Wkurza mnie...

Gość: nocti

#5177167 Napisano: 09.05.2012 04:12:59
hittmanka to znając naszą służbę zdrowia lepiej już się zapisz na zabieg bo znajoma ostatnio pytała i w naszej okolicy najbliższy termin jest na 2014 rok emotka emotka
Pocieszające jest to, że jeśli masz jakąś wadę wzroku to zabieg Ci ją skoryguje - wstawią soczewki z właściwą mocą. Moja matka nie nosi dzięki temu okularów, a miała już denka od słoików.
0 0

Gość: cabins

#5177168 Napisano: 09.05.2012 04:13:40
ziolko napisał(a):

nie wiem, czy to od paletty, czy z innego powodu, ale źle mi się kojarzy

od paletty
0 0

Gość: hittmanka

#5177179 Napisano: 09.05.2012 04:18:09
nocti napisał(a):

hittmanka to znając naszą służbę zdrowia lepiej już się zapisz na zabieg bo znajoma ostatnio pytała i w naszej okolicy najbliższy termin jest na 2014 rok emotka emotka
Pocieszające jest to, że jeśli masz jakąś wadę wzroku to zabieg Ci ją skoryguje - wstawią soczewki z właściwą mocą. Moja matka nie nosi dzięki temu okularów, a miała już denka od słoików.

narazie muszę się z tym oswoić i zorientować się co i jak... poza tą zaćmą mam jeszcze nadwzroczność i astygmatyzm emotka Jeszcze raz idę w sierpniu do okulistki i wtedy zobaczy czy się pogłębiła ta wada bo problem w tym że to zaćma centralna i postępuje szybciej niż ta druga... a zapisać to napewno się zapiszę bo na dwa zabiegi to mnie nie stać emotka
0 0

Gość: jolcia12

#5177194 Napisano: 09.05.2012 04:25:43
to co się teraz dzieje ze służbą zdrowia to jakaś masakra, ostatnio chcialam córeczkę 4,5 letnią do dentysty zapisać bo widzę że jej się mała dziurka w mleczaku zrobiła to mi w recepcji powiedzieli że najblizszy termin jest na koniec czerwca, kurde do tego czasu to ona może zęby stracić i mi po nocach się zapłakać, masakra jakaś emotka
0 0

#5177198 Napisano: 09.05.2012 04:27:14
jolcia12 napisał(a):

to co się teraz dzieje ze służbą zdrowia to jakaś masakra, ostatnio chcialam córeczkę 4,5 letnią do dentysty zapisać bo widzę że jej się mała dziurka w mleczaku zrobiła to mi w recepcji powiedzieli że najblizszy termin jest na koniec czerwca, kurde do tego czasu to ona może zęby stracić i mi po nocach się zapłakać, masakra jakaś emotka

no i oczywiście chcąc nie chcąć pójdziemy prywatnie emotka
0 0

Gość: konkursy15

#5177199 Napisano: 09.05.2012 04:28:20
jolcia12 napisał(a):

tak teraz najlepiej zapisywać się z półrocznym wyprzedzeniem, a dzieci do przedszkola, jak jeszcze się nie urodziły emotka
0 0

edith

#5177202 Napisano: 09.05.2012 04:30:21
jolcia12 napisał(a):

Coś na ten temat wiem ,syn miał mieć w czerwcu operację rekonstrukcji więzadeł w prywatnej klinice na NFZ ale niestety zabrali punkty i syn ma przesuniętą operację na.....koniec 2013 roku!!!!!!!!!!!!!!A z tym nie można tyle chodzi..prywatnie koszt 13 tysięcy!!
emotka
0 0

tereniagno

#5177203 Napisano: 09.05.2012 04:30:25
vickichelm napisał(a):

konkurs Kamisa z grillami chyba musze ponarzekać emotka

Też dziś się wkurzyłam,wysłałam 7 sms w ciągu pół godziny i co? wielkie nic emotka emotka wsciekly:Zapas do grillowania tylko został -musztardy i przyprawy emotka
0 0

#5177213 Napisano: 09.05.2012 04:35:56
emanuela24 napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

a ząb boli ?
bo jeśli boli to przyjmują od razu (bez kolejki)
poszukać też możesz placówek prywatnych wykonujących usługi na nfz (jakiś czas temu o tym tutaj pisaliśmy) o wiele krótsze kolejki, często o wiele milsza obsługa

całe szczęście że jeszcze nie boli bo to mala dziurka, ale gdybyśmy tyle miały czekać to juz sobie wyobrażam co by się działo emotka
co do prywatnych w ramach nfz to ja mieszkam na takiej pipidówie ze ciężko by było znaleźć...
0 0

Gość: nocti

#5177240 Napisano: 09.05.2012 04:51:00
hittmanka napisał(a):

nocti napisał(a):

narazie muszę się z tym oswoić i zorientować się co i jak... poza tą zaćmą mam jeszcze nadwzroczność i astygmatyzm emotka Jeszcze raz idę w sierpniu do okulistki i wtedy zobaczy czy się pogłębiła ta wada bo problem w tym że to zaćma centralna i postępuje szybciej niż ta druga... a zapisać to napewno się zapiszę bo na dwa zabiegi to mnie nie stać emotka

Zaćmę niestety trzeba usunąć. Prędzej czy później jest to konieczne. Ale spokojnie jeśli chodzi o zabieg. Teraz to się odbywa naprawdę szybko. Moja mama miała robiony na jednym oku jakieś 8 lat temu i drugi w ubiegłym roku. Była zaskoczona jak wiele się zmieniło w kwestii samego wykonania, znieczulenia itp.
Ale rozumiem złość i niepokój. Każdy problem ze zdrowiem człowiek musi nie tyle fizycznie co psychicznie odchorować. emotka
0 0

bartula

#5177576 Napisano: 09.05.2012 07:28:48
nocti napisał(a):

Ale rozumiem złość i niepokój. Każdy problem ze zdrowiem człowiek musi nie tyle fizycznie co psychicznie odchorować. emotka

Święte słowa z tym psychicznym odchorowaniem emotka
hittmanka - emotka wszystko będzie dobrze emotka
0 0

Gość: hittmanka

#5177600 Napisano: 09.05.2012 07:40:46
dzięki, jesteście kochane, będzie dobrze... najważniejsze, że w końcu wiem dlaczego źle widzę emotka emotka
0 0

masza

#5177623 Napisano: 09.05.2012 07:53:08
jolcia12 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

a ząb boli ?
poszukać też możesz placówek prywatnych wykonujących usługi na nfz (jakiś czas temu o tym tutaj pisaliśmy) o wiele krótsze kolejki, często o wiele milsza obsługa

całe szczęście że jeszcze nie boli bo to mala dziurka, ale gdybyśmy tyle miały czekać to juz sobie wyobrażam co by się działo emotka
co do prywatnych w ramach nfz to ja mieszkam na takiej pipidówie ze ciężko by było znaleźć...

miałam ten sam problem, poszłam prywatnie, niestety synek nie dał sobie borować ząbka, Pani doktor tylko mu lekko zatruła go i obeszło sie bez wiercenia i na razie 3 tygodnie minęło ból ustąpił/ dobrze , że to mleczak i i i tak i tak wypadnie

nic nie płaciliśmy
0 0

anialistopad

#5177757 Napisano: 09.05.2012 08:56:33
Wkurzam sie sama na siebie dzis w intermarche kupilam warke na konkurs po drodze wyslalam smsa z haslem bo maz prowadzil wiec wolne mialam teraz zagladam do portfela paragonu nie ma obszukalam cala torebke papierki po cukierkach i inne cenzurarele sa a tego co szukam brak no kur...,co ja z nim zrobilam zawsze w portfel wciskam paragony i co ja zrobie jak wygram? Wkurzylam sie normalnie
0 0

monia24

#5177988 Napisano: 10.05.2012 07:48:50
A mnie rano wkurzył gościu w carrefourze, który nie chciał mi nabić na 11 paragonów produktów konkursowych emotka
0 0

efelinkaaa

#5177994 Napisano: 10.05.2012 07:51:40
monia24 napisał(a):

A mnie rano wkurzył gościu w carrefourze, który nie chciał mi nabić na 11 paragonów produktów konkursowych emotka

pracownicy w carrefourze też mnie wkurzają.
Ostatnio była duża promocja kawy, chciałam kupić dwie (słownie dwie) sztuki i nie chciał mi sprzedać, bo można tylko jedną!
Obok stała koleżanka, to mówię jej, żeby kupiła i tez nie chciał sprzedać, bo on wie, że to dla mnie.. ręce mi opadły.. emotka
Dwie sztuki to chyba nie są hurtowe ilości?
0 0

assal

#5178001 Napisano: 10.05.2012 07:53:54
I coś czuję, że Carrefour, obok napisu, że nie prowadzą handlu hurtowego, dodadzą, że jedna osoba = jedne zakupy emotka
Kto chce robić kolejne, niech wraca na koniec kolejki.
O to są skargi, i ja rozumiem ludzi, że zaczynają się sklepy już buntować emotka
Muszą dbać o klientów. Nie tego jednego.
Naprawdę wkurza, jak ktoś blokuje kolejkę emotka
0 0

delfinka101

#5178003 Napisano: 10.05.2012 07:54:10
masza napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

a ząb boli ?

miałam ten sam problem, poszłam prywatnie, niestety synek nie dał sobie borować ząbka, Pani doktor tylko mu lekko zatruła go i obeszło sie bez wiercenia i na razie 3 tygodnie minęło ból ustąpił/ dobrze , że to mleczak i i i tak i tak wypadnie

nic nie płaciliśmy

Ja w Częstochowie chodziłam z synem do rpywatnej kliniki..mało ludzi bo ceny wysokie ale..oni mieli kontrakt z NFZ.Milutko,bezbolesnie...
0 0

monia24

#5178004 Napisano: 10.05.2012 07:55:23
Mnie powiedzial ze mogę tak sobie kupowac, ale chodzic naokolo. Tzn. wyjsc ze sklepu i wejsc. Chyba smieszny jest.
U nas są niektore fajne babeczki, czasem kupowalam kilkadziesiat i nie robił nikt problemu. A temu się nie chce 11. Tymbardziej że 2 kasy były jeszcze czynne i puste, laski se gadały. A ten nie może bo niby ja blokuję kasę.
I jeszcze mi powiedział że jak sobie gram w konkursy to mogę przecież IM pokazać że kupiłam 11 produktów a nie jeden i będzie ok. Buhahha.
0 0

monia24

#5178005 Napisano: 10.05.2012 07:56:42
assal napisał(a):

I coś czuję, że Carrefour, obok napisu, że nie prowadzą handlu hurtowego, dodadzą, że jedna osoba = jedne zakupy emotka
Kto chce robić kolejne, niech wraca na koniec kolejki.
O to są skargi, i ja rozumiem ludzi, że zaczynają się sklepy już buntować emotka
Muszą dbać o klientów. Nie tego jednego.
Naprawdę wkurza, jak ktoś blokuje kolejkę emotka

Tylko ze jak pisałam, były jeszcze 2 puste kasy czynne, nie było ludzi na sklepie. Poza tym zawsze grzecznie uprzedzam że trochę potrwa, i ludzie sobie przechodzą do innej kolejki.
0 0