WC - rozmowy o wszystkim

nitka310

#7306864 Napisano: 19.10.2025 14:22:34
psotka napisał(a):

Cześć,
mam pytanie. Mój stary telewizor KDL-40WE660— Dane techniczne | Sony PL nie ma ani Smart TV ani Android TV. W telefonie mam aplikację HBO MAX i Disney. Czy jest jakaś opcja na to, żeby na telewizorze
oglądać Hbo i Disneya? Dotychczas odpalam te streamingi na laptopie, podłączam
się kablem HDMI, ale to dużo zachodu. Chciałabym, żeby mieć to w telewizorze i
sterować normalnie pilotem. Dodatkowo od 3 lat odkąd zmieniła się telewizja
naziemna nie mam zwykłych kanałów typu TVP 2, Polsat czy TVN. Czy jakaś antena/dekoder
lub inne urządzenie pasuje do mojego telewizora? Obecna antena jest słaba i ma
słaby zasięg. Może ktoś doradzi co kupić?

Ja mogę polecić Google Chromecast HD, mój telewizor ma 10 lat i jest bez smarta i tych innych bajerów. Podłącza się do wejścia HDMI i można pobierać sobie aplikacje, które się używa, ja np ma tidal, Disney, Max i inne. Wszystko działa sprawnie, a pilot się super sprawdza emotka
2 psotka, cb656 0

cb656

#7306876 Napisano: 19.10.2025 15:46:01
Znana napisał(a):

Diety, diety i ciągle diety, też tak macie?

Nie mam tak. Żrę i żrę bez opamiętania. To, co mi smakuje. emotka
0 0

cb656

#7306877 Napisano: 19.10.2025 15:55:34
psotka napisał(a):

Dotychczas odpalam te streamingi na laptopie, podłączam się kablem HDMI, ale to dużo zachodu.

Nie rozumiem tego, jak podłączanie kablem HDMI może być w kategorii "dużo zachodu", ech... emotka
0 0

atyde25

#7307193 Napisano: 20.10.2025 16:37:46
Też mam taki niedosyt przy Everydayme. Bo Pantene super karta. Ale w Always pokładałam większe nadzieje w sensie wygranej. A to Pantene to słałam na odczepnego w sumie .Bo kupiłam jak miałam zaćmienie promo.
0 0

atyde25

#7307196 Napisano: 20.10.2025 16:39:29
Ile macie w Biedrze zebrane bo ja dobijam do 300 naklejek wirtualnych emotka  Mogli by dać nowego Sabo uwielbiam ten program. Do obejrzenia na you...za friko.
0 0

Cebulka

#7307214 Napisano: 20.10.2025 17:12:58
Do osób, które wygrały voucher 300 z Pantene - też dostaliście maila z prośbą o potwierdzenie danych do wysyłki ? W regulaminie info, że przy tej nagrodzie miał przyjść mail z linkiem do pobrania kodu. Tak kminie czy się nie pomylili i czy może jednak kosmetyków nie wygrałam...
0 0

zielonaszpilka

#7307215 Napisano: 20.10.2025 17:13:58
Cebulka napisał(a):

Do osób, które wygrały voucher 300 z Pantene - też dostaliście maila z prośbą o potwierdzenie danych do wysyłki ? W regulaminie info, że przy tej nagrodzie miał przyjść mail z linkiem do pobrania kodu. Tak kminie czy się nie pomylili i czy może jednak kosmetyków nie wygrałam...

Wszyscy tak mają. Jest ok. Oni zawsze dają to info o potwierdzenie danych. Czasami vouchery też od razu były do pobrania w mailu, ale teraz nie ma. Mail z kartą przyjdzie później.
0 0

Cebulka

#7307220 Napisano: 20.10.2025 17:19:38
zielonaszpilka napisał(a):

Cebulka napisał(a):

Wszyscy tak mają. Jest ok. Oni zawsze dają to info o potwierdzenie danych. Czasami vouchery też od razu były do pobrania w mailu, ale teraz nie ma. Mail z kartą przyjdzie później.

Ufff... Dziękuję bardzo za odpowiedź! Zdziwiła mnie właśnie ta rozbieżność z regulaminem i nie byłam pewna czy z automatu maile lecą. Rozczarowanie by bolało emotka
0 0

fan-mandaryny

#7307334 Napisano: 20.10.2025 23:59:05
vazzz napisał(a):

Pantene- na 550 nagród mam wielkie 0. Po wysłaniu odpowiedzi było coś a'la podziękowanie a zaraz później pojawiła się informacja o błędzie czy coś w tym rodzaju. I teraz nie wiem czy jestem aż tak beznadziejna czy też moje odpowiedzi nawet się nie wysłały. Znając życie pewnie ta pierwsza opcja. Wstyd i dramat.

Mam to samo i też mnie zastanawia to, czy owa "weryfikacja" mojego przebiegła pozytywnie. A mieli jakoś potwierdzać zgłoszenie? Jak miałem jakiś kod zgłoszenia.
0 0

zezowaty_kot

#7307335 Napisano: 21.10.2025 00:25:58
fan-mandaryny napisał(a):

vazzz napisał(a):

Pantene- na 550 nagród mam wielkie 0. Po wysłaniu odpowiedzi było coś a'la podziękowanie a zaraz później pojawiła się informacja o błędzie czy coś w tym rodzaju. I teraz nie wiem czy jestem aż tak beznadziejna czy też moje odpowiedzi nawet się nie wysłały. Znając życie pewnie ta pierwsza opcja. Wstyd i dramat.

Mam to samo i też mnie zastanawia to, czy owa "weryfikacja" mojego przebiegła pozytywnie. A mieli jakoś potwierdzać zgłoszenie? Jak miałem jakiś kod zgłoszenia.

Ja w Always też miałam taki komunikat, ale wcześniej wyświetlił się numer zgłoszenia. Na maila nie było żadnego potwierdzenia. Oni chyba tak mają.
0 0

fan-mandaryny

#7307336 Napisano: 21.10.2025 00:29:42
zezowaty_kot napisał(a):

vazzz napisał(a):

Ja w Always też miałam taki komunikat, ale wcześniej wyświetlił się numer zgłoszenia. Na maila nie było żadnego potwierdzenia. Oni chyba tak mają.

Mimo tego komunikatu wygrałaś? Pisałaś do agencji?
0 0

zezowaty_kot

#7307337 Napisano: 21.10.2025 00:54:19

zezowaty_kot napisał(a):

vazzz napisał(a):

Mimo tego komunikatu wygrałaś? Pisałaś do agencji?

Wygrałam, nie pisałam do agencji, bo pamiętam że w innym konkursie też tak było.

atyde25

#7307824 Napisano: 22.10.2025 19:52:46
Przypomniało mi się o "danych wrażliwych. Jak coś miałam do odbioru w Drogerii Natura pewnie z 10 lat temu jak nie lepiej.
I niby trzeba było dać pani dowód. I ta pipa bierze mój dowód i na zaplecze z nim hahahhahahh .No co takiego baba ze sklepu leci z twoim dowodem na zaplecze. To jak zwróciłam uwagę to udawała głupia i jeszcze focha na mnie miała. Jakie to były czasy. Dla  zestawu kosmetyków pewnie góra 50 zeta lub mniej.
1 cb656 0

agicho

#7307829 Napisano: 22.10.2025 20:10:20
Zachęcona wygranymi w aplikacji Rossman weszłam po raz pierwszy wyskoczył komunikat 
Że wygrałam maszer lodowy ale gdzie go szukać w aplikacji i jak go odebrać?
Ktoś podpowie.
0 0

snowflake

#7307833 Napisano: 22.10.2025 20:25:08
agicho napisał(a):

Zachęcona wygranymi w aplikacji Rossman weszłam po raz pierwszy wyskoczył komunikat 
Ktoś podpowie.

Jak odebrać nie wiem bo jeszcze nie odbierałam. Kupon znajdziesz a apce - prawy, dolny rób - Profil.

1 agicho 0

zebry

#7307836 Napisano: 22.10.2025 20:28:28
snowflake napisał(a):

agicho napisał(a):

Ktoś podpowie.

Jak odebrać nie wiem bo jeszcze nie odbierałam. Kupon znajdziesz a apce - prawy, dolny rób - Profil.

Wystarczy zeskanować apkę przy kasie, ale lepiej najpierw się zapytać czy na pewno dany produkt jest dostępny.
1 snowflake 0

agicho

#7307841 Napisano: 22.10.2025 20:34:20
snowflake napisał(a):

agicho napisał(a):

Ktoś podpowie.

To u mnie nic się nie pojawilo. Poza wejściem w pianę  jakiś voucher na TV na miesiąc.😵‍💫
0 0

bianka33

#7307843 Napisano: 22.10.2025 20:41:44
agicho napisał(a):

snowflake napisał(a):

agicho napisał(a):

Ktoś podpowie.

To u mnie nic się nie pojawilo. Poza wejściem w pianę  jakiś voucher na TV na miesiąc.😵‍💫

Jak otwierasz aplikacje, to klikasz na samym dole w ikonę profil, tam będą upominki i instrukcje jak je odebrać

1 agicho 0

halliday

#7307847 Napisano: 22.10.2025 20:50:43
agicho napisał(a):

Ktoś podpowie.

przecieć to nagroda gwarantowana, każdy otrzymuje, wystarczy zrobić zakupy na kasie tradycyjnej i zeskanować tą kartę i kasjerce powinien wyskoczyć komunikat o gratisie, a jak nie to wystarczy powiedzicieć ze miałaś komunikat o gratisie do odbioru.
0 0

agicho

#7307850 Napisano: 22.10.2025 21:05:23
halliday napisał(a):

agicho napisał(a):

Ktoś podpowie.

przecieć to nagroda gwarantowana, każdy otrzymuje, wystarczy zrobić zakupy na kasie tradycyjnej i zeskanować tą kartę i kasjerce powinien wyskoczyć komunikat o gratisie, a jak nie to wystarczy powiedzicieć ze miałaś komunikat o gratisie do odbioru.

Tak ale inni mają to w profilu a u mnie brak tego więc na jakiej podstawie ktoś miałby mi coś wydać 😮‍💨 sklepie nie są organizatorami i zbędna a nimi dyskusja. Napisze do oragoazatra loteria .zobaczę co odpiszą. Dzięki Iza rady.
0 0