Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Też psikałam Octeniseptem i po 10 dniach odpadł, pediatra ze szpitala kazał mi go ciągle ruszać przy psikaniu i kiedyś już wydawało mi się, że odpadnie i wtedy zobaczyłam, że jeszcze się trzyma i aż mi się słabo zrobiło, szybko popsikałam i założyłam pieluszkę, a na drugi dzień już odpadł.
agusia pępowina ulega zgniciu i to, że śmierdzi to normalka, nasz też lekko był zaropiały, a ma czerwone miejsce wokół pępka?
Wietrz go, tzn. zakładaj tak pieluchę, by nie przykrywała pępka i dawaj luźne body.
A jest u Ciebie dalej teściowa? może jej pokaż co ona na to.
Mam nadzieję, że go nie zauważę za szybko
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wszystkie kaftaniki i śpiochy nówki sztuki śliczne piękne. A gencjana farbuje czy jak? Może za kiepsko mu to myję tym wacikiem? Ale cholerka boję się że mu zrobię krzywdę, a przy każdym myciu czegokolwiek mały drze się jakby go ze skóry obdzierali, poza momentami gdy pluska się w wanience.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: marielu
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo nie powinno się moczyć.
My przemywaliśmy spirytusem z czymś tam, lekarz w szpitalu dał recepte i odpadł po 2 dniach od wyjścia ze szpitala
ja moczyłam każdego z trolli , ale potem zawsze dobrze osuszałam :
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Położne ze szpitala same moczyły i mówiły, że to nie ma wpływu, wręcz odwrotnie, że woda z mydłem działa gojąco. Osuszam dokładnie i starannie, a mimo to no śmierdzi...
Katrin odginając mam wrażenie, że zaraz odpadnie bo ledwie wisi, ale nie chcę ingerować w odpadanie. Czy może iść z tym do lekarza?
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie powinno się moczyć w wodzie
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mi każdy mówił, że nie można - tzn jak się zamoczy na chwilke nic się nie stanie, ale maczany zacznie gnić i może się paprać. Pamiętam, że mama pomagała mi małego kąpać na początku, to bardzo pilnowała, żeby go nie moczyć
ja moje prałam w całości , osuszałam dokładnie; tak samo jak kąpie dzieci gdy są chore bo uważam że nie ma nic gorszego jak umęczone gorączką, chorobą dziecko dodatkowo oblepione potem
co podobno też jest herezją....
Gość: xagadee
chore się wkłada do pieca na 2 Zdrowaśki
Gość: mooniq82
akurat w poniedziałek położna mówiła o pępku... można go zamoczyć ale na chwilę ale potem dokładnie osuszyć ręcznikiem i z tego co mówiła to spirytusu już się nie używa
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Haha w 200 stopniach jeszcze
Też piorę i osuszam
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie ma, jest zaschnięta ropa? I w środku też jakby ropa, co śmierdzi...
Gość: grusia
Gość: grusia
klaudia011
Postów 1057
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie pamietam jakie proporcje były.
były też LEKO do kupienia w aptece, ale u mnie się nie sprawdziły- strasznie sztywne były.
u nas również położna mówiła żeby nie moczyć pępka.
Agusia może osusz pępuś, przemyj dokładnie spirytusem czy co tam masz...nie przykrywaj na chwilę niczym...
sama nie wiem co poradzić...
Mi pediatra powiedział, że pępowina gnije i może mieć nieciekawy zapach, a oznaką, że coś jest nie tak jest taki pierścień czerwony wokół pępka.
Kubuś też miał trochę zaślimaczony i śmierdzący pępek, ale psikałam Octeniseptem, a on jest właśnie na ropniejące rany.