Wkurza mnie...

joan

#5156265 Napisano: 23.04.2012 09:01:46
agamaty napisał(a):

ale jestem zakręcona - nieuprawniona wypłata NIE nastąpiła przez internet. Kasę wypłacili z bankomatu w Rosji.

Z wypłatą kasy z bankomatu to jest własnie nieco inaczej (bardziej korzystnie dla klienta), niż przy kradzieży przez neta... Dobrze, że Ci się udało emotka

PS: Czy są tu może ze 2 osóbki, którym mogłabym wysłać mój pomysł na pismo do banku na mejla i powiedziały by mi, co o nim sądzą, czy jest przekonujące, czy coś zmienić itp.? Za 5 będę miała gotowe emotka
0 0

mia

#5156266 Napisano: 23.04.2012 09:02:26
merynosek napisał(a):

Wkurza mnie moja niechęć do wszystkich i wszystkiego...
Nie mogę się otrząsnąć od śmierci Tatusia i z każdym dniem jest mi co raz gorzej...

Kochana, jak ja dobrze to znam... emotka emotka

Powiem Ci tylko, choć to dla mnie wtedy brzmiało okrutnie, że to prawda, że czas leczy rany...
Więc tylko jeszcze raz: emotka
0 0

olunka

#5156268 Napisano: 23.04.2012 09:03:21
joan napisał(a):

agamaty napisał(a):

ale jestem zakręcona - nieuprawniona wypłata NIE nastąpiła przez internet. Kasę wypłacili z bankomatu w Rosji.

Z wypłatą kasy z bankomatu to jest własnie nieco inaczej (bardziej korzystnie dla klienta), niż przy kradzieży przez neta... Dobrze, że Ci się udało emotka

PS: Czy są tu może ze 2 osóbki, którym mogłabym wysłać mój pomysł na pismo do banku na mejla i powiedziały by mi, co o nim sądzą, czy jest przekonujące, czy coś zmienić itp.? Za 5 będę miała gotowe emotka

ja mogę:)
0 0

cudaczek121

#5156273 Napisano: 23.04.2012 09:05:38
Wkurza mnie,że kolega informatyk naprawiał mi komp stacjonarny przez dwa tygodnie, po 2 dniach od powrotu z naprawy mam komunikat,że coś nie tak z systemem Windows emotka Kolega kompletnie załamany. Podejrzewam,że czeka mnie poważny wydatek w postaci kupna nowego kompa,bo tamten to już z 8 lat ma, więc chyba padł ze starości.Nawet wymiana dysku nie pomogła emotka Z neta korzystam tylko w pracy, a tu nie bardzo mogę grać w konki, więc nic nie wygrywam emotka
0 0

joan

#5156279 Napisano: 23.04.2012 09:09:17
Dziękuję za chęć pomocy, odezwę się do Was na PW.
0 0

zaczytana-pola

#5156287 Napisano: 23.04.2012 09:13:35
agamaty to znaczy, że podczas pobytu w Rosji wypłacałaś pieniądze z bankomatu i zeskanowali Ci kartę?

Jeśli chodzi o e-konki to faktycznie, po tym wirusie powinno się wszystkie hasła pozmieniać. Szlag mnie trafia jak to wszystko czytam. Niedługo okaże się, że zaczną zbierać wszelkiego rodzaju informacje o ludziach i szantażować w ten sposób emotka
0 0

agamaty

#5156308 Napisano: 23.04.2012 09:19:48
ilonar2301 napisał(a):

agamaty to znaczy, że podczas pobytu w Rosji wypłacałaś pieniądze z bankomatu i zeskanowali Ci kartę?

W Rosji płaciłam i w punktach i wypłacałam kasę z bankomatu, nie wiem gdzie mi zeskanowali. W każdym bądź razie dwa dni po moim powrocie nastąpiły 3 wypłaty z bankomatu w Moskwie. Bank zareagował od razu. Miałam kartę przy sobie i dowody, że z Rosji już wróciłam. No ale nerwy były...
0 0

masza

#5156316 Napisano: 23.04.2012 09:23:11
renatak0 napisał(a):

merynosek napisał(a):

Wkurza mnie moja niechęć do wszystkich i wszystkiego...
Nie mogę się otrząsnąć od śmierci Tatusia i z każdym dniem jest mi co raz gorzej...

mój tato zmarł już 8 lat temu a tez na niektóre sprawy nadal patrze przez pryzmat jego smierci, nie ma pocieszenia w takich sprawach

emotka wiem coś o tym, nigdy się nie da zapomnieć
0 0

bartula

#5156319 Napisano: 23.04.2012 09:23:49
iva napisał(a):

górna osemka mi wychodzi... emotka
teraz wiem co czują dzieci przy ząbkowaniu emotka

Ósemka to jak nic Ząb Mądrości i tej prawdy się trzymaj, nie każdy ma to szczęście dostąpić tego zaszczytu emotka emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#5156325 Napisano: 23.04.2012 09:25:38
agamaty napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

W Rosji płaciłam i w punktach i wypłacałam kasę z bankomatu, nie wiem gdzie mi zeskanowali. W każdym bądź razie dwa dni po moim powrocie nastąpiły 3 wypłaty z bankomatu w Moskwie. Bank zareagował od razu. Miałam kartę przy sobie i dowody, że z Rosji już wróciłam. No ale nerwy były...

To faktycznie nie wiadomo, czy wina sprzedawcy/ kelnera, czy bankomatu.
Współczuję Wam, bo sama nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak bardzo mogłabym się wściec.
0 0

notta

#5156335 Napisano: 23.04.2012 09:29:31
bartula napisał(a):

iva napisał(a):

Ósemka to jak nic Ząb Mądrości i tej prawdy się trzymaj, nie każdy ma to szczęście dostąpić tego zaszczytu emotka emotka emotka

Mądrości? a ja myślałam że wszystkie mądrości tego świata pozjadałam emotka . Licze na jakieś zaskoczenie bym nie musiała cierpieć na darmo emotka . To dopiero 2 a jeszcze dwa czają się by zaatakować w najmniej odpowiednim momencie emotka
0 0

bartula

#5156339 Napisano: 23.04.2012 09:31:35
iva napisał(a):

bartula napisał(a):

iva napisał(a):

Mądrości? a ja myślałam że wszystkie mądrości tego świata pozjadałam emotka . Licze na jakieś zaskoczenie bym nie musiała cierpieć na darmo emotka . To dopiero 2 a jeszcze dwa czają się by zaatakować w najmniej odpowiednim momencie emotka

Ach co to by była za kumulacja jakby wszystkie naraz szły emotka emotka
0 0

mia

#5156347 Napisano: 23.04.2012 09:33:34
Po Waszych postach zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie wypłacić z banku mojej mizernej gotówki, która co prawda do kwoty wspomnianej przez Joan nawet nie podskakuje, i nie schować do skarpety... emotka
0 0

ziolko

#5156348 Napisano: 23.04.2012 09:34:05
ja zmieniłam hasło do konta emotka
0 0

joan

#5156362 Napisano: 23.04.2012 09:39:05
mia napisał(a):

Po Waszych postach zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie wypłacić z banku mojej mizernej gotówki, która co prawda do kwoty wspomnianej przez Joan nawet nie podskakuje, i nie schować do skarpety... emotka

Wczoraj dokładnie to zrobiliśmy, niestety, wypłacone środki nijak się mają do ogromu kwoty skradzionej. Wiwat skarpeta.

ziolko - hasło do konta mam na token, to nie tak łatwo złamać, a np. przy karcie kredytowej dane są zawsze te same (nr karty - stały, dane osobowe - stałe, nr CVV - stały), raz wykradną i koniec emotka
0 0

ziolko

#5156370 Napisano: 23.04.2012 09:41:54
joan wiem, ale ja mam konto internetowe, więc zmieniłam na wszelki wypadek... mam nadzieję, że teraz go nie zapomnę emotka
0 0

aurorcia

#5156376 Napisano: 23.04.2012 09:43:38
Jestem przerażona tym co tu czytam,a jednocześnie kamień spadł mi z serca,bo miałam zamiar wyrobić sobie taką kartę,żeby płacić bez problemu za bilety lotnicze,ale mi się odechciało i jej nie wyrobię emotka emotka
0 0

joan

#5156391 Napisano: 23.04.2012 09:47:22
aurorcia napisał(a):

Jestem przerażona tym co tu czytam,a jednocześnie kamień spadł mi z serca,bo miałam zamiar wyrobić sobie taką kartę,żeby płacić bez problemu za bilety lotnicze,ale mi się odechciało i jej nie wyrobię emotka emotka

Ja też wyrobiłam z powodu biletów lotniczych, w dodatku do wygranej kiedyś wycieczki, ironia losu emotka
0 0

ziolko

#5156392 Napisano: 23.04.2012 09:47:32
wiecie, że nawet te karty zbliżeniowe wcale nie są takie dobre??

każda transakcja do 50 zł nie wymaga podawania pinu, więc ktoś, kto ma czytnik czy jak to się nazywa, przejeżdżając w pobliżu torebki, plecaka, marynarki.. czyli miejsca, gdzie może być karta, może za każdym razem pobierać max 50 zł i nie dowiemy się o tym, dopóki kasy nie braknie

z jednej strony wygoda, a z drugiej duże ułatwienie dla złodziei

0 0

Gość: nocti

#5156394 Napisano: 23.04.2012 09:48:57
aurorcia napisał(a):

Niektóre banki oferują karty przedpłacone. Tworzy się do niej subkonto i przelewasz na nią środki gdy potrzebujesz zapłacić w internecie. Najlepiej by była w tym samym banku co konto główne bo wtedy przelewy wewnętrzne są księgowane niemal natychmiast. Na pewno ING takie miał.
0 0