WC - rozmowy o wszystkim

cudaczek121

#7310438 Napisano: 02.11.2025 15:20:55
radziosny napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

hej czy ktos wie co sie dzieje z 
PPPet-er?

Właśnie nie. Z dnia na dzień zamilkł, a wymienialiśmy się na bieżąco korespondencjami konkursowymi. Wiszę mu 5 zł 🥺 pisałam na maila - bez odzewu.

Pewnie zmarł albo stało mu się coś złego, niestety. No bo jakby tak nagle postanowił nie brać udziału w konkursach, to zapewne porozliczalby swoje sprawy, tu na forach rum też.

Od razu zmarł.. bez przesady.. poza tym miał 78 postów i nie wiem czy sam grał w konkursach.. może znudziło mu się, albo przerwę sobie zrobił.. emotka

Ludzie zamawiali u niego paragony konkursowe i jedna dziewczyna pisała do ludzi, że wygrała na kupiony od niego paragon 2 tysiące złotych z loterii Winiary i potrzebowała oryginał tego paragonu. Tak,tak, ja  rozumiem, że te tylko pieniądze, a wygrane konkursowe nie są najważniejsze w życiu, ale jak już coś uda się wygrać to szkoda, żeby to nam przepadało, prawda? I owszem, mamy prawo z dnia na dzień rezygnować z konkursów, bo np. nie mamy czasu ani ochoty się już tym zajmować. Ale jeśli ktoś odkupi od nas paragon, to wypada napisać do osób, z którymi się na coś umawiamy, czy aby nie chcą oryginałów zakupionych paragonów. Bądźmy poważnymi ludźmi i tratujmy innych tak jak sami chcielibyśmy być traktowani.

rudzixon

#7310441 Napisano: 02.11.2025 15:36:26
cudaczek121 napisał(a):

radziosny napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Właśnie nie. Z dnia na dzień zamilkł, a wymienialiśmy się na bieżąco korespondencjami konkursowymi. Wiszę mu 5 zł 🥺 pisałam na maila - bez odzewu.

Pewnie zmarł albo stało mu się coś złego, niestety. No bo jakby tak nagle postanowił nie brać udziału w konkursach, to zapewne porozliczalby swoje sprawy, tu na forach rum też.

Od razu zmarł.. bez przesady.. poza tym miał 78 postów i nie wiem czy sam grał w konkursach.. może znudziło mu się, albo przerwę sobie zrobił.. emotka

Ludzie zamawiali u niego paragony konkursowe i jedna dziewczyna pisała do ludzi, że wygrała na kupiony od niego paragon 2 tysiące złotych z loterii Winiary i potrzebowała oryginał tego paragonu. Tak,tak, ja  rozumiem, że te tylko pieniądze, a wygrane konkursowe nie są najważniejsze w życiu, ale jak już coś uda się wygrać to szkoda, żeby to nam przepadało, prawda? I owszem, mamy prawo z dnia na dzień rezygnować z konkursów, bo np. nie mamy czasu ani ochoty się już tym zajmować. Ale jeśli ktoś odkupi od nas paragon, to wypada napisać do osób, z którymi się na coś umawiamy, czy aby nie chcą oryginałów zakupionych paragonów. Bądźmy poważnymi ludźmi i tratujmy innych tak jak sami chcielibyśmy być traktowani.

Peter dotrzymywal słowa - wielokrotnie wysyłał mi paragony, ktore były mi potrzebne. Robił to od razu. Z tego krotkiego czasu zdąrzyłam zauważyć, ze jest skrupulatny i obowiązkowy. 
Tym bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu, ze cos sie wydarzyło...

moskala22

#7310484 Napisano: 02.11.2025 19:25:52
Czy jest tu na forum ktoś, kto mial histerektomię (nie ze względów onkologicznych) i korzystał potem z pobytu w sanatorium? Mam kilka pytań.
0 0

kufel98

#7310494 Napisano: 02.11.2025 20:26:05
gregory04 napisał(a):

Czy są na forum osoby, które piszą hasełka konkursowe prozą? Czy da się w ten sposób wygrać?

U mnie tylko i wyłącznie taka forma. Rymowanki to nie moja bajka. Wygrane wpadają, ale gram na tyle mało i wciąż testuję najbardziej skuteczny typ odpowiedzi żeby zwiększyć ilość zwycięskich zgłoszeń
1 cb656 0

danaaa

#7310509 Napisano: 02.11.2025 21:28:17
tereniagno napisał(a):

cb656 napisał(a):

uzuri napisał(a):

cb656 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Strach odebrać, bo zaraz wyłączają się i kradną kasę z konta.

emotka Możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób kradną kasę z konta rozłączając się? Nie ogarniam tego.

Aha

Aha. Czyli kasa idzie za oddzwanianie, a nie za to, że się rozłączyli. Widzę w tym istotną różnic

Dokładnie tak, 2x oddzwoniłam na 2 inne numery i jak rozłączyłam się, to kasę pobrało.
Kilka razy dziennie puszczają krótki sygnał z różnych numerów telefonu,  więcej niż tydzień czasu. Oddzwoniłam, ponieważ to telefon konkursowy, więc myślałam, że to z jakiegoś konkursu.

Polskie numery, zarówno komórkowe jak i stacjonarne (łącznie z prefiksem) mają po 9 cyfr, więc jeśli dzwoniący do Ciebie numer ma więcej cyfr to jest to numer zagraniczny i oddzwonienie jest płatne. Podane przez Ciebie numery miały 10 i 11 cyfr, więc to już sygnał ostrzegawczy, żeby nie oddzwaniać.

cb656

#7310520 Napisano: 02.11.2025 22:41:38
tereniagno napisał(a):

cb656 napisał(a):

uzuri napisał(a):

cb656 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Strach odebrać, bo zaraz wyłączają się i kradną kasę z konta.

emotka Możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób kradną kasę z konta rozłączając się? Nie ogarniam tego.

Aha. Czyli kasa idzie za oddzwanianie, a nie za to, że się rozłączyli. Widzę w tym istotną różnicę

2x oddzwoniłam na 2 inne numery i jak rozłączyłam się, to kasę pobrało (...)
Oddzwoniłam, ponieważ to telefon konkursowy, więc myślałam, że to z jakiegoś konkursu.

Sorry, ale sama sobie zawdzięczasz stratę kasy. Naiwność ma jednak swoje koszty, ech... emotka
Trzeba jednak mieć jakieś minimum ogarnięcia w temacie, ech...
Opłatę pobrano za ODDZWANIANIE, a nie za to, że ktoś do ciebie tylko dzwonił, a ty odebrałaś, ech... Litości!!!

reolo3

#7310527 Napisano: 02.11.2025 23:37:14
Miandii napisał(a):

rudzixon napisał(a):

radziosny napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Grał w konkursach. Często też handlował paragonami. Wieczór wcześniej robiliśmy interesy konkursowe (z otwarta furtką na kolejne dni) nawet w ramach eksperymentu napisalam mu pracę na konkurs.
Jestem pewna, że coś musialo się wydarzyc. Po prostu to czuję.

Może najzwyczajniej w świecie wyruszył na groby....np gdzieś za granicę ?

Od sierpnia na groby?
2 andii, cb656 0

cb656

#7310653 Napisano: 03.11.2025 14:18:11
cudaczek121 napisał(a):

rudzixon napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

PPPet-er?

Gdy umrę, czy ktoś to będzie wiedział, ech...   emotka emotka
No bo tak, ech... Żyję i mieszkam samotnie. No bo tak i już.
Klucze do mieszkania ma tylko starsza siostra, która mieszka kilkaset kilometrów dalej i rzadko tu bywa.
Kontakt z forumowiczami mam wyłącznie via net. Raz czy dwa spotkałem się z ludźmi na żywo przy okazji eventów, ech...
No i co dalej??!
Jak przestanę się udzielać, to kto będzie wiedział NA PEWNO, że to z powodu umarcia?!
Taką mam dziś zagwozdkę niespodziewaną, eh...

snowflake

#7310657 Napisano: 03.11.2025 14:22:51
cb656 napisał(a):

Gdy umrę, czy ktoś to będzie wiedział, ech...   emotka emotka
No bo tak, ech... Żyję i mieszkam samotnie. No bo tak i już.
Klucze do mieszkania ma tylko starsza siostra, która mieszka kilkaset kilometrów dalej i rzadko tu bywa.
Kontakt z forumowiczami mam wyłącznie via net. Raz czy dwa spotkałem się z ludźmi na żywo przy okazji eventów, ech...
No i co dalej??!
Jak przestanę się udzielać, to kto będzie wiedział NA PEWNO, że to z powodu umarcia?!
Taką mam dziś zagwozdkę niespodziewaną, eh...

Podaj adres, przyjedziemy, sprawdzimy  emotka
1 cb656 0

cb656

#7310660 Napisano: 03.11.2025 14:26:07
snowflake napisał(a):

cb656 napisał(a):

Gdy umrę, czy ktoś to będzie wiedział, ech...    emotka emotka

Takie podejście mnie urzeka, mrau... emotka
Rodzi się tylko pytanie, czy chodzi o spadek i przejęci4e mieszkania, czy to zwykła troska współobywatelska, ech... emotka
0 0

rufus

#7310663 Napisano: 03.11.2025 14:28:59
cb656 napisał(a):

snowflake napisał(a):

cb656 napisał(a):

Gdy umrę, czy ktoś to będzie wiedział, ech...    emotka emotka

Rodzi się tylko pytanie, czy chodzi o spadek i przejęci4e mieszkania, czy to zwykła troska współobywatelska, ech... emotka

Mozesz zrobic konkurs dla forumowiczow kto dostanie je w spadku emotka

cb656

#7310667 Napisano: 03.11.2025 14:39:41
rufus napisał(a):

Mozesz zrobic konkurs dla forumowiczow kto dostanie je w spadku

Wiedziałem, że można liczyć na ludzi, ech... emotka
0 0

snowflake

#7310668 Napisano: 03.11.2025 14:40:35
cb656 napisał(a):

Zasiedzenie w złej wierze to chyba 30 lat emotka  pozostaje czysta troska  emotka  plus ewentualny konkurs emotka
1 cb656 0

cb656

#7310672 Napisano: 03.11.2025 14:44:19
snowflake napisał(a):

Zasiedzenie w złej wierze to chyba 30 lat

Tak. Zasiedziałem się w konkursy, przyznaję ze wstydem. Ech... emotka
0 0

snowflake

#7310673 Napisano: 03.11.2025 14:47:50
cb656 napisał(a):

snowflake napisał(a):

Ile to już lat będzie?
0 0

cb656

#7310675 Napisano: 03.11.2025 14:51:48
snowflake napisał(a):

cb656 napisał(a):

snowflake napisał(a):

Ile to już lat będzie?

Sporo. Na ekonkach od początku (choć forum wtedy ignorowałem), ale prapoczątki realnie lokuję na przełomie lat 80-90. Sklepy stacjonarne. Początki Polski konsumpcyjnej.
0 0

Cebulka

#7310729 Napisano: 03.11.2025 16:55:18
Drodzy, 
Wiecie może w jaki sposób korzystać z vouchera do Ross (wygrana z Pantene)? Na maila przyszedł numer kardy podarunkowej i PIN. 
Rozumiem, że jak na kartę podarunkowa przystało nie trzeba od razu wykorzystać całej kwoty?
1 cb656 0

tereniagno

#7310735 Napisano: 03.11.2025 17:04:22

Sorry, ale sama sobie zawdzięczasz stratę kasy. Naiwność ma jednak swoje koszty, ech... emotka
Trzeba jednak mieć jakieś minimum ogarnięcia w temacie, ech...
Opłatę pobrano za ODDZWANIANIE, a nie za to, że ktoś do ciebie tylko dzwonił, a ty odebrałaś, ech... Litości!!!

A może w końcu przestaniesz mnie krytykować, bo nic innego nie potrafiszemotka
Wiem co robię dobrze i wiem co robię źle.Po prostu podzieliłam się z tym na forum,
a Ty czepiasz się, jak rzep psiego ogonaemotka
0 0

elmas

#7310737 Napisano: 03.11.2025 17:07:35
Cebulka napisał(a):

Drodzy, 
Wiecie może w jaki sposób korzystać z vouchera do Ross (wygrana z Pantene)? Na maila przyszedł numer kardy podarunkowej i PIN. 
Rozumiem, że jak na kartę podarunkowa przystało nie trzeba od razu wykorzystać całej kwoty?

Ja robię z takiego numeru kod kreskowy - na przykład tutaj: https://www.pwsk....-kodow-kreskowych/ 
Potem wystarczy wybrać na kasie samoobsługowej płatność kartą podarunkową (albo powiedzieć kasjerce, że zapłaci się w ten sposób), zeskanować kod, wbić PIN na terminalu i gotowe. Można płacić wielokrotnie, do wyczerpania salda 
1 cb656 0

Cebulka

#7310740 Napisano: 03.11.2025 17:12:54
elmas napisał(a):

Cebulka napisał(a):

Drodzy, 

Ja robię z takiego numeru kod kreskowy - na przykład tutaj: https://www.pwsk....-kodow-kreskowych/ 
Potem wystarczy wybrać na kasie samoobsługowej płatność kartą podarunkową (albo powiedzieć kasjerce, że zapłaci się w ten sposób), zeskanować kod, wbić PIN na terminalu i gotowe. Można płacić wielokrotnie, do wyczerpania salda 

Nie wiedziałam o istnieniu takiego generatora, dzięki ! 😉
1 elmas 0