WC - rozmowy o wszystkim

nanajka81

#7394770 Napisano: 18.09.2026 07:29:51
pawelski napisał(a):

Co myślicie o takiej wiadomości ze strony do wypełniania ankiet  reaktor opinii ? Dostał ktoś kiedyś taką ankietę do wypełnienia ? 

Nie daj się nabrać, 1000 zł za wypełnioną ankietę nikt ci nie da a tylko możesz napytać sobie biedy bo wykorzystają Twoje dane do jakiś tam ich bliżej znanych celów. Ja np. bawię się w Binga - to nie ankiety tylko codzienne klikanie które zajmuje mi około 5 minut. Nagrodę (50 zł do allegro - są jeszcze inne tego typu) zdobywa się po około 80 dniach...  Tak więc słaba opłacalność ale zawsze coś.
1 pawelski 0

mahuska

#7394781 Napisano: 18.09.2026 08:44:41
nanajka81 napisał(a):

pawelski napisał(a):

Co myślicie o takiej wiadomości ze strony do wypełniania ankiet  reaktor opinii ? Dostał ktoś kiedyś taką ankietę do wypełnienia ? 

Nie daj się nabrać, 1000 zł za wypełnioną ankietę nikt ci nie da a tylko możesz napytać sobie biedy bo wykorzystają Twoje dane do jakiś tam ich bliżej znanych celów. Ja np. bawię się w Binga - to nie ankiety tylko codzienne klikanie które zajmuje mi około 5 minut. Nagrodę (50 zł do allegro - są jeszcze inne tego typu) zdobywa się po około 80 dniach...  Tak więc słaba opłacalność ale zawsze coś.

Skany umów? Nigdy bym nie dała...nawet zamazanych...Kto wie co "inteligentny" potrafi
1 pawelski 0

fan-mandaryny

#7394905 Napisano: 18.09.2026 15:19:15
monikar napisał(a):

Ja nie mogę kofeiny więc dla mnie jedynym rozwiązaniem jest Cola/Pepsi zero cukru, zero kofeiny. I mam nadzieję że nie wstrzymają jej produkcji.

Tylko, że w Biedronkach te cole typu zero przewracają ludzie tylko, żeby się dostać do tych z cukrem. Pomijając to, że taka wstrząśnięta traci smak po otwarciu, bo to co gazowane się ulatnia, napoje zero mają jak dla mnie dziwny smak i te słodziki są gorsze dla zdrowia niż te z cukrem. Ludzie tego nie chcą kupować i przewracają je na paletach, a wiem od pracowników, że specjalnie na wierzchu je wystawiają, żeby się ich pozbyć. A ludzie biorą je z wierzchu, bo nie mają wyjścia. Mogliby jakieś sensowne proporcje ilości w produkcji tych zero dawać. Tobie może smakuje, a innemu może już niekoniecznie. Jak dla mnie Pepsi Cola zepsuła się pięć lat temu. W 7up, Mirindzie zmieniła się ta ilość cukru co Pepsi regularna, tylko od 2024 roku. W tabeli poniżej dałem dane dotyczące Pepsi Coli z niebieską zakrętką, czyli z cukrem. No i ta z cukrem już smakuje niemal podobnie jak ta zero. Wszystko przez podatek cukrowy i oszczędności. Producent zapewniał kiedyś dobry skład i smak - teraz strzelił sobie w stopę. Twist się jeszcze trzyma, bo nie ma słodzików - sprawdźcie to. Pozdrawiam serdecznie. emotka

1 Ferdia 0

pawelski

#7394958 Napisano: 18.09.2026 17:18:46
samdej napisał(a):

pawelski napisał(a):

Zrobisz jak uważasz, ale dla mnie  śmierdzi wałkiem na odległość:

1. W 100zł jeszcze byłbym skłonny uwierzyć, ale w 1000 - sorry, ale nie.

2. Zanominizuj umowę i... podaj nam swoje dane osobowe. Dobre. emotka

3. Rekrutacja do badania. A później: "Z przykrością informujemy, nie został Pan zakwalifikowany do badania". A umowa i dane już poszły, za to kasa nie przyjdzie.

4. Zawsze możesz znaleźć nr tel. do tej firmy Embis i podpytać czy coś takiego zlecili.

I teraz tak myślę że takie umowy o kredyt to przecież dają ludziom do wglądu przed ich podpisaniem żeby je dokładnie przeczytali.  Więc dlaczego nie wyślą swoich pracowników żeby takie wzory umów pozbierali z różnych banków.
0 0