WC - rozmowy o wszystkim

Jestemnowa

#7309645 Napisano: 29.10.2025 22:05:34
tereniagno napisał(a):

Od kilku dni wydzwaniają mi na tel. konkursowy z różnych numerów, kilka razy dziennie.
Drugi dzień o godz. 7:30
Strach odebrać, bo zaraz wyłączają się i kradną kasę z konta.
Oddzwoniłam 2x na inne numery, bo myślałam, że to z konkursu-kierunkowy Warszawy.
Nikt nie odezwał się, ale kasę pobrało, więc uważajcie.
Albo puszczają krótkie sygnały.
Nawet coś dziwnego stało się, znikły mi zapisane kontakty z telefonu,
po prostu ich nie mam i musiałam na nowo zapisać   emotka emotka
2393795371, 68987411569......

Zamiast oddzwaniać sprawdź na Google " czyj to nr "
0 0

agakaz2

#7310324 Napisano: 01.11.2025 15:59:36
hej czy ktos wie co sie dzieje z 
PPPet-er?
0 0

rudzixon

#7310325 Napisano: 01.11.2025 16:18:00
agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Właśnie nie. Z dnia na dzień zamilkł, a wymienialiśmy się na bieżąco korespondencjami konkursowymi. Wiszę mu 5 zł 🥺 pisałam na maila - bez odzewu.
1 agakaz2 0

tereniagno

#7310361 Napisano: 01.11.2025 21:00:47
Jestemnowa napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Od kilku dni wydzwaniają mi na tel. konkursowy z różnych numerów, kilka razy dziennie.
Drugi dzień o godz. 7:30
Oddzwoniłam 2x na inne numery, bo myślałam, że to z konkursu-kierunkowy Warszawy.
Nikt nie odezwał się, ale kasę pobrało, więc uważajcie.
Albo puszczają krótkie sygnały.
Nawet coś dziwnego stało się, znikły mi zapisane kontakty z telefonu,
po prostu ich nie mam i musiałam na nowo zapisać   emotka emotka
2393795371, 68987411569......

Zamiast oddzwaniać sprawdź na Google " czyj to nr "

Sprawdzałam, nie znaleziono.
0 0

Gość: cb656

#7310388 Napisano: 02.11.2025 09:08:39
tereniagno napisał(a):

emotka Możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób kradną kasę z konta rozłączając się? Nie ogarniam tego.
1 kumulacja 0

uzuri

#7310397 Napisano: 02.11.2025 10:35:11
cb656 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

emotka Możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób kradną kasę z konta rozłączając się? Nie ogarniam tego.

#7310406 Napisano: 02.11.2025 11:16:13
uzuri napisał(a):

cb656 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Aha

Aha. Czyli kasa idzie za oddzwanianie, a nie za to, że się rozłączyli. Widzę w tym istotną różnicę emotka
0 0

cudaczek121

#7310412 Napisano: 02.11.2025 12:09:34
rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Właśnie nie. Z dnia na dzień zamilkł, a wymienialiśmy się na bieżąco korespondencjami konkursowymi. Wiszę mu 5 zł 🥺 pisałam na maila - bez odzewu.

Pewnie zmarł albo stało mu się coś złego, niestety. No bo jakby tak nagle postanowił nie brać udziału w konkursach, to zapewne porozliczalby swoje sprawy, tu na forach rum też.
0 0

Gość: sloma_i_buty

#7310413 Napisano: 02.11.2025 12:21:11
rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Jeżeli rozliczaliscie się przy użyciu Blika, warto spróbować zadzwonić do tego użytkownika lub wysłać smsa i zapytać, czy wszystko w porządku. Jeśli nie, może na forum jest osoba, która może to zrobić.
0 0

donia7

#7310414 Napisano: 02.11.2025 12:26:55
sloma_i_buty napisał(a):

rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Jeżeli rozliczaliscie się przy użyciu Blika, warto spróbować zadzwonić do tego użytkownika lub wysłać smsa i zapytać, czy wszystko w porządku. Jeśli nie, może na forum jest osoba, która może to zrobić.

Może ktoś zna z imienia i nazwiska, żeby zerknąć na FB?
0 0

agakaz2

#7310418 Napisano: 02.11.2025 12:51:16
donia7 napisał(a):

sloma_i_buty napisał(a):

rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Może ktoś zna z imienia i nazwiska, żeby zerknąć na FB?

ja mam numer telefonu ale nie odpowiada. ktoś tez szukał kontaktu do niego bo wygral na kupiony paragon od niego.
1 kumulacja 0

radziosny

#7310419 Napisano: 02.11.2025 12:52:20
cudaczek121 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Pewnie zmarł albo stało mu się coś złego, niestety. No bo jakby tak nagle postanowił nie brać udziału w konkursach, to zapewne porozliczalby swoje sprawy, tu na forach rum też.

Od razu zmarł.. bez przesady.. poza tym miał 78 postów i nie wiem czy sam grał w konkursach.. może znudziło mu się, albo przerwę sobie zrobił.. emotka
1 andii 0

rudzixon

#7310425 Napisano: 02.11.2025 13:27:57
radziosny napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Od razu zmarł.. bez przesady.. poza tym miał 78 postów i nie wiem czy sam grał w konkursach.. może znudziło mu się, albo przerwę sobie zrobił.. emotka

Grał w konkursach. Często też handlował paragonami. Wieczór wcześniej robiliśmy interesy konkursowe (z otwarta furtką na kolejne dni) nawet w ramach eksperymentu napisalam mu pracę na konkurs.
Jestem pewna, że coś musialo się wydarzyc. Po prostu to czuję.

Uriel2000

#7310430 Napisano: 02.11.2025 13:42:43
Czy na kasie samoobsługowej można zapłacić wygranym bonem z Auchan? Panie powiedziały, że one nic nie wiedzą o loterii i wygranych, więc żebym poszła na normalna kasę. Drugie pytanie to czy ten bon można zrealizować częściowo czy trzeba od razu cała kwotę?
0 0

cudaczek121

#7310438 Napisano: 02.11.2025 15:20:55
radziosny napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Ludzie zamawiali u niego paragony konkursowe i jedna dziewczyna pisała do ludzi, że wygrała na kupiony od niego paragon 2 tysiące złotych z loterii Winiary i potrzebowała oryginał tego paragonu. Tak,tak, ja  rozumiem, że te tylko pieniądze, a wygrane konkursowe nie są najważniejsze w życiu, ale jak już coś uda się wygrać to szkoda, żeby to nam przepadało, prawda? I owszem, mamy prawo z dnia na dzień rezygnować z konkursów, bo np. nie mamy czasu ani ochoty się już tym zajmować. Ale jeśli ktoś odkupi od nas paragon, to wypada napisać do osób, z którymi się na coś umawiamy, czy aby nie chcą oryginałów zakupionych paragonów. Bądźmy poważnymi ludźmi i tratujmy innych tak jak sami chcielibyśmy być traktowani.

rudzixon

#7310441 Napisano: 02.11.2025 15:36:26
cudaczek121 napisał(a):

radziosny napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Ludzie zamawiali u niego paragony konkursowe i jedna dziewczyna pisała do ludzi, że wygrała na kupiony od niego paragon 2 tysiące złotych z loterii Winiary i potrzebowała oryginał tego paragonu. Tak,tak, ja  rozumiem, że te tylko pieniądze, a wygrane konkursowe nie są najważniejsze w życiu, ale jak już coś uda się wygrać to szkoda, żeby to nam przepadało, prawda? I owszem, mamy prawo z dnia na dzień rezygnować z konkursów, bo np. nie mamy czasu ani ochoty się już tym zajmować. Ale jeśli ktoś odkupi od nas paragon, to wypada napisać do osób, z którymi się na coś umawiamy, czy aby nie chcą oryginałów zakupionych paragonów. Bądźmy poważnymi ludźmi i tratujmy innych tak jak sami chcielibyśmy być traktowani.

Peter dotrzymywal słowa - wielokrotnie wysyłał mi paragony, ktore były mi potrzebne. Robił to od razu. Z tego krotkiego czasu zdąrzyłam zauważyć, ze jest skrupulatny i obowiązkowy. 
Tym bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu, ze cos sie wydarzyło...

moskala22

#7310484 Napisano: 02.11.2025 19:25:52
Czy jest tu na forum ktoś, kto mial histerektomię (nie ze względów onkologicznych) i korzystał potem z pobytu w sanatorium? Mam kilka pytań.
0 0

kufel98

#7310494 Napisano: 02.11.2025 20:26:05
gregory04 napisał(a):

Czy są na forum osoby, które piszą hasełka konkursowe prozą? Czy da się w ten sposób wygrać?

U mnie tylko i wyłącznie taka forma. Rymowanki to nie moja bajka. Wygrane wpadają, ale gram na tyle mało i wciąż testuję najbardziej skuteczny typ odpowiedzi żeby zwiększyć ilość zwycięskich zgłoszeń
0 0

danaaa

#7310509 Napisano: 02.11.2025 21:28:17
tereniagno napisał(a):

cb656 napisał(a):

uzuri napisał(a):

cb656 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Aha

Aha. Czyli kasa idzie za oddzwanianie, a nie za to, że się rozłączyli. Widzę w tym istotną różnic

Dokładnie tak, 2x oddzwoniłam na 2 inne numery i jak rozłączyłam się, to kasę pobrało.
Kilka razy dziennie puszczają krótki sygnał z różnych numerów telefonu,  więcej niż tydzień czasu. Oddzwoniłam, ponieważ to telefon konkursowy, więc myślałam, że to z jakiegoś konkursu.

Polskie numery, zarówno komórkowe jak i stacjonarne (łącznie z prefiksem) mają po 9 cyfr, więc jeśli dzwoniący do Ciebie numer ma więcej cyfr to jest to numer zagraniczny i oddzwonienie jest płatne. Podane przez Ciebie numery miały 10 i 11 cyfr, więc to już sygnał ostrzegawczy, żeby nie oddzwaniać.

#7310520 Napisano: 02.11.2025 22:41:38
tereniagno napisał(a):

cb656 napisał(a):

uzuri napisał(a):

cb656 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Aha. Czyli kasa idzie za oddzwanianie, a nie za to, że się rozłączyli. Widzę w tym istotną różnicę

2x oddzwoniłam na 2 inne numery i jak rozłączyłam się, to kasę pobrało (...)
Oddzwoniłam, ponieważ to telefon konkursowy, więc myślałam, że to z jakiegoś konkursu.

Sorry, ale sama sobie zawdzięczasz stratę kasy. Naiwność ma jednak swoje koszty, ech... emotka
Trzeba jednak mieć jakieś minimum ogarnięcia w temacie, ech...
Opłatę pobrano za ODDZWANIANIE, a nie za to, że ktoś do ciebie tylko dzwonił, a ty odebrałaś, ech... Litości!!!