Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: czarnygreg
wymówiłam umowe w pażdzierniku, ok ,popłaciłam co trzeba, wykorzystałam srodki na koncie, w salonie mi powiedzieli ze telefon będzie wyłączony, tj nieczynny numer od końca grudnia, sprawdzam dzis ten starter bo dostąłam rachunek za okres do 23 grudnia, i co ja widzę? masz 25 zł z aktualnego okresu rozliczeniowego! jakiego aktualnego, ch...ra! wyłączony miał nr być a tu, proszę, mogę dzwonić, na koncie środki mam....
jutro idę do salonu, bo nie mam co robić
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no dobra, ale jeśli dni grudnia = dni stycznia, a dziecka nie byłoby cały grudzień, to też musiałabym, zapłacić tą nadwyżkę (z nowej opłaty) z każdej godziny x3 x liczba dni roboczych... przecież to bez sensu trochę?
Moim zdaniem powinni odliczyć dni z grudnia i te co zostały pomnożyć przez nową stawkę, bo jesteśmy w tym momencie stratni... czy ja coś źle kombinuję? Już sama nie wiem hehe.
Gość: pola731
od strony finansowej dni grudnia są dla Ciebie tańsze , więc znaku równości nie ma
musisz operować na kwotach a nie na ilości dni -
ponieważ płacisz z góry - za grudzień zapłaciłaś np 300 zł , potem wyliczasz faktyczny koszt za grudzień (czyli tyle, ile dziecko dni było w przedszkolu - )np. 200 zł
różnica to 100 zł, które nadpłaciłaś i te 100 zł zostanie Ci odliczone w miesiącu styczniu
tak było u nas i myślę , że tak jest to rozliczane w placówkach publicznych
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie mam dzisiaj głowy na to, ale pewnie jest tak jak piszecie
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
acha, acha, już kumam o co CI chodzi
Pola731, to każdemu się odlicza wtedy?
Może tutaj się przenieśmy https://www.e-kon...335-cat-5-pg-15.html
bo jesteśmy nie w temacie już
notta
Postów 8872
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
ja już się staram takimi rzeczami nie denerwować
Szczęśliwych paragonów życzę
|
Gość: pola731
w jakim sensie każdemu - każdemu dziecku, które z powodu choroby czy jakiegoś innego - miało zapłacone za np 24 dni grudnia a było obecne 16 dni grudnia - wtedy 8 dni to różnica, którą należy rozliczyć - według stawek grudniowych , czyli tych według których faktycznie zapłaciłaś
jak dla mnie to jesteśmy w temacie dobrym, bo koszty przedszkola są wkurzające i to mocno
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
¬le trochę rozumowałam.. kurde, to jest bardzo dobry temat pola. Przedszkole państwowe jest stanowczo za drogie.
Pobyt + rytmika + angielski + teatrzyki i inne dodatki..
ps. jaką macie teraz stawkę za przedszkole?
Ja 3,52 za godzinę dodatkową i 5,5 stawka żywieniowa. Wychodzi 16,06 dniówki, bo 3 godziny są musowe....
radosna
Postów 2444
Data rejestracji 20.02.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://wiadomosci...html?lokale=warszawa
Jestem radosna jak wiosna!
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Efelinkaaa, przeskakuję do topu przedszkolaki i przedszkola
zaczytana-pola
Postów 11587
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 3015
Data rejestracji 24.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czekając na...
zaczytana-pola
Postów 11587
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wczoraj czytałam gdzieś( na forum pisała o tym quaqua), że urzędniczka odmówiła przyjęcia przesyłki- listu z inną zawartością. Myślałam, że to jakiś pojedynczy przypadek, a teraz ten artykuł... Nie byłabym więc taka pewna, czy to tylko złe przeczytanie jakiegoś fragmentu...
assal
Postów 3015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 3015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
maribog
Postów 1022
Data rejestracji 27.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: emilka1705
u mnie nigdy nie był martwy. Mieszkam w małym miasteczku jedna poczta i wysyłka czegoś innego niż dokumenty itp w kopercie graniczyło z cudem. Jeśli już Pani przepuściła to wielką łaską.
zaczytana-pola
Postów 11587
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czy ja dobrze widzę?
Polecona priorytetowa 7,30 zł zamiast 4,15 zł?
zaczytana-pola
Postów 11587
Punkty karne 0
Konkursy dodane
OK, okulisty potrzebuję, bo gabaryt B
Gość: quaqua
No podwyżki niezłe zrobili. My z przesyłkami powoli przenosimy się do inposta, teraz mają promocję 4,40zł. za paczkę to można słać.
Wkurza mnie tylko, że jak już wprowadzili zmiany to niech one będą jasne i niech obowiązują wszędzie, a nie, że ja na swojej poczcie nie nadam, ale konkurencja już tak i nam giną klienci...