WC - rozmowy o wszystkim

donia7

#7216941 Napisano: 28.10.2024 12:08:09
notta napisał(a):

Szanowni Klienci,
wysyłamy tę wiadomość, ponieważ z przykrością musimy poinformować o naruszeniu ochrony danych dotyczącym serwisu Super-Pharm, służącego do sprzedaży internetowej produktów drogeryjnych i aptecznych. Przyczyną naruszenia był atak hakerski wykorzystujący lukę w zewnętrznym systemie Adobe Commerce (Magento - oprogramowanie sklepu internetowego), obsługiwanym przez zewnętrznego dostawcę.
Przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z incydentem i zapewniamy, że traktujemy tę sprawę z najwyższą powagą. Kwestia bezpieczeństwa jest dla nas priorytetem, dlatego natychmiast podjęliśmy działania mające na celu zablokowanie nieautoryzowanego dostępu do systemu i wyeliminowanie źródła problemu.

Jeśli ktoś kupował online to polecam zmienić hasła.. i uważać na dziwne wiadomości.

Ochnik podobną wiadomość wysłał ostatnio emotka
1 notta 0

sks900

#7216948 Napisano: 28.10.2024 12:18:34
donia7 napisał(a):

notta napisał(a):

Szanowni Klienci,
wysyłamy tę wiadomość, ponieważ z przykrością musimy poinformować o naruszeniu ochrony danych dotyczącym serwisu Super-Pharm, służącego do sprzedaży internetowej produktów drogeryjnych i aptecznych. Przyczyną naruszenia był atak hakerski wykorzystujący lukę w zewnętrznym systemie Adobe Commerce (Magento - oprogramowanie sklepu internetowego), obsługiwanym przez zewnętrznego dostawcę.
Przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z incydentem i zapewniamy, że traktujemy tę sprawę z najwyższą powagą. Kwestia bezpieczeństwa jest dla nas priorytetem, dlatego natychmiast podjęliśmy działania mające na celu zablokowanie nieautoryzowanego dostępu do systemu i wyeliminowanie źródła problemu.

Jeśli ktoś kupował online to polecam zmienić hasła.. i uważać na dziwne wiadomości.

Ochnik podobną wiadomość wysłał ostatnio emotka

Baza danych już pewnie sprzedana. Teraz będą do klientów tych sklepów dzwonić złodzieje i przedstawiać się np. jako pracownik banku lub policja. Tak było jak kilka lat temu jak sklep morele stracił bazę klientów.
1 notta 0

kwadracik

#7217748 Napisano: 31.10.2024 07:56:57
Skończyła się akcja zbierania talenciaków w Lidlu.Gdyby komuś zostały to chętnie przekaże szkole syna emotka
0 0

atyde25

#7217759 Napisano: 31.10.2024 08:34:45
Znowu czuję się wspaniale.6 wielkich paczek czeka na gości. Z Chin takie zamówiłam takie specjalne torebki na Halloween. Czuję się prawie tak a podekscytowana jak ruskie dawali za komuny paczki ze słodyczami. Pamiętacie te plastikowe zegary na święta. Mieli najlepsze czekoladowe cukierki jakie w życiu jadłam. Dobra zapomniałam jak stara jestem i to pamiętają tylko jednostki:P  Idę się ogarnąć no wyglądam strasznie a dzieci są delikatne.

jakaja

#7217891 Napisano: 31.10.2024 14:05:35
Czy ktoś z Was wie kiedy będzie otwarty sklep internetowy DUKA?
0 0

ziolko

#7217959 Napisano: 31.10.2024 18:01:34
atyde25 napisał(a):

Znowu czuję się wspaniale.6 wielkich paczek czeka na gości. Z Chin takie zamówiłam takie specjalne torebki na Halloween. Czuję się prawie tak a podekscytowana jak ruskie dawali za komuny paczki ze słodyczami. Pamiętacie te plastikowe zegary na święta. Mieli najlepsze czekoladowe cukierki jakie w życiu jadłam. Dobra zapomniałam jak stara jestem i to pamiętają tylko jednostki:P  Idę się ogarnąć no wyglądam strasznie a dzieci są delikatne.

Nie pamiętam, żeby ruskie dawali paczki emotka
Fakt, paczki były w zakładach pracy, ale chyba nie wszystkich
0 0

baxter

#7217995 Napisano: 31.10.2024 20:23:10
Czy ktoś z Was korzysta w domu z mopa parowego? Do jakich podłóg się sprawdza ? Czytam w necie i takie przeróżne są informacje, np. raz piszą, że się nadaje do podłóg lakierowanych, na innej stronie,że sie nie nadajeemotka
0 0

Sonia1988

#7217998 Napisano: 31.10.2024 20:30:13
jakaja napisał(a):

Już jest
0 0

mietowa

#7218001 Napisano: 31.10.2024 20:33:50
baxter napisał(a):

Czy ktoś z Was korzysta w domu z mopa parowego? Do jakich podłóg się sprawdza ? Czytam w necie i takie przeróżne są informacje, np. raz piszą, że się nadaje do podłóg lakierowanych, na innej stronie,że sie nie nadajeemotka

Kupiłam do paneli i sprzedałam. Zostawia matową powłokę - wystarczy przejść się raz po podłodze, by została ona przetarta z tej warstwy i pozostały brzydkie ślady. Jeśli lubisz, gdy podłoga błyszczy, to szczerze odradzam.
1 baxter 0

jakaja

#7218003 Napisano: 31.10.2024 20:50:45
Sonia1988 napisał(a):

jakaja napisał(a):

Już jest

Niestety nie. Wszystkie produkty są niedostępne.
0 0

pikawka

#7218006 Napisano: 31.10.2024 21:05:08
baxter napisał(a):

Kupiłam ze 4 lata temu Viledy, chodził za mną długo…. mam na dole domu kafle i z myślą o nich. 
Nie używam. emotka  Latałam  z tym kablem, do tego zostawiał jakieś dziwne smugi, które mnie wyprowadzały z równowagi, poprawiałam jeszcze ściereczką ręcznie….:/  Na panelach się boję, bo to wysoka temperatura, strach przed uszkodzeniem.
Bez sensu. Dla mnie wywalone pieniądze.

boss75

#7218007 Napisano: 31.10.2024 21:07:05
Czy jest tu jakis magik komputerowy?
Usunałem wieloletni czat  na messenger , szkoda mi rozmów, fotek
nie ma tego w zarchiwowanych
Pytanie czy można to odzyskac?
Bardzo mi zależy
0 0

mikshi

#7218167 Napisano: 02.11.2024 11:24:57
kwadracik napisał(a):

Skończyła się akcja zbierania talenciaków w Lidlu.Gdyby komuś zostały to chętnie przekaże szkole syna emotka

Proszę: 3-HN6yz7zst3D, 3-dKcJx824jN9, 3-yeh587ig4o7, 3-ABQxK7pBpW9, 3-uvtJv7ZErRc, 3-TprSg7TCLW7 😊
0 0

cb656

#7218221 Napisano: 02.11.2024 17:39:56
apacz_ napisał(a):

Salut! Zajmuje się ktoś z Was fotografią? Potrzebuję pomocy w wyborze aparatu,  prostego i nie za miliony (dla początkującego), tak do 2 000zł.

Pytaj śmiało, określ się, jakie masz potrzeby i oczekiwania. emotka
0 0

apacz_

#7218224 Napisano: 02.11.2024 17:43:57
cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

Salut! Zajmuje się ktoś z Was fotografią? Potrzebuję pomocy w wyborze aparatu,  prostego i nie za miliony (dla początkującego), tak do 2 000zł.

Zdjęcia głównie w plenerze, nie wiem co więcej xD
0 0

cb656

#7218226 Napisano: 02.11.2024 17:48:48
apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

Doprecyzuję oczekiwania, dobrze?
Czy chcesz, by aparat robił za Użytkownika absolutnie wszystko, czy masz jakieś minimalne pojęcie o zasadach fotografowania? No wiesz, na co wpływa dobór przysłony, na co dobór czasu i takie tam cenzuraamente. No i jakie masz fundusze, to też ważne.
Ze swojej strony podpowiem: szkło, czyli obiektywy są w zasadzie najważniejsze. Ilości megapikseli to to tylko marketingowy bajer.
0 0

apacz_

#7218234 Napisano: 02.11.2024 18:10:48
cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

Czy chcesz, by aparat robił za Użytkownika absolutnie wszystko, czy masz jakieś minimalne pojęcie o zasadach fotografowania? No wiesz, na co wpływa dobór przysłony, na co dobór czasu i takie tam cenzuraamente. No i jakie masz fundusze, to też ważne.
Ze swojej strony podpowiem: szkło, czyli obiektywy są w zasadzie najważniejsze. Ilości megapikseli to to tylko marketingowy bajer.

Jestem totalnym laikiem =D Mam do wydania około 2 tyś.
0 0

cb656

#7218236 Napisano: 02.11.2024 18:17:42
apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

Kup zatem aparat, który się podoba i który ma proste menu obsługi. Nie wiem, czy wolisz lustrzanki (aparaty, w których widzisz dokładnie to, co widzi obiektyw i co zostanie zapisane na karcie pamięci jako zdjęcie) czy może idiot kamery.
1 apacz_ 0

apacz_

#7218239 Napisano: 02.11.2024 18:29:54
cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

Kup zatem aparat, który się podoba i który ma proste menu obsługi. Nie wiem, czy wolisz lustrzanki (aparaty, w których widzisz dokładnie to, co widzi obiektyw i co zostanie zapisane na karcie pamięci jako zdjęcie) czy może idiot kamery.

A co powiesz na hybrydę? Wizualnie najbardziej podoba mi się Kodak PixPro AZ252 czerwony.
0 0

cb656

#7218241 Napisano: 02.11.2024 18:34:55
apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

cb656 napisał(a):

apacz_ napisał(a):

A co powiesz na hybrydę? Wizualnie najbardziej podoba mi się Kodak PixPro AZ252 czerwony.

Spoko. Dla laika może być. emotka Może i nie będziesz wymiatał w konkursach fotograficznych, ale oczekiwania, że zrobi porządną fotkę w większości warunków, ten aparacik spełni.
1 apacz_ 0