WC - rozmowy o wszystkim

lasiglasty

#7286031 Napisano: 09.08.2025 14:41:20
elemelex napisał(a):

Jak polubić pisanie odpowiedzi konkursowych? To nie jest koniecznie to samo co lubić pisanie w ogóle, to jest specyficzny podtyp pisania. 
Lubię nagrody, ale pisać tych utworków nie lubię, to znaczy na początku było fajnie a teraz już nie. 
A wy lubicie? Dlaczego tak?

Kiedyś mi się fajnie pisało, bo konkursy dostarczały więcej emocji, były ciekawsze nagrody, było ich więcej i czasami konkursy trwały długimi etapami, np. jak w Lay's 8 etapów tygodniowych, co tydzień 10 x 5000 zł i 100 x 500 zł, dużo ekscytacji z cotygodniowego czekania na wyniki albo konkursy miały swój klimat, pamiętam taki jeden na sok jabłkowy w dużym kartonie z kranem w Kaufland z okazji Świąt Bożego Narodzenia, trzeba było chyba napisać życzenia świąteczne albo jaki prezent się komuś da. Jakoś się przyjemniej pisało w takich okolicznościach. I różnorodność była większa: konkursy margaryny Kasi, przypraw, kakao, kurczaków Sielskich, Jogobelli, Danio, Fantasii, Velvet, a nawet syrop (Pelafen o ile dobrze pamiętam). Teraz nie chce mi się za bardzo pisać, bo albo nagrody to skarpetki albo w grudniu pytają o imprezę z piwem emotka

sloma_i_buty

#7286034 Napisano: 09.08.2025 14:53:24
elemelex napisał(a):

pikawka napisał(a):

elemelex napisał(a):

Jak polubić pisanie odpowiedzi konkursowych? To nie jest koniecznie to samo co lubić pisanie w ogóle, to jest specyficzny podtyp pisania. 
Lubię nagrody, ale pisać tych utworków nie lubię, to znaczy na początku było fajnie a teraz już nie. 

Mnie wygrane motywują i mobilizują emotka

Mnie jakoś też, ale chyba już za dużo tych odpowiedzi stworzyłam i mi się przejadło. A inni jakoś potrafią od lat jak maszyny generować te odpowiedzi. Zazdro.
Ale i tak jest lepiej bo dziś dwa zgłoszenia poszły.

Ze swojej strony polecam pisanie od niechcenia, bez nastawienia na nagrody. Przenoszenie się myślami do krainy jednorożców i włochatych smakoszy. Skuteczność mam niewielką, ale znacznie lepszą, gdy nie analizuję tego, co chciałabym przekazać.
1 elemelex 0

joan

#7286035 Napisano: 09.08.2025 15:10:32
elemelex napisał(a):

Czy masz możliwość zmiany otoczenia / warunków podczas pisania? Wczoraj siedziałam na drewnianej leżance w parku; słuchałam, jak wiatr szumi i obserwowałam, jak mały gryzoń tuż pod naszymi nogami wymienia wystrój norki. Na kolanach miałam segregator z konkami, w dłoniach notatnik i długopis. I tak sobie wymyślałam... emotka

PS: Możesz po prostu wysyłać mniej zgłoszeń albo odpowiedzi tylko na te pytania, które Cię interesują emotka

elemelex

#7286039 Napisano: 09.08.2025 15:26:46
joan napisał(a):

elemelex napisał(a):

Czy masz możliwość zmiany otoczenia / warunków podczas pisania? Wczoraj siedziałam na drewnianej leżance w parku; słuchałam, jak wiatr szumi i obserwowałam, jak mały gryzoń tuż pod naszymi nogami wymienia wystrój norki. Na kolanach miałam segregator z konkami, w dłoniach notatnik i długopis. I tak sobie wymyślałam... emotka

PS: Możesz po prostu wysyłać mniej zgłoszeń albo odpowiedzi tylko na te pytania, które Cię interesują emotka

Też myślę, że coś trzeba zmienić. Dziś sobie słuchałam fajnej muzyki i próbowałam mieć z tego pisania mieć trochę radochy. 
Piszę dość mało zgłoszeń, dziś napisałam pierwsze dwa od jakiegoś tygodnia.
Problem jest z pytaniami. Chyba tylko ja potrzebuję fajnych pytań żeby obudzić tę iskrę, żeby się chciało. Ale w sumie to żaden problem, bo konkursy nie są obowiązkowe:D
2 joan, cb656 0

anaesth

#7286052 Napisano: 09.08.2025 16:18:16
pikawka napisał(a):

elemelex napisał(a):

O, dokładnie! Gorzej, jak się wpadnie w błędne koło: nie wygrywasz -> piszesz bez motywacji albo wcale -> dalej nie wygrywasz. emotka

elemelex

#7286060 Napisano: 09.08.2025 17:08:59
anaesth napisał(a):

pikawka napisał(a):

elemelex napisał(a):

O, dokładnie! Gorzej, jak się wpadnie w błędne koło: nie wygrywasz -> piszesz bez motywacji albo wcale -> dalej nie wygrywasz. emotka

Ja właśnie się podniosłam jak Rocky z maratonu porażek. Ego poobijane, zębów brakuje, ale dziś już trzecia odpowiedź poszła emotka

apacz_

#7286249 Napisano: 10.08.2025 23:50:54

Oni tak serio z płatnym SMSem, czy to próba wyłudzenia?
0 0

malmika

#7286408 Napisano: 11.08.2025 12:48:06
Hej. Przymierzam się do zmiany konta w banku i szukam nowego banku. Robię rozeznanie i oprócz ważnych dla mnie kwestii, zastanawiam się czy jest jakiś bank, który najczęściej ma jakieś konkursy? Typu płać kartą i loterie itp. Aktualnie w bazie widzę kilka, ale nie wiem w przypadku których banków jest to jednorazowy strzał, a które jednak częściej mają tego typu akcje. Oczywiście nie jest to główne kryterium w wyborze banku dla mnie, ale może akurat uda się to powiązać. Chyba że z jakiegoś konta bankowego jesteście zadowoleni i możecie polecić? Z MBank się rozstaję emotka
0 0

cb656

#7286432 Napisano: 11.08.2025 13:36:43
malmika napisał(a):

Hej. Przymierzam się do zmiany konta w banku i szukam nowego banku. Robię rozeznanie i oprócz ważnych dla mnie kwestii, zastanawiam się czy jest jakiś bank, który najczęściej ma jakieś konkursy? Typu płać kartą i loterie itp. Aktualnie w bazie widzę kilka, ale nie wiem w przypadku których banków jest to jednorazowy strzał, a które jednak częściej mają tego typu akcje. Oczywiście nie jest to główne kryterium w wyborze banku dla mnie, ale może akurat uda się to powiązać. Chyba że z jakiegoś konta bankowego jesteście zadowoleni i możecie polecić? Z MBank się rozstaję emotka

Polecam NEST bank, bo nie pobierają opłat za żadne transakcje.  emotka

koniczynka123

#7286442 Napisano: 11.08.2025 13:51:48
Chciałabym się wybrać na ten długi weekend gdzieś w okolice Gdanska (najbliższe miasto z południa  emotka ) - czy ktoś mógłby mi polecić jakąś miejscówkę, w zasadzie to chodzi mi o sam nocleg
1 cb656 0

as32572

#7286445 Napisano: 11.08.2025 13:55:55
malmika napisał(a):

Santander ma konkursy od czasu do czasu plus daje 1% zwrotu za rachunki za prąd i gaz.
Konto podobno upierdliwe jakbyś chciała wpłacać jakieś większe kwoty gotówką, a tak to nie mam uwag. Brak opłat przy płatności miesięcznie 300zł kartą lub blikiem.
Moge podać kod polecający jakby co emotka
1 malmika 0

koniczynka123

#7286447 Napisano: 11.08.2025 14:06:13
as32572 napisał(a):

malmika napisał(a):

Santander ma konkursy od czasu do czasu plus daje 1% zwrotu za rachunki za prąd i gaz.
Konto podobno upierdliwe jakbyś chciała wpłacać jakieś większe kwoty gotówką, a tak to nie mam uwag. Brak opłat przy płatności miesięcznie 300zł kartą lub blikiem.
Moge podać kod polecający jakby co emotka

Też poleciłabym Santander, dodatkowo jest teraz promocja  https://www.santa...onta/konto-santander , masz tam też przelew natychmiastowy bez opłat. No i ważna karta, częściej mają konkursy na karty Visa
1 kumulacja 0

sks900

#7286462 Napisano: 11.08.2025 14:50:47
malmika napisał(a):

Jak nowe konto, to tylko w promocji, można nawet kilkaset zł zarobić. Gdybyś otwierała w ING lub Velo, to mam kod polecenia, oboje zarobimy. Strony z promocjami bankowymi: https://livesmarter.pl/ lub https://www.bankobranie.pl/
2 cb656, malmika 0

donia7

#7286582 Napisano: 11.08.2025 20:54:24
Leciał ktoś z Was ostatnio samolotem i orientuje się czy można normlanie ze Stanleyem pełnym wody wejść?emotka  U nas każdy ma Stanleya i trochę niefajnie będzie jak się ich będziemy musieli pozbyć emotka
0 0

pikawka

#7286586 Napisano: 11.08.2025 21:01:17
donia7 napisał(a):

Leciał ktoś z Was ostatnio samolotem i orientuje się czy można normlanie ze Stanleyem pełnym wody wejść?emotka  U nas każdy ma Stanleya i trochę niefajnie będzie jak się ich będziemy musieli pozbyć emotka

No przecież Cię nie wpuszcza emotka ))) chyba, że wlejesz wodę już po odprawie na bezcłowym emotka
0 0

donia7

#7286589 Napisano: 11.08.2025 21:14:34
pikawka napisał(a):

donia7 napisał(a):

No przecież Cię nie wpuszcza emotka ))) chyba, że wlejesz wodę już po odprawie na bezcłowym emotka

No właśnie mąż ma jakieś informacje, że teraz można wchodzić z wodą. Lecieliśmy końcem kwietnia, to wtedy zostawialiśmy butelki. Teraz chcę, żeby każdy miał Stanleya.
0 0

pikawka

#7286591 Napisano: 11.08.2025 21:20:27
donia7 napisał(a):

pikawka napisał(a):

donia7 napisał(a):

No właśnie mąż ma jakieś informacje, że teraz można wchodzić z wodą. Lecieliśmy końcem kwietnia, to wtedy zostawialiśmy butelki. Teraz chcę, żeby każdy miał Stanleya.

Kurde nic nie wiem na ten temat, żeby coś się zmieniło emotka  

Pustego możesz zabrać i na bezcłowym kupić za majątek wodę i wlać emotka ))) 

my lecimy za 2 tyg i tylko dzieciaki wezmą wodę (im to uchodzi na sucho) my kupimy na bezcłowym emotka
0 0

donia7

#7286592 Napisano: 11.08.2025 21:24:52
pikawka napisał(a):

donia7 napisał(a):

pikawka napisał(a):

donia7 napisał(a):

Kurde nic nie wiem na ten temat, żeby coś się zmieniło emotka  

Pustego możesz zabrać i na bezcłowym kupić za majątek wodę i wlać emotka ))) 

my lecimy za 2 tyg i tylko dzieciaki wezmą wodę (im to uchodzi na sucho) my kupimy na bezcłowym emotka

No właśnie chodzi o to, że nie chce płacić tego majątku emotka
0 0

cukierkowa18

#7286593 Napisano: 11.08.2025 21:26:01
[quote=Nie można wnosić wody. Możesz puste butelki Wzisc jedynie (muszą się zmieścić w podręczny).
donia7]Leciał ktoś z Was ostatnio samolotem i orientuje się czy można normlanie ze Stanleyem pełnym wody wejść?emotka  U nas każdy ma Stanleya i trochę niefajnie będzie jak się ich będziemy musieli pozbyć emotka
0 0

ILIKETOWINMONEY

#7286594 Napisano: 11.08.2025 21:26:32
Słuchajcie:
Sprzedałem aparat instax 12 z wygranego konkursu na olx, koleś zakupił z opcją zabezpieczenia olx. Po odbiorze pisze mi, że nie działa i wali jakieś ściemy, ja sobie myślę.. ciekawe... szansa, że nowa nigdy nie używana rzecz nie działa jest bardzo mała ale ok. Poprosił o zwrot. Zatwierdziłem i zapłaciłem za zwrot. Otwieram paczkomat a tam paczka wielkości małego listu w której nic nie ma. Zwróciłem się z tym do olx a oni na to, że pieniądze zwrócili od razu kupującemu po zatwierdzeniu zwrotu i nie mogą nic w tej sprawie zrobić, jeśli chce coś odzyskać to mogę sobie iść na policje. Czaicie to? Zwracają pieniądze kupującemu jak nawet sprzedawca nie dostał z powrotem swojej paczki, tylko jak kupujący nadał zwrot, a po oszustwie piszą Ci, że mają to w 4 literach i możesz sobie iść na policje.
Nie dowierzam, że tak to działa i ten portal nadal istnieje... 

Straciłem aparat i jeszcze pieniądze na zwrot. Nie mogę uwierzyć, że nikt tego skurwiałego portalu jeszcze nie zamknął... 

Taki to poniedziałek emotka