WC - rozmowy o wszystkim

atyde25

#7389952 Napisano: 02.09.2026 12:33:59
Nie wiem jak to delikatnie ująć ale pani z Biedry wyrwała zatyczkę z mojego granatu. Napisałam skargi wszędzie i oceny obsługi. Chyba się spotkamy w Sądzie ,tak mam swojego prawnika emotka
1 kumulacja 0

radziosny

#7389972 Napisano: 02.09.2026 13:24:42
atyde25 napisał(a):

Nie wiem jak to delikatnie ująć ale pani z Biedry wyrwała zatyczkę z mojego granatu. Napisałam skargi wszędzie i oceny obsługi. Chyba się spotkamy w Sądzie ,tak mam swojego prawnika emotka

A co się stało? Podarła paragon? emotka

xerdan

#7390128 Napisano: 02.09.2026 18:48:47
czy jak zgubilem paragon, a znam jego numer, numer kasy, sklepu, i godzine, moge pojechac do tego sklepu, i poprosic o kopie z systemu czy cos?
0 0

joan

#7390143 Napisano: 02.09.2026 19:47:17
xerdan napisał(a):

czy jak zgubilem paragon, a znam jego numer, numer kasy, sklepu, i godzine, moge pojechac do tego sklepu, i poprosic o kopie z systemu czy cos?

To zależy, do czego Ci paragon potrzebny: do konka (bo zgłosiłeś już ten paragon) czy do ewentualnej reklamacji produktu w przyszłości. Najlepiej byłoby mieć zdjęcie zaginionego paragonu, bo często konkursowy nr paragonu (domyślnie: górny z prawej) to wcale nie jest faktyczny nr paragonu i obsługa sklepu tego nie znajdzie.
0 0

boss75

#7390491 Napisano: 04.09.2026 07:41:37
Kochani przygarnę nalepki i kody quiz biedronka
Zbieram dla małej Agatki
0 0

atyde25

#7390586 Napisano: 04.09.2026 12:01:43
Tak się do Sądu odwaliłam ,że sama siebie w lustrze w windzie nie poznałam. Masakra a tam wszyscy na sportowo i tatuaż to moje 4 imię i łyse glace. No ale był pan policjant z lusterkiem szukający bomb i kilka osób z ochrony uffffffffffffffff
1 kumulacja 0

atyde25

#7390639 Napisano: 04.09.2026 13:46:47
Jednego dnia jesteś matką córki ,teraz chłopakiem co myśli jak spędzi dzień Chłopaka i do tego ma Cię ocenić Twój ulubiony produkt od Eveline Cosmertics. Na kozetce u psychiatry to tylko wielkie oczy by były lekarza. Czuję się dziwnie i mam mętlik w głowie mimo swojego zakręcenia.

mampytanie

#7391012 Napisano: 06.09.2026 09:50:50
Tak podpytam - które zakwaterowanie przy Energylandii polecacie dla dwóch osób? Czy ewentualnie camping rzut 44 (ten najbliżej) jest ok też pod namiot, czy to tylko dla kamperów? Czy może te tipi / wozy (tylko trochę drogie jak za takie coś...)? Zastanawiamy się co wybrać. Ewentualnie coś w pobliżu, ale nie za miliony, bo przecież tam się tylko będzie spać. I czy warto spędzić dwa dni na atrakcjach energylandii? W planach był też waterpark, ale niestety część atrakcji już zamknięta, więc do kitu, a mamy 4 bilety na 2 osoby. Nie wiem, czy jechać na cały jeden dzień z noclegami, a pozostałe 2 bilety sprzedać, czy bawić się 2 całe dni z noclegami.
0 0

as32572

#7391023 Napisano: 06.09.2026 10:35:29
mampytanie napisał(a):

Tak podpytam - które zakwaterowanie przy Energylandii polecacie dla dwóch osób? Czy ewentualnie camping rzut 44 (ten najbliżej) jest ok też pod namiot, czy to tylko dla kamperów? Czy może te tipi / wozy (tylko trochę drogie jak za takie coś...)? Zastanawiamy się co wybrać. Ewentualnie coś w pobliżu, ale nie za miliony, bo przecież tam się tylko będzie spać. I czy warto spędzić dwa dni na atrakcjach energylandii? W planach był też waterpark, ale niestety część atrakcji już zamknięta, więc do kitu, a mamy 4 bilety na 2 osoby. Nie wiem, czy jechać na cały jeden dzień z noclegami, a pozostałe 2 bilety sprzedać, czy bawić się 2 całe dni z noclegami.

Jak jedziesz po sezonie i w tygodniu (ja tak byłam w zeszłym roku we wrześniu) to praktycznie do żadnej atrakcji nie było kolejek, baseny były zamknięte, więc dla mnie 1 dzień to już było maks, bo już pod koniec nie mieliśmy co ze sobą zrobić. Na seansie kina 7D byliśmy tylko we dwoje emotka
Miałam niedosyt po Disneylandzie, gdzie byłam 2 dni, ale tam praktycznie do wszystkiego trzeba było stać minimum 30 minut czy nawet godzinę, więc trudno było skorzystać ze wszystkiego, jakby nie było tych kolejek to też bym uważała, że to za długo pewnie.

Maczupikczu

#7391025 Napisano: 06.09.2026 10:46:35
[quote=

as32572]Jak jedziesz po sezonie i w tygodniu (ja tak byłam w zeszłym roku we wrześniu) to praktycznie do żadnej atrakcji nie było kolejek, baseny były zamknięte, więc dla mnie 1 dzień to już było maks, bo już pod koniec nie mieliśmy co ze sobą zrobić. Na seansie kina 7D byliśmy tylko we dwoje emotka
Miałam niedosyt po Disneylandzie, gdzie byłam 2 dni, ale tam praktycznie do wszystkiego trzeba było stać minimum 30 minut czy nawet godzinę, więc trudno było skorzystać ze wszystkiego, jakby nie było tych kolejek to też bym uważała, że to za długo pewnie.

A to ja przeciwnie,  byłam w jeden dzień od otwarcia do zamknięcia, kolejki na 10-15 minut (więc można uznać, że kolejek nie było) ale nie udało mi się zwiedzić nawet połowy bo po 25 tysiącach kroków nogi wchodziły mi już do *** emotka  Zostaliśmy na drugi dzień i dopiero wtedy udało nam się zahaczyć o część basenową i pokaz trucków. Aż żałowałam , ze sprzedałam większość biletów, bo mogłabym tam jeździć co weekend emotka
0 0

mampytanie

#7391030 Napisano: 06.09.2026 11:07:48
as32572 napisał(a):

Jak jedziesz po sezonie i w tygodniu (ja tak byłam w zeszłym roku we wrześniu) to praktycznie do żadnej atrakcji nie było kolejek, baseny były zamknięte, więc dla mnie 1 dzień to już było maks, bo już pod koniec nie mieliśmy co ze sobą zrobić. Na seansie kina 7D byliśmy tylko we dwoje emotka

Dzięki, no właśnie o to mi chodziło, bo po Disneylandach i innych parkach tego typu jak jeździłam, zawsze były kolejki takie na 10-25 min, no i nie mam odniesienia, jak to jest u nas względem ilości atrakcji. 
No i też doczytałam, że baseny w większości już zamknięte, a był plan 1 dzień water park:( I też rozważamy, czy jechać w weekend czy w tygodniu właśnie. A do tego rozważamy październik, bo będzie już halloweenowo <3 ale kurczę boję się o pogodę:(((( Teraz żałuję, że w sierpniu nie pojechaliśmy, ale chcieliśmy ominąć okres wakacyjny, bo za dużo dzieciaków by było wszędzie xd
0 0

mampytanie

#7391032 Napisano: 06.09.2026 11:09:31
A to ja przeciwnie,  byłam w jeden dzień od otwarcia do zamknięcia, kolejki na 10-15 minut (więc można uznać, że kolejek nie było) ale nie udało mi się zwiedzić nawet połowy bo po 25 tysiącach kroków nogi wchodziły mi już do *** emotka  Zostaliśmy na drugi dzień i dopiero wtedy udało nam się zahaczyć o część basenową i pokaz trucków. Aż żałowałam , ze sprzedałam większość biletów, bo mogłabym tam jeździć co weekend emotka

A byłaś w wakacje czy już poza sezonem? Bo w sumie lipiec / sierpień na pewno mocniej oblegany. A jak mówię, u nas baseny odpadną, bo 3 główne te baseny / zjeżdżalnie już są nieczynne:((((

edit: teraz doczytałam, że kolejki po 10-15 min, czyli taka dość norma. Kurczę to teraz już nie wiem, czy pchać się na 2 dni, czy jednak 1
0 0

atyde25

#7391327 Napisano: 07.09.2026 14:40:57
Nie chcą mojej kasy w Biedrze tysiące zostawiane co miesiąc od ponad 15 lat ok nie zobaczą . W Lidlu spokojnie eco zwroty za 17,50 zeta oddałam ,po kodzie kreskowym na samoobsłudze odliczone od zapłaty za zakupy. Miło ,spokojnie ,bez wzywania ochrony. Nie lubię Lidla nie ukrywam ale jak nie masz tego co lubisz ,polubisz co masz.
0 0

xerdan

#7391328 Napisano: 07.09.2026 14:41:38
joan napisał(a):

To zależy, do czego Ci paragon potrzebny: do konka (bo zgłosiłeś już ten paragon) czy do ewentualnej reklamacji produktu w przyszłości. Najlepiej byłoby mieć zdjęcie zaginionego paragonu, bo często konkursowy nr paragonu (domyślnie: górny z prawej) to wcale nie jest faktyczny nr paragonu i obsługa sklepu tego nie znajdzie.

po ptokach, inny numer ma tak jak sie mówiło po nagrodzie
1 joan 0

atyde25

#7391329 Napisano: 07.09.2026 14:42:01
Na bogato kupiłam angusa idę obiad zrobić mają w tym Lidlu niezłe kąski emotka
0 0

ktosiek1

#7391433 Napisano: 07.09.2026 19:01:05
mampytanie napisał(a):

My byliśmy w ten weekend na 2 dni. W sobotę więcej ludzi, w niedzielę mniej. Spokojnie mieliśmy co robić, ale my z dziećmi byliśmy i one by tydzień biegały od jednego rollercoastera do drugiego emotka byl płacz przy wyjściu praktycznie.  Zabrakło nam czasu na pokaz ognia np. Do atrakcji takich jak F1, RMF dragon były spore kolejki, nawet po 30-40 min. Hyperion i zadra nie jeździliśmy a tam podobno najdłużej się czeka. Nawet na Energusia były kolejki po pół godziny czasem. Ja polecam apartamenty Tilia w Laskowej. Cisza, spokój i najlepiej cenowo nam wychodziło. A, no i już jest Halloweenowo.

mampytanie

#7391440 Napisano: 07.09.2026 19:18:20
ktosiek1 napisał(a):

My byliśmy w ten weekend na 2 dni. W sobotę więcej ludzi, w niedzielę mniej. Spokojnie mieliśmy co robić, ale my z dziećmi byliśmy i one by tydzień biegały od jednego rollercoastera do drugiego emotka byl płacz przy wyjściu praktycznie.  Zabrakło nam czasu na pokaz ognia np. Do atrakcji takich jak F1, RMF dragon były spore kolejki, nawet po 30-40 min. Hyperion i zadra nie jeździliśmy a tam podobno najdłużej się czeka. Nawet na Energusia były kolejki po pół godziny czasem. Ja polecam apartamenty Tilia w Laskowej. Cisza, spokój i najlepiej cenowo nam wychodziło. A, no i już jest Halloweenowo.

Suuuper! Dzięki za polecajkę miejsca do spania (zaraz będę sprawdzać) i dzięki za info, że już jest halloweenowo, bo przynajmniej nie będziemy zwlekać aż do października, jak może nie być pogody.
1 ktosiek1 0

DAIKOKU

#7391442 Napisano: 07.09.2026 19:23:10
mampytanie napisał(a):

Odp.
byłam dwa razy i polecam Western camp. Wybrałam Namiot tipi i jest naprawdę super, klimatyzowany przestronny, rano w restauracji obfite porządne śniadanie. Darmowy parking a Spod western camp dowozi ciuchcia - złoty pociąg pod same drzwi Energylandii. Obiekt western camp jest duży, jest kino pod chmurką, mały basen- ale jest emotka ,  jacuzzi, można pospacerować , zrobić grill, aczkolwiek po atrakcjach w Energylandii możesz nie mieć na to już wiele czasu. 
Miejsce to poleciłam także moim znajomym i są naprawdę zadowoleni.

mampytanie

#7391446 Napisano: 07.09.2026 19:26:59
DAIKOKU napisał(a):

Odp.
byłam dwa razy i polecam Western camp. Wybrałam Namiot tipi i jest naprawdę super, klimatyzowany przestronny, rano w restauracji obfite porządne śniadanie. Darmowy parking a Spod western camp dowozi ciuchcia - złoty pociąg pod same drzwi Energylandii. Obiekt western camp jest duży, jest kino pod chmurką, mały basen- ale jest emotka ,  jacuzzi, można pospacerować , zrobić grill, aczkolwiek po atrakcjach w Energylandii możesz nie mieć na to już wiele czasu. 
Miejsce to poleciłam także moim znajomym i są naprawdę zadowoleni.

To też podpytam - te namioty tipi to są bez łazienek, prawda? A kojarzysz, czy mają takie dwuosobowe, czy tylko większe? Fajnie byłoby właśnie na miejscu, ale też jak mamy zapłacić 4 x więcej, to trochę szkoda z jednej strony xd
0 0

boss75

#7391457 Napisano: 07.09.2026 20:02:23
Kochani  brakuje mi 578 żabsów
Pomoże ktoś?
786 326 326
Z góry dziękuję  emotka
Dużo wygranych życzę , ja ostatnio stoję w miejscu
1 kostka82 0