WC - rozmowy o wszystkim

gregory04

#7308642 Napisano: 25.10.2025 19:12:52
Czy są na forum osoby, które piszą hasełka konkursowe prozą? Czy da się w ten sposób wygrać?
0 0

rudzixon

#7308648 Napisano: 25.10.2025 19:46:04
gregory04 napisał(a):

Czy są na forum osoby, które piszą hasełka konkursowe prozą? Czy da się w ten sposób wygrać?

Zglaszam się emotka
Nie znoszę pisać rymowanek i robię to w ostatecznosci.

elemelex

#7308653 Napisano: 25.10.2025 20:00:14
Ja marzę, żeby pisać bez rymów, ale uważam, że biorąc pod uwagę jak bardzo nieinspirujące są pytania to tylko rymy  potrafią udawać entuzjazm  emotka
Raz mi się zdarzyło bez rymów, ale wtedy to miałam zapał.

zezowaty_kot

#7308680 Napisano: 25.10.2025 22:32:26
gregory04 napisał(a):

Pół na pół, zależy od pomysłu na konkurs. Udaje się i prozą i rymem, nawet w jednej agencji i w jednym konkursie.

agicho

#7308821 Napisano: 27.10.2025 06:10:11
Czy ktoś zamawiał frytkownice z Biedronka Home i mógłby się podzielić uwagami?
0 0

wiolka252

#7308830 Napisano: 27.10.2025 07:26:34
Wczoraj włamali mi się na konto Olx,po jakimś czasie już nawet się na pocztę w WP.nie umie zalogować i tak do tej pory 🥺 czy ktoś tak miał i odzyskał dostęp do poczty ?
0 0

ciotkaklotka

#7308867 Napisano: 27.10.2025 10:29:52
potrzebuję odzyskać skasowane na whatsappie prywatne wiadomości, próbowałam ponownej instalacji ale mi się nie udało.
albo podpowiedzcie do kogo się udać, żeby pomógł odzyskać,
niestety brak w zanjomych informatyka
0 0

elmas

#7308884 Napisano: 27.10.2025 11:09:57
wiolka252 napisał(a):

Wczoraj włamali mi się na konto Olx,po jakimś czasie już nawet się na pocztę w WP.nie umie zalogować i tak do tej pory 🥺 czy ktoś tak miał i odzyskał dostęp do poczty ?

Kilka lat temu nagle odkryłam, że nie mogę zalogować się na pocztę WP - hasło miałam zapisane w przeglądarce i po prostu przestało działać (do dziś nie wiem, co się wtedy stało). Niestety nie mogłam skorzystać z możliwości samodzielnego odzyskania konta, bo nie miałam dodanego ani alternatywnego maila ani numeru telefonu (Ty pewnie też nie masz?). Napisałam do WP na czacie - konsultantka zadała mi kilka pytań (o datę urodzenia i o to, kiedy mniej więcej założyłam konto; pytała też chyba o przeglądarkę, z której najczęściej korzystałam), a potem wprowadziła do systemu numer telefonu, który jej podałam i jakoś przez SMS udało się zresetować hasło i odblokować pocztę.

Nie wiem, czy dziś wygląda to tak samo, ale myślę, że da się zrobić.

wiolka252

#7308907 Napisano: 27.10.2025 12:07:20
elmas napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Kilka lat temu nagle odkryłam, że nie mogę zalogować się na pocztę WP - hasło miałam zapisane w przeglądarce i po prostu przestało działać (do dziś nie wiem, co się wtedy stało). Niestety nie mogłam skorzystać z możliwości samodzielnego odzyskania konta, bo nie miałam dodanego ani alternatywnego maila ani numeru telefonu (Ty pewnie też nie masz?). Napisałam do WP na czacie - konsultantka zadała mi kilka pytań (o datę urodzenia i o to, kiedy mniej więcej założyłam konto; pytała też chyba o przeglądarkę, z której najczęściej korzystałam), a potem wprowadziła do systemu numer telefonu, który jej podałam i jakoś przez SMS udało się zresetować hasło i odblokować pocztę.

Dziękuję ,to próbuje Twoim sposobem z nimi się skontaktować
1 elmas 0

wiolka252

#7308938 Napisano: 27.10.2025 13:24:03
wiolka252 napisał(a):

elmas napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Czekałam godzinę na czacie aż wskoczy konsultant,udało się dziękuję serdecznie za pomoc .Weszli przez olx na konto wp.wczoraj o 16.08 szok co to się dzieje teraz.Mam nadzieję że już będzie dobrze wszystko
0 0

elmas

#7308946 Napisano: 27.10.2025 13:38:04
wiolka252 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

elmas napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Czekałam godzinę na czacie aż wskoczy konsultant,udało się dziękuję serdecznie za pomoc .Weszli przez olx na konto wp.wczoraj o 16.08 szok co to się dzieje teraz.Mam nadzieję że już będzie dobrze wszystko

Na szczęście szybko to odkryłaś, ale wyobrażam sobie, jak musiałaś się zestresować. Cieszę się, że odzyskałaś konto emotka
1 wiolka252 0

wiolka252

#7308965 Napisano: 27.10.2025 14:23:24
elmas napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

elmas napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Na szczęście szybko to odkryłaś, ale wyobrażam sobie, jak musiałaś się zestresować. Cieszę się, że odzyskałaś konto emotka

Nawet nie wyobrażasz sobie jak ,tam mi wszystko przychodzi ,rachunki ,płatności i ogólnie.Ale cieszę się że tutaj zapytałam i mi pomogłaś,widziałam prędzej ten czat na wp.ale to jakiś wirtualny się pokazal.Ale czekałam cierpliwie na tego prawdziwego i się opłaciło .Chociaż Olx już nie mam ,zablokowali .Ale najważniejsze że jest poczta

sks900

#7308981 Napisano: 27.10.2025 15:28:30
Włamania na różne konta polegają na tym, że pod byle pretekstem jest podsyłany link do fałszywej strony i tam ludzie wpisują (tracą) hasła. 
Dlatego nigdy nie podaje się wrażliwych danych w podesłanych przez kogoś linkach, czyli haseł, danych z kart płatniczych. Hasła powinny być unikalne do każdego konta, min.13 znaków, ze znakami specjalnymi.

notta

#7308983 Napisano: 27.10.2025 15:32:24
Ale jakieś zmasowane ataki idą i to nauczka dla mnie też ze trzeba mieć unikatowe do każdego konta. Z 2 tygodnie temu ktoś mi zalogował sie na konto apple i windowsa.. a że tam nic nie mam i nie używam to chyba szkód nie ma. Ale w 2 min hasla pozmieniałam.
1 ziolko 0

ziolko

#7309022 Napisano: 27.10.2025 17:54:10
wiolka252 warto mieć kilka kont mailowych, żeby nie stracić dostępu do wszystkiego. 
Np allegro i inne sklepy na jednej poczcie, bank i ważne rachunki na drugim. Konta społecznościowe na kolejnym. 
Czasami jak się włamią np  na facebooka, to mogą też przejąć konto pocztowe

wiolka252

#7309038 Napisano: 27.10.2025 19:17:01
ziolko napisał(a):

wiolka252 warto mieć kilka kont mailowych, żeby nie stracić dostępu do wszystkiego. 
Np allegro i inne sklepy na jednej poczcie, bank i ważne rachunki na drugim. Konta społecznościowe na kolejnym. 
Czasami jak się włamią np  na facebooka, to mogą też przejąć konto pocztowe

U mnie to zrobili przez olx ,dobrze się skończyło ,hasła pozmieniane ,ale strach był .Ale dobrze mówisz ,żeby mieć parę maili.15 lat mam wp i do dnia dzisiejszego nic się nie działo .Nie mam fb ,insta ,tik toków.Nie wchodziłam w żadne linki (za stara już jestem i mądrzejsza 😅) Weszłam wczoraj na pocztę zobaczyłam chyba 15 ogłoszeń ,że niby coś kupuje na olx .Zanim weszłam na olx i wyszłam to już poczta została wp.zostala usunięta .
0 0

atyde25

#7309476 Napisano: 29.10.2025 12:04:03
Zupełnie temat od czapy ale co myślą o nas (braci konkursowej) kurierzy.
Czemu ty się przejmujesz co myśli kurier hahhahha .Odpisałam jednemu smsem bo mi się nawet dzwonić nie chce i prowadzić konwersacji emotka
0 0

rudzixon

#7309556 Napisano: 29.10.2025 15:35:50
Czy mieliscie problem z kartami Orlen od Avanti? Właśnie próbowałam zatankować, ale odrzucilo karte...
0 0

tomasz3

#7309562 Napisano: 29.10.2025 16:25:37
rudzixon napisał(a):

Czy mieliscie problem z kartami Orlen od Avanti? Właśnie próbowałam zatankować, ale odrzucilo karte...

widzialem wątek o tym że tam ma przyjść email że doładowali Twoją kartę. i do tego czasu masz tam saldo 0 zł. dostałaś emaila?
1 cb656 0

rudzixon

#7309590 Napisano: 29.10.2025 17:46:57
tomasz3 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

widzialem wątek o tym że tam ma przyjść email że doładowali Twoją kartę. i do tego czasu masz tam saldo 0 zł. dostałaś emaila?

Dziękuję serdecznie za odpowiedź! 
Nie mam takiego maila.
1 cb656 0