Wkurza mnie...

Gość: rafi323raf

#5178161 Napisano: 10.05.2012 09:19:56
Mnie tylko raz się w realu czepiali emotka
Za to w Tesco uwielbiam kupować, zero problemów, tylko inni klienci myślą, że przeprowadzam strajk włoski emotka
0 0

Gość: jenny21

#5178167 Napisano: 10.05.2012 09:23:48
Marudny dzień dzisiaj mam, wiec wyjasniam ze absolutnie nie obrazam mam zajmujacych sie dziecmi, tak narzekam bardziej na system, ze z polskimi pensjami trzeba pracowac na caly etat, a nie np. na 1/2 czy 2/3 etatu - jak to jest we Francji, Włoszech czy Niemczech zeby miec czas na pogodzenie wszystkiego. I niestety trudno mieć wybór, bo albo chcesz wrócić do pracy i pracować zawodowo albo nei chcesz. No nic ponarzekalam ponarzekalam, na szczescie urlop za miesiac emotka
0 0

anialistopad

#5178174 Napisano: 10.05.2012 09:29:15
w tesco nikt nigdy nic do mnie nie burczał , ze kupuje na wiele paragonów kiedys pamietam facet sie bulwersował i kierowniczka przechodziła usłyszała i powiedziała mu , ze mam takie prawo i z niego korzystam . Mogę kupowac każdą rzecz na osobny paragon bo mam taki kaprys i , że gdybym chciała to za każdą rzecz mogę zapłacić po grosiku jeszcze a jak mu nie pasuje to ona proponuje przejście do innej kasy to bedzię szybciej facet się zamknął i stał potulnie aż skończyłam
0 0

cudaczek121

#5178175 Napisano: 10.05.2012 09:29:55
rita888 napisał(a):

Nie jestem mamą, ale jeżdżę czesto do mojej 3 letniej siostrzenicy i wcalę nie zazdroszczę tego siedzenia w domu mamom. Ja po jednym dniu mam dosyć, wolałabym iść do pracy emotka Co innego mamy, które pracują, a po pracy zajmują się dziećmi, te pewnie zazdroszczą mamom siedzącym w domu.

Siostra ostatnio prawie miesiąc była na zwolnieniu z niespełna 2 letnim synem, bo był ciągle chory.Stwierdziła,że najlepiej odpoczywa w pracy emotka Dla mnie największym odpoczynkiem jest, gdy mogę chodzić po domu w swobodnym ubraniu i móc wstać najwcześniej o 9, a nie o 6.30 emotka
0 0

#5178178 Napisano: 10.05.2012 09:33:02
cudaczek121 napisał(a):

rita888 napisał(a):

Nie jestem mamą, ale jeżdżę czesto do mojej 3 letniej siostrzenicy i wcalę nie zazdroszczę tego siedzenia w domu mamom. Ja po jednym dniu mam dosyć, wolałabym iść do pracy emotka Co innego mamy, które pracują, a po pracy zajmują się dziećmi, te pewnie zazdroszczą mamom siedzącym w domu.

Siostra ostatnio prawie miesiąc była na zwolnieniu z niespełna 2 letnim synem, bo był ciągle chory.Stwierdziła,że najlepiej odpoczywa w pracy emotka Dla mnie największym odpoczynkiem jest, gdy mogę chodzić po domu w swobodnym ubraniu i móc wstać najwcześniej o 9, a nie o 6.30 emotka

Popieram kocham soboty w domu, leniwą kawę, nawet sprzątanie domu a teraz wiosną sadzenie kwiatkow emotka
0 0

joan

#5178415 Napisano: 10.05.2012 11:37:52
jenny21 napisał(a):

Kolejna sobota w pracy!!! Chyba trzecia w ciagu 1,5 m-ca, nic nie moge zalatwic, a nastepne szykuja sie wesela wiec zero wolnego!!!
Czy tez tak macie ze wypracowujecie nadgorziny gratisowe czyli nieplatne ani nie oddaja za to wolnego?????
Czasem zazdroszcze mamom siedzacym w domu z dziecmi!

Nie słyszałam o takim przypadku, tzn. wśród najbliższych. Choć jak pracowałam u pewnych buraków, raz zostaliśmy w biurze do 23:00, czyli 5h dłużej, a Pani Żona do mnie, że mogę następnego dnia przyjść godzinę później, jeśli już koniecznie muszę emotka Nigdy potem już nie zostałam dłużej, nie przyszłam też w żadną sobotę...
A co do mam: pracownikiem jest się 8h dziennie, mamą - 24h. Nie zazdroszczę, podziwiam i postuluję pracę na pół etatu dla wszystkich emotka
0 0

aneta411

#5178423 Napisano: 10.05.2012 11:43:49
jenny21 napisał(a):

(...) na szczescie urlop za miesiac emotka

I to jest najważniejsze i tego się trzymajmy emotka
0 0

dolly

#5178522 Napisano: 10.05.2012 12:33:21
inka113 napisał(a):

jenny21 napisał(a):

79magda napisał(a):

jenny21 napisał(a):

Też bym zazdrościła, gdyby taka istniała...
emotka

Oj Magda nie wymyślam, znam takie osobiscie emotka Najpierw jedno dziecko, potem macierzynski, troche wychowawczego, nie wracaja do pracy bo nie chca i nie musza, potem drugie dziecko, dbaja o dom, nie stresuja sie probami pogodzenia opieki nad dzieckiem oraz utrzymaniem pracy...

Moze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, ale ja tak troche dziś marudzę bo już mam dość! A pracować trzeba, dziewczynki do 67 roku życia chyba ze wygrana w totka!!!

emotka emotka emotka posiedź troche z moimi potworkami to ja chętnie pojde do pracy i postresuje się bo mam już dość tego SPA w domu! emotka

oj tam, oj tam- jest i taka (chyba większość), która leży i pachnie*

* czyt. leży, jak już padła na podłogę i nie ma siły sie ruszyć, a czym pachnie, to chyba wiadomo, skoro padła emotka
0 0

Gość: pola731

#5178529 Napisano: 10.05.2012 12:36:49
dolly napisał(a):

* czyt. leży, jak już padła na podłogę i nie ma siły sie ruszyć, a czym pachnie, to chyba wiadomo, skoro padła emotka

dokładnie - siedzenie z dziećmi w domu to sam miód ...
0 0

Gość: aneczka155

#5178532 Napisano: 10.05.2012 12:38:16
pola731 napisał(a):

dolly napisał(a):

dokładnie - siedzenie z dziećmi w domu to sam miód ...

Możecie wyjść z nimi na dwór emotka
Taki żarcik na rozluźnienie emotka
0 0

kalisto1986

#5178539 Napisano: 10.05.2012 12:42:12
dolly emotka emotka
Każda mam siedzi w domu i nic nie robi - nie budzi ją żaden budzik ( no poza tym z sygnałem mamooooo), sprzątanie to mały pikuś - ile w końcu dziecko może nabrudzić ?
Gotowanie ? a co tam, że obiad gotowy, jak dziecko (lub mąż, ale to też prawie jak dziecko) nie chce tego jeść- w końcu stanie przy garach dobrze robi na cere emotka . Przez 24 godziny nie musi niczego pilnować/zajmować się/czytać,malować, czasem robić za klowna ....
No i najważniejsze, w końcu każda mama może wziąć urlop emotka
Siedzenie w domu to taki relaks emotka

Jenny punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, czasem, aż zazdroszczę osobą, które idą na 8-10 godzin do pracy, a po powrocie mogą wskoczyć w dresik i nic nie robić
0 0

dolly

#5178555 Napisano: 10.05.2012 12:50:05
.......
0 0

kalisto1986

#5178557 Napisano: 10.05.2012 12:52:27
dolly chciałaś napisać - chorych psychicznie ? emotka
Pisząc to rozmyślam jakby to gwizdnąć syna pistolet do baniek ( sama głupia go kupiłam) i przez przypadek rozłączyć jakis kabelek odpowiedzialny za tak bardzo relaksującą muzyczkę emotka
0 0

dolly

#5178559 Napisano: 10.05.2012 12:52:58
rozpisałam się, ale skasowałam- co by nie było, że sie matki marudne zrobiły emotka

Kalisto - sama prawda emotka

Ach , jednak Kalisto zauważyłaś emotka emotka
0 0

Gość: rita888

#5178562 Napisano: 10.05.2012 12:54:08
Ej no właśnie, bo nam populację zmniejszycie tą reklamą emotka Kto na nasze emerytury będzie robił emotka
0 0

#5178572 Napisano: 10.05.2012 12:57:38
joan napisał(a):

jenny21 napisał(a):

Kolejna sobota w pracy!!! Chyba trzecia w ciagu 1,5 m-ca, nic nie moge zalatwic, a nastepne szykuja sie wesela wiec zero wolnego!!!
Czy tez tak macie ze wypracowujecie nadgorziny gratisowe czyli nieplatne ani nie oddaja za to wolnego?????

Nie słyszałam o takim przypadku, tzn. wśród najbliższych. Choć jak pracowałam u pewnych buraków, raz zostaliśmy w biurze do 23:00, czyli 5h dłużej, a Pani Żona do mnie, że mogę następnego dnia przyjść godzinę później, jeśli już koniecznie muszę emotka Nigdy potem już nie zostałam dłużej, nie przyszłam też w żadną sobotę...
A co do mam: pracownikiem jest się 8h dziennie, mamą - 24h. Nie zazdroszczę, podziwiam i postuluję pracę na pół etatu dla wszystkich emotka

Popieram emotka Praca dla kobiet na 1/2 czy 2/3 etatu ale nie za 800 zl tylko sensowne pieniadze emotka )) Marzenia ah marzenia.
Widze ze toszke wbilam kij w mrowisko emotka I zgadzam sie zdecydowanie ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia emotka
0 0

dolly

#5178573 Napisano: 10.05.2012 12:57:43
Spokojnie Rita888 jak się taka mama za dzieci weźmie, to ma problem z pracą później, to i może się wtedy populacją zwiększyć- w końcu bodajże w Indiach najstarsza mama na świecie ma 70 lat- więcej niż wiek emerytalny emotka to juz nawet nie ma gdzie wracać emotka

http://deser.pl/d...dzila_bliznieta.html
0 0

#5178581 Napisano: 10.05.2012 01:02:56
dolly napisał(a):

Spokojnie Rita888 jak się taka mama za dzieci weźmie, to ma problem z pracą później

A tak kobitki na powaznie, to jest straaasznie niesprawiedliwe, ze najpierw harujesz harujesz w pracy, bo:
a/ jesteś najmłodsza lub b/ nie masz dzieci wiec zaawsze powinnas moc zostac dluzej, bo powinnas byc dyspozycyjna.

Potem wychodzisz za maz to zerka na ciebie pracodawca czy aby juz w ciazy nie jestes.

Potem rodzisz dziecko i albo w try migi wracasz do pracy po macierzynskim albo zegnasz sie z praca!

A nie daj Boze dziecko chore to problem w pracy, wiec niekiedy kobieta musi zrezygnowac z roboty na jakis czas a potem znalezc nowa truuudno bo kto zatrudni mame?

Zaklety krag przedstawiajacy sytuacje kobiet na rynku pracy! Nie uwazacie???
0 0

#5178582 Napisano: 10.05.2012 01:03:27
I nie dziwota ze na nasze emerytury nie ma kto pracowac emotka
0 0

joan

#5178588 Napisano: 10.05.2012 01:06:52
jenny21 napisał(a):

Popieram emotka Praca dla kobiet na 1/2 czy 2/3 etatu ale nie za 800 zl tylko sensowne pieniadze emotka )) Marzenia ah marzenia.

Obejrzałam kiedyś, bodajże na Iplexie, film o samowystarczalnych domach. Ale nie o naszpikowanych techniką, tylko o ekologicznych, wyglądają, jak z bajki, ulepione rękami właścicieli. Gdybyśmy w takich mieszkali, nie płacilibyśmy za prąd / ogrzewanie / wodę, a warzywa rosły by nam dorodne, że hoho. Bo zobacz, jaka część pensji idzie na opłaty emotka Gdyby ich nie było, wystarczyłoby mieć nawet te 800 zeta, żeby godnie i szczęśliwie żyć emotka Może nikt by na Kanary co kwartał nie leciał, ale od czego są konkursy emotka
0 0