Wkurza mnie...

Gość: goralecka

#4882939 Napisano: 07.12.2011 10:41:09
karolkas napisał(a):

isiulka napisał(a):

karolkas napisał(a):

Wkurza mnie podejście ludzi,którzy uważają, że jak jest coś wygrane w konkursie to znaczy ze nie jest warte swojej ceny. Chcę sprzedać kino domowe,które normalnie jest warte najmniej 2200 a gościu mi piszę, że on zaryzykuje i kupi ode mnie za 1000 zł.No kurcze, to wole w ogóle nie sprzedawać. emotka

to w jakim celu piszesz , że coś jest wygrane w konkursie?

no nie wiem jak ktoś się pyta, jakie jest pochodzenie kina, to piszę, a co mam nie mowić że z konkursu?

cieżko nie powiedzieć bo jak się sprzedaje to zazwyczaj z gwarancją a na gwarancji napisali, że to z konkursu emotka
0 0

tereniagno

#4882948 Napisano: 07.12.2011 10:42:53
tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie,że Carrefour robi od dziś konkursy,a nigdzie nie ma do nich regulaminów. emotka emotka Bądź tu mądry i pisz wierszem,ja k je wysłać emotka W sklepie jest wystawione,na jaki nr wysłać,ale treść itd.nic nie ma emotka

Już jest ok.
0 0

efelinkaaa

#4882949 Napisano: 07.12.2011 10:43:29
karolkas napisał(a):

isiulka napisał(a):

karolkas napisał(a):

Wkurza mnie podejście ludzi,którzy uważają, że jak jest coś wygrane w konkursie to znaczy ze nie jest warte swojej ceny. Chcę sprzedać kino domowe,które normalnie jest warte najmniej 2200 a gościu mi piszę, że on zaryzykuje i kupi ode mnie za 1000 zł.No kurcze, to wole w ogóle nie sprzedawać. emotka

no nie wiem jak ktoś się pyta, jakie jest pochodzenie kina, to piszę, a co mam nie mowić że z konkursu?

ja tez piszę, że z konkursu.. co prawda na razie tylko jedną rzecz sprzedałam, wszystko rozdaję po rodzinie emotka

ps. tak na marginesie, gdybym miała kupić te kino dla siebie, to nie dałabym więcej niż 500zł.. serio emotka żadnych bajek nam nie odbiera na vcd (czyli z gazet, np. mamo to ja, dziecko, a uzbieraliśmy wielką kolekcję) i wszystko z pendrive leci (tzn. prawie wszystko, bo nie wszystkie kodeki ma..).
0 0

isiulka

#4882955 Napisano: 07.12.2011 10:44:21

goralecka napisał(a):

karolkas napisał(a):

isiulka napisał(a):

karolkas napisał(a):

cieżko nie powiedzieć bo jak się sprzedaje to zazwyczaj z gwarancją a na gwarancji napisali, że to z konkursu emotka

Ja tam nigdy nie daje gwarancji i nigdy nie pisze ze cos pochodzi z konkursu. I nie mam tego typu pytań.
A sprzedaje drożej niż Ci co dają gwarancję emotka
0 0

delfinka101

#4882962 Napisano: 07.12.2011 10:46:49
nineczka17 napisał(a):

joan napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

moja wcięła dziś 6 czekoladek bo dostała kalendarz adwentowy a że dziś już 6.12 chciała nadrobić zaległości emotka

Ale aparatka, takiej spryciary to nie przegadasz emotka

oj jest agentka i zawsze ma swoje zdanie i teorie jak wpadnie w dyskusję to zadziwia i mnie i męża dowcip też mam po tatusiu wyrobiny

Ale chociaz ci obciachu nie robi..Mój zaniosł do szkoły 20 czekolad,które wygrałam wkonkursie a jak nauczycielka zapytała sie go dlaczego je rozdaje;bo moja mama woli aby innym się zęby psuły a nie mi.... emotka
0 0

leoniu

#4882966 Napisano: 07.12.2011 10:47:42
Wkurzyła mnie dziewczyna, od której kupiłam wygrany nr kaloszkowy... Numer był wygrany, i owszem, ale z pierwszego dnia promocji, a dnie z połowy października.
Cóż, tak mój paragon popłynął w niebyt, a zachłanność została ukarana! A tak chcialam je mieć emotka

0 0

aurorcia

#4882974 Napisano: 07.12.2011 10:51:05
delfinka101 napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

joan napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

moja wcięła dziś 6 czekoladek bo dostała kalendarz adwentowy a że dziś już 6.12 chciała nadrobić zaległości emotka

Ale aparatka, takiej spryciary to nie przegadasz emotka

oj jest agentka i zawsze ma swoje zdanie i teorie jak wpadnie w dyskusję to zadziwia i mnie i męża dowcip też mam po tatusiu wyrobiny

Ale chociaz ci obciachu nie robi..Mój zaniosł do szkoły 20 czekolad,które wygrałam wkonkursie a jak nauczycielka zapytała sie go dlaczego je rozdaje;bo moja mama woli aby innym się zęby psuły a nie mi.... emotka

nie przejmuj się,jak kilka lat temu przyszła pani pielęgniarka do klasy (wtedy był w 1 klasie)na pogadankę o zdrowym odżywianiu i zaczęła mówić jaka to niezdrowa jest cola to mój syn podniósł rękę i powiedział A moja mama to pije dużo Coli z różnymi alkoholami!
emotka emotka emotka
dobrze,że wychowawczyni nas zna...
0 0

joan

#4882998 Napisano: 07.12.2011 10:57:06
aurorcia napisał(a):

nie przejmuj się,jak kilka lat temu przyszła pani pielęgniarka do klasy (wtedy był w 1 klasie)na pogadankę o zdrowym odżywianiu i zaczęła mówić jaka to niezdrowa jest cola to mój syn podniósł rękę i powiedział A moja mama to pije dużo Coli z różnymi alkoholami!
emotka emotka emotka

emotka emotka emotka

emotka
0 0

delfinka101

#4883010 Napisano: 07.12.2011 11:00:26
joan napisał(a):

aurorcia napisał(a):

emotka emotka emotka

emotka emotka emotka

emotka

emotka

Dobrze,że to nie tylko moj taki pomysłowy..:)
0 0

ziolko

#4883047 Napisano: 07.12.2011 11:08:27
przecież wiadomo, że dzieci nie kłamią emotka dopiero później tego się uczą

jeśli chcesz znać prawdę, to pytaj dzieci i głupców - oni zawsze powiedzą
0 0

turli

#4883050 Napisano: 07.12.2011 11:09:16
karolkas napisał(a):

Wdł.mnie powinnaś sprawdzić ile taki sam model kosztuje najmniej w jakimś sklepie internetowym i dać trochę niższą cenę. Zawsze sprawdzam w regulaminie jaka jest wartość nagrody, a potem okazuje się że w sieci sklepy sprzedają teniej. Stąd może kłopot.
0 0

ziolko

#4883060 Napisano: 07.12.2011 11:12:21
turli napisał(a):

karolkas napisał(a):

Wdł.mnie powinnaś sprawdzić ile taki sam model kosztuje najmniej w jakimś sklepie internetowym i dać trochę niższą cenę. Zawsze sprawdzam w regulaminie jaka jest wartość nagrody, a potem okazuje się że w sieci sklepy sprzedają teniej. Stąd może kłopot.

racja, wartość regulaminowa zawsze jest zawyżona ;/

np w konkursie kropka tv do wygrania jest odtwarzacz dvd blu-ray Funai za 2499 zł emotka

a na allegro można kupić za ok 800 zł max

nowy!!

0 0

karolkas

#4883097 Napisano: 07.12.2011 11:18:45
ziolko napisał(a):

turli napisał(a):

karolkas napisał(a):

np w konkursie kropka tv do wygrania jest odtwarzacz dvd blu-ray Funai za 2499 zł emotka

nowy!!

No cena 2200 to jest nie regulaminowa tylko najniższa w sklepie internetowym, według regulaminu jeszcze więcej kosztuje.
0 0

efelinkaaa

#4883125 Napisano: 07.12.2011 11:25:27
a to nie jest takie przypadkiem?

http://allegro.pl...tis-i1968782123.html
0 0

Gość: czarnygreg

#4883142 Napisano: 07.12.2011 11:27:30
fakt ze z reguły ceny są zawyżone i to bardzo niestety, ale też jak ludzie kupują to masakra!
chciałam pralkę wartą ok 1400 sprzedać za 800 to facet spytał czy chce za nią pieniądze....inna kobitka znowuż czy gotówką ma mi płacić...no a jak się pytam?
dlatego najfajniej jest wygrane zatrzymać lub podarować bliskim którzy się ucieszą, ale bliskim, nie takim którzy uznają że jak wygrane to dostałam darmo i prezent się nie liczy emotka
0 0

turli

#4883166 Napisano: 07.12.2011 11:32:50
czarnygreg napisał(a):

fakt ze z reguły ceny są zawyżone i to bardzo niestety, ale też jak ludzie kupują to masakra!
chciałam pralkę wartą ok 1400 sprzedać za 800 to facet spytał czy chce za nią pieniądze....inna kobitka znowuż czy gotówką ma mi płacić...no a jak się pytam?
dlatego najfajniej jest wygrane zatrzymać lub podarować bliskim którzy się ucieszą, ale bliskim, nie takim którzy uznają że jak wygrane to dostałam darmo i prezent się nie liczy emotka

może chciał zapłacić w naturze emotka
0 0

Gość: wera

#4883296 Napisano: 07.12.2011 12:14:28
Ja już dla bliskich wygranych nie oddaję, bo tego i tak nie doceniają. Jak dostaną coś za free to potem wysłuchuję, że kolor nie ten, fason, oni by woleli to sramto emotka Dla siostry podarowałam farbę, kolor zły wyszedł i to moja wina. Teraz wolę sprzedać za o wiele mniejszą sumę ( wiem przynajmniej, że ktoś chce taką nagrodę)albo nie odsyłam danych emotka
0 0

toka

#4883310 Napisano: 07.12.2011 12:17:53
turli napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

mi kiedyś facet na allegro za przedmiot warty 2tys zaoferował stolik na wymiane emotka
0 0

Gość: pola731

#4883354 Napisano: 07.12.2011 12:30:31
toka napisał(a):

turli napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

mi kiedyś facet na allegro za przedmiot warty 2tys zaoferował stolik na wymiane emotka

ja dostałam propozycję wymiany gry wartej 100zł na czapkę dla Barbie robioną na szydełku - i jeszcze pani była oburzona ,że zainteresowana nie jestem
0 0

monia24

#4883360 Napisano: 07.12.2011 12:32:51
karolkas napisał(a):

ziolko napisał(a):

turli napisał(a):

karolkas napisał(a):

nowy!!

No cena 2200 to jest nie regulaminowa tylko najniższa w sklepie internetowym, według regulaminu jeszcze więcej kosztuje.

ja się już nie bawię w takie głupie gadanie z ludźmi. Raz mi gościu chciał kupić odkurzacz z gwarancją za grosze, wkurzyłam się i napisałam (uprzejmie), że zgadzam się na cenę, nie ma problemu, ale niech poczeka z pół roku, poużywam sobie i będzie warty tej ceny jaką proponuje.
0 0