się skończą i zakupię owe kulki, bo faktycznie wychodzą tanio i za pewne zdrowo.

My przeżyliśmy jakoś noc, mały się trochę męczył, nie ma apetytu, ale się śmieje to znak, że nic poważnego się nie dzieje.
0 0

#5041955 Napisano: 27.02.2012 08:56:06
katrin22 napisał(a):

dianek kusisz tymi ecokulami, ale u nas na razie brak funduszy, a proszków mam na 2 miesiące, muszę poczekać aż się skończą i zakupię owe kulki, bo faktycznie wychodzą tanio i za pewne zdrowo.

My przeżyliśmy jakoś noc, mały się trochę męczył, nie ma apetytu, ale się śmieje to znak, że nic poważnego się nie dzieje.

no, no, ja też czekałam aż mi się proszki zaczną kończyć emotka bo bez sensu kupować jak się ma zapasy emotka

szczególnie że raz uprałam w kulach i proszków mi się zupełnie odechciało... emotka
0 0

#5041963 Napisano: 27.02.2012 09:01:07
dianek napisał(a):

katrin22 napisał(a):

no, no, ja też czekałam aż mi się proszki zaczną kończyć emotka bo bez sensu kupować jak się ma zapasy emotka

szczególnie że raz uprałam w kulach i proszków mi się zupełnie odechciało... emotka

Mnie też już mdli od tych proszkowych zapachów, ja ejstem uczulona na zapachy w takim sensie, że mdli mnie od intensywnego zapachu, co ciekawe przed ciążą uwiebiałam perfumy, mam ich mnóstwo, za to teraz na samą myśl o tych zapachach bierze mnie na wym...
A Ty jak się czujesz?? mały daje w kość? (pewnie dosłownie heh)
0 0

#5041972 Napisano: 27.02.2012 09:06:09
a dziwnie się czuję emotka wieczorem znów stan podgorączkowy nie wiem od czego, stopy jak balony... rano nie dość że obudził mnie silny skurcz to jeszcze jakieś jelito mnie rozbolało... ale przeszło po chwili masowania emotka

teraz niby ok, tylko serducho coś się szybko męczy..

byle do środy, w środę wizyta to pomarudzę lekarzowi - zawsze mi się po tym lepiej robi emotka

a maluch grzeczny, bardzo mało się rusza... za to jak się zaczyna wiercić to mi miednicę rozrywa normalnie emotka też mu nie najlepiej, biedaczkowi emotka

no ale już niedługo emotka i out emotka
0 0

benasia

#5041973 Napisano: 27.02.2012 09:06:15
my pierzemy w dzidziusiu i jestem bardzo zadowolona. chcę prać min. do pół roku a moze i dłużej bo w sumie drogi nie jest, ładnie pachnie, fajnie sie wypłukuje i jest dobry.

a co do huggies premium to u nas odpukac nigdy pupka nawet nie zaczerwieniona, a mały w nocy śpi nawet 6-8 godz bez przerwy i nasikane jest emotka
0 0

Gość: grusia25

#5042040 Napisano: 27.02.2012 09:43:23
Widzę kobitki,że o proszkach rozmawiacie ,ja tez właśnie miałam dylemat ,ale kuzynka która ma małe dziecko zaopatrzyła mnie zarówno w proszek ,płyn do prania jak i płyn do płukania(od pierwszego dnia narodzin) oraz kosmetyki niemieckie i po wypraniu wszystkiego faktycznie super to wszystko mięciutkie bez zapachu , kosmetyki ponoć tez nie uczulają a kremik do pupy rewelacja przynajmniej na pubie jej maluszka (ma już prawie 9 miesięcy i od początku ani razu nie miał odparzeń)

proszki ,płyny - to widziałam ,ze ktoś na allegro sprzedaje:

http://allegro.pl...mie-i2159100283.html

kosmetyki : olejki ,żele do mycia, kremik do pupci,kremik do twarzy to z tej serii:

http://allegro.pl...iec-i2169699958.html

ogólnie ,taniej wychodzą te produkty jak sa bezpośrednio przywożone z Niemiec przez rodzinkę -no ale wiadomo, nie każdy ma taka możliwość.
Napisałam tutaj o tym nie dlatego ,żeby robić komuś reklamę tylko naprawdę produkty godne polecenia ,pieluszki ubranka nie szarzeją a kosmetyki sprawdzają się rewelacyjnie przynajmniej na maluszku mojej kuzynki i dzieciaczkach jej znajomych bo teraz wszystkie się u niej zaopatrują (grzecznościowo) Oczywiście te linki co podałam to jak sprzedającego nie znam emotka
0 0

joan

#5042598 Napisano: 27.02.2012 01:20:53
kamil2s napisał(a):

http://www.facebook.com/philips.polska
Wkładki laktacyjne Philips AVENT to pełna ochrona w dzień i w nocy. Przekonaj się sama! Wypełnij ankietę i zostań jedną z 200 kobiet, którym całkowicie za darmo wyślemy do przetestowania zestaw wkładek laktacyjnych.

0 0

#5042842 Napisano: 27.02.2012 02:58:47
tja... mąż ma pracę do połowy marca
później firma ogłasza bankructwo...

czy wie ktoś może jak wygląda ubezpieczenie zdrowotne na bezrobociu? myślę o sobie i o dziecku konkretnie...
0 0

dolly

#5042910 Napisano: 27.02.2012 03:22:48
Dziewczyny, czy któras z Was stosowała pulneo u dzieciaczków? TO jakis syropek na kaszel...
0 0

dolly

#5042993 Napisano: 27.02.2012 03:58:28
aa i dziekuję za odpowiedz, dotyczace proszku do prania emotka
0 0

beniaminowa

#5043044 Napisano: 27.02.2012 04:20:13
dolly napisał(a):

Dziewczyny, czy któras z Was stosowała pulneo u dzieciaczków? TO jakis syropek na kaszel...

Ja stosowałam u synka jak skończył roczek... Jednak wiele lekarzy go nie poleca i jakbym wiedziała to co teraz wiem to w życiu bym go nie dała maleństwu...
0 0

beniaminowa

#5043045 Napisano: 27.02.2012 04:21:09
dianek napisał(a):

tja... mąż ma pracę do połowy marca
później firma ogłasza bankructwo...

czy wie ktoś może jak wygląda ubezpieczenie zdrowotne na bezrobociu? myślę o sobie i o dziecku konkretnie...

katrin ja jestem zarejestrowana jako bezrobotna, ale dzieci ubezpiecza mąż. Nie wiem czy Ci to pomoże...
0 0