Wkurza mnie...

mirai

#5548118 Napisano: 10.01.2013 11:07:14
Susza w konkursach. Ale tak jest zawsze po nowym roku... emotka
0 0

yuliya25

#5548120 Napisano: 10.01.2013 11:09:14
koper napisał(a):

No właśnie ja o tym mówię, że nie ma dobrego rozwiązania, tzn. takiego, przy którym nikt nie będzie pokrzywdzony emotka

Ja mieszkam w małej jednoblokowej wspólnocie mieszkaniowej i do kontenera śmieci mogą wyrzucać tylko mieszkańcy bloku, ale, że obok jest osiedle domków jednorodzinnych, to niestety dzieje się inaczej...

A śmieci segregowałam, segreguję i dalej będę segregować bo nie robię tego, żeby zaoszczędzić kilka zł miesięcznie

A ja uważam że jest wyjście. Moja teściowa ma tak, że musi u sołtysa kupować worki w różnych kolorach, przeznaczone na różne śmiwci. Np. niebieski na plastik, żółty na szkło, biały na papier i t.d. Worki kupuje się wtedy, kiedy zapełni się poprzednie. Koszt każdego worka jest różny, chybe te do plastiku są najtańsze, coś 70-80gr. Wywóz smieci jest wliczony już w cenę worka. Więc płacą tyle, ile zużyją różnych worków. I uważam że tak powinno być wszędzie. Bo u mnie ma być od osoby zameldowanej, i np. za męża, który 26 dni w mies jest w Niemczech, co może udowodnić, też muszę płacić pełną stawkę...
0 0

leoniu

#5548124 Napisano: 10.01.2013 11:14:29

kurlandzki napisał(a):

W poznaniu ma być 20 zł od osoby miesięcznie.... emotka

W Poznaniu to ostatnio przeginają, sam pewnie wiesz... Rozważam ucieczkę emotka I wkurza mnie, że nie mogę się zmobilizować, żeby zacząć czegoś szukać emotka
0 0

mia

#5548126 Napisano: 10.01.2013 11:19:01
yuliya25 napisał(a):

A ja uważam że jest wyjście. Moja teściowa ma tak, że musi u sołtysa kupować worki w różnych kolorach, przeznaczone na różne śmiwci. Np. niebieski na plastik, żółty na szkło, biały na papier i t.d. Worki kupuje się wtedy, kiedy zapełni się poprzednie. Koszt każdego worka jest różny, chybe te do plastiku są najtańsze, coś 70-80gr. Wywóz smieci jest wliczony już w cenę worka. Więc płacą tyle, ile zużyją różnych worków. I uważam że tak powinno być wszędzie. Bo u mnie ma być od osoby zameldowanej, i np. za męża, który 26 dni w mies jest w Niemczech, co może udowodnić, też muszę płacić pełną stawkę...

No i tak było u mnie do tej pory. Ale ktoś wysnuł teorię, że ludzie nie kupują worków tylko podrzucają śmieci, palą etc.
Nie twierdzę, że nikt tak nie robił. Ale do licha, zawsze jakiś procent kantujących w każdej sytuacji się znajdzie... emotka
0 0

tereniagno

#5548132 Napisano: 10.01.2013 11:35:53
barszcz napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie,że od prawie miesiąca boli mnie ręka.Lekarz zapisał mi tabletki przeciwzapalne i przeciwbólowe,a mi nie pomagają.Po takiej dawce którą wzięłam,powinna być jakakolwiek poprawa,a tu nic.Rwie mnie i nie mogę spać w nocy. emotka

Może zrób prześwietlenie?!

Będę musiała,bo to w nadgarstku i nieraz mam opuchniętą,tylko nie pamiętam,żebym się uderzyła,czy coś takiego emotka
0 0

zaczytana-pola

#5548135 Napisano: 10.01.2013 11:40:49
tereniagno napisał(a):

barszcz napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie,że od prawie miesiąca boli mnie ręka.Lekarz zapisał mi tabletki przeciwzapalne i przeciwbólowe,a mi nie pomagają.Po takiej dawce którą wzięłam,powinna być jakakolwiek poprawa,a tu nic.Rwie mnie i nie mogę spać w nocy. emotka

Będę musiała,bo to w nadgarstku i nieraz mam opuchniętą,tylko nie pamiętam,żebym się uderzyła,czy coś takiego emotka

Zrób sobie okłady z sody.
0 0

Gość: hittmanka

#5548136 Napisano: 10.01.2013 11:41:10
ja nie segreguję bo i tak jeżdzi jedna śmeciara i te posegregowaane śmieci miesza wszystkie razem.... a u mojego wujostwa jest tak fajnie (ale to jest domek jednorodzinny nie blok) że jeżeli segregują to płacą za wywóz dużo mnie a jak nie segregują to dużo więcej... wtedy to się opłaca wszystkim emotka
0 0

Gość: hittmanka

#5548139 Napisano: 10.01.2013 11:47:57
mia napisał(a):

U mnie też ma być płatność za śmieci od zużycia wody! emotka
Szlag mnie trafia - co za kretyński pomysł! Mam przestać podlewać w lecie ogródek, bo mi za śmieci więcej policzą?! emotka emotka
Może w bloku ma to jeszcze jakiś sens, nie wiem...

Było sensowne rozliczenie - od ilości zużytych/wywożonych worków, to ktoś skretyniał i chce zabłysnąć najwyraźniej na firmamencie radnych! emotka

P.S. Śmieci do tej pory segregowałam...

to też nie ma sensu jak dla mnie.... zużywam dużo wody co nie znaczy że produkuję dużo śmieci emotka mam akwaria, dużo piorę i niestety nie oszczędzam wody natomiast kupuję niepakowane towary, warzywa, owoce, mięso... i chodzę z ekotorbą do sklepu...
tak źle i tak niedobrze emotka
0 0

tereniagno

#5548142 Napisano: 11.01.2013 12:10:31
ilonar2301 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

barszcz napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Dzięki wszystkim za rady emotka Będę próbowała,bo żadne żele przeciwbólowe też nie pomagają,to prawa ręka.Dobrze,że jestem leworęczna,bo nic nie zrobiłabym emotka
0 0

mia

#5548156 Napisano: 11.01.2013 07:03:25
tereniagno napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

barszcz napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Dzięki wszystkim za rady emotka Będę próbowała,bo żadne żele przeciwbólowe też nie pomagają,to prawa ręka.Dobrze,że jestem leworęczna,bo nic nie zrobiłabym emotka

Jeżeli w nadgarstku i opuchnięta, to ja bym stawiała raczej na stawy i stan zapalny.
Wtedy żadne okłady nie pomogą - trzeba zrobić konkretne kompleksowe badania krwi oraz moczu (w kierunku ewent. dny), no i konkretne leczenie.
Zdjęcia rentgenowskie mogą nie wykazać wczesnych stanów zapalnych stawów i/lub kości...
0 0

joan

#5548167 Napisano: 11.01.2013 07:40:34
tereniagno napisał(a):

barszcz napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Dawno temu, gdy jeszcze mieszkałam z rodzicami, obudziłam się z dziwną kulką na nadgarstku emotka Podejrzewam, że podczas snu włożyłam rękę między łóżko, a ścianę i obróciłam resztę ciała emotka Lekarka powiedziała mi, że nie dostanę zwolnienia z żadnych ćwiczeń na WueFie bo nawet ludzie z chorym sercem sport uprawiają!, ale może mnie skierować na zabieg. Podziękowałam za takie paraleczenie i poszłam sobie. Kiedyś ot tak zrobiłam mostek w domu i kulka wskoczyła na swoje miejsce; nie bolało, aczkolwiek odradzam, można się pos* z wrażenia. Przez kilka lat był spokój, niestety niedawno kulka znów wróciła. Jedyny plus, że nie boli...

Życzę zdrówka, rękę oszczędzaj i bardzo delikatnie masuj z miłością emotka
0 0

Gość: chochliczka

#5548309 Napisano: 11.01.2013 10:07:57
A ja znow sie wkurzam bo cala rodzina chora i ja i moj a teraz i babcia,bierze leki na krzepliwosc krwi, dzis po nocy zrobil sie jej zylak na nodze, taki jakby grubszy,wyglada jak strup ,a pod spodem widac krew, co z tym zrobic?dzis piatek lekarz do pon nie przyjmie emotka
0 0

assal

#5548318 Napisano: 11.01.2013 10:13:07
Jechać do lekarza, nie czekać.
Koleżance coś takiego na żyle się nagle zrobiło i ją zatrzymali w szpitalu - okazało się niegroźne, podali jakieś leki, ale nie ma co ryzykować emotka
Niech lekarz zobaczy nogę.
0 0

assal

#5548320 Napisano: 11.01.2013 10:14:08
Są całodobowe dyżury.
Ja na przykład na pogotowiu mogę w nagłych przypadkach do lekarza przyjść emotka
0 0

joan

#5548322 Napisano: 11.01.2013 10:16:42
chochliczka napisał(a):

A ja znow sie wkurzam bo cala rodzina chora i ja i moj a teraz i babcia,bierze leki na krzepliwosc krwi, dzis po nocy zrobil sie jej zylak na nodze, taki jakby grubszy,wyglada jak strup ,a pod spodem widac krew, co z tym zrobic?dzis piatek lekarz do pon nie przyjmie emotka

Taka starsza osoba zawsze może się zgłosić na pogotowie z niewinną miną Bo wie Pan, ja leki biorę na krzepliwość i nie wiem, czy to czasem nie jakiś groźny zakrzep, niech Pan zobaczy... Nie powinni psioczyć, w końcu kobita ma już swój wiek emotka
0 0

Gość: chochliczka

#5548324 Napisano: 11.01.2013 10:18:15
dzięki dziewczyny, kurde tak własnie patrze i mysle ze to zakprzep emotka pojde z Nią przed koncem przyjmowania lekarza rodzinnego w przychodni i poprosze moze przyjmie, bo sie kurcze boje normalnie ;/
0 0

asantesana

#5548353 Napisano: 11.01.2013 10:45:32
tereniagno napisał(a):

Ja co jakiś czas mam taki odnawialny ból, który jest skutkiem grania w siatkówkę. Teraz wystarczy, ze wysilę rękę np. otwierając słoik i ból wraca. U mnie pomagają dwie rzeczy - taki rękaw usztywniający nadgarstek (można kupić w aptece), ponieważ staw musi być unieruchomiony przez min. tydzień oraz maści rozgrzewająco-przeciwzapalne (mogą być takie dla sportowców). Po tygodniu powinnaś mieć spokój, ale bardzo uważaj na przeciążenie stawu w przyszłości.
0 0

dolly

#5548651 Napisano: 11.01.2013 02:11:09
Tereniago a czujesz mrowienie i drętwienie palców? Jak postukasz palcem po wewnętrznej stronie nadgarstka to boli?
0 0

bartula

#5548741 Napisano: 11.01.2013 03:16:24
może to kręgosłup szyjny (rwa barkowa) albo cieśnia nadgarstka, neurolog powinien Cię zbadać a nie lekarz ogólny, który się niby na wszystkim zna emotka
0 0

Gość: merkana

#5548780 Napisano: 11.01.2013 03:46:01
A mnie wkurza, a raczej dobija i przygnębia egzamin z organizacji i zarządzania emotka ślęczę nad tym i ślęczę, kuję jak dziobak i sama już nie wiem czy uczyć się drobnych szczegółów, czy tylko tych najważniejszych rzeczy... Wykładowczyni zamierza zrobić na egzaminie test wielokrotnego wyboru i czuję, że będę w plecy z tym przedmiotem, a babka co roku lubi uwalić 30% zdających emotka emotka
0 0