Wkurza mnie...

Gość: amif

#5548787 Napisano: 11.01.2013 03:52:56
joan napisał(a):

tereniagno napisał(a):

barszcz napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie,że od prawie miesiąca boli mnie ręka.Lekarz zapisał mi tabletki przeciwzapalne i przeciwbólowe,a mi nie pomagają.Po takiej dawce którą wzięłam,powinna być jakakolwiek poprawa,a tu nic.Rwie mnie i nie mogę spać w nocy. emotka

Może zrób prześwietlenie?!

Będę musiała,bo to w nadgarstku i nieraz mam opuchniętą,tylko nie pamiętam,żebym się uderzyła,czy coś takiego emotka

Dawno temu, gdy jeszcze mieszkałam z rodzicami, obudziłam się z dziwną kulką na nadgarstku emotka Podejrzewam, że podczas snu włożyłam rękę między łóżko, a ścianę i obróciłam resztę ciała emotka Lekarka powiedziała mi, że nie dostanę zwolnienia z żadnych ćwiczeń na WueFie bo nawet ludzie z chorym sercem sport uprawiają!, ale może mnie skierować na zabieg. Podziękowałam za takie paraleczenie i poszłam sobie. Kiedyś ot tak zrobiłam mostek w domu i kulka wskoczyła na swoje miejsce; nie bolało, aczkolwiek odradzam, można się pos* z wrażenia. Przez kilka lat był spokój, niestety niedawno kulka znów wróciła. Jedyny plus, że nie boli...

Życzę zdrówka, rękę oszczędzaj i bardzo delikatnie masuj z miłością emotka

to nic innego jak tzw. ganglion czyli płyn a raczej galareta zbierająca się w obrębie pochewek ścięgnistych, można operować, ale zazwyczaj nawraca, często może właśnie jak to opisałaś pojawiać się i znikać, nic groźnego, może jedynie przeszkadzać ze względów kosmetycznych
0 0

Gość: czarnygreg

#5548799 Napisano: 11.01.2013 04:06:43
wkurza mnie ze nie mogę znależć paragonu z superpharm, na 100 % go miałam, i wiem ze sporo zainwestowałam bo kupiłam duzy lenor, i wiem ze szukałam zaraz po powrocie z nim do domu i schowałam gdzieś, a w zeszycie gdzie paragony mam nie ma, szukałam wiele razy, i nawet nie wiem z jaką datą powinien być bo mi w tel nie zapisało, emotka
jeszcze raz poszukam a potem sie bede pocieszać ze klocki kiepskie emotka
0 0

Gość: magdaa

#5548805 Napisano: 11.01.2013 04:10:32
merkana napisał(a):

A mnie wkurza, a raczej dobija i przygnębia egzamin z organizacji i zarządzania emotka ślęczę nad tym i ślęczę, kuję jak dziobak i sama już nie wiem czy uczyć się drobnych szczegółów, czy tylko tych najważniejszych rzeczy... Wykładowczyni zamierza zrobić na egzaminie test wielokrotnego wyboru i czuję, że będę w plecy z tym przedmiotem, a babka co roku lubi uwalić 30% zdających emotka emotka

jak ja słyszę, że mam na zaliczeniu test wielokrotnego wyboru to mi się już ciśnienie podnosi emotka
0 0

kundzia87

#5548809 Napisano: 11.01.2013 04:18:07
joan napisał(a):

tereniagno napisał(a):

barszcz napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie,że od prawie miesiąca boli mnie ręka.Lekarz zapisał mi tabletki przeciwzapalne i przeciwbólowe,a mi nie pomagają.Po takiej dawce którą wzięłam,powinna być jakakolwiek poprawa,a tu nic.Rwie mnie i nie mogę spać w nocy. emotka

Będę musiała,bo to w nadgarstku i nieraz mam opuchniętą,tylko nie pamiętam,żebym się uderzyła,czy coś takiego emotka

Dawno temu, gdy jeszcze mieszkałam z rodzicami, obudziłam się z dziwną kulką na nadgarstku emotka Podejrzewam, że podczas snu włożyłam rękę między łóżko, a ścianę i obróciłam resztę ciała emotka Lekarka powiedziała mi, że nie dostanę zwolnienia z żadnych ćwiczeń na WueFie bo nawet ludzie z chorym sercem sport uprawiają!, ale może mnie skierować na zabieg. Podziękowałam za takie paraleczenie i poszłam sobie. Kiedyś ot tak zrobiłam mostek w domu i kulka wskoczyła na swoje miejsce; nie bolało, aczkolwiek odradzam, można się pos* z wrażenia. Przez kilka lat był spokój, niestety niedawno kulka znów wróciła. Jedyny plus, że nie boli...

taka kulka zwie się GANGLION. Siostra miała go usuwanego z nadgarstka właśnie.. też ja strasznie bolał itd.. tyle, że to może odrosnąć- i u niej właśnie tak się stało.. narazie nic z nim nie robi...

a wkurza mnie oko.. okulista we wrześniu stwierdził mi opadającą i rozluźniającą rogówkę w obu oczach, która jest już w takim stanie, że nie nadaje się do operacji i już z jakiś tydzień coś dzieję się z jednym okeim.. boli, piecze, ropieje, łzawi, czerwone.. chyba czeka mnie kolejna wizyta u lekarza emotka
0 0

Gość: merkana

#5549028 Napisano: 11.01.2013 07:42:17
kundzia87 napisał(a):

joan napisał(a):

tereniagno napisał(a):

barszcz napisał(a):

tereniagno napisał(a):

taka kulka zwie się GANGLION. Siostra miała go usuwanego z nadgarstka właśnie.. też ja strasznie bolał itd.. tyle, że to może odrosnąć- i u niej właśnie tak się stało.. narazie nic z nim nie robi...

Obecnie mam ganglion na prawym nadgarstku. To zupełnie niegroźne- taka przepuklinka stawu. Miałam mieć zabieg, żeby ją wyciąć, ale stwierdziłam, że skoro ma odrosnąć, to szkoda się ciąć. I od czasu do czasu boli- zwłaszcza po większym wysiłku. Czasem się powiększa, czasem się trochę chowa. Jeśli jest miękka, kiedy ją delikatnie naciskasz, to na 99% to właśnie ganglion:)
0 0

Gość: programsmsy

#5549034 Napisano: 11.01.2013 07:47:53
Rossnet: co wycieczka do USA to i Białystok na liście. Przypadek??
0 0

Gość: gosia16

#5549067 Napisano: 11.01.2013 08:23:28
merkana napisał(a):

kundzia87 napisał(a):

joan napisał(a):

tereniagno napisał(a):

barszcz napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Obecnie mam ganglion na prawym nadgarstku. To zupełnie niegroźne- taka przepuklinka stawu. Miałam mieć zabieg, żeby ją wyciąć, ale stwierdziłam, że skoro ma odrosnąć, to szkoda się ciąć. I od czasu do czasu boli- zwłaszcza po większym wysiłku. Czasem się powiększa, czasem się trochę chowa. Jeśli jest miękka, kiedy ją delikatnie naciskasz, to na 99% to właśnie ganglion:)

a może http://pl.wikiped...e%C5%9Bni_nadgarstka
0 0

joan

#5549141 Napisano: 11.01.2013 09:39:26
programsmsy napisał(a):

Rossnet: co wycieczka do USA to i Białystok na liście. Przypadek??

Bo Białystok to konkursowe miasto (czyli sporo osób bierze udział w różnych konkursach i wygrywa je). Jest w Polsce kilka takich miejsc, co nie oznacza, że laureaci konkursów się znają. Wiem, bo sama mieszkam w mocno konkursowym mieście.

Dziewczyny, mój facet miał gangliona, masował go uparcie i w końcu ganglion zniknął. Takie małe dziadostwo o nieregularnym kształcie.
Moja przypadłość z kolei jest widoczna, gdy zegnę dłoń w dół. Można z tym żyć, ALE przeszkadza w różnych ćwiczeniach fizycznych, min. w jodze emotka Nawet psa z głową w dół zrobić nie można, o czymś ambitniejszym nawet nie wspomnę. Może kiedyś się samo uleczy.

Asante sana ma rację, ręka powinna być unieruchomiona przy stanie zapalnym, człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy, jak tą ręką cały czas wywija. Gdy mi ostatnio prawa dłoń zaczęła chwilowo szwankować (podejrzewać, że od klikania myszą), zawiązałam chustę na szyi i nosiłam w niej rękę. Dopiero wtedy się zorientowałam, że ręka non stop coś robiła, niby małe rzeczy, ale jednak. Odpoczęła i od razu lepiej.
0 0

radosna

#5549390 Napisano: 12.01.2013 11:28:06
Mnie wkurza poczta na WP. Znowu zmienili wygląd, Ale jak chcę zmienić wygląd poczty na stary lub opróżnić kosz, to ciągle pojawia się mrugająca informacja np. Czy chcesz opróżnić kosz? I ani nie można opróżnić kosza, ani też wylogować się z poczty. Wkurza mnie to, bo nigdy czegoś takiego nie miałam, Zwracam się do osób korzystających z poczty na WP - czy Wy też tak macie?
0 0

kalka

#5549391 Napisano: 12.01.2013 11:29:17
Wkurzyłam się dzisiaj na siebie emotka
Straciłam w programie 5PLUS w plusie 3000 punktów, a mogłam wymienić je na minuty emotka
0 0

kalka

#5549393 Napisano: 12.01.2013 11:30:10
Cześć Radosna emotka
Widzę, że się obie dzisiaj wkurzamy emotka
0 0

Gość: zwierzyniec

#5549417 Napisano: 12.01.2013 11:50:19
radosna napisał(a):

Mnie wkurza poczta na WP. Znowu zmienili wygląd, Ale jak chcę zmienić wygląd poczty na stary lub opróżnić kosz, to ciągle pojawia się mrugająca informacja np. Czy chcesz opróżnić kosz? I ani nie można opróżnić kosza, ani też wylogować się z poczty. Wkurza mnie to, bo nigdy czegoś takiego nie miałam, Zwracam się do osób korzystających z poczty na WP - czy Wy też tak macie?

sprawdziłam na obu kontach na WP i nie mam żadnych problemów - opróżnia kosz itd bez zarzutu
0 0

zdolnabestia

#5549420 Napisano: 12.01.2013 11:54:02
Nie mam problemu z opróżnieniem kosza, jednak wkurza mnie na maxa informacja w zakładce, że mam 1 nową wiadomość, podczas gdy tą wiadomość wywaliłam bez otwierania do kosza. Świeci mi cały czas nieprzeczytana wiadomość w koszu, a ja podczas czytania innych stron myślę, że przyszedł jakiś nowy mail. Muszę każdorazowo opróżniać kosz i klikać na odbierz, żeby mi cyferka w zakładce zmieniła się na 0. W ogóle wcześniej w zakładce było tylko PocztaWP, a teraz jest PocztaWP - 0 nowych, widzę kątem oka dłuższy napis i jest to mylące. Pocztę mam otwartą cały dzień...
0 0

Gość: chochliczka

#5549508 Napisano: 12.01.2013 01:40:56
Jak mnie dziś wkurzyl mój wrrr emotka emotka emotka emotka emotka normalnie nie mogę ;/ Wrrr czasem bym chciala by faceci nie istnieli!
0 0

anialistopad

#5549509 Napisano: 12.01.2013 01:43:22
Ja mam tak codziennie , więc nie jesteś Sama
0 0

#5549514 Napisano: 12.01.2013 01:47:35
ech emotka z nerwów pozarłam pół pizzy ;( a teraz mam doła bo niepotrzebnie sie objadlam i chyba skończe na wieczorze z chusteczkami i placzem emotka
głupi facet ! wrrr
0 0

anialistopad

#5549519 Napisano: 12.01.2013 01:52:31
Chochliczka nie przejmuj się Oni są ograniczeni , nie rozumieją tego co robią i mówią , nie płacz przez takiego , szkoda łez
emotka
0 0

#5549521 Napisano: 12.01.2013 01:54:23
Dzięki - poprawil mi sie troche nastrój , masz chyba racje, oni sa po prostu tepi emotka Szkoda nerwow na takiego emotka
0 0

anialistopad

#5549523 Napisano: 12.01.2013 01:55:31
I tak trzymaj , nie ma co płakać przez nich emotka
0 0

dolly

#5549541 Napisano: 12.01.2013 02:14:58
kaki76 napisał(a):

Ja mam tak codziennie , więc nie jesteś Sama

emotka emotka emotka Kaki76 wymiotłaś emotka aż się roześmiałam
0 0