Wkurza mnie...

olunka

#5178016 Napisano: 10.05.2012 08:00:57
efelinkaaa napisał(a):

monia24 napisał(a):

A mnie rano wkurzył gościu w carrefourze, który nie chciał mi nabić na 11 paragonów produktów konkursowych emotka

pracownicy w carrefourze też mnie wkurzają.
Ostatnio była duża promocja kawy, chciałam kupić dwie (słownie dwie) sztuki i nie chciał mi sprzedać, bo można tylko jedną!
Obok stała koleżanka, to mówię jej, żeby kupiła i tez nie chciał sprzedać, bo on wie, że to dla mnie.. ręce mi opadły.. emotka
Dwie sztuki to chyba nie są hurtowe ilości?

emotka a skąd wie, że koleżanka sie nie rozmyśli i po odejściu od kasy nie zatrzyma dla siebie tej cennej kawy emotka
0 0

monia24

#5178026 Napisano: 10.05.2012 08:06:25
Ale powiem Wam jeszcze że ten mój kasjer dzisiaj 3 razy mnie pytał, czy jakaś promocja cenowa u nich jest, że tak chcę nabijać. Myślał że dużo taniej, ale można 1 produkt. A jak kupowałam znowu na szybko i słodko to babeczka nie dość że kartonami nabijała ciacha na osobne paragony i nie było problemu, to jeszcze 5 razy mówiła że jakby sobie wzięła po 3 sztuki na paragon, to bym za 2 płaciła bo było 2+1. Hehe. No zależy jak się trafi. Ale cóż, takie życie konkursowicza.
0 0

Gość: wsciekly

#5178031 Napisano: 10.05.2012 08:08:27
assal napisał(a):

I coś czuję, że Carrefour, obok napisu, że nie prowadzą handlu hurtowego, dodadzą, że jedna osoba = jedne zakupy emotka
Kto chce robić kolejne, niech wraca na koniec kolejki.
O to są skargi, i ja rozumiem ludzi, że zaczynają się sklepy już buntować emotka
Muszą dbać o klientów. Nie tego jednego.
Naprawdę wkurza, jak ktoś blokuje kolejkę emotka

Głupota emotka

moja kasa, mój biznes jak ją wydaję emotka

wprowadzanie takich ograniczeń absolutnie bezprawne
0 0

Gość: jenny21

#5178037 Napisano: 10.05.2012 08:11:02
Kolejna sobota w pracy!!! Chyba trzecia w ciagu 1,5 m-ca, nic nie moge zalatwic, a nastepne szykuja sie wesela wiec zero wolnego!!!
Czy tez tak macie ze wypracowujecie nadgorziny gratisowe czyli nieplatne ani nie oddaja za to wolnego?????
Czasem zazdroszcze mamom siedzacym w domu z dziecmi!
0 0

cudaczek121

#5178054 Napisano: 10.05.2012 08:22:04
Wkurza mnie Toluna.com.W grudniu 2011 roku zamieniłam u nich za punkty z ankiet bon do Smyka za 50 zł.Na początku stycznia tego roku uzbierałam punkty na drugi bon.W połowie lutego 2012 napisałam do nich maila,że mam status zamówienia zrealiwowane, a bonów nadal nie otrzymałam.Na co babka mi odpisuje,że zmuszeni byli zareklamować moje 2 bony tylko dlatego,że w swoim profilu w adresie nie podałam numeru domu emotka Ok, moje niedopatrzenie,przyznaję,ale nie mogli mi po prostu napisać maila z prośbą o uzupełnienie danych emotka Swoją drogą to po nazwie ulicy (Szkolna) można się domyśleć,że to mała miejscowość i są tam tylko domki jednorodzinne,wpisać jakikolwiek numer domu, a mój listonosz po nazwisku i tak by wiedział,gdzie dostarczyć przesyłkę emotka
0 0

cudaczek121

#5178058 Napisano: 10.05.2012 08:24:19
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie Toluna.com.W grudniu 2011 roku zamieniłam u nich za punkty z ankiet bon do Smyka za 50 zł.Na początku stycznia tego roku uzbierałam punkty na drugi bon.W połowie lutego 2012 napisałam do nich maila,że mam status zamówienia zrealiwowane, a bonów nadal nie otrzymałam.Na co babka mi odpisuje,że zmuszeni byli zareklamować moje 2 bony tylko dlatego,że w swoim profilu w adresie nie podałam numeru domu emotka Ok, moje niedopatrzenie,przyznaję,ale nie mogli mi po prostu napisać maila z prośbą o uzupełnienie danych emotka Swoją drogą to po nazwie ulicy (Szkolna) można się domyśleć,że to mała miejscowość i są tam tylko domki jednorodzinne,wpisać jakikolwiek numer domu, a mój listonosz po nazwisku i tak by wiedział,gdzie dostarczyć przesyłkę emotka

Teraz muszę czekać kolejne 8 tygodni na wysyłkę, chociaż dane dawno uzupełniłam, a od 15 lutego już prawie 8 tygodni minęło
emotka
0 0

79magda

#5178064 Napisano: 10.05.2012 08:27:14
jenny21 napisał(a):

Też bym zazdrościła, gdyby taka istniała...
emotka
0 0

79magda

#5178078 Napisano: 10.05.2012 08:31:46
cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Teraz muszę czekać kolejne 8 tygodni na wysyłkę, chociaż dane dawno uzupełniłam, a od 15 lutego już prawie 8 tygodni minęło
emotka

Uważam, że wkurzasz się bezpodstawnie. Skoro mają swoje przepisy, trzeba ich przestrzegać - nie wpisałaś adresu i dziwisz się, że nie wysłali przesyłki. Ale gdyby wysłali i by zaginęła, bo podany adres był niekompletny, również byłoby źle, a nawet jeszcze gorzej, bo okazaliby się niekompetentną firmą, prawda?!

No i zupełnie nie rozumiem, dlaczego uważasz, że nazwa ulicy świadczy o wielkości miejscowości...
emotka
0 0

Gość: jenny21

#5178092 Napisano: 10.05.2012 08:41:14
79magda napisał(a):

jenny21 napisał(a):

emotka

Oj Magda nie wymyślam, znam takie osobiscie emotka Najpierw jedno dziecko, potem macierzynski, troche wychowawczego, nie wracaja do pracy bo nie chca i nie musza, potem drugie dziecko, dbaja o dom, nie stresuja sie probami pogodzenia opieki nad dzieckiem oraz utrzymaniem pracy...

Moze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, ale ja tak troche dziś marudzę bo już mam dość! A pracować trzeba, dziewczynki do 67 roku życia chyba ze wygrana w totka!!!

0 0

konkx

#5178102 Napisano: 10.05.2012 08:46:33
monia24 napisał(a):

A temu się nie chce 11.

11 haha, to trzeba mieć tupet emotka
Ostatnio 4 sztuki w CF kupowałem oddzielnie, to co się namiauczała baba, że ona tak nie chce
emotka
0 0

79magda

#5178106 Napisano: 10.05.2012 08:48:46
jenny21 napisał(a):

Moze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, ale ja tak troche dziś marudzę bo już mam dość! A pracować trzeba, dziewczynki do 67 roku życia chyba ze wygrana w totka!!!

Z tym stwierdzeniem nie mogę się nie zgodzić. Chyba nie ma idealnych rozwiązań, zawsze jest coś kosztem czegoś... I zawsze są takie chwile, gdy ma się dość! Będzie lepiej, pomyśl, jaka fajna będzie zabawa na weselu emotka
0 0

inka113

#5178110 Napisano: 10.05.2012 08:50:08
jenny21 napisał(a):

79magda napisał(a):

jenny21 napisał(a):

emotka

Oj Magda nie wymyślam, znam takie osobiscie emotka Najpierw jedno dziecko, potem macierzynski, troche wychowawczego, nie wracaja do pracy bo nie chca i nie musza, potem drugie dziecko, dbaja o dom, nie stresuja sie probami pogodzenia opieki nad dzieckiem oraz utrzymaniem pracy...

emotka emotka emotka posiedź troche z moimi potworkami to ja chętnie pojde do pracy i postresuje się bo mam już dość tego SPA w domu! emotka
0 0

aneta411

#5178113 Napisano: 10.05.2012 08:50:23
jenny21 napisał(a):

79magda napisał(a):

jenny21 napisał(a):

emotka

;) 79magda pokreśliła wyraz siedzącym. I chyba o to jej chodziło - przynajmniej ja tak zrozumiałam. Ja również jestem matką pracującą, ale nie uważam, że matki niepracujące w domu siedzą emotka Czasami mają więcej obowiązków i mniej czasu dla siebie niż my pracujące emotka Oczywiście są wyjątki.
0 0

cudaczek121

#5178117 Napisano: 10.05.2012 08:52:38
jenny21 napisał(a):

79magda napisał(a):

jenny21 napisał(a):

emotka

Magdzie chyba chodziło o to,że siedzenie w domu z dzieckiem nie ma nic współnego z siedzeniem emotka
0 0

79magda

#5178122 Napisano: 10.05.2012 08:56:44
inka113 napisał(a):

jenny21 napisał(a):

79magda napisał(a):

jenny21 napisał(a):

emotka

emotka emotka emotka posiedź troche z moimi potworkami to ja chętnie pojde do pracy i postresuje się bo mam już dość tego SPA w domu! emotka

emotka emotka emotka No właśnie tak przypuszczałam, że mamy mają inne zdanie na ten temat emotka
0 0

Gość: rita888

#5178136 Napisano: 10.05.2012 09:01:43
Nie jestem mamą, ale jeżdżę czesto do mojej 3 letniej siostrzenicy i wcalę nie zazdroszczę tego siedzenia w domu mamom. Ja po jednym dniu mam dosyć, wolałabym iść do pracy emotka Co innego mamy, które pracują, a po pracy zajmują się dziećmi, te pewnie zazdroszczą mamom siedzącym w domu.
0 0

masza

#5178137 Napisano: 10.05.2012 09:01:56
jenny21 napisał(a):

79magda napisał(a):

jenny21 napisał(a):

emotka

Jenny , przecież tez tak możesz emotka spróbuj czy to takie łatwe
0 0

Gość: rafi323raf

#5178139 Napisano: 10.05.2012 09:07:08
monia24 napisał(a):

A mnie rano wkurzył gościu w carrefourze, który nie chciał mi nabić na 11 paragonów produktów konkursowych emotka

Ja tak nie lubię kupować na wiele paragonów w zwykłych kasach.
W końcu się doczekałem kas samoobsługowych w Carrefourze! Naprawdę, ten wynalazek jest idealny dla konkursowicza, w każdym sklepie powinny takie być emotka

Ale teraz zauważam też inne zmiany, mianowicie jedna kolejka do wszystkich kas (tych zwykłych) - też dobre, bo blokować możesz ile chcesz i nikt za plecami się nie wkurza emotka A jak już, to przynajmniej wkurzają się daleko emotka
0 0

aneta411

#5178140 Napisano: 10.05.2012 09:07:53
rita888 napisał(a):

Nie jestem mamą, ale jeżdżę czesto do mojej 3 letniej siostrzenicy i wcalę nie zazdroszczę tego siedzenia w domu mamom. Ja po jednym dniu mam dosyć, wolałabym iść do pracy emotka Co innego mamy, które pracują, a po pracy zajmują się dziećmi, te pewnie zazdroszczą mamom siedzącym w domu.

Dokładnie. Chociaż ja pracuję a nie zazdroszczę niepracującym. Taki mam charakter - nawet gdybym nie musiała zajmować się dziećmi, w domu mogłabym posiedzieć z tydzień, góra miesiąc. Dłuższe niepracowanie powoduje lęk i nerwicę... u innych domowników (tak daję im się we znaki emotka )
0 0

kalisto1986

#5178148 Napisano: 10.05.2012 09:13:09
rafi323raf napisał(a):

monia24 napisał(a):

Ja tak nie lubię kupować na wiele paragonów w zwykłych kasach.
W końcu się doczekałem kas samoobsługowych w Carrefourze! Naprawdę, ten wynalazek jest idealny dla konkursowicza, w każdym sklepie powinny takie być emotka

Ale teraz zauważam też inne zmiany, mianowicie jedna kolejka do wszystkich kas (tych zwykłych) - też dobre, bo blokować możesz ile chcesz i nikt za plecami się nie wkurza emotka A jak już, to przynajmniej wkurzają się daleko emotka

u nas w samoobsługowych w realu też się czepiają emotka każą chodzić na normalnie kasy ...
W tesco jest luzik, zawsze z mężem idziemy na samoobsługowe i przy dużej ilości rozdzielamy się na dwie i nikt się nie czepia emotka
W carrefourze nie doczekalam się jeszcze samoobsługowych
0 0